MAALISVAUVAT 2008 *Kesä- ja heinäkuussa -08*

Onnea Sainille! :flower: Katselin minäkin vähän pitkään tuota raskausajalta tuttua 14+2 mutta tulin samaan tulokseen kuin Ippu että Eliaksen iästä taitaa olla kyse. Onko taaperotx3:lla muuten plussa vahvistunut? Ensi viikolla onkin muuten juhlapäivä siinä mielessä, että silloin tulee tasan vuosi kuluneeksi meidän prinsessan tekopäivästä, joka sattumoisin jäi mieleen...

Täysimetyksellä aiotaan mennä sinne puolen vuoden ikään asti jos maitoa riittää. Tämä oli lääkärin suositus allergiselle. Tai varmaan ihan maistiaisia aiotaan antaa jo aiemmin, kun luin jostain, että vauvat oppivat helpoiten syömään 4-6 kk:n ikäisenä (joku ikäkausijuttu). Maitoa on muuten taas tullut ylen määrin kun pidin kolmen illan olutkuurin (siis join yhden oluen joka ilta sen jälkeen, kun Aava oli mennyt nukkumaan). Ihan kummaa että se auttaa!

Tapaamisrintamalla ei ilmeisesti hirveästi ole tapahtunut. Syyskuu kävisi hyvin, joten Misupai ja mama-L, alkakaahan järjestellä tapaamista kun aikanaan lupauduitte, me ollaan edelleen tulossa.=)

Vivaldi ei tänään auttanut nukutukseen, kun tyttö pääsi yliväsyneeksi - oli illasta kolme tuntia hereillä, kun yleensä jaksaa olla 1,5-2 tuntia. Nyt kuulostaa siltä, että mies sai tytön juuri nukutettua, joten siirryn tästä kullan kainaloon jalkapalloa katsomaan...

Bellona ja Aava n. 3 kk
 
Sainille onnittelut!

Funny, täällä aiotaan mennä pelkällä tissillä mahdollisimman pitkään. Riippuu tietenkin mitä ens viikon neuvola-lääkärissä ehdotetaan. Vielä ainakin tuntuu riittävän oma maito tosi hyvin. Julius on iso poika, jos tuntuu että tarvii aikaisemmin kiinteitä, niin tietenkin aloitetaan. 5kk ikään ainakin varmaan täysimetän.

Noi Ipun vinkit kiinteistä on hyvät. En mä oo ikinä noin hyviä neuvoja saanut. Suunnilleen kuitenkin oon just noin vauvoilla syömiset aloittanut. Tosin viljat kokeillut erikseen, koska meillä kahdella aikaisemmalla allergioita. Tyttö ei edes kotimaisia viljoja ennen 2-vuoden ikää edes saanut..

Tulikin mieleen, että ootko Bellona vielä ruoka-aine dietillä? Jos oot niin millaisella?

Meillä noustiin tänään ekaa kertaa, mutta monta kertaa kämmennojaan ihan kunnolla. Toinen oikein kiljui innoissaan, kun oli itsekin niin ylpeä taidoistaan. Ja tosiaan halusi, että kaikki varmasti huomasi =) Myös kelloon suuntaan hyvin masulla pyörii ja taaksepäin itseään työntelee. Eteenpäinkin hiukan pääsee, jaloillaan osaa jo ryömimisliikkeet, mutta kädet ei vielä touhua tajua. Mulla ei tuu pahemmin itsellä ääntä, kun oon nyt kahtena päivänä saanut huutaa kannustus- ja ilohuutoja toisen uusista taidoista :D .. No on tolla kurkkukivullakin varmaan osuutta siihen äänenlähtöön ;) Meillä on kyllä ollut tosi taitorikas viikonloppu! Mummu ja pappakin oli aivan ihmeissään, kun toinen oli viikossa kehittynyt tosi paljon. Tänään kylässä olivat.

Mitenkäs tosiaan sen tapaamisen kanssa?

Nyt kasteleen vielä istutukset.

Jade ja tuohukas Julius :heart:
 
Kiitokset onnitteluista! Iästä tosiaan oli kyse ei muusta, ainakaan ihan vielä ;) Katsotaan sitten jos mies saa vaki työpaikan, koska itse pitäis etsiä töitä, mutta en viitsi vielä alkaa kun ajattelin hoitaa Eliasta ainakin puolen vuoden ikään asti ja eihän meillä ole edes paikkaa missään päiväkodissa eikä oikein innosta palkata lastenhoitajaa. Nyt jos alan aktiivisesti hakea töitä niin käy kuitenkin niin että löytyy heti jotain kun ei vielä ihan kiinnostaisi töihin meno. Kylpy ja tissittely hoidettu ja poika sammui saman tien. Nyt pitää ottaa miljoona kopioo huomiseen tapaamiseen ja yrittää saada hääkuvat koneelle.

Saini ja Elias
 
Bellona, olikin kirjoitellut samantapaisia juttuja =) Tai tekstistäsi tuli ilmi, että dietillä vielä oot ja tapaamistakin kommentoit..

Eipä muuta tänään!

