Joko muiden marjat on mehustettu? Ite laitoin tänään ekan satsin. Mustia viinimarjoja tulee tänä vuonna paljon, mutta punaisia huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Mansikoista poimittiin tänään viimeisiä rippeitä suoraan suuhun. <br><br>
Muutaman hullun mustikan näin leikkipuiston reunalla joku aika taapäin, mutta täytyy myöntää, että varsinaisesti mustikkametsälle en ole vielä päässyt. On vähän liian muikean ihanat kesäkelit metsässä rämmiskelyyn. Enpä muista että viime syksynä olis lapset alasti tarenneet viinimarjoja poimiskella, ehei... =) Niinhän sitä on puhuttu, että huono mustikkavuosi on, mutta pitää se käydä tuolta joulupukin luolan tienoilta itse toteamassaAlkuperäinen kirjoittaja 07.08.2006 klo 22:16 Maarika kirjoitti:Marjoja poimittu vain suuhun, mutta pitäisi alkaa kyllä kerätä niitä ihan tosissaan hyvin pian ja mehua tehdä!
Onko siellä pohjoisessa muuten mustikoita?? Täällä (kaakkois-suomea...) meidän kulmilla en ole nähnyt mustikan mustikkaa...
Toivottavasti edes pari puolukkaa löytyis, niistä tykkään.
Minä kun keitän, pärryytän maijaa koko illan. Laitan reilusti vettä ja lisäilen sitä ja kunnon tehot liedelle. Saatan lusikalla välillä kääntää marjoja ympäri. Jotkut sanoo, että eka satsi takas maijaan, mut se on kai lähinnä sokerin tasaantumisen vuoksi. Minä oon sekoittanut mehut astioissa ennen pakastuspulloihin laskemista, jotta mehusta tulee tasalaatuista. Maijallisesta tulee noin 3,4-4 litraa.Alkuperäinen kirjoittaja 10.08.2006 klo 15:22 lehmä kelkkamäessä kirjoitti:juu, kyllä on jo mehustettu osa mutta ...
Kuinka kauan yhtä maijallista on tarpeellista kiehuttaa, että kaikki mehu on valunut marjoista? Keitin noin puolitoista tuntia ja mehua valui heikosti (noin 2-3 litraa). Osa marjoista oli viellä "pulleita" ja kuori rikkoutumatta.Vesikattilaankin lisäsin vettä jotta höyryä muodostuu, mutta missähän on vikaa??
Pistät alimmaiseen runsaasti vettä. Keskimmäisen jätät tyhjäksi ja siihen sen muoviletkun kiinni, muista laittaa klipsi ettei mehu karkaa pöydälle. Sit ylimpään marjat ja sokerit kerroksittain. Mulla on menny maijalliseen reilu 0,5kg sokeria, ei tule liian makeaa.Alkuperäinen kirjoittaja 10.08.2006 klo 21:26 Uusavuton kirjoitti:Terve!
Aivan loistava avaus: sopii mulle just tälle päivälle. Naapuri oli nimittäin tuonut mehumaijan lainaksi ja nyt pitäs alkaa keittämäään. Enpä ole ennen moista tehnyt.. Niin että voisitko, voisiko joku, yksinkertaisesti kertoa miten mehumaija (kolme kattilaa siinä) toimii?
Olin saunassa ja mies vastaanotti maijan. (Tietty huomenillalla voin käydä naapuria huhuilemassa mutta olisipa mahtavaa jos teidän avuilla saisin jo homman käyntiin!!)
Juu-u...täytyy siis sitten tunnustaa tääkin.Alkuperäinen kirjoittaja 11.08.2006 klo 15:59 Tiitiäisen äiti kirjoitti:karviaishillo
1kg karviaisia
1/2dl vetta
500g hillosokeria
1. perkaa huuhdo ja halkaise karviaiset
2. Keitä marjat ja vesi, kunnes vesihöyryä alkaa muodostua
3. Sekoita joukkoon hillosokerikokoajan sekoittaen, anna kiehua hiljakseen n 15min. välillä sekoittaen.
4. kuori vaahto ja purkita.
Katoitko teerenpilkku ton vanhaksi ketjun; jos tekee maijalla mehut ja hillot
Ihan selvä merkki vanhuudesta, kuin martat konsanaan täällä vaihdellaan säilöntäreseptejä ja parhaita työtapojaAlkuperäinen kirjoittaja 11.08.2006 klo 17:36 teerenpilkku kirjoitti:\Juu-u...täytyy siis sitten tunnustaa tääkin.Alkuperäinen kirjoittaja 11.08.2006 klo 15:59 Tiitiäisen äiti kirjoitti:karviaishillo
1kg karviaisia
1/2dl vetta
500g hillosokeria
1. perkaa huuhdo ja halkaise karviaiset
2. Keitä marjat ja vesi, kunnes vesihöyryä alkaa muodostua
3. Sekoita joukkoon hillosokerikokoajan sekoittaen, anna kiehua hiljakseen n 15min. välillä sekoittaen.
4. kuori vaahto ja purkita.
Katoitko teerenpilkku ton vanhaksi ketjun; jos tekee maijalla mehut ja hillot
Kiitos kivasta ohjeesta! =)