Marraskuun 2009 karhunpennut huhti- ja toukokuussa

Korkkaampa minäkin huhtikuun! :wave:
Tulee oltua niin paljon fb:n puolella ja luettua teidän monien kuulumisia sieltä että meinaa koko 2+ unohtua :ashamed:

Meidän perheessä lapset sairastivat myös RS-viruksen tuossa pääsiäisen kanttiin ja 1.5vkoa oltiin neljän seinän sisällä! Myös Oliver reppana sai taudin kiusakseen :( Nyt tosin ollaan oltu jo terveitä...tosin taitaa kaksikko saada taas jonkunnäköisen flunssan kun aamusella heräsivät niin tukkoisina :kieh:

Huomena meillä olisi vihdoin 5kk-neuvola joka on peruttu jo 2 kertaan työntekijäpulan takia :kieh: Tulen sitten huomena ilmoittamaan tuoreimmat mitat...ja rokotteethan saadaan myös! ;)

Oliver 5.5kk on nyt reilun kuukauden kääntynyt selältä masulleen. Kovin on kyllä laiska poika ja harvakseltaan innostuu kääntyilemään, joka päivä kuitenkin :D
Varpaat ovat löytyneet myös ja niitä on nyt viikon verran ihasteltu :LOL:
Ympäristö kiinnostaa nyt hirmuisesti ja imetys on päiväsaikaan erittäin haasteellista!! Parhaiten onnistuu kotona rauhallisuudessa ja makuu asennossa. Pientä stressiähän tuo väliin aiheuttaa ja tulee mietittyä saako tarpeeksi maitoa...tässä kun on ollut paljon menojakin eikä Oliver sitten suostu tissittelemään reissun päällä :/
Soseita menee 2krt päivässä n. purkillinen, aamupäivällä kasvista ja illemmalla hedelmää. Makuina ollut peruna, porkkana, maissi ja luumu. Myös riisipuuro ollut kokeilussa.
Muitakin hedelmämakuja on kokeiltu mutta herkkä on Oliver saamaan masuvaivoja edelleenkin :/
Kiinteiden(kin) myötä kakka kuin kiveä eikä luumu auta mitään :( Levolacia joutunut välillä antamaan koska kakan mukana tulee verta :( Yksi kovamahainen siis perheessä lisää,huoh!!
Muutoin Oliver on edelleen niin helppo ja tyytyväinen vauva :heart: Kova nauramaan ja hymyilemään ja oikea äidin mussukka :heart:
Tosin viimepäivät on olleet hieman kitinävoittoisia ja epäilenkin alahampaiden tekevän tuloaan! Kaluttu on jo pitkään mutta nyt siitä on tullut väliin jopa raivon sekaista jyystämistä!
Päiväunia nukutaan ulkona 2krt päivässä 2-3h ja yöunet nukutaan joko putkeen taikka 1 syötöllä aikaisin aamulla (6-7 aikaan).

Chiralle ja muillekin imettäjille piti kommentoida että myös minulla on nihkeää herumisen suhteen ennen menkkoja! Kiitos kalkkilisävinkistä :flower: Täytyypä kokeilla!

pikkuihra minulla oli minipillerit käytössä ja 3kk vuotamisen jälkeen heitin pillerit roskiin :whistle: Pää ei kestänyt enää moista, jatkuvaa vuotamista ja kävin lääkärissäkin asiasta. Kuulemma ihan normaali sivuvaikutus ja saattaa kestää jopa 6kk! :eek:
Lopettamisen jälkeen tuli tyhjennysvuoto ja sen jälkeen vuoto loppui,ihanaa! Imetyksen loputtua aloitan sitten yhdistelmäehkäisyn!

