Maitoaltistus - kuinka pian oireet?

Meillä aloitettiin eilen ip:llä maitoaltistus Tuttelilla. On nyt ollut reilusti 2 vko maidottomalla ruokavaliolla. Kuinka kauan teillä on kestänyt, että on tullut selkeät allergiaoireet maidosta? Meillä siis ennen maidotonta ruokavalioo oireina ripuli ja yleinen levottomuus.
 
Jatkoimme kotona altistusta viikon ja lääkäri päätti sitten puhelimessa raporttini perusteella, että oireita on riittävästi. Yllättävän "vähän" meillä niitä oli, mutta se on ollut koko ajan ongelma eli oireet eivät ole nopeita ja selkeitä. Pahimmat oireet ennen maidotonta olivat ripuli, vatsakivut ja ihottuma.
 
Jep, tämä just tässä onkin haastavinta, että oireet eivät ole nopeita ja selkeitä. Silloinkin kun sai maitoa koko ajan, niin ei ihan joka päivä kuitenkaan ollut täysin ripulilla. Ekat oireet tuli mielestäni jo eilen (noin vuorokausi altistuksen aloittamisen jälkeen), mutta täytyy nyt katsoa vielä muutama kakka jne... Kiitän vastauksestasi.
 
No meillä kyllä altistuksessa annettiin nan maitoa. iholla ei mitään mutta ensimmäinen satsi suuhun ja lapsi oksensi lääkärin päälle. altistus lopetettiin siihen. Toisella kertaa almiron altistus. iholla taas ei mitään , mutta suuhun laitettiin se muutama milli niin 5 min päästä lapsen naama oli punainen ilmapallo- altistus lopettiin taas siihen, kortisonia suun kautta ja lapsi tarkkailuun.
tsemppiä ja jaksamisia teille! Toivottavasti löytyy oikea maito teidän pienokaisille :)
 
Meillä on kaikissa altistuksissa tullut selkeä ihottuma puolen tunnin sisällä ekasta pikkuruisesta annoksesta ja homma on lopetettu siihen. Tosi tylsää, jos täytyy jatkaa pitkään ja sitten ehkä vielä neuvotella lääkärin kanssa, mikä on oire ja mikä ei. :| Voimia!
 
Meillä oli eilen kanssa maitoaltistus 5 kk täysin rintamaidolla olevalle lapselleni. Sairaalassa ollessa ei tullut oireita, tosin lapsi ei suostunut juomaan NAN:ia ihan sitä määrää mitä piti. Huokaistiin jo helpotuksesta, "ei sillä voi olla mitään maitoallergiaa"... Kotona sitten illalla nousi pieni papulaista ihottumaa kasvoille kohtiin, jotka olivat olleet kosketuksissa korvikkeen kanssa. Odottelen soittoa lääkäriltä, joka aamuisen puhelun perusteella oli valmis tekemään maitoallergiadiagnoosin. Itseäni epäilyttää, kun ne allergiaoireet on juurikin niin epäselviä ja toisaikaisia. Tuntuu, että allergiadiagnoosi on lääkärin hirvittävän helppo tehdä, vaikka imettävälle äidille ja lapselle se on iso asia. Meillä oireina oli refluksi ja yölevottumuus, tiheät ja löysät kakat sekä ihottuma jaloissa. Noista vain kaksi viimeistä on parantuneet maitoeliminaation aikana. Refluksi ja yölevottomuus jatkuu edelleen lääkekokeiluista huolimatta..
 
Hujaus: Kyllä muo minusta ovat jo aika selkeitä oireita! Meillä oireet tulee yleensä vielä enemmän viivellä ja ihottumaa ei ole ollut ikinä. Meidän lapsella pääasiallinen oire on myös refluksi. Jos refluksia on vielä, se saattaa johtua myös siitä, että ruokavaliossasi on vielä jotain muutakin allergisoivaa kuin maito (esim. muna tai kotimaiset viljat yms)
 
Meillä 11 kk:n ikäiselle tytölle aloitettiin maitoaltistus tuttelilla reilu viikko sitten. Hyvällä ruokahalulla joi kaiken tarjotun maidon eikä mitään oireita ilmennyt altistuksessa. Yleensä oireillut lähinnä suolistolla (löysät kakat, valtava paukuttelu), mutta myös ihottumaa on jonkin verran. No, päästiin kotiin ja jatkettiin sitten altistusta kotona. Seuraavana päivänä alkoi paukuttelu ja melkein saman tien meni mahakin sekaisin. Kakkasi löysät kakat 5-7 kertaa päivässä, paukutteli kuin aikuinen ihminen ja lopulta peppukin paloi jatkuvan kakkaamisen vuoksi. Yölevottomuus ollut myös yksi oireilun merkki aina, nyt nukkui koko altistuksen ajan tosi vaihtelevasti, välillä ihan hyvin ja taas välillä tosi levottomasti. Kun altistuksen aloittamisesta oli kulunut 6 päivää, soitin allergiahoitajalla ja päätimme lopettaa altistuksen. Seuraavana päivänä lääkäri kirjoitti b-lausunnon.

