Marraskuun 2009 karhunpennut huhti- ja toukokuussa

Heipsulivei! B)

Täällä ryömitään jo lujaa :D Ella oppi tossa viikonloppuna :) Soseetkin vihdoin on alkaneet maistua niin että n. purkillinen menee päivässä yhteensä.

tupunan Edolle onnea uusista taidoista ja tietty ekoista hampaista :)

Samoin Ninnin tytölle onnea uuden taidon oppimisesta :)

Jopatulle tervetuloa mukaan! :)

Miten muuten, ootteko muut jotka lopetti polttamisen raskauden alussa pysyny lakossa? Meillä loppu imetys ja nyt ois kiusaus suuri...iik :snotty: :whistle:

Saya ja Ella 6kk 1vko
 
jopatu tervetuloa, tietysti mahtuu joukkoon uusi mamma ja vaavi =)

neuvolakuulumiset: paino 8650g pituus 69,3cm pipo 45,1cm noin äkkiseltään muistista tempaistuna.. ei siellä valitettu mistään, ihme :eek: :D

saya kyllä on tunnustettava että imetyksen loputtua menny melkein aski päivässä eli samaan vanhaan malliin... :ashamed:

ostin sörsseliainekset tänään, koetan tehä ite lihasosetta jos säästys muutama pennonen, saa nähä uppooko kaverille... kasvisten keittoon, moiks :wave:
 
Hei marraskuisille! Täällä mukaan keskusteluun ilmoittautuu puolivuotias poika (syntynyt 23.11.2009) ja 24vuotias äiti. Olen seurannut tätä keskustelua pitkään ja nyt vasta ryhdistäydyin mukaan:)
Meillä siis poika vasta täytti 6kk ja käytiin sitten neuvolassakin tuoreet mitat. pituutta 66,5cm ja painoa 7320. päänympärys 47,7. (5kk mitat: 65,5cm, 6940)
Meilläkin kovasti kierien mennään eteenpäin ja konttausasentoa harjoitellaan. Käsillä hakkaa kaikkea mahdollista ja mitä kovempi ääni sitä hauskempaa:D Kiinteitä syöty jo 3kk lähtien imetyksen ohessa.
Tämä ensimmäinen viesti nyt ihan omaa napaa, mutta ajattelin näin aluksi esittäytyä ja kertoilla meistä jotakin.
 
Tervetuloa mukaan jopatu ja riikkunen =)

Jopatu meillä onkin aika lähellä nuo lapsoset toisiaan, meillä poika syntyi 3.12 ja ollaan oltu varmaan nuorimpia tällä palstalla.

Meille tuli nyt vähän aikataulua noihin kontrollikäynteihin eli munuaisten ultraääni on 3kk päästä, tai siis ilmeisesti 3kk tuosta edellisestä tutkimuksesta eli sitten olisi kesäkuun lopussa. Tai sitten myöhemmin, jos laskevat tuosta kirjeen lähettämisestä.
Pojulle tehdään myös uudestaan nuo isommat kuvaukset, varjoaine ja munuaiskuvaus. Ihan ok, että seuraavat, vaikka eihän se kivaa lapselle ole.

Ja niille, jotka ei tiedä, meillä siis pojalla munuaisaltaat laajentuneet lievästi ja syynä tähän löytyi hiukkasen ahtaampi paikka munuaisesta lähtevässä virtsatiessä, joten toisesta munuaisesta virtaa ihan vähän hitaammin pissa eteenpäin kuin toisesta.
Tämän hetken tiedon mukaan asialle ei tehdä muuta kuin seurataan ja ajan myötä menee itsellään ohi. Toki on olemassa pieni mahdollisuus siihenkin, että näin ei kävisikään ja jouduttaisiin leikkaamaan, mutta tämä siis vain pieni mahdollisuus ja harvinaista, jos näin kävisi.

Meillä poika on jo hetken aikaa ryöminyt. Sängyllä varsinkin pääsee lujaa :D Nostaa pepun ylös ja jaloillaan työntää vauhtia. Välillä kurkkaa näkymiä ja taas eteenpäin :kieh: Sitten pyörii, jos ei muuten onnistu.

