Marraskuun 2009 karhunpennut

:flower: Tervetuloa uusille kirjoittajille, lisäsin teidät listaan!

Menee näköjään aina melkoinen tovi, ennen kuin ehdin kirjoittelemaan... :ashamed:

Ihania nimiä taas tullut, onnittelut kaikille tasapuolisesti! :flower: :heart:

Ihan nopsaan nytkin liikenteessä, kun pitää mennä nukkumaan - pahoitteluni siis omanapaisuudesta.

Meillä on vaippoina Pampersien Aktiv Fit 3, hyväksi koettu jo esikon kanssa eikä koskaan ole falskannut. Meillähän on Ida ihan tuhti tyttö, painaa jo yli 6 kiloa ja pituutta yli 60cm. :whistle:

Kakkaa tulee lähes takuu varmasti joka toinen päivä yksi vaipallinen.

Ida viihtyy kivasti sekä matolla, että sitterissä itsekseen eikä oikeastaan edes halua pitkiä aikoja sylissä oleilla, saati nukahtaa. Se siitä alkuaikojen sylikissasta siis... Ihan hyvä toisaalta, kun tuo vuoden vanha esikko kuitenkin sitä syliä kovasti vielä kaipaa. :saint:

Täällä myös nyrkki menee suuhun ja kaikki lelut kiinnostavat kovasti. Ei vielä tartu kuin vahingossa, mutta mun sormea kyllä selvästi tavoittelee tietoisesti ja ottaa kiinni. :heart:

Pitää mennä taas, kiitos vielä pääkaupunkiseudun treffaajille - mukavaa oli!

Terveisiä kaikille ja paljon jaksuja niitä kaipaaville. :hug:

thor ja Ida 2,5 kk
 
Tervetuloa uusille =)

Mm: En mäkään alussa saanut tarpeeksi tiukkaa pakettia, mutta sitten sain kädestä pitäen neuvoja siihen ja nyt kapalo pitää. Tosin on se edelleen sen verran löysästi, että pahimmat ähinät saattaa aukaista sen, mutta ihan hyvin on tehonnut just siihen nukahtamis-levottomuuteen :D Eihän meilläkään aina sitä 9 tuntia nukuta, mutta yleensä jotain 5-9 tunnin väliltä. Alkuun yöt oli tosi levottomia, koska nimenomaan huitoi itsensä hereille heti, kun uni tuli :whistle:

Kakkakeskusteluun: Alkuun tyttö kakkaili useita kertoja päivässä, mutta korvikkeeseen siirtyminen kokonaan tai sitten, kun on ikää tullut vähän lisää, on tehnyt sen, että kerran päivässä yleensä kakkaa. Rotarokotteesta on nyt yli kaksi viikkoa, ekalla viikolla kakka haisi välillä ja oli vatsavaivoja. Toka viikko meni hyvin, mutta nyt on taas ollut ripulia. Ei pitäis enää Rotasta johtua, toivottavasti on vaan jotain ohimenevää. Vaipoista meillä on vähän vaihdellut kaupan tarjonnan mukaan, mutta tykkään eniten Pampersin 2:sesta. Niin ja onhan meillä kestojakin, nyt on niitä tullut vähempi käytettyä, mutta jossain vaiheessa taas :)

Esikko: Onnittelut "pyörähdyksestä" :heart: Samaa odotellessa ;)

Mimona ja tyttö 2kk1vko
 
meidän poika saa ensiviikon sunnuntaina nimekseen Julius Jamiel Oskari :)

kakkaamisesta: meillä poika kakkas ensimmäiset viikot ihan koko ajan, aina kun sai vaipan vaihdettua niin turautti uudet kakat, oli kyllä melko rasittavaa aikaa tuo :D nyt onneks pari viikkoa jo kakannut vain kerran päivässä.

rotarokotteesta ei tuntunut tulevan mitään oireita, sinä päivänä kun sen sai vaikutti hieman kiukkuiselta mutta se nyt saattoi olla ihan jotain muutakin.