Nyt on lopeteltava mutta viimeistään huomena palaan kera uusien mittojen ;) :wave:
 
Loveangel- Me mentiin yksityiselle ja sitä kautta saatiin lähete allergia testeihin, ja mun mielestä aika helposti vielä...apteekin maidolle laittoivat pariksi viikoksi mutta kun ei meidän neiti suostunut sitä syömään niin maitoaltistus testit jäi tekemättä, tehtiin sitten prick-testeinä kaikki...ja ei mistään tullut ärsytyksiä. Pitää vaan olla tiukkana, ja kun varasin aikaa yksityiseltä niin sanoin heti että haluan allergologille eli en tavalliselle lastenlääkärille vaikka ne yritti ensin kierrättää sitä kautta, mutta näin oli helpompi kun oli heti ihminen joka tiesi asiasta eniten...

Täällä sairastus jatkuu...just lähdössä neitokaisen kanssa lääkäriin kun luulen että oisko menny tuo nuka ja räkä korviinkin...käydään tarkistamassa. Paranis jo pikkuinen kun ilmatkin on niin mahtavat...

Hauskaa päivää muille =)

Firesun ja Vilma ylihuomenna 5kk
 
Loveangel- Me menimme myös yksityisen kautta. Ensin kävimme lastenlääkärillä ja sitten lopulta lastenlääkäri allergologilla joka toisen käynnin jälkeen määräsi maito altistuksen ja prick testit. Meillä oli oireena refluksi ja vatsavaivat, muttei ihottumia jotka ovat tyypillisiä ruoka allergioissa. Sen takia jouduimmekin pitkään juosta lääkäreissä ennenkuin meitä uskottiin ja vihdoin testattiin. Olisi pitänyt vaan heti tiukkana vaatia testejä kun yksityisellä itse siitä maksetaankin!

Täällä ollut kitinä päivä tänään! Aikamoista kiljuntaa ja itkua koko päivä. Epäilen että tytöllä on vatsa vaivoja kun ei ole vatsa toiminut tänään ollenkaan (normaalisti 3 krt/pvä) :(

Santtu
 
annsku meidän eemelillä oli korvatulehdus kun ikää oli vajaa 7vkoa.ensin oli kovin tukkoinen ja räkänen ja sitten itku oli jatkuvaa,kaikki ajat mitä oli hereillä itki,myös toinen silmä rähmi,kuumetta ei ollut,yleensä kuulemma on.lääkäri näkee korvaan katsomalla onko terve vai tulehtunut.tulehdus hoidetaan antibiootilla joka alkaa tehoamaan oikeastaan ihan heti ja oireet helpottavat.onko teillä mitä oireita? ethän menetä mitään jos käyt tarkistuttamassa! :hug:
 
No sitäpä tässä just mietin et menisinkö varmuuden vuoks tarkistuttaan...On ollut aika nuhainen...ja tosta itkusta nyt ei oikeen voi mitään päätellä, kun on muutenkin aina itkuinen mahavaivojen takia...:( Lisäks heiluttelee kokoajan päätä edestakas ja hieroo korvia...Tosin toikin voi toisaalta johtua siitä, että allergisen ihottuman takia kutittaa?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Annsku:
No sitäpä tässä just mietin et menisinkö varmuuden vuoks tarkistuttaan...On ollut aika nuhainen...ja tosta itkusta nyt ei oikeen voi mitään päätellä, kun on muutenkin aina itkuinen mahavaivojen takia...:( Lisäks heiluttelee kokoajan päätä edestakas ja hieroo korvia...Tosin toikin voi toisaalta johtua siitä, että allergisen ihottuman takia kutittaa?
käyttäisin tarkistuksessa,ne näkee kyllä heti onko tulehtuneet vai ei. Tytöllä oli parin kk iässä korvatulehdus enkä mitään oireita sinänsä tunnistanut muuta kuin nuha joka ei tahtonut ottaa loppuakseen.
 