Istuminen alkaa löytyä pikku hiljaa, tänään otin esille syöttötuolin ja istui siinä ihan hyvin.

Meillä on ollut kummaa rutinaa nyt muutama päivä. Yöt nukkuu hyvin, ei välttämättä syö enää ollenkaan yöllä ja aamulla kun herää, pötköttelee petillä rauhallisena kauankin.
Mutta sitten, kun noustaan ylös, alkaa rutina. Ei oikein viihdy lattialla, ei kaukalossa, eikä sylissäkään.
Ruokakaan ei oikein uppoa, vaikka sitä selvästi tahtookin. Musiikista tykkää ja siihen yleensä rauhoittuu ja nukahtaa.

Miten teillä muilla, onko ollut tuollaista rutinavaihetta?

Eniten epäilen väsyä ja hampaitten tuloa. Päivisin nukkuu huonosti, herää yleensä kesken unien johonkin toisen muksun kiljaisuun tms. Sitten jotenkin hassusti välillä heiluttelee leukojaan, ei kyllä hinkkaa ikeniään, mutta vähän epäilen, että hampaitten tulokin vaivaa.

Yhtään hammasta ei ole vielä, mutta ylhäällä jo pullottaa hurjasti ja alahampaat tulee ensin, niin vaikuttaa siltä, että nuo 4 etuhammasta rysähtää sitten aika lailla samaan syssyyn.

Katoin just tänään muitten lapsien neuvolakortteja ja heillä on hampaat tulleet kahdella 4kk iässä, yhdellä 5kk, sitten 6kk ja 7kk iässä. Tytöillä on tullut poikia myöhempään.

Illalla keittelin kananlihaa ja soseutin ne pienellä tehosekoittimella ja laitoin jääpalamuotteihin lihasoseet. Huomenna sitten aattelin maistattaa tuota perunan kanssa.

Meillä kyllä suosikki pojalla on ollut nyt tuttelin päärynäjugurtti. Sille aukaisi heti suunsa suurelle, kun sai ekan lusikallisen maistaa =)
Peruna uppoaa huonoiten.

Imetän vielä eikä poika huoli pulloa edellenkään eikä tuttia myöskään. Aattelin, että tutti vois rauhoittaa osan noista kitinöistä, mutta ei niin ei. Olkoot, en jaksa sitä edes kovin usein tuputtaa. Tänään kokeilin monen viikon tauon jälkeen, mutta leikki vaan sen kanssa eli puri rengasta, ei tuttiosaa.. :whistle:

Teille tupakoitsijat: yrittäkää tsempata, jos kerta olette olleet polttamatta jo pidemmän aikaa, niin ei missään nimessä kannata aloittaa uudestaan. Siinä ei enää ole kyse riippuvuudesta vaan tavasta lähinnä.
Itse poltin aikoinani nuorempana ja lopetin sitten kerta rysähdyksellä eikä sen jälkeen ole tehnyt mieli kertaakaan poltella. Tavan vuoksi oli useinkin sellaisia hetkiä, että nyt olisi tupakan paikka, mutta kun ne sai vältettyä, hyvin meni. Polttamatta oon ollut nyt 18 vuotta.

Esikoinen täytti muuten tänään, tai siis eilen, 14v :heart:
Iso poika jo =) Ja kohta kasvaa äitinsä ohikin ;)

-Fiona ja poju 5kk ja 3vko-
 
Fiona71 Meillä oli tuollaisia kitinäpäiviä kun tuli hampaat. Meidän neidillä on puhjennut kaksi hammasta.
Täällä ei vielä ryömitä. Olen joutunut pitämään häntä niin vähän lattialla...asutaan vanhassa talossa, jossa kylmä kellarikerros hohkaa tuohon lattiaan....ja ilmeisesti sieltä puskee homettakin meidän hengitysilmaan. Uuden asunnon jonossa ollaan oltu helmikuulta ja nyt lopultakin alkaa tapahtumaan sillä saralla. kesäkuun lopussa päästään muuttamaan :)