mun on pitänyt jo aiemmin kysellä että onko muiden vauvoilla syntymämerkkejä?
Juliuksella on alaselässä sellainen sormenpään kokoinen läntti, ekat viikot oli ihan sellainen haalean punainen tuo ja ensin luulinkin sitä vain hankaumaksi tms. mutta nyt se on varmaan kuukauden verran ollut jo ihan kirkkaan punainen ja silloin tajusin että sehän onkin syntymämerkki :)
 
Kirjoitin pitkät pätkät synnytystarinaa ja kaikkea muuta ja sit sähläsin ja kaikki katos :kieh: :kieh: Kirjoitan siis uuden ja lyhyen version :)

Eli synnytyksestä sen verran, että mulla oli aika käynnistykseen Tayssiin tiistaina 8.joulukuuta. Mut synnytys lähti edellisenä yönä itsestään käyntiin kotona. Osastolle silti menin ja siellä vaan odotettiin, mitään vauhtia en saanut. Iltaan menessä olin vain 3cm auki ja olin tosi väsy. Itketti kun tuntu ettei lopu ikinä ja nukkuminen ei onnistunut, kun supisteli muutaman minuutin välein ja kipuun sain vaan panadolia!!
Yökkö sit soitti lääkärille joka käski mut heti saliin, klo oli n.01.00, siellä puhakistiin kalvot ja sain heti epiduraalin, jotta voisin nukkua. Puudute onnistuikin tosi hyvin ja nukuin joitain tunteja. Supistuksia vauhdittamaan sain oksitosiinitipan. Synnytys eteni,mut tosi hitaasti. Sain kaikki epiduraalitkin ja keräsin voimia ponnistukseen. Ponnistamaan pääsin keskiviikko aamuna varttia vailla kymmenen ja poika syntyi tunti sen jälkeen.
Usko meinas jo jossain vaiheessa loppua! Synnytksen koko kesto oli huimat 27h ja kalvojen puhakisusta syntymään meni 9h 7min. Mutta jotain hyvääkin.. yhtään tikkiä ei tullu vaikka poika olis siis yli 4kg ja minä ensisynnyttäjä! :)

Meillä myös käytössä kapalo, juuri samasta syystä kuin

mimonankin vauvalla. Kädet pyörii kun ropellit ilman kapaloa nukkuessa. :) Yöt sujuu ihan kivasti, illalla mennään unille n. klo 21.00 ja eka syöttö siinä klo 02.00. seuraavan kerran herätään aamu kuuden maissa, syödään ja piereskellään :LOL: ja jatketaan unia, päivä alkaa sit siinä ysin aikaan aamulla. :)

Päiväunia ei poika nukkuis kuin ulkona, sisällä heräilee koko ajan.

Pojalla on varmaankin
syntymämerkki vasemmassa yläluomessa. Siinä on ollu syntymästä asti punainen laikku, joka on kyllä välillä vaaleempi ja esim. tämä aamuna se oli tosi tumma.. :whistle: Vai oisko mansikkaluomi, en tiedä.

Meille ongelmia on aiheuttanut pojan tukkoinen nenä. Ollaan käyty lääkärissäkin, mutta ei löytynyt mitään sen kummempaa syytä asiaan. Välillä tuntuu ettei räkä lopu ikinä. Ollaan käytetty suolatippoja, hengitetty höyryä ja kohotettu sänkyä, mut rohina jatkuu. Harmittaa, kun välillä tukkoisuus haittaa pojan syömistä ja nukkumista. Oisko kellään mitään hyviä neuvoja
nenäntukkoisuuteen mitä vois viel kokeilla?
 
Rotarokotteesta ei mellä tullut juurikaan oireita, pojan tuotokset tuoksahtavat muutenkin aika jotäkältä, en huomannut muutosta ainakaan siinä :LOL: Muutama päivä meni vähän katkonaísemmilla unilla mutta tiedä siitä johtuiko rokotteesta tai muusta.

Kakkaamisesta soittelin neuvolaan kun noin 6vko iässä alkoi selvästi olla vetisempää kakka, tähän neuvolantäti totesi että koostumus ja väri ehtivät muuttua vielä monen monta kertaa matkan varrella =) ja että vauvan yleisvointi ratkaisee, jos syö, nukkuu ja virkeä niin no hätä. Ja samassa ollaan edelleen, aina ison hädän vaipanvaihdolla menee kaikki vaatteet pyykkiin aika poikkeuksetta.

