Marraskuun 2009 karhunpennut elokuussa

Fiona71 Mä imetän vielä, n. 4krt/vrk.

misiwi Meillä syödään näin : Imetän aamulla + puuroa n.desi, klo.12 pieni purkillinen/puolet isommasta purkista lihasosetta, klo.14 imetys+hedelmasose purkki, klo.17 pieni purkillinen/puolet isommasta purkista lihasosetta, klo.19 imetys + iltapuuro n.desi ja yöllä imetän kerran :)

santtu- Meillä nukutaan öisin n. klo.19:30 - 7.30. Päiväunia nukkuu kahdet n.klo. 10-11.30 ja klo. 14-16. Päiväunet vaihtelevat hieman päivästä riippuen mutta pääsääntöisesti näin.

Nennii ja Pinja 9kk
 
meillä nukutaan öisin n 21.30-7.00 joskus herää yöllä kaksi kertaa joskus kerran,koskaan ei vielä ole yötään putkeen nukkunut :( aamupäivällä nukkuu puoli tuntia,iltapäivällä 1h- 2h ja illalla ennen klo19 saattaa nukkua vielä pikkutorkut..enemmänkin sais mun mielestä nukkua,yöllä,tai siis paremmin,jo aamuun asti |O

te jotka annatte pikkusillenne NAN maitoa niin annatteko NAN 2 vai NAN 3 ?
 
Mites muuten teillä muilla kenellä on eläimiä niin pikkuiset tulee toimeen näiden kanssa?
Meillä on pieni koira ja kani. Pinja yrittää koko ajan koiran nähdessään repiä tämän karvoja, silmiä ja kuonoa olisi myös kiva tutkia :/ Koirallakin rupee meneen jo hermot kun aina tytön nähdessään sattuu..
Ja kaniakin tyttö yrittää huitoa, kani voi vielä puraista kovaa jos sitä ärsyttää joten tarkkana saa olla. Aina ei kuitenkaan väliin ehdi. Vielä ei ole onneksi sattunut mitään. Olen yrittänyt tyttöä kieltää kun repii karvoista ja näyttää miten silitetään oikein, mutta ei auta.
Eläinten vesi-ja ruokakipotkin kiehtoo kovasti. Jatkuvasti tyttö yrittää ryömiä läiskyttään käsiään veteen ja kanin pellettejä yrittää syödä |O
 
Täällä ollaan taas vaihteeksi kipeinä joka ikinen muksu ja määkin tulin nyt sitte kipeeksi :(

Jotenkin epäilen että tuolla meidän reilu 2v pojalla vois olla keliakia,no nyt sunnutaina aattelin apteekista hakee semmosen testin ja testata,niin näkee mitä se näyttää.

mut nyt on tämän mamman aika mennä jo nukkumaan..öitä kaikille karhunpennuille perheineen :wave:
 
Viimeksi muokattu:
Ellen, meillä on seuraavat munuaistukimukset lokakuun lopulla eli tehdään tuolloin isotoopinen kuvaus (½h kestää, seurataan munuaisten toimintaa) ja sitten tehdään myös urografia eli röntgenkuvataan virtsatiet. Siinä kanyylin kautta laitetaan suoraan suoneen varjoaine.
Näillä tutkimuksilla katsotaan tarkasti virtsateiden rakenne ja se, missä kohtaa tarkasti se ahtaampi kohta on. Ja se, onko tuo virtaus tullut enemmän normaaliksi.
Ultrahan meillä oli kesäkuulla ja molemmat altaat olivat pienentyneet, toinen 6mm ja toinen 2mm. Toinen munuainen onkin jo lähellä normaalia ja toinenkin vain lievästi laajentunut.
Mitään estolääkitystä ei olla käytetty, koska tämä vaiva ei aiheuta tulehduksia.
Siis diagnoosihan on, että oikealla puolella on lievä ahtautuma virtsatiessä ja kasvun myötä tämä menee todennäköisesti ohi, kuten jo tuo ultra antoi siihen viitteitä.