Tervetuoloa uusille :wave:

Tupakoitsijat...olen samaa mieltä kuin Fiona...itse aloitin kanssa nuorempana imetyksen jälkeen heti taas polttamaan ja olen katunut sitä todella paljon jälkeenpäin. Kamppailin irti tupakasta varmaan 10 vuotta...kokeillen kaikki laastarit, purkat sun muut. Lopulta voin jo niin huonosti ..alkoi tulla hengenahdistusta ja olin koko ajan sairaana..vasta näiden sairasteluiden myötä pääsin eroon 2006 tupakasta. Olin muuten juuri ekalla keuhkokuvalla lopettamisen jälkeen...en ole uskaltanut mennä aikaisemmin....todettiin pitkästä tupakoinnista johtuvaa sidekudoksen kasvua..eli keuhkot eivät liiku nin hyvin kuin voisi. Muuten onneksi olivat puhtaat......olen ollut joskus töissä keuhko-osastoilla sairaalassa ja nähnyt, miten ihmiset kärsivät keuhkosyövästä.....joten suuret tsempit täältä!!!
 
Tervetuloa jopatu ja riikkunen! Päivitän teidät listalle mahd. pian. Laittaisitteko vielä vaikka syntymäpituuden ja -painon, kun taitaapi melkein kaikilla muilla ne listassa olla.

Sikapiikistä vielä: Meillä on viimeinen mahdollisuus ottaa se pojalle nyt perjantaina. Mites te muut, jotka ette ottaneet / ehtineet ottaa raskausaikana ja joiden vauva on jo puoli vuotta, aiotteko ottaa?? Kallistumassa ollaan ottamisen puolelle kesän ulkomaanreissun vuoksi erityisesti mutta ehkä muutenkin.

Täällä poika on jo 7 kuukautta :eek: Vielä ei ryomi mutta kauhea touhotus on paikallaan. Pääsee kyllä liukkaalla alustalla taaksepäin useamman metrin ja matollakin söheltää ainakin neliömetrin alueella mutta eteenpäin ei ole kiire pojalla näemmä.

Kitinöistä: Täällä poika ollut tavallista kiukkuisempi muutaman päivän. Ylähampaat puhkesivat kohta pari viikkoa sitten. Tiedä sitten, johtuuko siitä vielä. Poika narskuttaa ala- ja ylähampaitaan yhteen ja se kuulostaa kamalalta. Kerran pari narskutti niitä yhteen myös silloin, kun oli tissi suussa. :x Sattui ja paljon.
 
Moi! :wave: Ja tervetuloa uusille mukaan!

Neuvolassa käyty, uudet mitat 6kk on 69cm & 7925g, pipo 43,4cm. Jennalla päällä antibioottikuuri josta maha vetelällä, aloitin antaa relatippoja niin vähän parempi jo nyt. Neidillä siis korvatulehdus.

Unikoulu aloitetaan perjantaina, vierotan yösyötöistä pois ennekuin oon ihan poikki! Pelko kyllä kummittelee takaraivossa, entä jos ei autakaan... mä rupean olemaan tosi väsynyt, päässä huippaa melkein kokoajan ja ei oikein jaksa innostua mistään. Mitään ylimääräistä ei jaksa tehdä... :/ kertokaas vinkkejä jos on.

tupakkaa en aio enää polttaa, ois ihan järjetöntä aloittaa uudestaan kun nyt on eroon päässy.. muutaman poltin aina tossa imetyksen ohella mut lopetin sen kun huomasin et tästä se taas lähtee määrät nousemaan.. eka polttaa yhden päivässä ja sit kaksi jne... mut terassilla käydessä esim saatan yhden polttaa.

jennakin oppinut ryömimään ja vetää ittensä konttausasentoon. ihanan näköinen :D

mut nyt syömään, käydään ostaa tytölle syöttötuoli sen jälkeen :heart:

Nunneliini ja Jenna 6kk 2vkoa
 
Tervetulotoivotukset uusille!

Onnea uusia taitoja oppineille karhunpennuille!