Muuten meillä nukutaan nyt jo 1,5kk samalla kaavalla: unille 21-23 välillä, yksi syöttö 2-5 välillä ja 6:30-7:30 välillä poika kiekuu seuraa ja noustaa ylös. Mutta pari yötä on tosiaan ollut unta 22:30-05 ja se on ollut niiiiiin juhlaa!! =) Aamulla hereillä 1-2 tuntia ja sitten ekat torkut, välillä 30min, välillä 2 tuntia. Päiväunille kärryt on ihan ykkönen, tunnin lenkki ja poika nukkuu siihen päälle 1-3 tuntia lisää.

Tupuna - meillä ollaan lähestulkoon vain korvikkeella eikä meillekään ole neuvolasta sanottu mitään veden juottamisesta.

Meillä ei ole vielä käännytty mutta vatsalle laitettaessa kovasti jo väännetään jalkoja mahan alle koukkuun, kädet ei vielä ihan kannata yläkroppaa. Poika on pitänyt päätään pariviikkoisesta aika hyvin. Pyörähdystä siis odotellaan täälläkin!

Kenellä olisi tietoa / kokemusta vellin antamisesta, missä vaiheessa ja minkälaista (olen kuullut maissivellistä tms?) voisi alkaa antaa vauvalle? Meillä ruokahalu tuntuu vain kasvavan, yösyötöllä menee helposti 140ml korviketta ja välillä se pitää nälkää vain kolmisen tuntia. Lähinnä pojan unta ajatellen mietin missä vaiheessa voisi illalla antaa jotain vähän tukevampaa ruokaa?

Polde & poika 2,5kk
 
Poldelle pikaisesti: Meillä aloitettu vellit 3,5 kk, koska keskoset tarvitsevat normaalia aiemmin (?) lisäravintoa. Mutta eiköhän tuo ole täysaikaisilla aika yksilöllistä. Kannattaa jutella neuvolassa noista nälkäjutuista, sieltä antavat sitten varmaan tarvittaessa lupaa aloitella gluteenittomia vellejä (esim. maissi- tai riisivelli). :)
 
viivi meidän eemelillä myös tota tukkoisuutta joka haittaa syömistä,välillä parempi ja välillä taas ihan tukossa.korvatulehduksen aikaan oli pahinta mutta edes antibioottikuuri ei tukkoisuutta pois vienyt,5.2 on korvakontrolli jossa tutkitaan myös tukkoisuuden syytä.neuvoja kaipaan myös minä??
kakka-asiaa eemeli on alusta asti kakannut harvoin,ehkä noin neljän päivän välein,vaikkakaan mitään rytmiä siinä ei ole,tulee kun tulee, yleensä on kovin itkuinen ja aloitan jumpan,pumppailun ja kylvemme lämpöisessä vedessä niin ehkä se suoli toimii joko samana iltana tai seuraavana päivänä.mutta jokatapauksessa itkuja aiheuttaa tuo "ummetus",esikolla myös tulppapeppu :eek:
vaipoista käytössä meillä 3 koko liberot ja myös pamperseja käytetään.
vettä olen myös kuullut että ennen on annettu korvikevauvoille mutta nykyään enää ei tarvi.

meillä esikoinen täyttää tiistaina 2v? juhlat on huomenna.kaksi vuotta sitten menin laitokselle odottamaan että vauva syntyy,ja nyt meillä jo kaksi rakasta?
 
Tulin vain pitkästä aikaa ilmoittautumaan että mukana ollaan. On ollut niin vauhdikasta jo monta viikkoa. Viime sunnuntaina vietettiin esikoisen 5v synttäreitä ja huomenna tyttösen ristiäiset. Tämä päivä mennyt siivotessa ja sit leivoin pari munatonta kakkua huomiselle kun on yksi ööö... oisko nimike lakto-vegaani. Käyttää maitotuotteita mutta ei muuten eläinperäisiä... En ole kovin hyvin perehtynyt siihen mutta tiedän ettei leivonnaisis saa olla kananmunaa eikä liivatetta... Mutta nyt jatkan hommia ettei huomiselle jäis mitään ihmeempiä.

t. Polkkis ja tyttönen
 
Kuulumiset luettu!

