Marraskuun 2009 karhunpennut

Heipä hei pitkästä aikaa!

Meillä oli ristiäiset sunnuntaina ja nimekseen neiti sai Emilia Viola :heart: Tarjottavina oli voileipäkakku, siskoni tekemä täytekakku (josta liitän kuvan jos osaan) sekä kinkku- ja jauhelihahyrriä ja vaaleita ruutuja ja tietty kahvia, teetä ja limua.

Ensihymynsä tyttö väläytti jo ollessaan 2vkoa 6päivää. Siskolleni sen näytti, enkä ensin uskonut että olisi hymy, mutta kun tyttö alkoi sen jälkeen hymyillä minullekin niin pakkohan se oli uskoa :) Nyt on ollut muutaman päivän oikein tissihiiri, taitaa olla tiheän imemisen kausi menossa. Muuten on tosi kiltti ja rauhallinen tapaus, vaikkakin erittäin dramaattinen ja äänekäs kun nälkä iskee :) Ihana pieni drama-queen :heart:

Uusi vauva - aiheeseen ajattelin kommentoida, että minun pienokaisten ikäero on 1v6kk ja hyvin on ainakin tähän saakka mennyt, vaikka yksin lasten kanssa olenkin. Esikoinen ei oikein tajua olla mustasukkainen :D Ja onhan se ihanaa että heillä on seuraa toisistaan sitten kun vähän kasvavat.
Nyt kokeilen laittaa sen kuvan..
[i[/img]
 
Pakko ihan tulla näin jouluaattona tuulettaan et täällä tänään neiti tasan yhden kuukauden ikäinen :D :heart: ! Aika menee NIIN nopeasti!

Oikein Lämmintä Joulua kaikille Ex-Marrasmasuille ja Ex-Masuasukeille sekä heidän perheilleen :xmas:!

Indo ja Matilda 1kk

 
hyvää joulua kaikille marrasmammoille ja pikku karhunpennuille =)

sai itekki joulumieltä, vaavi huutanu monia päiviä, nhain apteekista nutrilon soija jauhetta ja johan itkut loppui, onko sit maitoallergia vai laktoosi intoleranssi en tiedä, mut ainaki tuo maito ei kourista mahaa, toivottavasti en tuuleta liian aikasin :whistle:

kohta tulee mun äiti ja veli kylään, ja vauvan tuleva kummisetä tulee kans joulunviettoon jee nyt syömään mätileipiä ja tietysti muita jouluherkkuja kans =)

tupuna ja puhis 5vkoa 3pvää :heart:
 
Höh..meillä ei kyllä hymyillä,muuta kun unissaan tulee hymyjä kun pieru pyörii mahassa.. :p

Hui kun säikähdin äskön..sen aikaa kävin alakerrassa että join yhden kupin kahvia niin oli tyttö herännyt ja heittänyt peiton pikkuveljen naamalle :eek: onneks oli ihan silleen kevyesti ja oli ilmeisesti sen just viskannu..huhhuh..en kyllä uskalla enää noita jättää hetkekskään kahdestaan...en usko että satuttaa/pahaa tarkottaa mutta ei vaan ymmärrä..

Masentaa kun kaks kaveripariskuntaa on eroamassa..Toisessa tapauksessa mies on ihan k*sipää että on tää ollu odotettavissa jo pidemmän aikaa mutta tää toinen tapaus tuli ihan yllätyksenä..saas nähdä saavatko asiat kuntoon vai mitä tapahtuu :'(
 
huomenta =)

ihme ja kumma, poika nukkuu yksin omassa sängyssä vielä =)

mies hoiti poikaa viime yönä 01-05 jona aikana mä nukuin, olin niiiin väsynyt. ihanaa ku sai nukuttua nii jaksaa taas.

mamacita ja tietysti muutkin joilla kokemusta; kerroit aiemmin et teidän esikoinen on ollut melko allerginen ja muistaakseni mainitsit maitoallergiankin. miten teillä se todettiin ja missä vaiheessa ja mitä vauva sitten söi? meillähän poika on pari päivää syöny apteekin nutrilon soija maitojauheesta tehtyä maitoa ja ei huuda mahaansa yhtään enää. kaikki tuttelit,nannit sun muut käytiin läpi ja ei auttanut. koen ton soijamaidon ehkä helpommaksi ku että ite jättäsin ruokavaliostani kaiken maidon pois ja imettäisin :ashamed: ku ei meillä pelkkä tissi kuitenkaan tolle ahmatille riitä.. soitan maanantaina terkkarille ja varaan lekuriaikaa et saatas resepti tolle apteekin maidolle, ja tietysti oletan et päästään johki tutkimuksiin, mut miten nopeesti niihin pääsee ja kauanko kestää että tulokset tulee, onko tietoa? :whistle:

ihanaa kuitenki ettei poikaan satu :heart: oli meillä miehenkin kanssa aikamoinen matsi jouluaattona, kai nyt ku yks itkee koko ajan yötä päivää ja me alettiin olla aika väsyneitä. miehen esikoinen ollu samanlainen mut itku kestäny yötä päivää koko ensimmäisen vuoden :eek: ei auttanu oikein mikään. mulla lähtis jo järki siinä vaiheessa :ashamed:

vaavi sai joululahjaksi karhupuvun, sama ku teillä muillakin täällä mitä en ite sit koskaan raaskinu ostaa ku vaatetta on tosi paljon. kummitäti ei edes tienny et olin sitä pukua himoinnu joten kivana yllärinä tuli =) ja sai tietysti paaaaljon muitaki kivoja lahjoja =)

tänään pitäs lähteä stadiin s-markettiin kattomaan olisko siellä mitään soijamaitojauhetta myytävänä ku toi on hyvää toi maito muuten mut ei pidä nälkää kovin hyvin :/ mut pääasia tietysti ettei vatsaan satu..

nyt vielä pyykkiä pesemään jos poika vaan sallii

tupuna ja puhis 5vkoa5pvää :heart:
 
Moi tännekki pitkästä aikaa!!

Meillä joulu meni ihan kivasti.Lapset sai taas hienoja lahjoja.

Ite on ollu nyt jotain 2 viikkoa kipeenä kun ensin oli se kuume ja sen jälkee tuli kaamee kurkkukipu.

Onkos teidän vauvoilla paljon karstaa päässä?Meidän Juliuksella ei o yhtään.
 
Jennula merkkailee kuulumiset luetuiksi.

Ja toivottelee jo HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!! (ettei käy niin kuin jouluntoivotusten, että näin tapaninpäivänä muistaa ettei ole käynyt jouluja toivottelemassakaan :ashamed: )

Täällä poika voi hyvin, mutta äiti edelleenkään ei :(
Viime viikon keskiviikkona tuli peukaloni kokoinen hyytymä ja torstaina vuoti verta taas enemmän, mutta sitten loppui verenvuoto kuin seinään, tai no kyllähän sitä pyyhkiessä paperiin vähän tuli mutta ei siteeseen asti. Sen jälkeen on tullut normaalia jälkivuotoa, mutta nyt keskiviikkona alkoi tulla "vaaleanpunaista"/oranssia vuotoa, ilmeisesti siis valkovuotoa ja verta sekaisin, samalla alkoivat myös alavatsakivut. Eilen joulupäivänä istuin sitten terveyskeskuksen päivystyksessä, kun alavatsakivut vaan lisääntyivät. Mitään tulehdukseen viittaavaa ei löytynyt pissasta ja pika crp:kin oli alle 8. Mutta lääkäri sanoi, että kohdun suulla on poikkeavaa valkovuotoa, mutta ei osannut sanoa, onko mulla vielä lievä kohtutuledus vai mahdollisesti emätintulehdus. Sain kefexin kuurin (joka on toinen niistä antibiooteista joita syödään kohtutulehdukseen yhtä aikaa), jos ei sillä helpota, niin sitten uudelleen tulehduskokeet ja jos ei niissä mitään, niin sitten ruvetaan hoitamaan emätintulehduksena. Inhottavaa, kun ei tiedä mikä vaivaa :( Eli tällä hetkellä diagnoosi on endometriitti.....

jennula ja poika 6vko3pv
 
tupuna Kokeilitkos sä sitä soijamaitoa ihan ilman lääkärin määräystä siis? Eli marssit vaan apteekkiin ja kokeilit ominpäin? Meillä siis vauva on myös kovin itkuinen oikeastaan aina kun on hereillä...:( Eli masu taitaa vaivata kovin...:(
 
Moikka!