Meillä on eletty maidottomalla dieetillä jo 4 kuukautta. Välillä on juotu Almironia ja välillä Neocateakin. Neocate oli parempi kuin Almiron, mutta Neocatellakaan ei tyttöä oireettomaksi ole saatu. Iho-oireita on jatkuvasti, samoin yölevottomuutta. Mutta meillä ainakin nuo vatsaoireet paljastivat maitoallergian. Nyt kokeillaan sitten Profylacia, toivottavasti se sopisi. Nämä allergiat on kyllä uuvuttavia kaikkien kannalta. Olisikin vain maitoallergia, mutta kun on liuta muita eikä tällä hetkellä ole käytössä esim. yhtään viljaa :ashamed: Mutta täytyy toivoa, että allergiat helpottaa pian, isosiskolla allergioista oltiin päästy aikalailla eroon jo 2-vuotiaana. Tosin tämä kuopis näyttäisi olevan allergisempi tapaus kuin esikoinen.
 
Kiitos vastauksista. Nyt ollaan oltu puoltoista viikkoa Tuttelilla ja oireet on epäselviä. Tokana maitoaltistuspäivänä oli kerran ripulia, sen jälkeen ei kertaakaan. Kakka on erilaista kuin soijamaidolla. Soijamaidolla se oli tosi kiinteää. Tuttelilla sosemaista/tahnamaista ja paljon pahemman hajuista. Myöskin ilmavaivoja on nyt enemmän, mutta vaikea sitäkin on tarkkailla, kun meillä on edelleen koko ajan ollut käytössä Cuplaton. Ens viikolla varmaan soittelen lääkärille, että miten jatketaan. Ongelmallista on nyt se, että ei voi ottaa mitään muita uusia ruoka-aineita, kun sitten ei taas voi tietää, että mikä johtuu mistäkin. Eilen kyllä kakkasi 3x päivän aikana, mikä on paljon. Normaalitahti n. kerran päivässä. Sitten jos on levottomampi niin hankala tietää johtuuko mahavaivoista, kun ei toinen osaa sitä kertoa.
 
Meillä tytöllä tuli maitoaltistuksessa oireet tosi hitaasti. Kahden viikon kohdalla oli hyvin pienesti oiretta: pientä levottomuutta, kitinää. Vasta kolmen viikon kohdalla alkoivat selvemmät oireet. Neljän viikon kohdalla laitettiin altistus poikki. Olisi voinut laittaa poikki siinä kolmen viikon kohdalla, näin jälkikäteen sanoisin... Tyttö on suolioireinen allergikko.
 
Meillä ihan pienestä asti vauvalla ihan epätavallisen paljon paukuttelua ja posket punoitti. N. 4kk iässä yö levottomuudet alko. Ihan käsittämättömiä huutokohtauksia, joihin ei auttanut mikään. Iho koko ajan tosi siisti(paitsi posket), mutta ummetusta kylläkin aina. Kun lapsi oli 6kk lopetin itse maidon käytön. (Onneks neuvolassa alettiin ottaa tilannetta vakavasti.) Yöt alko rauhottua, paukuttelu loppui ja ummetuskin helpotti. 7,kk maitoaltistus, kasvot ihan kirjavat tuttelista ja pieniä paukamia iholla. Mun piti itellä viikko kokeilla maitoa, mut yöhuudot palasi taas ja siihen lopetin. Imetän edelleen, neiti nyt 8kk. Odotellaan kelasta papereita et voi hakee nutrilon soijaa apteekista. Käytän pääasiassa soijamaitoa itse ja ihan vähän normi maitotuotteita, jotka ei onneks vaikuta öihin :) .
Vähän liian kauan kesti et selvyys saatiin asiaan, mut hyvä edes näin. Kaikki maitoallergiset ei tosiaankaan oireile iholla, mitä neuvolassa vaan tuijotettiin. Meillä pahimpia oli suolioireet, johon neuvolassa todettiin vaan, että hyvä kun ilmastointi pelaa ... Pah sanon minä!
 

Yhteistyössä