Meillä kontataan hirmuista kyytiä ja joka paikkaa kaahitaan seisomaan. Kovasti näyttäsi olevan haluja päästää irti ja lähteä kävelemään, mutta ei vielä sentään seisokaan edes ilman tukea.

Yöt nukkuu ok, heräisiköhän kerran yössä ehkä, riippuu yöstä. OLi jo tässä pitkän pätkän heräämättäkin, mutta kun flunssa tuli, alkoi heräilemään taas.
Ottaa yleensä maitohörpyn rinnasta ja nukkuu taas.

-Fiona ja poitsu n. 8.5kk-
 
Onpas nämä sivut muuttunut..

Täällä vihdoinkin eka hammas! Mä jo luulin että tyttö jää hampaattomaksi :)
Syöminen oli monta päivää yhtä huutoa, tätähän se enteili. Nyt niitä hampaita alkaa varmaan tulla nopeasti.

Lemmikeistä, meillä on 5 kissaa ja vielä ei mitään ongelmia ole ollut. Kissat on melko välinpitämättömiä. Neitiä naurattaa aina kun joku kissoista kävelee ohi. Todella hauskaa oli aamulla, kun kissa oli pesulla ja alkoi aivastella ja kakoa kun karvoja vissiin tarttui kurkkuun, niin tyttö nauraa hekotti ääneen :D
Sitten voi jonkinlaisia ongelmia tulla kun kunnolla liikkeelle lähdetään ja kissat ei saa hetken rauhaa.

Nukkumiset nykyään, yöunia nukutaan noin 10-11 tuntia. 2 x päikkärit, pituus vaihtelee, yleensä päiväunia kertyy yhteensä pari kolme tuntia. Yöllä herätään EDELLEEN kerran syömään |O

Vieläkään ei liikuta eteenpäin. Tyttö raivostuu nykyään heti kun on lattialla ja yrittää eteenpäin mutta ei pääse. Siihenpä huutoon se yritys sitten loppuukin.. Takapuoli nousee konttausasentoon, mutta etupäätä ei sitten nosta : / Istuu kyllä hyvin ilman tukea pitkiäkin aikoja ja siinä leikkii.

Kova on miettiminen, minne hakisin hoitopaikkaa. Kun tilanne on se, että mahdollisesti lähden syksyllä opiskelemaan. Se nyt on kiinni siitä että pääsenkö, hakijoita oli tosi paljon!
Ristiriitaiset tunteet, toisaalta olisi hienoa jos pääsisin opiskelemaan ja saisin ihan toisenlaisen koulutuksen kuin aikaisempi, mikä ei kiinnosta pätkääkään. Mutta toisaalta jotenkin kamalalta tuntuu ajatus tytön hoitoon viemisestä niin pienenä..
Kumpi sitten olisi parempi, perhepäivähoito vai päiväkoti?! Kertokaas kokemuksia ja ajatuksia.

Nyt kahvinkeittoon että jaksaa!

takhisis & tyttönen 8,5 kk
 
Viimeksi muokattu:
onpas nää erinlaiset..tykkäsin vanhasta enemmän,no eiköhän tähän totu ajan kanssa.

Täällä ollaan jo lähes terveitä,vähän Juliuksella ja Juholla nenät vuotaa.

Meidän Jenna menee tänään ekaa kertaa yksin kaverisynttäreille,joihin ei vanhemmat pääse,siitäkös neiti on innoissaan.
 
Heips,

Timmyt -10 nyt sitten ostettu :) ja niin superhyvät, ihan kuin ilmassa työntelis ja kaippa Nikokin tykkää kun joka kerta rattaillessa nukahtaa :D

lemmikeistä , meillä koira ja Nikolla onkin nyt kävelytuolikielto kun koko ajan ajaa koiraa takaa. Koiralle kun heitellään lelua, niin se on herran mielestä niin hauskaa ja nauru raikaa :D

Nukkumisesta, meillä nukutaan 1-2x päikkärit ja yöllä täälläkin heräillään KAKSI kertaa.. Meille on nyt koitunut ongelmaksi, yöllä ja joskus päivällä mutta siis enimmäkseen yöllä pissit tulee vaipasta läpi/ohi. Alkaa jo pikku hiljaa kypsyttää joka päivä lakanoita, suojamuoveja vaihtaa sekä pestä ja meillä kun on vaan 4 suojamuovia.. kai se pitää tukkupakkaus ostaa. Pissi tulee yleensä siis ihan joko läpi tai selkäpuolelta... Ollaan kokeiltu nyt xtra housuvaippoja, liberon 5 housuvaippoja ja pampers active fit teippivaippoja, mitähän sitten..