Maitoallergiasta kommentoin että nutrilon soija korvike on tarkoitettu mielestäni yli 6kk vauvoille. Suosittelen kokeilemaan Almiron Pepdiä tai neocatea. Meillä 2 maitoallergista ja toinen todettu alle vuotiaana ja toinen yli vuoden ikäisenä. Molemmilla alkuun suolistoperäinen mutta toiselle tulikin sitten iho-oireet, kun suolisto oireet saatiin kuriin ja altistettiin sairaalassa.
Meillä sujui nelosella (silloin 8kk ) soijamaidolla hyvin 2 viikkoa ja sitten alkoi valvomiset, ilmavaivat ja huudot, sitten kokeiltiin almiron ja sitä söi 5 päivää kunnes teki syömislakon siihen ja lopulta neocate jolla saatiin oireettomaksi kokonaan. Ja siis hänellä tulikin altistuksessa iho-oireet kaikista paitsi neocatesta. Kolmonen aloitti kokeilun neocatella jäi sille maidolle kertaheitolla.

Tän vitosen kanssa olen muutaman kerran antanut tuttelia ja röyhtäilee, pieree ja puklaa vallattomasti. Tulee myös levottomaksi siitä joten eiköhän hänelläkin kenties maitoallergiaa...? :( Koitan nyt kuitenkin imettää häntä mahdollisimman pitkään, kun kerran tällä kertaa sekin onnistuu ja sillä pysyy tyytyväisenä.
 
annsku joo ihan omin päin kokeilen nyt, maanantaina vasta lääkäriin tarkotus mennä..

chira kyllä tossa purkissa sanotaan että vastasyntyneestä asti saa antaa.. kiitos noista muista vinkeistä, täytyy varmaan niitä kokeilla sit jos toi nutrilon soija alkaakin jossain vaiheessa taas tuomaan oireita, en ollu taas niin pitkälle aatellukkaan, ollu niin kiitollinen nyt ku poika voi hyvin ja itekki saa nukuttua =)

hyih katottiin nauhalta äsken toi tsunami ohjelma, vetää vieläkin niin hiljaseksi :'(

jaah kai se on alettava iltapesuille vaavin kans et päästään nukkumaan =)
 
heippa!

Jennula, kyllä sua nyt koetellaan, jaksamista :hug:

Uusi vauva aiheeseen. Meillä on 3 lasta. 4v4kk, 1,7kk ja tämä nuorin kohta sen 2kk :) Jälkimmäiset suht pienellä ikäerolla ja hyvin on mennyt. Mustasukkasuuttakin on ollut yllättävän vähän! Mä en oo kokenu mitenkään erityisen rankas pienehköä ikäeroa. Mutta nyt ei meille varmaan enempää vauvoja tule...

Oma jälkitarkas oli viimeviikolla. Kaikki ok. Otatin siellä kuparikierukan. Toivottavasti sopii, kun pillereitä en oikeen halua syödä.
joku kyseli siitä Patentex oval emätinpuikosta. me käytettiin niitä kyllä ton keskimmäisen jälkeen. Ja imetin vielä silloin. Ne oli ihan ok vaihtoehto tommoseen lyhytaikaseen käyttöön. Mutta en pidemmän päälle niitä kyllä käyttäis.

Roopen neuvolakin oli viimeviikolla. Ikää silloin vajaat 7 vk. painoa oli jo 6140g (3750) ja pituutta tasan 60 cm (52,5). Eli hyvin on ollut ruoka-aikaan kotona =)

 
Heippa Kaikille!! Ihana joulu takana, marraskuisten ensimmäinen =)

Jennula- Jaksamisia, toivottavasti paranet pian!

Meillä on kanssa maito allergia epäily (tytöllä alkoi mahavaivat jouluna uudestaan kun söin enemmän taas maitotuotteita) ja olen nyt maidottomalla ruokavaliolla kaksi viikkoa. Kyllä on vaikeaa keksiä syötävää kun tuntuu että kaikessa on maitoa.

Karstaa on tullut tytön päähän melkoisesti. Öljyllä ollaan koiteltu pehmitellä ennen kylpyä mutta ei ole oikein tehonnut. Hormooninäpyt ovat onneksi jo hävinneet.

Joulu meni mukavasti :xmas: Jouluaatto oltiin meillä miehen sukulaisten kanssa ja joulupäivänä ja tapaninpäivänä sukuloimassa minun sukulaisissani. Oltiin ensimmäistä kertaa yön yli kyläilemässä ja hyvinhän tuo meni vaikka vähän etukäteen jännitin :) Tyttö sai lahjaksi mummilta karhu puvun. Me emme ostaneet tytölle mitään, ensi jouluna sitten kun voi itse jo osallistua lahjan avaamiseenkin :)

Alennusmyynneille tekisi mieli lähteä. Olisi kiva hankkia itselle piristykseksi jotain kivaa vaatetta joka mahtuu päälle.. Vielä on synnytyksestä extra kiloja ja monet vanhoista vaatteista ei mahdu päälle.. Tytölle vois ostaa kans jotain kivaa :D

Santtu ja tyttö 7 vko 3 pvä
 
uusi vauva aiheeseen, meillä on nyt kaks lasta 1v10kk ikäerolla ja itellä olis haaveissa kolmas vauva 2v ikäerolla mutta mies ei ainakaan vielä ole lämmennyt ajatukselle. onhan mulla tässä aikaa taivutella :D

 
:wave: Hei ja hyvää joulun jälkeistä aikaa!