Ainiin, kylpemisestä täällä tykätään. Mies on alusta asti aina kylvettänyt Juliuksen. Parilla viime kylpyhetkellä vesi on roiskunut kunnolla, kun toinen on oppinut polskutteleen jaloillaan :D
 
Helteiset terveiset :wave: Aurinko paistanu ja lämmintä piisannu. Vihdoinhan se kesä meillekkin tuli B)

Tänään käytiin tivolissa. 3 tuntia siellä muksut laitteissa pyöri ja Matiaskin jaksoi olla ihan reippaasti koko ajan. Eka nukkui ja sitten nousi kattelemaan menoa. Pikku jalat vimputti ja herra hihkui ja loisti kilpaa auringon kanssa. Varjossa sen aikaa seisottin kun isommat riekku laitteissa. Pullosta maitoa sitten välillä isin kanssa hörppivät ja sitten taas usi maistu. Rannekkeet ostettiin ja sen eestä kyllä laitteissa olivatkin. Ilmapallot sai kaupantekijäisenä. Itekki törppö eksyin yhteen laitteeseen ja totesin ettei se homma ole enää mun heiniä. Tuli niin huono olo että! *yöks* Penskana sitä vaan kummassa jakso riekku niissä laitteissa mutta iän myötä sitä on niin kalkkeutunu ja tuota elopainoakin kun on tullu huru mycke niin sehän se tekkee ku painovoima repii. Huh-huh.. no muistaapahan nyt ettei enää itteensä moisiin laitteisiin tuki.

Juu-u.. Ja eilen pääsin sitten pitkästä aikaa viettämään lapsetonta/ukotonta iltaa hyvän kaverin kans.
Käytiin eka leffassa (Wanted) ja sit vähän autolla pörittiin ja sitten menimmä kuppilaan. Mie kyl ihan sillä vesi linjalla kun kerta autolla liikenteessä olin. Kotona kylläkin sitten otin olusen. :p Mutta olipas NIIIN hiton mukavaa! :D Ihan vaan akat keskenään, kummassa mieli lepäs B) Pitää tässä taas joku ilta livetä vaikka ihan terassille, sen verta mukavalta se homma tuntu ;)

Ippu:toi on kyllä hyvä malli alottaa kiinteet.
Mie oon vaan ite tehny silleen että pari päivää maisteltu yhtä ja sit toista. Nytki tehty niin että 3-4 pv. maisteltu pelkkää pottua, tänään sitten pottuporkkanaa. Sitä maistellaan sit pari pv. Mies anto tänään myös maissivelliä ja ihan hyvin on poika voinu. Ei mitään mahanväänteitä tuntuis olevan. Mutta hiljokselleen uus maku kerrallaan niin hyvä tulee :D

bellona: täälläkin Lapin Kultaa lipitellään!
;)

Töihin menosta keskusteltu. Mie aattelin sitten ens vuoden puolella ajatella sitä hommaa. Nyt ainakin tuntuu ihan hyvältä olla kotona ja ei niin hirveen suurta pakkoa ole sinne töihin mennä kun mies kuitenkin ihan ok palkkasessa työssä on. Ei siis mikään älyttömän hyvä mutta ei huonokaan. Mutta ihan hyvin pärjäillään :) Ajatus on kyllä hakea töitä sitten keväällä kun nuita uusia työpaikkoja tänne Rovaniemelle tulee koko aika hurjaa vauhtia lisää. En minäkään mikään kotiäiti tyyppiä ole, mutta ainakin näin kesällä ihan mielellään vaikka on vaan ;) Voi olla että sitten syksyn myötä alkaa sinne töihin haluttamaan, mutta toisaalta tyttö alottaa just eka luokan ja ainakin sinne joulukuuhun asti ois hyvä olla neitiä saattamassa ja hakemassa. Juu että ei siis tän tarkempia suunnitelmia ole :D

Saini81: onnittelut :flower: Sitä on liikkeellä :whistle:

suvitus:kiitti infosta :)

Marmeladi *maistelee lapparia* ja Matias 3,5kk *uinuu*
 
No niin, onpas vähän eri meininki yön jälkeen, vaikka nukuinkin tosi huonosti.

Imetyksestä: ainakin yrittän mennä pelkällä tissillä puoleen vuoteen asti, eri asia on, jos yöt kärsii, eli sitten alotellaan kiinteät aikaisemmin.

Kylpemisestä: ihmepoika tykkää tosi paljon, vois kylvettää vaikka joka ilta.

Nukkumisesta: tavallisesti vauva menee yöunille klo 20-21 ja herää syömään klo 5-6.30 ja jatkaa siitä vielä 7.30 asti.

Vaipoista: just ostettiin ekat Pampersin Active Fitit, ne on ihan parhaita.

Sainille isot onnittelut täältäkin!

Tänään olis ohjelmassa pyörähdys Hietsun kirppiksellä. En oo mikään varsinainen kirppisten ystävä, mutta tuolla pitää ainakin kerran kesässä käydä.

Kivaa, kun on luvattu lämmintä säätä vihdoinkin. Kyllä se niin on, että aurinko tekee iloiseksi! Hauskaa päivää kaikille toivottelee pikkuvaemo, ihmepoika ja kovaa vauhtia toipuva isoveli
 
Vaipoista: meillä on käytössä milloin mitäkin. Pampersit on ehkä kivoimmat ulkonäöltään ja joustavuudeltaan, mutta ahkerasti ollaan haettu myös Lidlistä Toujours-vaippoja. Ovat toimineet ihan hyvin. Lidlin kosteuspyyhkeet ovat myös hyviä ja edullisia. Alle kaksi euroa ja pakkauksessa on 80 jotain pyyhettä.

Kiinteistä: Mitä muussattuun perunaan taikka porkkanaan voi sekoittaa, jotta saa sen nestemäisemmäksi muussiksi? Ihanko keitinvettä?

Maissivellistä: Miten se tehdään, tuleeko keitetyn maissin lisäksi jotain muuta soossiiin?

Sainille onnittelut täältäkin suunnalta! Me ei avokin kanssa olla naimisissa mutta toisaalta voiko tämän enempää olla naimisissa kun on yhteinen talo, lapsi ja 3 kissaa (2 uutta vielä tulossa).