Annsku. Meillä oli poitsulla nyt tämän rs-viruksen aikana korvatulehdus. Vähän oli lämpöä, nuha ja yskä oli ihan kamalat. Oli normaalia itkuisempi, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että sen perusteella olisi voinut päätellä korvatulehduksen. Korviaan haroi kyllä varsinkin maate ollessaan. Selvästi vältteli myös imemistä, kun piti päivälläkin 6h syöttövälejä.

Paino putosikin 250g viikon aikana :(

Ens viikolla käyn neuvolassa punnituttamassa, että onko painoa tullut kuinka takaisin.

Kannattaa käydä näyttämässä korvat ihan varmuuden vuoksi.

Meidän poitsun korviin piti vaan ensin laittaa removaxia ja sitten imulla puhtaaksi, kun oli vaikkua ja näkyvyys nolla.
 
piti vielä tohon korvatulehduskeskusteluun sekin lisätä.että jäin jotenkin vainoharhaseksi siitä korvatulehduksesta mikä eemelillä oli,olen käynyt jo kolme "turhaa" kertaa tarkistuttamassa korvat ja puhtaat ovat olleet :whistle: onneksi ovatkin.nyt meillä on esikoisella ensinmäinen korvatulehdus ja siihen kuuri. mutta silti menen tästä eteebkinpäin jos yhtää tuntuu siltä,kai ne jo kohta nauraa tän hysteerisen äidin kotia sieltä,mutta ne on niin äkkiä kattottu,ettei siinä ole kun lähtemisen vaiva ja saapa sitten varmuuden!
eemelin 5kk mitat olivat tänään 7070g ja 64cm,tissittelyhän lopetettiin tiistaina kokonaan kun eemeli päivisin kieltäytyi rinnasta kokonaan ja sitten yöt roikku tissillä kun eihän se maito riittänyt.se olikin apu pojun masuvaivoihin,niin reipas ollut sen jälkeen.kiitos kommenteista allergiatesti kysymykseeni,tänään neuvolassa sovittiin että kun eemelille sopii vain nan HA että kokeilen taas nanin tavallista vähän kerrallaan jos se ei sovi niin saadaan lähete keskussairaalaan testeihin,missä tutkitaan missä on vika ja mikä minun syömisissäni sitä masua ärsytti.vähän neuvolasta meinasi jotain maitoallergiaan päin..mut saa nyt nähdä.puuron maistelua ei nyt vielä aloiteta ettei se sitten sekoita sitä maitokokeilua.
 
Uskaltaudunpa minäkin kysymään, vieläkö tähän porukkaan voisin liittyä? Olen taustaillut aina välillä, mutten koskaan ole saanut kirjoitetuksi, kun on tuntunut siltä, että olisi pitänyt sitten liittyä kirjoittamaan jo aikaisemmin...

Sain tosiaan ensimmäisen lapseni, ihanan tyttösen, marraskuun 28. päivä. Neitoa ei olisi yhtään huvittanut ulos tulla - ensin mentiin melkein pari viikkoa yliajalle, sitten lorisi lapsivesi, jonka jälkeen vielä odotettiin kolme päivää, ennen kuin lääkäri vihdoin päätti synnytyksen käynnistää. 53cm ja 3865g olivat sitten terveen neidon mitat. Äidillä ikää silloin 34v, nyt jo 35v, eli ihan nuorimmasta päästä en ole... Niin, ja TYKSissä synnytin.

Mitäs kertoisin? Meillä imetys takkusi alussa sen verran reippaasti, että korvike on ollut alusta asti mukana. Paraikaa taistelen maidonloppumista vastaan, mutta aika huonolta näyttää: tyttö ei enää suostu tissille kuin aamu-unisena, pumpulle en heru ja lypsämälläkään en enää saa maidontuloa ylläpidettyä - taitaa olla päivien kysymys, kun nämä viimeiset pisarat on juotettu. Se kyllä harmittaa, vaikka tyttö tietty ihan hyvin korvikkeella ja muutama viikko sitten aloitetuilla soseillakin kasvaa, 4kk neuvolassa mittoja oli 67cm ja 7,8kg - ei mikään pikku keijukainen tuo meidän prinsessamme :D Nauravainen, sosiaalinen ja erinomaisen utelias Nea kyllä on: pari viikkoa on käännytty selältä mahalle ja kova olisi hinku mönkimään oppia, mutta toistaiseksi möngerrysyritykset päättyvät vielä turhautumiseen, jos äiti ei huomaa ajoissa sätkijää syliin kopata tai selälleen kääntää.