Fiona, meillä on ollut myös tuollaista rutinaa ja kitinää, kun ekat alahampaat puhkesivat. Silloin tyttö halusi "pureskella" koko ajan jotain. Nyt tytöllä on taas vastaavaa, joten uskoisin uusien hampaiden pian puhkeavan.

Meidän tyttö on aloittanut aktiivisen masulleen kääntyilyn. Nyt sitten ollaan jatkuvasti mahallaan ja leikitään lentokonetta, kunnes alkaa ärsyttämään, kun ei päästä eteenpäin. Pylly nousee jo korkeelle, mutta pää pysyy lattiassa. Hassun näköistä välillä.

Syöttötuolin käytön harjoittelua pitäisi aloitella. Sylissä tyttö istuu jo tosi hyvin, joten kohta voisimme alkaa muutenkin istumista harjoittelemaan. Miten te muut olette istumaharjoituksia tehneet?

Esikko ja Vieno 6,5 kk
 
mere79, Tässä pojan syntymämitat 3845 ja 51cm, päänympärys 36,5cm.

Joku kyseli istuma harjoituksista aijemmin. Meillä juuri tänään käytiin syöttötuoli ostamassa ja istuminen ja syöminen sujui hienosti, kun kokeiltiin. Syöttätuolissa hieman tuettuna istui.
Kokeiltiin myös ekaa kertaa maissinaksu antaa ja heti suuhun laittoi ja tykkäsi kovasti:) Ikenillä sitä naksua söi:D, kun ei vielä hampaita ole.

Onko täällä kenenkään lapsella todettu pienenä sivuääntä sydämessä? Meillä huomattiin 2vrk ikäisessä tarkastuksessa ja sydäntä nyt sitten silloin tällöin ultralla tarkasteltu. Pojalla siis sydämessä pari pientä aukkoa. Käytiin juuri puolivuotis tarkastuksessa ja vielä pari pientä aukkoa oli jäljellä. Saapa nähdä sulkeutuuvatko kokonaan. Ovat kuulema sellasessa paikassa molemmat, ettei tuskin haittaa, vaikka sinne jäisivätkin. Aukot ovat alle 2mm.
 
riikkunen pojalla ei ole sivuääniä, mutta mulla on vauvana ollut ja vielä pari vuotiaanakin, 5 vuotiaana vielä tutkittiin ja sillon oli umpeutunut. aika yleisiä noi sydämen sivuäänet ja harmittomia myös, just kaveri kertoi et heidän 2kk neidillä kans kuuluu sivuääni ja häntäkin rauhotelin et tuskin mitään kummallista, vaikka varmaan vanhempia säikäyttää.. :|

voih, eilen poika sai neuvolassa sen tutkimusrokotteen ja voi mahoton ku on ollu kiukkunen eilis illasta lähtien, ei supotkaan kauheesti auta :/

nunneliini tsemppiä unikouluun, sitä kun ei yhtään voi tietää miten teidän neiti siihen reagoi. helpommin sanottu ku tehty, mut sit ku sen alottaa nii yrittäis vaan pitää päänsä vaikka kuinka huutais, kyllä se muutaman yön jälkeen luulis helpottavan. netistä varmaan löytyy paljon vinkkejä tohon :)

sain tehtyä pojalle soseita erilaisia pakkaseen ja mansikka kiisseliäkin :p oli hyvää. 4 tuntia meni kokatessa, nyt pitäs vielä muulle perheelle väkertää safkaa, huoh.

tosi iso satsi tuli ja halvalla, laitoin perunaa,porkkanaa ja kukkakaalia, varmaan 20 pussia tuli pakkaseen niitä, ja lisäks 20 pussia broileria. pitää huomenna laittaa muista kasviksista sosetta, että voi vaihdella ettei reppanan tarvii syödä ihan samaa ruokaa montaa viikkoa putkeen :D

jeh, nyt keittiöön hellan ääreen :wave:
 
mere79 Tänään kävimme ottamassa tytölle sikainfluenssapiikin :wave: Toivottavasti ei tule mitään oireita piikistä :|

Täälläkin syöttötuoli hankittu eilen. Tänään sitä ensimmäisen kerran kokeilimme ja hyvin tyttö siinä istui. Huomattavasti paremmpin sujui syöminenkin syöttötuolissa kun sitterissä.
 