Ulkona käynnistä: Meikäläistä ei voisi vähempää huvittaa ulkonakäynnit. En usko että huvittaa vielä vuoteen. Meitsi on ehtinyt käydä ulkona viimeiset 17 vuotta, joten olinkin jo aika kyllästynyt siihen. Valitettavasti olen sellaisia äitejä, jotka raahaavat lapsostaan ihan kaikkialle :heart:

Eliel (kohta 4 kk) työntelee tällä hetkellä kaikki mahdolliset lelut suuhunsa kämmenet mukaan lukien. Vielä ei ole pyörähdetty selältä masulle eikä mitään merkkejä yrittämisestä näy. Eliel pihtaa taas kakkaa kuudetta päivää. Viime viikon alussa poika teki monet kakat peräkkäisinä päivinä mutta nyt ollaan taas odottelulinjalla. Päätin, etten pakota toista kakkaamaan kuumemittari- yms. keinoilla ennen kuin näen että pojalla on oikeasti paha ummetus ja paha olo. Jos ei, niin odotellaan kakkaa luonnollisin tavoin.

Tässä taisikin olla kaikki uutiset Vantaalta. Hyvää viikonalkua! Meillä se menee viimeisten ikkunoiden pesun merkeissä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska73:
Kiinteistä: Mitä muussattuun perunaan taikka porkkanaan voi sekoittaa, jotta saa sen nestemäisemmäksi muussiksi? Ihanko keitinvettä?
Keitinvettä, rintamaitoa tai korviketta.
Minä laitoin ensimmäisiin mini-annoksiin omaa rintamaitoa tissistä suoraan lautaselle ;), mutta nyt kun annokset on isontuneet, laitan korviketta sekaan.
Siinä vaiheessa kun teen soseannoksia pakkaseen ja sauvasekoittimella möössään, ni laitan sitä keitinvettä ohentamismielessä.
Lämmityksen yhteydessä sitten tuota korviketta jos näyttää että tarvii vielä ohentaa. Ja yleensä maistuu paremmin jos seassa on maitoakin =)

 
täällä rauhallinen aamu, kun miehellä alkoi loma ja isot tytöt on taas äidillään viikon. Nautiskelin oikein hiljaisuudesta Telman kanssa aamulla, meillä oli kyllä tosi hauskaa kun touhuttiin, Telma on parhaimmalla tuulella päivästä aina aamuisin! On se niin rakas äitin pieni hymytyttö. :heart: Viime yönäkin syötiin enää 3 kertaa, joten nyt on itelläkin pirteempi olo. Annoin viimeyönä molemmat tissit jokaisella syötöllä niin pidensi univäliä ja taitaa se pottu ruveta pikkuhiljaa auttamaan... Ei oo meillä edes masua kovettanu, vaan kakka on tullu ihan samaan malliin. Tuoksuu kyllä vähän runsaammin kuin maitokakka, yöh. :D

Ippu, kiitos tuosta kiinteiden aloitusmallista! Täytyykin ottaa ylös ja liimata vaikka jääkaapin oveen. Oli niin selkeästi opastettu että tämmönenkin ummikko ymmärsi!

Sainille sylin täydeltä onnea rouviintumisesta! Oi, olen kateellinen... Mutta enköhän minäkin joku päivä. Kihlat on jo meilläkin vaihdettu. Meidän Lotta 5v oli hyvä yks päivä kun se kysyi että tarviiko ennen pussailua käydä kihloissa. Me oltiin ihan että no eeeiiiih.... :D

Joku tais olla kysellyt halpisvaipoista. Meillä ei suunnilleen muita käytetäkkään, kun ollaan ihan yhtä hyviks todettu niin Pirkat kuin Dailytkin. Nyt taitaa olla Rainbowia mut ne ei oo ihan niin jees, tarrat pitää vähän huonommin. Dailyt on mun suosikkeja noista halvemmista, Liberot on kyllä muuten ihania mutta mua syö ihan hirveästi maksaa niistä kun samalla hinnalla saa tuplasti isomman paketin vaikka Dailyja. Ja 2-koko on meillä vielä menossa.

Imetysasiaa... Meillä mennään vielä muuten kokonaan tissillä, mutta yhden kiinteän aterian annan perunaa päivässä, yleensä iltasella. Ja 4-5 lusikallista menee nyt kerralla. Toiveena ois imettää sinne puoleen vuoteen asti, ainakin osittain. Harmi vaan jos maito ei riitä, siitä mun mielestä kertoo se, että tyttö herää kuusikin kertaa yöllä syömään. Tai vähintään parin tunnin välein. :/ Voihan se olla ohimenevä vaihekkin...

Kylvyistä meillä kyllä tykättäisiin, mutta kun Telmalla on tosi kuiva iho, niin ei olla sitä hirveästi voitu harrastaa... Peruspesut tietty hoidetaan ainakin aamuin illoin. Tässä pari päivää sitten jouduin kortisonirasvaa toisen kaulaan laittamaan kun oli iho ihan näppyläinen ja korvien takaa on mennyt jopa rikki pari kertaa - silkasta kuivuudesta. Meillä rasvattiin Ceralanilla, mutta se loppui nyt, joten täytyy hakea lisää... Onko muita kuivaihoisia vauvoja - mitä rasvaa käytätte?

Taidan hakea vielä täyttökupillisen kahvia, aurinkoista päivää kaikille!
t. mama-L ja Telma 3kk+
 
Onnittelut Sainille rouviintumisesta!! Tervetuloa rouvien joukkoon.