Teidän tekstejänne on ollut kiva lukea, niin monia samoja ajatuksia ja tunnelmia on täälläkin ollut. Onnittelut kaikille uudelleen plussanneille, pientä vauvakuumetta täälläkin podetaan - ikää kun on tosiaan jo kertynyt, olisi se pikkukakkonen kiva saada tähän samaan vauva-arkeen. Mutta olemme miehen kanssa sopineet, että ainakin kesän yli odotamme, ennen kuin alamme uutta tervetulleeksi toivotella. Ja onhan se ihanaa nauttia tuosta pikkutuhisijasta ihan täysillä - en ollut osannut aavistaa, miten paljon yhtä nyyttiä voikaan rakastaa!

Jos olisi järkevä, menisi nyt tutimaan, tai edes viettämään laatuaikaa miehen kanssa, tyttönen kun on jo kotvasen nukkunut. Ikä vaan kun ei tuota järkevyyttä takaa :LOL:
 
Alkuperäinen kirjoittaja loveangel:
paljonko teidän vauvat jotka syövät korviketta niin syövät sitä kerrallaan?
Meillä poitsu juo useimmiten sellaisen 160 ml kerrallaan. Siis silloin kun ottaa pelkkää maitoa. Ruuan kanssa menee 50-100 ml. Velli maistuu ja sitä meneekin ihan hujauksessa koko 200 ml :eek:

Vauvakuume Siis tää ei oo mahdollista! Mun kuume sen kun kasvaa vaan :ashamed: . Justa sain myytyä ja lähetettyä liki kaikki pienet vauvanvaatteet poies. Ja on ollut tosiaan puhetta, että tää kolmas ois se viimoinen. Johtuisko just sit noista asioista, et nyt ois tuplakuume? Mies ei kyl yhtään lämpene. Oon sit kiukuspäissäni pariinkin otteeseen sanonut et mene sit katkasemaan noi piuhas! Mut eipä se siihenkään suostu ;) . Tiedä sit... mut tietää myös sen, että mä alan olla iältäni jo siinä pisteessä (omasta mielestäni), että nyt rupee olemaan viimenen aika. Olen toki "vain" 30, mutta mä en halua saada lapsia enää kovin paljon myöhemmin. Aikoinaan oon pitänyt rajana oikeastaan tota 30 vuotta....


Anteeks nyt tää vuodatus kuumeesta, mut siis se on läsnä koko ajan! Kamalaa... täytyy koittaa purkaa energiat johonkin ihan muuhun.

Ai niin, meillä näjemmä rupes Oliver harjoittelemaan yöllä vatsalta selälle kääntymistä! On sen tehnyt vahingossa (?) kerran, pari aiemmin. Nyt heräsin yöllä kolmen aikoihin siihen, että yks löpöttelee sängyssä ja kiehnää. Ajattelin sit tutin antaa, jos nukahtais ja hämmästyin kun olikin selällään! Meillä nukkunut liki aina siis vaan vatsallaan. Mut nähdessään alkoi kikattamaan, mut käänsin sit takaisin masulleen ja tutu suuhun. Tais nukahtaa samoin tein onneks. Oli varmaan aika unen pöpperössä, mut iloinen suorituksestaan! Toivotaan, ettei öistä tuu kamalan rikkonaisia "uuden" taidon myötä.