Uudesta vauvasta ja ikäerosta oli kysytty, nyt pääsen vihdoin vastaamaan... :ashamed:

Meillähän ikäeroa on lapsosilla 11 kuukautta ja ainakin nämä kaksi kuukautta ovat menneet todella hyvin! Oltiin varauduttu pahimpiin skenaarioihin; koliikkivauva, 1 vuotiaan uhma, unettomat yöt vauvan kanssa ja päiväunettomat vanhemman kanssa yms, mutta mikään näistä ei onneksi toteutunut. Theo ei ole mustasukkainen, kun ei sellaista vielä tajua ja osaa todella hienosti malttaa mielensä kun äiti hoitaa pikkusiskoa. Aika suloisesti antaa pusujakin välillä Idalle ja menee heti tämän viereen kun alkaa kuulua kitinää. :heart: Toki sitten nappaa tutin tai tuttipullon heti siskoltaan, kun silmä välttää ja välillä meinaa jyrätä pikkuisen, mutta se on ihan vahtimisesta kiinni. :whistle:

Koska Ida nukkuu hyvin ja poika on ollut alusta saakka hyväuninen myös, niin olo ja hoitaminen ei minullakaan ole käynyt liian raskaaksi. Lisäksi mies on pitänyt runsaasti vapaita ja ollut tosi paljon apuna ja se on helpottanut ihmeesti. Eniten riesaa on ihan käytännön asioissa; kahden vauvan vaipan vaihdoissa, syöttämisissä, leikittämisissä ja ulos lähtemisissä. Ei vaan meinaa kädet riittää ja organisaatioita (ja priorisointia) tarvitaan. :saint:

Me tehtiin tämä päätös miehen kanssa ihan suunnitelmallisesti, jos nyt vauvoja "tehdään" koskaan, ja mullehan tosiaan tehtiin sterilisaatio heti Idan synnytyksen yhteydessä, joten vauvat olivat tässä. Raskausaika oli todella raskasta kun ne vetivät perätysten ja se olikin isoin miinus tähän asti. Elimistö ja pääkoppa olivat kovilla, mutta sekin varmasti on yksilöllistä.

Summasummarum, voin lämpimästi suositella eikä tarvitse pelätä pientä ikäeroa, kunhan on itse valmistautunut ottamaan vastaan mitä vain ja mies on projektissa vahvasti tukena. :heart:

Tässä olisi pari kuvaa kullanmuruista jouluna:





Mites teillä on joulut menneet? Toiko pukki paljon lahjoja? :xmas:

Meillä tuli kyllä kummallekin niin paljon paketteja, että päätettiin miehen kanssa varsinkin Theolle antaa leluja pikkuhiljaa käyttöön, eihän pikkuinen edes osaa nauttia yli kahdestakymmenestä eri soivasta vekottimesta, autosta, kirjasta, pelistä, radasta ja muusta hilavitkuttimesta samaan aikaan... :whistle:

Mites muuten karhunpentujen masut ja voinnit, joko alkaa hymyjä näkymään ja olo tasaantumaan?

Meillä Ida on aivan älyttömän ihana ja aktiivinen, ottaa hienosti kontaktia ja hymyilee aina vastaan, kun hänelle juttelee! :heart: :heart: :heart: Kummisetäkin oli tunnin verran rupatellut kummitytölleen, kun me oltiin miehen kanssa vähän omaa aikaa viettämässä joulun pyhinä ja Ida oli vaarilla veljensä kanssa hoidossa. Ja tosiaan tyttö nukkuu ihan mukavasti ja on muutenkin hyvävointinen, mitä nyt on melkoisen kiinni äidissä, mutta eiköhän me siitä selvitä. ;)

thor ja Ida - pian 2kk! :eek:
 
meillä on poika ollut tosi itkuinen jouluaatosta lähtien. ilmeisesti nyt joku sitten käy tosi pahasti mahaan mutta kun en tiedä mikä. tuntuu että nykyään kaikki aika kun on hereillä menee huutamiseen, ennen oli niin hymyileväinen poika ja nykyään vaan huudetaan :/ ens viikolla on neuvolalääkäri niin josko sieltä sais jotakin neuvoja mistä vois johtua.