Meillä meni eilisilta ihan lekkeriksi. Siiri päätti, ettei aio nukkua normaaliin aikaan ja lörpötteli onnellisena juttujaan tuossa sohvannurkassa - oli pakko ottaa videota siitä... Jos yritti viedä sänkyyn, neiti aloitti huutamaan naama punaisena ja kädet täristen vaati päästä pois. Eihän toista sinne voinut jättää. Ja ihmettelen niin syvästi, että mistä tämä johtuu, kun sairaalasta saapumisesta saakka nukkunut omaan sänkyynsä joka ilta. Tätä iltanukahtamistakkuilua ollut pari viikkoa! Ei kivaa äidistä ja isistä.

Pikkuvaemolla jaksamista isoveikan sairastamisen kanssa. Ei kuulostanut ollenkaan kivalta tuo teidän kotimatkakaan. Siellä suunnalla sattuu ja tapahtuu, kun ihmiset ajaa kuin hullut! Siitäpä tulikin mieleeni, että millaisella autolla kuskaatte perhettänne? Meillä on 2006 vuosimallia oleva Opel Astra Wagon 1.8, joka on menossa vaihtoon, koska siinä on niin paljon pikkuvikoja ja se syö enemmän bensaa kun mun isän isompi auto. Haaveissa olisi Toyota Avensis Wagon... Älkää siis ostako Opelia...

Meinasittekos muuten mansikoita pakastaa? Milloinkahan on paras sesonki tänä vuonna? Itse aattelin laitella tällä tai ens viikolla, koska sitten ei olla paljoakaan kotona kuukauteen. Marjojen poimimisesta en välitä, mutta ajatus niistä herkuista saa mut metsään joka kesä, kiukun kera...

Nyt katselemaan pyykkitouhuja, jos vaikka lakanat vaihtaisi. Tummansininen aluslakana on vihon viimeinen, ku siinä näkyy kaikki nöyhtä. Valkoista täytyisi liputtaa...

Misupai ja nukkuva neiti.
 
Ippu, kiitos tarkennuksesta!

mama-L, meilläkin Dailyt on hyväksi todettu Toujoursien ja Pampersien lisänä!

Misupai, meillä on vuoden 2002 (muistaakseni) Toyota Avensis, joka on pelannut hyvin. Siihen mahtuu 4 kissaa näyttelytavaroineen, 3 aikuista, lapsi, lastenvaunut ja paljon muuta roinaa. Kokeiltu on!

Mansikoita ei ehkä pakasteta kun viime vuotisiakin on tallella. Omenalohkoja pitäneen taas pakastaa, kun alkavat puissa valmistua tämänvuotiset. Niistä on ollut hyvä tehdä omenapiirakkaa keskellä talvea. Nam!
 
me6
Katjuska kyseli maissivellin teko-ohjeiden perään? Velli kannattaa tehdä Risentan tai Nutenan maissijauhoista. Keitä 2 dl vettä ja laita n. ruokalusikallinen jauhoja. Sekoita 3 min keittäen.

Meillä on vika päivä Maltalta tänään :( Huomenna lennetään aamusta Bremeniin ja ylihuomenna Suomeen. Oltaisiin saatu jäädä tähän huoneistoon täksikin viikoksi kun seuraava ei tullutkaan. Vaikka asuminen meille onkin ilmaista niin lentojen vaihto olisi maksanut saman verran kun meno-paluu lennot tänne. Kyllä me kahdenvaiheilla kuitenkin oltiin että maksetaanko se ja jäädään vielä lauantaihin :) Järki kuitenkin voitti vaikka halvaksihan tämä reissu olisi silti tullut. No koitetaan päästä tänne uudestaan lokakuussa syyslomalla ja tietty myös ensi kesänä.

Loppuviikolla on kuitenkin pienten oikomishoidot, Aadan neuvola ja Helsinki Cup alkaa sunnuntaina. Pakko lastenkin rauhoittua ennen sitä. Ollaan kuitenkin varattu risteily heti Hesa Cupin jälkeen, mutta pikkuiset ei sitä tiedä. Hyvä lopetus kesälomalle kun sitten miehen täytyy taas tehdä töitäkin...

Nyt rannalle!

Me6 ja Aada huomenna 5kk!!
 
Jade dieetillä ollaan edelleen - ei maitoa, kananmunaa tai viljoja. Kauraa kokeilin välillä mutta siitä tuli ihottumaa - ei mahavaivoja - joten ajattelin jättää kokeilut taas vähäksi aikaa. Ihan hyvin tähän on jo tottunut, kun korvaavia tuotteita (riisipastaa jne.) on aika hyvin saatavilla.

Mama-L meillä on ihan reseptillä iso pumppupullo Apobasea ja rasvailen sillä ainakin viisi kertaa päivässä ja silti meinaa jaloissa iho halkeilla... tosi kuiva iho siis meidän tytöllä.

Nyt syömään (minä siis)

Bellona ja Aava 3 kk
 
Heipat täältäkin :wave:

Viime viikko meni taas vauhdilla, oli kyläilyjä ja vieraitakin kävi, viikonloppunakin oli frendejä grillailemassa, niin on jääny koneen avaaminen vähiin. (Hyvä niin aina välillä :D )
Ja sitten kun tänne on yrittänyt tulla käymään, niin ainakin sen tissiketjun aikaan oli palsta sen verran jumissa, et en jaksanu odotella sivujen aukeamista.... siistin sitten profiiliakin, kun ei tiedä ketä "pervoja" tänne on eksynyt sen myötä.. niitä kun tuppaa olee jo jokapaikassa, tää 2+ on kuitenkin ollu tähän asti ainakin aika "turvallinen" paikka kirjoitella :kieh:

Kauheesti tullu taas asioita, kommentoinpa jotakin;
Me6 - HYVÄÄ VIIMEISTÄ ILTAA!!! Kuulostaa tosi kivalta toi teittin reissu! *kade* B)

Sainille ONNEA :flower:


Alkuperäinen kirjoittaja Ippu:
Alkuperäinen kirjoittaja Katjuska73:
Kiinteistä: Mitä muussattuun perunaan taikka porkkanaan voi sekoittaa, jotta saa sen nestemäisemmäksi muussiksi? Ihanko keitinvettä?
Keitinvettä, rintamaitoa tai korviketta.
Minä laitoin ensimmäisiin mini-annoksiin omaa rintamaitoa tissistä suoraan lautaselle ;), mutta nyt kun annokset on isontuneet, laitan korviketta sekaan.
Siinä vaiheessa kun teen soseannoksia pakkaseen ja sauvasekoittimella möössään, ni laitan sitä keitinvettä ohentamismielessä.
Lämmityksen yhteydessä sitten tuota korviketta jos näyttää että tarvii vielä ohentaa. Ja yleensä maistuu paremmin jos seassa on maitoakin =)
Just tolleen Ipun kuvailemalla tavalla mekin on tehty. Keitettäessä keitinlientä ja lautaselle sitten muutama maitotilkka sekaan.
Nyt on menny sitä bataattia, kukkakaalia (vähemmän), mangoa ja päärynää ja vadelmaa.
Kerran tai kaksi päivässä annettu. Jos 2 kertaa, niin päivällä kasvista ja illalla hedelmää. On uponnu kaikki tosi hyvin (se kukkakaali ei ollu niiiin suurta herkkua kun muut) ja äskenkin poitsu yritti itte saada lusikkaa syvemmälle suuhun :p (tarjosin bataattia ) sen jälkeen vielä maitoo, niin sitä maitopullon tuttiakin pitää päästä puristelemaan ja naamallehan ne maidot usein lentää ja sekös sitten naurattaa - poikaa, ei äitiä niinkään :LOL:

Aurinkoista päivänjatkoa kaikille ja turvallista matkaa reissaajille!! :wave:
Noita Pikkuvaemon kuvailemia holtittomia kuskeja kun valitettavasti mahtuu liikenteeseen - miten voi ihminen jatkaa matkaa, vaikka on juuri kolaroinut..?? :attn: *ei ymmärrä*

Jade, mä ainakin jaksan lukea kirjoituksesi, en näköjään itsekään kovin pieniä tekstejä saa aikaseksi..... :whistle: :xmas:

Hexodus ja poitsu 4kk ja parisen viikkoa :heart:

Tosiaan, huomenna tulee vuosi plussauksesta!! :eek: :heart:
Ja vauvakuume voisi kyllä olla jo (kun ei tää oma ikäkään tästä kauheesti enää laske :LOL: ) muttamutta, kun on kaksi sektiota vuoden sisällä takana, niiiin pitänee vähäsen aikaa malttaa odotella, että paikat onpi kunnossa...
 
Siitä läheltä piti-onnettomuudesta vielä. Kyllä pelästyin ihan hirveästi ja kuollut peura tuli uniinkin. Oltiin juuri ennen lähtöä käännytetty isäni uudestaan saareen hakemaan auton avaimia, että saatiin isomman turvavyöistuin siirrettyä meidän autoon.

Sairaudesta: selvis, että se isoveljen tauti, ei ollutkaan herpes vaan enterorokko. Ei kiva silti, tarttuu tosi helposti muihin lapsiin. Niin ja ikävä muutenkin, syöminen sattuu tosi paljon ja olo on heikko kun ei saa energiaa.

Kertokaas te, kenellä on vauvoilla isompia sisaruksia, miten toimitte kun he sairastavat? Eli pysyttekö vauvan kanssa eri huoneissa yms.

Juu, plussauksen vuosipäivä lähestyy, en vaan itse oikeestaan koskaan plussannut, vaan tein kolme haamua.

Autogalluppiin: meillä on Chryslerin Voyager, ollaan tykätty tosi paljon. Varsinkin kun vaunut mahtuu kasaamatta kyytiin. Bensankulutus ainoa iso miinus.

Vauvakuumeesta: ei tietoakaan moisesta. Tai no jos olis 100% varmuus tyttövauvasta, vois vielä kerran raskautua. Tällä erää ollaan kuitenkin erittäin onnellisia kahdesta suloisesta pojasta.

Jeps, palaillaan taas! -vaemo
 
Iloista kesää kaikille mammoille ja vauveleille!
Minä ja Ada ollaan reissattu koko alkukesä ja palattiin kotiin pakkaamaan toiset laukut kun mökkivehkeet vaihtuvat italiaan soveltuviin hepeneisiin :)

Paljon olette jutelleet! Meistä ei ole tainnut yli kuukauteen kuulua...

Kiinteiden antamisesta
: Itse haluaisin jatkaa täysimetystä siihen saakka kunnes tyttö on n. 5-6kk. Riippuu nyt siitä miten on paino noussut. Ada vetelee hieman 0-käyrän alapuolella ja on pitkä+hoikka. Uusi neuvolan täti kysyi että annanko vauvalle lainkaan rintaa!! (=Dorka )

Meillä on ollut hurjaa menoa tuosta kesäkuun alusta lähtien. Ostettiin uusi asunto+ kunnostettiin ja sisustettiin se, sitten muutettiin ja on vielä reissattu tässä sivussa! Huomenna lähtö Milanoon ja sitten taas saareen.. Kiirettä pitää siis.

TOivotaan että heinäkuu suo meille parempia säitä! :)

Isot halit kaikille!

Laura ja Ada (joka oppi viime viikolla kääntymään :heart: )
 
Onnea LauraN asuntokaupoista :flower: ja Adalle uudesta taidosta =)


nysse on siellä...... nimittäin Maalismasut2009 -ketju tuolla odotuspuolella! :heart:
*sniiff* :'( näköjään joku herkistelypäivä menossa... :snotty: ;)
 
BiaBialle ja Lauralle onnittelu uusista kodeista! Ja on Lauralla tosiaan kiirettä pitänyt!