Kaikesta huolimatta, mukavaa viikonloppua :wave: :D
 
Ei ollu korvatulehdusta meidän typyllä, mutta keuhkoputkentulehdus oli....sitä se kova yskä sitten oli (on kyllä kuullostanutkin niin pahalta jo monta päivää). Nyt sitten yritän taistella kuinka saisin pidettyä antibiootit neidon sisällä, ottaa kyllä kohtuu hyvin ne suuhunsa ja jopa nialasee, mutta hetken päästä oksentaa ulos. Oisko vinkkejä tai kokemuksia? Riittääkö se pienelle että kuitenkin "käy" sisällä. Samalla saatiin ventolinea yskään ja hengenahdistukseen ja se on ilmeisesti paljon paremman makuista kun pysyy jopa sisällä osittain. Tulis vaan äkkiä terveeksi :'( Itellä jo vähän voimat väsyksissä kun yöt menee valvoessa ja neidin yskimistä kuunnellessa...on aina ollut hyvä nukkuja niin kitisyttää tyttöä itseäänkin kun ei saa nukutuksi.

Maitomääristä oli puhetta ja meillä kans korvike vauva kokonaan ja määrät on tällä hetkellä sellaisia 150-180, velliä menee illalla 260ml välillä, tosin nyt on vähennetty vellin määrää ja otetaan puuroa lisäksi. Mä en kyllä ymmärrä millä pyhällä hengellä tuo meidän typy on kasvanut kun tuntuu että on aina ollut huono syömään ja pitää tosi pitkiäkin välejä...päivällä voi mennä se 6h helposti ettei yhtään ilmoittele nälkäänsä ja jos kokeilet antaa niin alkaa huuto ja kääntää päätä pois...mut kai se tarpeeksi saa kun on kasvanut kuitenkin.

Eipä taida tällä kertaa muuta....
 
misiwi toki mahtuu porukkaan mukaan, tervetuloa :flower:

edta sama juttu, nyt on ruvennu hirvee vauvakuume tulee ja mies nirputtaa koko ajan sitä et kävisin eka tän toisen kouluni ja saisin hyvän duunin jossa oisin n vuoden ja sitten vasta.. ei se tajua että mä en halua lapsilleni 6 vuoden ikäeroa! 2-2,5v ois hyvä ikäero, ois sit toisilleenkin seurana.. harmittaa kun taloudellinen tilanne seisoo haaveen esteenä :(

korviketta menee 160ml kerrallaan, aamusin ja iltasin velliä 200ml...

5kk mitat 8200g 67cm py 43.7 ja atooppista ihottumaa ruvennu tulee eri puolille pojan kehoa, todella hirveän näköstä vaikka onki ns lievää..

nyt mua kaivataan, palaan paremmalla ajalla :wave:
 
tupuna22 Meillä myös se taloudellinen puoli kauniisti sanottuna kusee :/ . Mut ei tätä oikeen osaa järjellä ajatella....

nimim. katselee jo kaksostenrattaita ja peilailee sivuprofiiliaan vatsa ulos pullautettuna :headwall:
 
me käytiin tänään kanssa lääkärissä taas..Hirvee rohina ja röhinä kuuluu pojasta,ei yski kauheasti mutta toi rohina on karmeen kuulosta,lääkäri eka meinas et vois kokeilla Ventolineä mutta P*skat ei ne sitä sit kuitenkaan antanu :headwall: kun ei muka auta näin pienellä?!?! Kiva taas ens yö kuunnella sitä rohinaa.. :ashamed:

Joo koitan olla hermoilematta kääntymisestä,mahallaan jo eilen sai itseään meinaan vähän käännnettyä "akselinsa ympäri" :D ja onhan toi niin jämäkkä muuten et eiköhän se siitä..