Nunneliini: Tsemppiä ja kärsivällisyyttä unikouluun. Kärsivällisys ja pitkä pinna kyllä palkitaan siinä. Ja luultavimin ei kestä montaakaan yötä. Meillä ainakin joka yö heräilyt ja itkut vähenivät kunnes loppivat kokonaan ja poika nukkuu edelleen yönsä läpi..:)

Täällä tullut pari hammasta. Pientä kitinää ollut, muttei mitään i´sen kummempaa.

Vatsallaan tykätään nykyään kovasti olla. Hassua kun ensimmäiseen neljään kuukauteen ei voinut sietää masuasentoa yhtään!! :) VAtsallaan maataan pitkiä toveja ja hermostutaan kun ei päästä liikkumaan. Liikkua ei siis täällä vielä osata.

Ruoka maistuu valtavan hyvin. Kaksi kertaa puuroa ja kolme kertaa sosetta päivässä. Kerralla purkillinen. Lisäksi aina maitoa päälle. Kaikkea ollaan jo maisteltu ja kaikki ruoat myös maistuvat yhtä hyvin. Ihanan helppo tapaus!

Imetystä täällä yritän pikkuhiljaa lopetella kun tuo töihin paluu lähestyy. Nykyään saa tissiä kolme kertaa päivässä ja viimeistään ensi viikolla tiputan kahteen kertaan. Poika syö hyvin pullosta ja korvike maistuu, joten ei tunnu liiemmin edes tissiä kaipailla...

Syöttötuolissa ollaan ruokailtu viikon verran. Hieman istuu kenolla, mutta laitan aina pyyhkeen tukemaan asentoa. Tuntuu, että pikkuhiljaa asento alkaa pysyä paremmin. KOvasti poika viihtyy syöttötuolissa, siitä on kiva katsella kun äiti puuhailee. Näkee kaiken paljon korkeammalta..

Potta ostettiin viime viikolla ja nyt pikkuhiljaa ollaan totuteltu siihen. Tänään tuli ekat pottapisutkin :D En mitenkään pakottamalla mene, mutta ajattelin, että josko silloin tälöin sinne saisi pissat ja kakat tehtyä...

Milliz + Taavi 6,5kk
 
Käykö muille niin, että kun on hellettä, tulee heti lomaolo? Siis vaikkei edes ole mitään, mistä lomailla :LOL: Tuntuu ihan siltä, kun olisi tuon viime viikon viettänyt ihan jossain toisessa todellisuudessa, josta nyt sitten näin normisäällä palailee arkeen.

On jäänyt tännekin kirjoittamatta. Ensinnäkin tervetuloa uusille - ehkä olen hiukan jäävi sanomaan, kun itsekin vasta liityin, mutta minusta on mukavaa, että tämä palsta pysyy elossa ja niin aktiivisena, että tänne halutaan liittyäkin.

Soseista, kumarrus kaikille teille, jotka olette saaneet vauvanne syömään itse tehtyjä lihaversioita. Täällä kaupan lihasoseet uppoavat innolla, mutta äidin rakkaudella vääntämille vain irvistellään, nyyh... No, syökööt, mistä tykkää - ehkä äidinkin appeet joskus vielä alkavat kiinnostaa. Tosin teen usein itselle ja miehelle tehosekoittimessa jälkkärisössöä banaaneista, pakastemansikoista ja -puolukoista ja liotetuista auringonkukansiemenistä - se maistuu myös nirsokaiselle. Pelkkä banaani tietty myös ja miehen löytämiä espanjalaisia mansikoitakin nautiskeli naama mehusta punaisena.