Mie kävin kans fiilistelemässä siellä odotuspuolella, jotenkin niin uskomatonta, että siitä on jo vuosi!!! Muistan vielä, kuinka juhannuksen jälkeisellä viikolla tehtiin testi anoppilassa, mutta ei hiiskuttu sanaakaan kummankaan porukoille ennen rv 7... Ja nyt se nyytti nukkuu kiltisti (kahden viikon huutojen jälkeen) 4 kk ja 1 vkon ikäisenä. Pieni raskauskateus iski, mutta kiitos kuitenkin ei vielä muutamaan vuoteen... jos sittenkään.

Pitkien tekstien kirjoittajat: mie jaksan kyllä lukea, kun omistakin tulee joskus rompsuja. Joskus sitä juttua vaan tulee...

Mut nyt ei tuu pitkää tekstiä, koska elokuva pyörii boxista ja jätski sulaa kuppiin.

Misupai
 
Mies lähti töihin..joten tänne mä taas tulin käymään =) Täällä on ollu hieno ilma. Ulkona ollaan melkein koko päivä oltu. 2-v tuli illalla ihan yht´äkkiä 39 asteen kuumeeseen. Söi kuitenkin tosi hyvin ja jaksoikin ok, mutta kuuma oli kuin mikä. Muuta oiretta ei ainakaan nukkumaan mennessä ollut. Toivottavasti ei tuukaan ja olis kuumekin ohi aamulla kun herää.

Pikkuvaemo, käytetään entistä ahkerammin käsidesiä, jos joku perheestä sairastaa. Ei vauvan kanssa kotoo pois lähetä tai kipeetä mihinkä ajeta :D

No hyvä, että Hexodus ja Misupai ainakin jaksaa juttuja lukea ;)

Laurasta oli kiva kuulla pitkästä aikaa.

Mä join äsken yhden maidonnostattamis Karhun. YÖK, kun maistu pahalle! Siitä on aikaa yli vuosi, kun viimeksi oon juonut ja ihan teiltä kuultua kikkaa ajattelin kokeilla toimiiko tosiaan;) Mä en tiedä mikä on tullut, mutta alkoholi maistuu nykyään mun suussa ihan törkeen pahalle! Ajatus ottamisesta tai krapulasta saa jo voimaan pahalle. Oonko tullut jo vanhaksi vai mikä on :x Karhusta oon ennen tykännyt ja sitten väkevämmistäkin kyllä. Siidereitä en voi sietää!

Mä en oo muistanut koko lentokoneasentoa, kunnes rakas poikani sen tänään muistutti. Koko illan masullaan kädet ja jalat ylhäällä itseään keikutteli. Voi kun söpöä =)

mama-L, ootko pyytänyt reseptin neuvolalääkäriltä Telman voiteisiin? Juliuksella on tosi hyvä iho, pyllyä vaan joskus Ceridalilla öljyän. Muuta ei tarvitse. Tyttöllä oli joskus vauvana kuiva iho (ennen allergiaselvittelyjä). Saatiin resepti aina rasvoihin, sellaisiin isoihin pumppupulloihin. Meille on ainakin suositeltu, että vauvan ihorasvoja on hyvä vaihdella. Niitä on tosi monia hyviä, esim. Lipolan, Abobase, Novalan, Essex. =)

Mun oli kanssa pakko käydä lukemassa odotuspuolella =) Meillä oli sillon aikoinaan la kuukautisten mukaan jo 24.2, mutta 8 viikon ultran mukaan vaihdettiin 5.3. Julius syntyi 1.3. Huomasin Misupain kirjotuksesta, että Siirin laskettuaika oli sillon. Tosi nopeeta aika mennyt ja ihanat vauvat meillä kaikilla ;)

Täällä odotellaan jo Juliuksen keskiviikkoista 4kk lääkäri-neuvolaa.

Nyt nukkuun. Hyvät yöt mammoille ja vauvoille.

Jade ja Julius huomenna 4kk :heart:
 
Ja viiva ei vahvistunut vaan sain keskenmenon jo ihan alussa:(

Täällä poju kasvaa hurjaa vauhtia viime mitat kun neuvolassa käytiin olivat 6710g ja 61.5cm..ja hän tykkää siitä kun hänen kanssaan juttelee ja kutittelee häntä niin sitten ruvetaan nauramaan ääneen ja muutenkin hän on kova hymyilemään..tässä on pitänyt muutenkin kiirettä kun meillä on ehkä vielä tän kesän aikana muutto Espooseen..

Ja listaan vois lisätä pojun nimi joka on Juho :)
 
Taaperotx3 :hug: ja pahoittelut km:sta! Onneks teillä on kuitenkin pikku-Juho päivää piristämässä ja isommatkin lapset! Ootko jaksanu kuitenkin ihan hyvin?

Vai "maalismasut2009" on jo... Hitsit kun aika menee nopeesti, täälläkin tuli vähän haikee olo vaikkei mikään vauvakuume olekaan... Miehelle just tänään sanoin et Linakin on periaatteessa jo yli vuoden vanha, olihan hän jo vuosi sitten saanut alkunsa =)

Olutta ootte maidontuotannon takia nauttineet, ni munkin oli pakko tänään juoda yks olut, tosin holittoman nikolain join, mut on sekin samoista maltaista tehty. Tarvii testata muutamana päivänä jos huomais jotain eroa. Tosin mulla on maito riittäny ihan hyvin.
Täysimetyksestä sen verran et Lina pelkällä rintamaidolla+sillä yhdellä peruna-aterialla minkä saa joka ilta klo 19 aikoihin. Ja meinaan mahdollisimman kauan jatkaakin imetystä, on se vaan niin helppoa vaikka miinuspuolena pakko sanoa se kun Linakaan ei pullosta syö ni on sitten koko ajan musta riippuvainen, en voi mihinkään lähteä ilman neitiä.