Vähän omaa napaa sen verran, meillä alkoi eilen sitten vatsatautirumba. Ensin minulla toosi voimakkaana, aamulla tuli molemmista päistä.. Onneks sit helpotti iltaa kohden, illalla taas tuli mieheltä molemmista päistä ja nyt viime yönä rupes tulemaan Nikolta vesiripulia :| Maidot puklaa melkein kaikki pihalle, ja vettä suostuu aika nihkeästi juomaan.. Toivottavasti olis vaan jotain ohimenevää niinkuin meillä miehen kanssa.

Onko muilla vielä sairasteltu ? Missäs vaiheessa on hyvä ottaa yhteyttä päivystykseen yms..?

*muoks*

Viivi- Meillä ollut kans syntymästä asti tukkonen nenä ja suolatipoilla ollaan vaan menty, joskus myös vessassa hengitetty höyryä. Neuvolasta kun yritän joka kerta udella, että mistä mahtas johtua niin sanovat vaan että ihan normaalia, vauvoista kun kuulemma kuuluu vaikka mitä ääniä (!) Minähän epäilin jo allergisuutta meiän koiralle, mutta tyrmäsivät sieltä koko jutun.

pikkuihra ja Niko n. 2,5kk
 
Aaaaargh,mä kirjotin pitkät pätkät pitkästä aikaa ja kaikki mänt!! :headwall: :kieh: Enää ei kyllä jaksa niin pitkästi kirjoittaa!! |O

Mutta hellurei ja tervetuloa uusille! :wave:

En olekkaan taas ainakaan viikkoon kirjoitellut ja nimiäisetkin juhlittu tässä välissä! :whistle: Rutusta tuli Oliver Onni Elmeri :heart:
Ihania nimiä täällä on karhupennut saaneetkin! :heart:

Täällä on käyty kakkakeskustua :D Ja silmääni osui Valkoliljan vinkki Levolacista! :attn: Saako sitä tosiaan näin pienelle antaa ja paljonko annat?
Meillä kakkaamisesta on tullut ongelma ja pojalle kovasti vaivaa ja nykyään jo ihan kunnon huutoa asian takia :( Samoin huono sitten syömään kun kakka alkaa kovasti vaivata! Ensimmäisen kuukauden kakka tuli useasti päivässä, nykyään kerran viikossa jos sitäkään! :eek: Pierut on myös hirveen kireitä ja haisee ihan törkeelle! :x
Eilen haettiin sitten mallasuutetta ja saatiin kakka tulemaan ja se oli tosi paksua ja liisterimäistä! :eek: Kakan jälkeen poika on ollut NIIN hyväntuulinen ja nauravainen <3
Olisi vaan tota Levolacia niin paljon mukavampi antaa kuin mallasuutetta, täysimetyksellä kun vielä mennään!
Kaksikko oli vauvana ihan samanlaisia eikä mallasuutteesta ollut oikein heille apua! Joku sukuvika tää varmaan on...kaksikko on vieläkin, yli 3-vuotiaina kovavatsaisia ja verta usein kakassa :/ Viikolla jouduin antaa toiselle peräruiskeen kun oli niin tuskissaan toinen :(

Ilman cuplatonia en uskalla olla ollenkaan ja oon antanu sitä nyt öisinkin jos poika vaan syö! Disflatyl ei oo meillä riittävää!
Dee-tippa menee säännöllisen epäsäännöllisenä!