Nea on nyt kovin kiinnostunut kaikesta ruoasta, mitä saa itse, omin käsin syötyä. Maissinaksut ovat ihan ykkösjuttu, koska eivät liu'u kädestä samoin kuin banaani. Kurkku on uusin ihastus - tyttö jäyläsi palasta eilen varmaan puolisen tuntia ennen kuin isänsä otti järsityn palan pois. Hirvittävät raivarit sai siitä kiitokseksi ja hellämielinen äiti leikkasi natiaiselle uuden syömälelun. Mitä muuta olette antaneet vauvan syödä kädestään? Kovasti kun tyttö haluaisi itse syödä, mutta moni ruoka tuppaa joko liukumaan kädestä tai lohkeilemaan paloiksi, joiden pelkään tarttuvan kurkkuun.

Meillä tyttö on istunut töpäkästi jo viikkoja niin lattialla kuin syöttötuolissakin, mutta konttaus tai edes eteenpäin ryömiminen on vielä hakusessa. Ympyrää pyöritään kovasti ja peruuttelua harrastetaan metrikaupalla, mutta eteenpäin vievän liikkeen salat ovat vielä oivaltamatta. Mies nauroikin, että siinä meillä on istumatyöläisten lapsi...

Eipä meillä uutisia tämän kummempaa, samat kaksi alahammasta paikoillaan nököttävät ja perjantaita odotellaan - silloin tulee 6kk täyteen! On muuten nopein puolivuotinen, minkä olen koskaan elänyt :D
 
Esikko, meillä poika siis tuntui ihan lötkylältä aina kun yritettiin yhtään istuttaa kokeilumielessä esim. kulmasohvan nurkassa. Ajattelin, ettei syöttötuolin kanssa tule mitään. Ekat pari viikkoa syötettiin sylissä, mikä oli hankalaa. Sitten kun poika täytti 6 kk, laitettiin stokken tuoliin, jossa siis jo aiemmin mainitsemani vauvatuki ja pehmusteet, ja siinä poika istuikin yllättäen tosi hyvin ja tykkää tosi paljon olla siinä samalla tasolla meidän kanssamme. Ravintolassa ollaan muutaman kerran istutettu siinä perinteisessä "ravintolasyöttötuolissa". Ollaan siihen laitettu äitiyspakkauksen makuupussi tueksi ja sen kanssa poika istunut tosi kivasti siinäkin.
 
misiwi, mulla on aina keskellä päivää aurinkoisella säällä kävellessä sellainen olo, että mikäs tässä on lomaillessa. Eipä ole töihin kiire :) Tänään muuten käväisin työpaikalla. Kyselivät taas, että kuinkas kauan meinaan kotona olla ja kun sanoin, että useamman vuoden ajattelin olla, niin tosi kannustavia olivat kaikki. Työni on tosi mukavaa, mutta vielä mukavampaa on tuon pikkupojan kanssa olla kotona. Eläkeikään kun on kuitenkin lähemmäs 35 vuotta aikaa :eek:
 
Tervetuloa uusille kirjoittelijoille! =)

misiwi- Kyllä täälläkin on ollut aika ajoin ihan loma olo, auringonpaiste ja lämpö vaikuttaa kovasti asiaan B) Ei ole kyllä lainkaan kiire töihin! Minä olen antanut tytölle porkkanaa, kurkkua ja maissinaksuja käteen. Tänään annoin pitkästä aikaa banaania ja sai imaistua siitä melko ison palan ja hieman säikähdinkin kun tyttö alkoi kovasti kakistelemaan ja yökkäilemään mutta onneksi hallitsi tilanteen ja sai syötyä sen tukehtumatta loppuun, hui!

TYttö sai eilen sikapiikin ja illalla nousi kuume ja nyt on kovin räkäinen. Lieko sitten sikapiikin ansiota tai muuten vaan flunssaa..

