Maitokahviläiskät

Eli onko muiden vauvoille ilmaantunut moisia ja mitä siitä on seurannut ,jos mitään ?? Läiskät tunnetaan myös cafe au lait -nimellä..Tiedän kyllä että on yleensä merkkinä neurofibromatoosista Ja toisaalta voi olla vain läiskiä muiden joukossa.Mutta jos jollain kokemusta niin jaa tietosi!
 
Meidän pojalla on aika iso läiskä joka ulottuu selästä mahan puolelle. Eli on tuossa kyljessä oikeastaan. Sitä on tutkittu ja tutkitaan edelleen. Parin-kolmen vuoden ikäisenä mennään pään magneettikuvauksiin jossa selviää enemmän.

Maitokahviläiskiksi ne kait on nyt nimetty mutta eivät kyllä vaikuta sellaisilta että liittyisivät neurofibromatoosiin. Pigmenttihäiriötä taitaa vain olla. Mutta hyvä se on tutkia!

Millonka teillä läiskät ilmestyivät? Meillä ehkä noin parin viikon ikäisenä. Onko niitä tutkittu vielä ollenkaan? Niin ja meidän poika on nyt 10kk.
 
Ensimmäinen läiskä ilmaantui vähän ennen 2kk ja toinen n. 3kk iässä.Ovat sellaisia parin sentin kokosia .Ei ole tutkittu vielä tarkemmin,neuvolan lääkäri niitä vilkaisee parin viikon kuluttua.
Meitin neuvolan väki on vaan niin säätäjä porukkaa,että oma mielenrauha kärsii.Aina on asiat jotenkin tosi huonosti ja pahemmaks vaan menee...Joten mukava kuulla ,että voivat olla vaan pigmenttihäiriötä!
Niin,meitin kölvillä on nyt neljäs kuukausi menossa maailman ihmettelyä.
 
meillä kuopuksella oli 1 läiskä selässä syntyessään ja n. 8-10viikon iässä tuli vatsaan toinen. Nyt 8kk neuvolalääkäri kuittasi että jos tulee enemmän kuin viisi niin lähetetään tutkimuksiin. meillä 9kk ikäisellä nämä läiskät ovat siis kooltaan n. 2cm x 3cm.
Terveysportissa määritetään juuri tuo 5kpl syyksi tutkimuksiin.
 
Siis meillä läikkä on oikeasti iso eikä selkeärajainen. Tavallaan monta laikkua on yhdistynyt. Minä ainakin uskon että meidän pojan läikkä on harmiton pigmenttihäiriö/syntymämerkki ja saattaa jopa hävitä iän myötä. Neurofibromatoosi on kuitenkin vallitsevasti periytyvä että jommalla kummalla vanhemmalla pitäisi olla sairaus mutta minulla tai miehelläni ei sitä ole. Pieni todennäköisyys silti on että nf on tullut geenimutaation kautta mutta siihen en oikein jaksa uskoa.

Parempi tietty tutkia laikut ja saa itselleen mielenrauhan. Meidät ohjattiin silloin neuvolan kautta neurologille ja seuraavaksi sitten tosiaan ne magneettikuvat parin vuoden päästä. Turha silti murehtia etukäteen! :hug: Mukavaa viikonloppua!!
 
Kiitoksia vastauksista!Yritän olla hermoilematta!Sitä on löytänyt itsestä karhuemon piirteitä tuon esikon myötä.Jos joku tai jokin uhkaa niin nousee niskavillat pystyyn , ja kun ei kunnon vastauksia saa ihmisiltä ,keiden pitäisi asioista olla jossain määrin perillä.. Mutta mukavat viikonlopun jatkot kaikille!!
 

Yhteistyössä