Ilman vaivoja Oliver on mitä herttaisin :heart: Hymyilee ja jokeltaa kovasti kun on hyvä hetki! Viihtyy leikkimatolla ja sitterissä pitkiäkin aikoja =) Ja Nyrkkejä lussutetaan täälläkin menemään melkoisen äänen kera :LOL:

Kaksikko on sen 10pvä/kk hoidossa ja meillä on silloin yleensä aina Oliverin kanssa kaikkea mukavaa touhua...toki mukavaa on kaksikonkin kanssa ;) Mutta ollaan käyty paljon mammatapaamisissa, nyt kun yhden vauvan kanssa on vaan NIIN helppoo olla ja mennä! ;) Aloitettiin myös babybrazil josta Oliver tykkäsi kovasti :D

Mammatapaamisista tulikin mieleeni että seuraava Tampereen tapaaminen olis ensitorstaina LiinaMarian ( vai mikä se nikki oli?!) kotona 10 aikoihin ja nyyttärimeiningillä...jos esim. esikko77 haluut tulla?! :attn:
Tulee niin huonosti täällä ilmotettua kun melkein fb:ssä tulee joristua :ashamed:

Mitäs vielä...meillä käytössä nyt Liberon 3-vaippa mutta siirryn nyt Lidlin vaippoihin eli liputan niiden puolesta!!! :wave: Oli kaksikolla vallan käytössä ja voin sanoo että oli meillä parhaita ja piti öisin parhaiten kuivana!!

Rytmistä...meillä se on kutakuinkin niin että illalla klo. 23 nukkumaan ja nukkuu 4-6h ekapätkän jonka jälkeen 3-4h toisen pätkän! 8-9 aikaan noustaan ja 2 päiväunet päivässä nukutaan. Joskus on päiviä että poika ottaa vaan silmällisiä ja joskus kuten eilen nukkui ulkona kahteen otteeseen yht. 5h! :eek:
Alussahan poika ei vaunuissa unia jatkanut jos vauhti hyytyi mutta nyt on unia jatkettu hyvin vaikka kärryttely loppuu!
Parhaiten siis nukutaan vaunuissa tai autossa...sisällä nykyään huonommin! Ja pukemisesta tykätään täälläkin...uni tulee aina välittömästi! =)

Jeps...nyt aamupalalle!! Täältä löytyy mamma jota nälkä kalvaa edelleenkin aina...ja suklaa maistuu! :whistle:
Edelleen ne +5kg jäljellä...eiiiikä sula mihinkään imetyksen eikä muunkaan mukana!! :kieh: Olkoot läskit!!! :kieh: :LOL:
 
Tulipa mieleen, että mitenhän Planbabyn pieni jakselee? Toivottavasti saitte vihdoin apua vaivoihin :hug:

Munkin on pitänyt velleistä kysyä, kun esikoiselle ei ikinä tullut niitä aloitettua, mutta ajattelin tämän nuoremman kanssa kokeilla. Valkoilija jo valaisikin asiaa, mutta muistelen, että täällä olisi joku jo kokeillut ihan täysiaikaiselle vauvallekin? Meilläkin on neuvola vasta kolmen viikon päästä.

Jennyli: Mitä on babybrazil?

Vitsi mä nauroin Viivin "syödään ja piereskellään" kommentille :LOL: Sitähän se on täälläkin useimmiten :D
 
Me saatiin neuvolassa hyvin samankaltaista kommenttia tukkoisesta nenästä kuin pikkuihra Suolatipat kuulemma pitäisi auttaa, mutta kun neuvolantäti ei nyt ymmärrä ettei auta. :kieh: Mie mietin kans jo jossain vaiheessa, että johtuuko tukkoisuus meidän koirasta, mutta toisaalta kun kaikki alko jo sairaalassa, ennenkuin ees näki koko koiraa...

Tuntuu muutenkin välillä et meijän neuvolantäti ei aina oikein ymmärrä, jos jostain siltä kysyn tai kerron.. Ihan mukava nainen hän on, mut jotenkin ei oikein olla samalla aaltopituudella... Välillä ihan harmittaakin mennä neuvolaan, kun tuntuu ettei saa sieltä sitä tukea mitä tarvitsisi. :/

Meillä on ollu myös välillä käytössä Lidln vaipat ja ovat minustakin olleet tosi hyviä! Kannatetaan! :wave:

 
Taaperot Mä oon ainakin tulossa sinne tapaamiseen!