tässä vielä pojun 1kk kuva :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja tupuna21:
mamacita ja tietysti muutkin joilla kokemusta; kerroit aiemmin et teidän esikoinen on ollut melko allerginen ja muistaakseni mainitsit maitoallergiankin. miten teillä se todettiin ja missä vaiheessa ja mitä vauva sitten söi? meillähän poika on pari päivää syöny apteekin nutrilon soija maitojauheesta tehtyä maitoa ja ei huuda mahaansa yhtään enää. kaikki tuttelit,nannit sun muut käytiin läpi ja ei auttanut. koen ton soijamaidon ehkä helpommaksi ku että ite jättäsin ruokavaliostani kaiken maidon pois ja imettäisin :ashamed: ku ei meillä pelkkä tissi kuitenkaan tolle ahmatille riitä.. soitan maanantaina terkkarille ja varaan lekuriaikaa et saatas resepti tolle apteekin maidolle, ja tietysti oletan et päästään johki tutkimuksiin, mut miten nopeesti niihin pääsee ja kauanko kestää että tulokset tulee, onko tietoa? :whistle:

tupuna ja puhis 5vkoa5pvää :heart:
Meillä oli tosiaan näppyjä naamassa esikolla ja välillä mietin että näyttäis lisääntyneen aina nan:nin antamisen jälkeen. Neuvolassa sanottiin että on hormoninäppyä, mutta kun yksityiselle mentiin niin totesi heti että luultavasti allergiaa. Saatiin samantien aika maitoaltistukselle (sillä se allergia todetaan,ensin 2vk täysin ilman maitoprot ja sitten valvotusti sairaalalla/lääkäriasemalla annetaan maitoa ja seurataan mitä tapahtuu).

Eli alle kuukaudessa ensimmäisestä käynnistä saatiin jo allergiadiagnoosi yksityisellä. Sen jälkeen saatiin muistaakseni almironresepti mutta siinäkin on maitoprot, eikä sekään käynyt. Soijamaito jätettiin kokonaan välistä, koska allergialääkärimme oli sitä mieltä, että sille altistuu vauva ajan myötä kuitenkin jos sitä alkaa antamaan niin parempi oli jättää väliin.

Sopiva maito esikolle oli sitten Neocate. siihen diagnoosiin saatiin paperi kelaan pari päivää ennenkuin esikko oli 6kk joten kyllä siinä kaiken kaikkiaan aikaa kului kuitenkin yksityiselläkin.

Ystäväni vauvalla ei ollut vakuutusta joten he käyttivät kunnallista ja he joutuivat jonottamaan älyttömän kauan altistusaikaa täällä Helsingissä. Jos vaan on mahdollista niin suosittelen yksityistä, koska sopivan maidon löytäminen mahdollisimman nopeasti on vauvan ja vanhempien kannalta erittäin mukava asia :whistle:
 
Heippa täältäkin :wave:

Joulu takana ja mukavasti meni pyhät, oltiin mun vanhempien luona 3 yötä. =) Pukki toi esikoiselle hirmuisen kasan lahjoja, vauva sai muutaman paketin myös. Ei osteltu vauvalle paljoa kun eihän tuo vielä tajua lahjojen päälle.. Ja muakin ukko lahjoi taas koruilla :whistle: Jouluruuat aiheutti vatsankipristelyä, luultavasti lanttulaatikko ja omena yms. ja konvehdit joita oon tänäänkin erehtynyt syömään :ashamed:

uusi vauva aiheesta, meille ei tule enää lapsia lisää vaikka ollaankin näin nuoria molemmat. kaksi lasta on meille riittävästi. =)

vaapu heräilee pinniksessä, syöttöhommat kutsuu :wave:

nunneliini ja vaapula (apua en muista montako viikkoa :eek: )
 
Jennulalle :hug:

Karstaa ei ole vielä tullut... Esikoiselle laitettiin aikoinaan Ceridal-öljyä ja pidettiin/lisättiin sitä parina kolmena iltana aina yötä vasten ja sitten kevyt myssy päälle. Siinä kun pari päivää muhi, niin johan irtosi pestessä ja vauvaharjalla harjaillen. Olihan se aika sottaista ja ällön rasvakampauksen sai, mutta tehosi paremmin noin, mun mielestä :D

 

Yhteistyössä