Päivähoidosta ollaan haettu paikkaa perhepäivähoidosta "jo" keväällä, paikasta ei vieläkään tietoa vaikka hoito pitäis ihan viimestään alottaa 28.9. Oon soitellu sinne toimistoon yms.. mutta otappa sieltä selkoa. Nyt harmittaa ihan vimmatusti etten hakenu päiväkodista paikkaa, Niko kun ei kuitenkaan kävele eikä ryömi/konttaa niin vaatii sitten "huomiota" ja joutuu kanniskelemaan kuitenkin paikasta A paikkaan B, niin tuskin siellä perhepäivähoidossa pystytään antamaan huomiota niin paljon kun ois tarvis, kun onhan siellä muitakin lapsia..

Olipa vaikeesti selitetty :D mutta kai nyt tosta jotain ymmärsi.

Miten lasketaan kodinhoidontuki? Mietittiin kun mies työttömänä, niin saiskohan enemmän rahaa jos mies jäiskin kodinhoidontuelle? Voiko kodinhoidontuelle jäädä mikäli se paikka Nikolle keretään sieltä perhepäivähoidosta myöntämään?
 
pikkuihra kelan sivuilla on hyvin hankalanselvästi : / kerrottu kuinka se kotihoidontuki lasketaan. luulen että sen perhepäivähoitopaikan voi perua jos ei hoitoa tarvitsekkaan,eihän lasta voi millään pakolla hoitoon viedä.kotihoidontukea saa siihen asti kun nuorin lapsi täyttää 3v eikä ole kunnallisessa päivähoidossa.

meillä eemeli oppi konttaamaan :heart: ja samalla alkoi kiipeämiset ja kaahimiset,unohtaa pitää kiinni ja sitten pää kopisee milloin mihinkin,auts :eek:
 
Osaankohan mä näitä uudistuneita sivuja (kamalat!) käyttää ollenkaan?! Salasanakin piti tilata uudestaan kun ei vanhalla sisään päässyt.

Ihan pikaisesti täältä välistä huutelen kuulumisia. Eli työt ovat mulla alkaneet. 2 viikkoa jo oltu. Mukava päästä töihin vaikka kyllä on arki aikamoista nykyään. Meillä onnellinen tilanne se, että isäntä tosiaan jäi kotiin. En kyllä ymmärrä kuinka kaikki kotityöt ym. hoituu siinä vaiheessa, kun molemmat ollaan töissä :O (Nyt koti kiiltää ja ruoka pöydässä valmiina :D) Nytkin tuntuu, ettei paljon ehdi mukaloita nähdä. Onneks sentään viikonloppuisin sit senkin edestä. Mä käyn salilla 3 kertaa viikossa (ma, ke, pe) ja niinä päivinä oon poissa kotoa 6.30-19.00 eli aamulla ei ehdi nähdä ja illallakaan ei kauaa ehdi leikkiä noina päivinä. Tiistaina vähän enemmän aikaa ja torstai on onneks illalla pyhitetty yhteiselle ajalle saunaillen ja herkkuiltapalaillen :). Saleilusta en kyllä luovu, kroppa alkaa hyvinkin pian muokkaantua halutunlaiseksi! JEE!!!! Ja paino tippuu, kun ei ehdi jääkaapilla ravata jatkuvasti :p

Täällä on Oliver jo pitkään ryöminyt pitkin poikin ja kovaa vauhtia. Nyt alkaa ottaa kunnolla konttaustakin mukaan, vaikka ryömien on vauhti kovempi ja siksi kai kivempi. Kovasti noustaan myös seisomaan tukia vasten ja myös kävellään "puita pitkin". Nyt on ollut myös jo uhkarohkeutta matkassa eli yhdellä kädellä koitetaan vaan pitää kiinni seisoessa. Mut sen verran on huteran näköiset jalat, ettei toivoakaan vielä kävelemään lähtemisestä. Mut eipä tässä kiirusta.... muulla kun isännällä. Tuntuu et jatkuvasti tulee kännykkään isännältä kuvaviestejä Oliverin tempauksista. Milloin on jumissa lelulaatikossa jalat pystyssä tai sit solmussa tuolin välissä.. tai hajottamassa äiteen koristeita :LOL:

Mut nyt mentävä askareisiin...