Meillä kanssa istutaan stokken trip trapissa, hieman on kyllä välillä "vino" asento mutta yritän aina korjailla ja asento onkin parantunut jo paljon. Muuten tyttö ei kyllä istu kunnolla vielä enkä ole viitsinut paljoa istuttaakaan, istukoon sitten kun itse osaa istuma asentoon nousta.

 
mere79 neidin syntymämitat eli pituutta 55cm, painoa 4290g ja pipo 37cm. Laitanpa vielä 5kk mitat; pituutta 68cm, paino 9215g ja pää 46.2cm. Hyvin on tyttö ollut maitoaikaan kotona. =) Voitte arvata, että äidin selkä ja haba huutaa hoosiannaa, kun tyttöä kanniskelee. :)

Meillä ei vielä ryömitä vaikka tahto olisi kova. Mahalleen kääntyy ja toisinkin päin osaa, mutta muutaman kerran on pää kopsahtanut lattiaan sen verran, että tällä hetkellä ei oikein uskalla kääntyä takaisin. Meinaa kyllä mennä mutta puolessa välissä vetää takaisin. Kovasti tyttöä hermostuttaa kun eteenpäin yrittää ja taaksepäin menee :D .

Monet ovat ostaneet jo syöttötuolin. Meille hommattiin kanssa Stokke vauvasetillä ja valjailla, ja oikein mukavasti tyttö siinä istuu vaikka lattialla istuminen ei vielä ihan hallinnassa olekkaan. Sylissä kyllä tönöttää hyvinkin tukevasti.

Maidon lisäksi meillä syödään tällä hetkellä aamupuuro, kasvista ennen pidempiä päiväunia ja iltapuuro. Harkitsen kyllä välipalasoseen ottamista mukaan, koska neitokainen viihtyy rinnalla aika monta kertaa iltapäivän aikana. Neuvolan ohje kyllä oli, että mentäisiin sillä kahdella aterialla 6 kk neuvolaan asti, mutta kun masuvaivoja ei ole, ruoka maistuu ja maitoa menee, niin ajattelin lisäillä ihan "omin lupineni".

Fiona71 teillähän on sitten ensi viikolla puolivuotissynttärit =). Meillä on vasta seuraavalla viikolla.

Riikkunen meillä on myös sydäntä tutkittu sydänultralla ja on ekg:n vuorokausiseurantakin ollut pikkuisella. Meillä impulssi oikealla puolella ei mene johtorataa pitkin vaan lihaksessa. Toiveissa on, että vaiva katoaa ajan myötä, mutta jos ei, niin tuon kanssa voi elää ihan normaalisti.

Milliz onnea pottaharjoitteluihin! Meillä on käyty potalla 3,5 kuukauden ikäisestä. Yleensä kakka tulee pottaan ja pissatkin melkein joka kerta. Tosin nyt jouduttiin vaihtamaan oikein pytylle kun neitokainen nousee potalta seisomaan :eek: Neidin lempipuuhaa kun on seisominen ja pompottelu.

Tulipas pitkä sepustus! :D Nyt makuuhuoneesta kuluu huutelu joten pikkupäikkäreiltä ollaan herätty. :wave:
 
Jopatu: Kiitos! No teillä ollaan vielä aikaisemmin siis aloitettu..:) Ja varsin hyvällä menestyksellä..:D Ajattelin vähän, että onko liian aikaista nyt jo aloitella mutta hyvä kun joku muukin ajatellut varhain opetella..:)
 
Meilläki ollu kitinää jo pari päivää ja päivällä nukutaan vaan muutamat pikku torkut. Onneks yöunet ovat hyvät eli vähintään 10 h ja sit syönti ja vielä 1-2 h päälle. HAmpaita ei ole vielä että liekö niitä tekee. Syöttötuolissa on istuttu jo pidemmän aikaa vyön avulla eli tukee massua ettei mene kumaraan, muuten ei vielä pysy istumassa. Eikä myöskään ryömi kuin sentin pari eteenpäin joskus vahingossa :LOL: Meillä syöty koko ajan itsetekemääni sosetta, 3 kertaa on kaupan lihakasvissotta antanu, kerran teki puistatukset ja kaks kertaa laattasi ne lattialle eli ei edes tykkää siitä. Teen 2 kertaa viikossa sosetta vauvalle eli ei mikään työläs homma. Jauhelihasta poimin pojalle lihat ennen maustamista ku teen muillekin ruokaa ja lohikuutiopakasteita annostelen soseisiin mukaan. aamulla syödään samaa puuroa eli keitän koko perheelle samaa puuroa ja illalla annan pika/vauvapuuroa laiskuuttani. Tosi vähällä vaivalla saa kyllä tehtyä itse ruokaa ja on halpaa. 2 porkkanaa 2 perunaa ja puolikas kukkakaali = 4 päivän ateriat.. Milloinka muuten meinaistte ostaa turvaistuimen ja oisko merkkivinkkejä, tutkiskelussa on Britax multitech, graco cosmix ja besafe isofix combi.. kaikki eri hintaisia, viimeisin noista kallein ja mitään en oo vielä autoon sovittanu.