Misupai täällä myös yksi "shopaholic" eli shoppailu lähellä sydäntä =) Ajanviete siinä kuin joku muukin... Ja saapahan samalla hyötyliikuntaa kun kävelee kaupasta toiseen... Toivottavasti en nyt saa kauheita vihoja niskaani, mun mielestä asiassa ei mitään pahaa... Nykyään tosin ostelen lähinnä lapsille, en oo itelleni ostanu paljon mitään piitkään aikaan, perjantaina ois serkun häät tiedossa eikä hajuakaan mitä sinne päälle laittaisin :eek:

Laura onnea uuteen kotiin!

Sairastamisesta kun isommat esim. flunssassa pyydän etteivät ainakaan suoraan päin Linaa yskisi/aivastelisi/niistäisi ja että huolehtisivat käsien pesusta kunnolla. Ei heidän kuitenkaan tarvi kaukana pysyä. Just oltiin juhannukisena flunssassa kaikki paitsi Lina, mulla ja miehellä edelleen kauhee yskä eikä siltikään oo Linaan tarttunu vaikka oon häntä ihan normisti pusutellut. Eli kaipa siinä äidinmaidossa jotain "taikaa" on.

Mut nyt lopettelen, kauhee romaani tuli...

-Ninni ja Lina 3kk+joitain päiviä
 
Iltaa..

Oi ku mulla meni kauniit kylmät väreet pitkin kehoa ja kyyneet vieri kun luin Hexoduksen viestin et maalismasut 2009 ilmestyneet... Niin se aika vaan sitten vierähti meilläkin, pakko käydä iteki kohta hiukan fiilistelemäs mikäli näiltä kyyneleiltä selviän =) oi oi...

autoista: meillä on volvo s80 (2007) ja honda jazz (2006, sellanen puol farkku) kummatki aika huonoja, ei mee 2aikuista, 1lasta vaunuineen ja koiraa samaan aikaan. täytys harkita tuota farmarin ostamista, täältähän näitä vinkkejä saa.

LauraN, mukava kuulla susta, teilläpä touhua riittää. kuulostaa kivalle. Mites vaunut ovat pelanneet?

Kylvyistä, meillä käydään oikeastaan ainoastaan pitkässä suihkussa, kun kylpyamme on niin pirun huono ku sitä ei saa riittävän korkealle, niin menee selkä, eikä jaksa kauaa vauvaa lilluttaa niin suihkut hirveät kivat ollu.

Ihon kuivuudesta meillä Nellalla oikeastaan ihan perus hyvä iho, paikoittain kuivia kohtia mut iha ok. Neuvolassa meille sanottiin että baby oil on paras rohto kuivaan ihoon, valelee sitä runsaasti ja antaa kuivuu ilmakylpyjen kera kunnolla. Jos vielä kuivuutta, niin käyttää rasvaa ja öljyy vuorotellen. näin iho ei ns. totu ainaiseen rasvaamiseen koska sitä sit joutuu helposti tekemään loppu elämän. Näin mäki oon yrittäny välttää, vaikka välillä esim. poskiin joudun rasvaa laittamaankin.

Misupai, kiva ku muistutit mansikoiden ostoista. täytyyki hankkii. kai niiden ostoaika alkaa olla ihan näinä päivinä otollinen. hinta vaan aika kova, tänään just kattoin, ni n 4e pystyy oleen litralta =(

Mä en vielä ota kantaa noihin kiinteiden aloittamiseen, ku tuntuu et se on meillä vielä niin hamassa tulevaisuudessa. tarkotus olis täysimettää mahdollisimman pitkään. mut juu, ajattelin tehdä soseet aika pitkälti ite. Kiitos vaan, täältähän niitä hyviä vinkkejä saa kuten tuo oolannin valmis pakaste perunamuusi juttu =))

Meillä ollut tänään todella iloinen päivä. Nella ekojen päikkäreiden jälkeen valvoi putkeen 4h ja jaksoi hienosti leikkii lattialla, tai lähinnä sellaista ihmettelyähän se on. mahalleen kun sen pisti, niin ei menny kauaa ku pään vetovoima vei voiton ja likka kellahti selälleen, tästäpä me saatiin hirmuhauska leikki aikaiseksi, tytön aina pyllähtäessä selälleen tuli kovat naurukohtaukset.. on se niin kaunista katteltavaa! hirveän tyytyväinen hän on, ei itke oikeastaan muutako ku alkaa väsyttää. Tissiikään ei ennätä kaivata, ku mielestäni sitä niin hyvin hänelle tyrkytän!

Huomenna on ostoskierros myllyyn ja illasta anoppilaan!

hyvää yötä!

minä ja nella 11vkoa
 
Ninni78:Kiitos kysymästä,ihan hyvin olen jaksanut..Juho menee yleensä nukkumaan tossa 1-2 aikaan yöllä ja heräilee 7 aikaan aamulla..että ihan hyvät unet siinä itekkin saan..

huomenna on taas Juholla neuvola klo 9.00 kun täytyy mennä käymään se n takia että saadaan lähete fysioterapialle,koska hänen oikee käsi on jo synnytyksen jälkeen parantunut mut kun hän ei suostu kääntymään sille puolelle ollenkaan..ja isommat tytöt voi hyvin ja kasvaa hurjaa vauhtia..
 
