mangotorttu

Olen yrittänyt googlettaa ja etsiä semmoisen mangotortun ohjetta. Pohjana on keksimurujuttu, sisällössä kermaa,rahkaa/tuorejuustoa tms, päällä lastenruokapurkeista tuttua mangososetta. Isänpäiväksi semmoisen väänsin "omasta päästäni" mutta se ei ollut semmoinen kuin olen joskus jossain kutsuilla maistanut.. Millaisia ohjeita teillä ihmiset siihen on?
 
Hedelmäinen tuorejuustokakku

1 pkt Domino-keksejä
50 g voita sulatettuna
8 liivatelehtiä
1 rkl sitruunamehua
2 prk Hovi-appelsiini-tuorejuustoa
1 prk säilykeaprikooseja
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa löysäksi vaahdotettuna
2 dl mangososetta
2 liivatelehtiä

1. Laita liivakot sulamaan kylmään veteen.
2. Jauha Domino-keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
3. Vuoraa irtopohjainen vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle.
4. Vie kakkupohja hetkeksi kylmään jähmettymään.
5. Valmista täyte.
6. Purista liivakoista vesi ja sulata ne sitruunanmehussa.
7. Sekoita juuston joukkoon sulaneet liivakot, soseutetut aprikoosit ja löysäksi vaahdoksi vatkattu kerma.
8. Kaada täyte pohjataikinan päälle ja hyydytä kakkua jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
9. Sulata koristehyytelöä varten kaksi pehmennyttä liivakkoa tilkassa sitruunanmehua ja sekoita mangososeen joukkoon.
10. Kaada koristehyytelö täytteen päälle ja hyydytä.
11. Tarjoa kakkua huoneenlämpöisenä.

Mango-tuorejuustokakku

Pohja:
100 g voita
100 g piparkakkuja

Täyte:
2 dl tuorejuustoa
2 dl Mangososetta
2 keltuaista
2 dl kermavaahtoa
sokeria + vaniljasokeria
3 liivatetta

Koristeluun:
50 g valkoista suklaata
1 mango

1. Sulata voi ja murenna keksit.
2. Sekoita ne keskenään ja painele
3. seos vuoan pohjalle.
4. Laita vuoka jääkaappiin.
5. Liota liivatteet.
6. Sekoita mangosose juustoon.
7. Lisää keltuaiset ja sokerit.
8. Lisää kermavaahto ja kiehuvassa vesitilkassa
9. sulatetut liivatteet.
10. Kaada vuokaan ja hyydytä kuusi tuntia.
11. Sulata suklaa vesihauteessa ja koristele pinta.

Mangopiirakka

1 valmispohja
mangon mehua tölkistä
mangoa
2 dl kermaa
2 dl maitorahkaa
vähän sokeria

1. Kostuta valmis pohja mangon mehulla
2. Soseuta mangot
3. Vaahdota kerma.
4. Lisää rahka joukkoon
5. Sekoita soseutetut mangot kerma-rahka sekoitukseen
6. Laita pohjan päälle
7. Muutamaksi tunniksi jääkaappiin viilentymään

Mangotuorejuustokakku
10-15:lle

1 pkt digestive keksejä
100 g voi- tai margariinisulaa
3 prk Piltti mangososetta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä

1. Murskaa digestive-keksit hienoksi muruksi ja lisää sula rasva sekaan.
2. Kelmuta irtopohjavuoka ja painele digestivemassa vuoan pohjalle tasaisesti.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri, vaniljasokeri, tuorejuusto ja mangosose.
4. Lisää liotetut liivatteet pieneen tippaan kuumaa vettä ja anna jäähtyä ennen mango-kermaseoksen sekaan lisäystä.
5. Kaada seos vuokaan digestivelevyn päälle.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

 

Yhteistyössä