NYt pitää lopettaa ku tulee liikaa tekstiä..

Uusille tervetuloa!
 
Nopeasti tulin kommentoimaan, palaan paremmalla ajalla..

Tupuna Vantaalle muutetaan.

Suurtapaamiseen tullaan 20pv ja sen jälkeen varmaan sitten muihinkin pk-seudun tapaamisiin. Sitä ennen ei varmaan muutto kiireiltä ehditä.

Täällä on tyttö kipeänä..ja mulla hermoromahdus.. Lauantaina olisi muutto ja pakkaaminen ihan alussa. Yritä nyt pakata kun toisella paha olla.. Kuumetta ei onneks enään tänään paljoa ollut..
Mutta palaan kun on rauhallista.

Niiin ja tupakasta sitä menee ja paljon... :ashamed:
 
Mitä maissinaksuja olette pienille antanut? ja millaisia syöttötuoleja olette hankkineet? Itse kovin vertailen ja haen sitä sopivaa meille. En taida ennen muuttoa uskaltaa kuitenkaan ostaa. Uudessa kodissa on aika pieni keittiö, joten en ole ihan varma mikä sinne mahtuu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Schnappy79:
Meilläki ollu kitinää jo pari päivää ja päivällä nukutaan vaan muutamat pikku torkut. Onneks yöunet ovat hyvät eli vähintään 10 h ja sit syönti ja vielä 1-2 h päälle. HAmpaita ei ole vielä että liekö niitä tekee. Syöttötuolissa on istuttu jo pidemmän aikaa vyön avulla eli tukee massua ettei mene kumaraan, muuten ei vielä pysy istumassa. Eikä myöskään ryömi kuin sentin pari eteenpäin joskus vahingossa :LOL: Meillä syöty koko ajan itsetekemääni sosetta, 3 kertaa on kaupan lihakasvissotta antanu, kerran teki puistatukset ja kaks kertaa laattasi ne lattialle eli ei edes tykkää siitä. Teen 2 kertaa viikossa sosetta vauvalle eli ei mikään työläs homma. Jauhelihasta poimin pojalle lihat ennen maustamista ku teen muillekin ruokaa ja lohikuutiopakasteita annostelen soseisiin mukaan. aamulla syödään samaa puuroa eli keitän koko perheelle samaa puuroa ja illalla annan pika/vauvapuuroa laiskuuttani. Tosi vähällä vaivalla saa kyllä tehtyä itse ruokaa ja on halpaa. 2 porkkanaa 2 perunaa ja puolikas kukkakaali = 4 päivän ateriat.. Milloinka muuten meinaistte ostaa turvaistuimen ja oisko merkkivinkkejä, tutkiskelussa on Britax multitech, graco cosmix ja besafe isofix combi.. kaikki eri hintaisia, viimeisin noista kallein ja mitään en oo vielä autoon sovittanu.

NYt pitää lopettaa ku tulee liikaa tekstiä..

Uusille tervetuloa!
Moikka,tulin taas kurkkimaan miten marraskuun lapset kasvaa. Noista turvaistuimista minä valitsisin ton britaxin. britax käyttää tosi paljon aikaa testaukseen ja heillä on jopa ihan oma testirata jossa penkkejä testataan ja paljon. Ja sekoitan vielä joukkoon Kiddy Infinity Pro:n ja Kiddy Comfort Pro:n, siinä on aivan huippupenkit,testeissä voittaneet jopa selkä menosuuntaan laitettavat penkit ja kolaritilanteessa paljon pienemmät vastustusarvot kuin selkä menosuuntaan.
 

Yhteistyössä