Vastaanpas jouten pariin galluppiin:

Vaipat:
Tällä hetkellä käytössä Liberon 3-koon vaipat 5-8kg mut on huonoja tai ei sovi meiän Veetille. Liberot musta tehty hoikalle vauvalle ja oliki tosi hyviä esikoistytöllä joka tosi sirpakka. Mut Veeti kun on semmosen 7,5kg ni ei sovi pötsi hyvin sisään :D Joten seuraavaks meen ostaa Pampersin 4-koon vaippoja, ajattelin ottaa yhen paketin BabyDryta ja yhen paketin ActiveFitejä, Pampersilta kun saa osan rahoista nyt takas kun ostaa niin täytyy sit ostaa :p On muutenkin Pampersit mun lemppareita.
Viimeks Prismassa kattelin niitä halpis-merkkejä mut ei ne ollu yhtään halvempia ku esim. Pampers tai Libero :eek: Vai oonkohan kattonu väärin, täytyy pällistellä taas ens kerralla. Dailyja ajattelin kokeilla jos niin halpoja ku mitä väitetään :xmas:

Vaatteista:
Meillä käytössä 62-74cm. 62cm tosin alkaaki olemaan kaikki pieniä, elikäs 68-74cm on nyt käytössä. Jos kaupasta ostan niin ostan 74cm koska sopivampia ja menee sitten pidemmän aikaa. Useimmat vaatteet jääkin yläkropasta ennen pieneksi kun jätkä oli taas viimeks kasvanu enemmän leveyttä ku pituutta :D Saas nähä mitä ens kerralla on.. Meillä aina miehen kans vedot päällä et kumpi osuu lähemmäksi B)

Syöttövälistä ei hajuakaan mut tuntuu et 15min :LOL: Mutta tosiaan vaikuttaa kun toimin edelleen tuttina ja ainoona nukutusvälineenä myös :whistle: Tyyppy alkanut myös puremaan ja aika kovaakin, hermostuttaa mitä sitten tulee ku hampaat suussa :kieh: Pari kertaa oon kovasti sanonut että ei saa ja hirvee huutokonsertti seurannu, tätä herraa ei niin vaan komennella, menee ihan oman päänsä mukaan :kieh:

Pelkällä omalla maidolla mennään niin pitkälle kun päästään. Alkaa kai ne sit neuvolassa neuvomaan ku voi alkaa antaa.. Esikoiselle aloin muistaakseni antamaan 4-5kk ikäsenä ku ei se paino muuten oikeen noussu.

Kylpy&suihku:
Molemmista tykätään ja nyt saakin vaihtaa suurempaan ammeeseen kun ei eilen enää tullu kylpemisestä mitään ku jätkä potki koko ajan päätyä jaloillaan ja sitte takaraivo iski joka kerta toiseen päätyyn, eipä tullut pesemisestä mitään :/ Suihkussa käy harvemmin kun siellä vaikeampaa putsata kaulan poimuja jotka välillä tosi pahan näköset Veetillä, tällä niin paljon löllöä et hankalaa muutenkaan putsata :D Mutta yritän että kylvetettäisiin noin 2-3päivän välein.

Autona ihan perus Peugeot ja suurempaan pitää vaihtaa viimeistään ku alkaa seuraavaa pukkaamaan, takapenkille ei enää mahdu kuin noiden kahden istuimet ja minä jos istun vain toisella pakaralla ;) Mies tosin hankkii tällä viikolla moottoripyörän että kahtellaan mihin sit on varaa, mut joku 7-paikkanen täytyy olla, bensan kulutus vaan hirvittää :x

pikkuvaemon pojalle parantumisia täältä :wave: Tytöllä oli se enterorokko viime syksynä mutta tosi lievänä mutta kuitenkin kurjaa oli, kämmenet ja muut ihan "rakkuloilla".

Täältä löytyy vauvakuumetta :wave:
taaperotx3 :hug:

Mitäs kesäsuunnitelmia muilla on?

Me mennään ainakin mökille, muumimaailmaan, puuhamaahan, lintsille, korkeasaareen ja kaikkeen mahdolliseen minne keretään :p

Suvitus+nukkuvat tiitiäiset :heart: :heart:
 
Taaperotx3: haleja ja jaksuja!

Meillekin tuli joku Pampersin kuponki, että saa rahaa 20 euroa, jos ostaa 4 pkt vaippoja. Mut se taisi tarkoittaa niitä muovipusseja. Me nimittäin ostetaan ActiveFit/BabyDry aina sellaisessa pahvilaatikossa, mikä on tosi paljon edullisempi kun laskee kappalehinnan. Joten se ei taida tulla meidän tapauksessa halvemmaksi, kun se 2 laatikkoa on suunnilleen samanhintanen, kun neljä pussia miinus 20 euroa. Sit jos sen alen saisi laatikoista, kannattaisi ostaa varastoon seuraavaa kokoa... Okei, ÄD voi sotkea matikka-aivot...

Meillä on pesty kakkipeppua tänään jo kahdesti. Taitaa masu toimia nyt normaalisti kaikkien Rotarixien jälkeen! Ei mua haittaa, pääasia, että neidillä hyvä olla.

Neiti möyrii kovasti lattialla ja harjoittelee lentskariasentoa. Leluihin tarttuu myös mahallaan ja kääntyminen selältä mahallaan onnistuu myös lelu kädessä. Huomenna mennään neuvolaan esittelemään taitoja, saa nähdä miten mittojen on käynyt. Ja huomenna siis neuvolalääkäri.

Nyt valokuvien pariin. Oon tehnyt neidin albumia tässä päiväunien aikaan, kun neiti nukkui kiitettävät 3 tuntia. Täytyy vähän jatkaa, kun neiti on tyytyväisenä lattialla lelujen kanssa.

Misupai ja Siiri 4 kk 1 vko 1 pvä
 

Yhteistyössä