Hektistä elämää uhkuen,
EDTA
 
Viimeksi muokattu:
Taas on uusi viikko ja uudet kujeet :D

Huomenna on vanhempainilta meidän eskarilaisen päikyssä,sinne aattelin ihan yksikseen iltasella polkasta.

Siis vois tuo Julius olla vähän varovaisempi ja kattoo mihin kannattaa kiivetä ja mihin ei.Eilenki yllätin hänet keittiönpöydältä ja aamullakin hän siis roikku sänkynsä reunan päällä niin että pää ja kädet ja ylävartalo oli sängyn ulkopuolella ja jalat oli ilmassa lähellä peppua,mut onnex ei ehtiny siitä päälleen tippuu lattialle.

Tässä vielä kuva kun poika on pöydällä :D

 
:attn: JATKETAAN VIELÄ TÄLLÄ PINOLLA TÄÄ SYYSKUUKIN KUN EI PYSTY EES OTSIKKOA MUOKKAAMAAN JNE :attn:

täällä aamu alkoi ihan kivasti,mitä nyt Julius taas roikkuu miten sattuu sängyn reunan ylitte,ja Juhonkin löytää nykyään aina pikkuveikkansa sängystä :D
 
Meillä pojalla ollut kuukauden huonon syömisen kausi ja soitin sitten neuvolaan. Pyytivät sieltä sitten painon ja pituuden tarkastuskäynnille. Ihme kyllä huonosta syönnistä huolimatta kasvanut kuukaudessa. 9 kk mitat oli 8265g ja 71,5cm. Eli vissiin kuitenkin syö sen minkä tarvitsee kasvuun, vaikka määrät onkin pieniä.
 
Jaaha, pitääpäs itsekin testata nämä uudet sivut...

Viikko töitä takana ja kotona kaikki hyvin. Aloitin tosiaan jälleen työt, mutta aluksi teen vain puolta päivää, joten tyttö ei joudu olemaan kovin pitkään äidistä erossa eikä äiti tytöstä. ;) Mummi hoitaa tyttöä töissä ollessani.

10 kk neuvolassa käytiin viikko sitten ja tuoreet mitat ovat 74,7 cm ja 8,8 kg. Tyttö oppi pari viikkoa sitten kunnolla nousemaan tukea vasten ylös ja nyt sitten ollaan kokoajan pystyssä. Muutamia kertoja "kävelty" hiukan jo puita pitkin. Niin, ja edelleenkään ei kontata, tyttö vaan ryömii kovaa vauhtia eteenpäin.

Esikko ja Vieno 10 kk
 
Ohhoh, onpas sivut uudistuneet.. ja onpas täällä tullut hiljaista..

Tuntuu että nämä pikkuiset kasvavat aivan hirvittävää vauhtia ja muutenkin hieno huomata että tyttö alkaa jo jonkinverran ymmärtämään asioita. Nyt tyttö osaa jo kysyttäessä osoittaa lamppua, mansikka taulua ja kelloa ja muutenkin tuntuu että monta muutakin asiaa ymmärtää mitä ei vielä pari kuukautta sitten ymmärtänyt.

Meillä on jäänyt nyt ryömiminen kokonaan ja kontataan hurjaa vauhtia. Tukea vasten neiti myös koko ajan nousee ja hommaan on tullut melkoisesti lisää varmuutta, ilman tukea ei kuitenkaan kävele.

No nyt neiti heräsi unilta, joten kutsu käy.. Paremmalla ajalla lisää.

Santtu, Vilma ja toukka 15+
 

Yhteistyössä