Mä en viitti ees kehuskella täällä meidän öitä,tsemppiä vaan kaikille joilla yöt on levottomia.Toissayönä otto nukkui koko yön,yleensä syö kerran 3-4 aikaan..

hannanmamma ja Otto ihan kohta 5kk :heart:
 
Me kans käytiin nyt sit varmuuden vuoks lääkärissä, ja onneks käytiin! Korvatulehdushan siellä sitten oli! Ei siis äidin vaistot olleet ihan väärässä :) Kiitos kaikille asiaa kommentoineille muuten!
Sanoi kyllä, ettei ole voinut siellä olla kun ihan pari päivää vasta.

tupuna Meillä kans tuo atooppinen iho...ei kiva :(

misiwi tervetuloa joukkoon ! =)
 
Onnea vaan kaikille ,jotka jo näin pian uutta vauvelia odottaa. Minusta ei olisi siihen...Meillä varmasti jää tähän yhteen lapsukaiseen,en jaksaisi enää aloittaa kaikkea alusta..Tykkään kuitenkin niin paljon nukkumisesta ,että en jaksaisi taas alkaa heräilemään öisin ,kun tämä 5kk vanha alkaa nyt aika hyvin nukkua yönsä :)
Meillä poika lähtee pian konttamaan,on semmoiset menohalut toisella ja ruokahalut on kasvanut kovasti :)
Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!!!
 
Alkuperäinen kirjoittaja loveangel:
paljonko teidän vauvat jotka syövät korviketta niin syövät sitä kerrallaan?
Meillä asuu varsinainen suursyömärineitokainen: päivällä menee 120-210 ml kerralla, vähän riippuen siitä, paljonko on edellisestä aikaa. Jos on syönyt sosetta, ottaa hörppyinä päälle vajaan desin. Yöllä tyttö herää syömään yhden kerran ja silloin menee oikeastaan aina vähintään 200ml - ennätys taitaa olla lähempänä 270ml kerralla. Siksipä odottelenkin, että uskaltaisin alkaa kokeilla puuroa illalla, jos vaikka pitäisi yönälkää paremmin poissa. Mites te, jotka jo puuroa syötte, koska aloitte sitä tarjota, mitä puuroa ja menikö kaikki hyvin?

Haleja kaikille pienten potilaiden äideille, ja tietty pikkupotilaillekin! Meillä on onneksi selvitty toistaiseksi yhdellä räkätaudilla, jonka sairastimme miehen kanssa peräkkäin ja tyttö molempien kanssa seurana.

On tämä vauvakuume jännää - luulisi, että kun syli on vielä vauvaa täynnä, ei sitä vielä lisää tarvitsisi haikailla. Tänään kuulin vain hiukan huonoja uutisia, ystäväni oli eilen ollut niskapoimu-ultrassa ja turvotusta oli ollut niin paljon, että lääkäri kehotti suoraan abortoimaan. Hiukan himmentää pelko jonkun tuollaisen omalle kohdalle osumisesta kyllä haluja...

Sain jonkin "hyväkotiäiti"-kohtauksen tuossa toissapäivänä ja laitoin simaa tulemaan ekaa kertaa sitten... hmm, niin ekaa kertaa aikuisena. Nyt pitäisi kai liemi pullottaakin, ettei käyminen ihan liian kovaksi keittiön pöydällä ylly. Mites, tietääkö kukaan, kai tuota voi pullottaa ihan sellaisiin muovisiin kaupan kivennäisvesipulloihin? Muistan vaan lapsuudesta, että sima tehtiin aina lasipulloon, mutta ei kai siihen mitään sen kummempaa syytä ollut?

Kas, neito heräsi ja käsky käy, hyvää perjantaita kaikille!



 
misiwi meillä aloitettiin riisipuurolla 3kk ikäisenä ja se meni oikein hyvin..alkoi nukkua yöt paremmin. Pari viikkoa sitten siirryttiin muksu merkkiseen hedelmäiseen kaurapuuroon ja hyvin on vatsa kestänyt ja poika tykkää puurosta.
 

Yhteistyössä