Nyt on tytölle vihdoin tullut parempi unirytmi. Nukahtaa yöunille 22-24, yleensä 11 aikaan ja herää ekan kerran 3-4 aikaan. Joskus herää välissä ihan lyheksi aikaa, mutta nukahtaa heti kun otan viereen :D Pääasiassa siis perhepeti käytössä. Illalla laitan omaan sänkyyn, mutta yleensä nukahdan kesken imetyksen ja tyttö jää ekan syötön jälkeen viekkuun =) Välillä tuntuu että en joudu ollenkaan valvomaan öisin kun nukahdan kesken syötön! Aamulla tosin tyttö ei suostu nukkumaan 7 jälkeen. Onneksi vuorotellaan miehen kanssa kumpi herää tytön kaa. Tänäänki jäin yksin nukkumaan 10 :D

Vaipoista: Me kestoillaan. Äitiyspakkauksen Imse-Vimset toiminu hyvin yhdelllä bambulisäimulla. Yöksi laitan flanelliliinan imuksi. Harvoin tulee ohivuotoja. Onko täällä muita kestoilijoita? Mietin vaan että miten ton imse vimsen sisävaipan kaa, voiko samaa käyttää koko vaippaiän ja sit vaan kuori vaihdetaan isompaan? Ja tietty enemmän imuja. Vinkkejä voin otan vastaan muutenkin kestoilusta!

Kakkaamisesta: Tyttö kakkasi alussa melkeen joka vaippan, mutta nyt vain kerran päivässä. Helpottaa kestoilua huomattavasti :D

No, nyt tää mamma lähtee kuntosalille!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Viivi--:
Tuntuu muutenkin välillä et meijän neuvolantäti ei aina oikein ymmärrä, jos jostain siltä kysyn tai kerron.. Ihan mukava nainen hän on, mut jotenkin ei oikein olla samalla aaltopituudella... Välillä ihan harmittaakin mennä neuvolaan, kun tuntuu ettei saa sieltä sitä tukea mitä tarvitsisi. :/
Joo täällä vähän sama vika, kun jotain yrittää esim. kysyä niin ei oikeen selko vastausta saa. Ja minuu niin ärsyttää ku ne on sellasia "lässyttäjiä", ihan normaalistikin voipi puhua
:D

Nikolla edelleen vatsa kuralla, maito pysyy nyt onneks sisällä tai siis ei enää puklaa/oksenna ulos.. Mutta vesikakkaa kuitenkin tulee :/ Kuumetta ei ole, mutta hirveän väsynyt on poika koko ajan. Jos ei nuku, niin itkee. Itse ku oon niin vaikee lähtemään lääkäriin,niin ei oikeen sit tiiä et millon pitäs tuon lapsen kanssa mennä? Onko siihen jotain "rajaa"?

Ja ei ees päivystysnumeroa löydy PKKS sivuilta, niin olis voinu vähän kysellä kotihoito-ohjeita yms.. Ja niin ääärrrssssyyyytttääää asuu täällä peräjällä, lähin auki oleva apoteekkikin on keskustassa. Kiitti autosta, sellanen ois aika tarpeellinen. Toivottavasti saatas äkkiä se asunto Vantaalta/Helsingistä... sitäkään ei tunnu siunaantuvan, vaikka paprut ollu ties missä sisällä jo 1/2-vuotta.

Alottiko kukaan muuten minipillereitä? Mietin tuossa, että vaikuttaako ne jokseenkin kuukkareiden runsauteen? Torstaina alko ekat kuukkarit synnytyksen jälkeen, ja on niin voimakasta et huuh.. Side täytyy vähintään tunnin välein vaihtaa ja tamppoonia ei oikeen vois käyttää, ku kiristää tuonne hmm.. arpiin..

*muoks*
Niistä vaipoista sen verran, meillä ollaan kokeiltu muumeja, rainbow:ta, toujours, pampers, libero ja jotain bamboo vaippoja (suurin osa ollaan saatu) niin ainuut hyvät ollu pampers (mikä nytkin käytössä), libero ja toujours.. Ja 3 koossa mennään täällä..

 
pikkuihra, kotihoito-ohjeita voi kysellä 24/7 numerosta 10023. Tärkeintähän on käsittääkseni, että vauvasi syö. Jos ei suostu syömään, niin sitten lääkäriin. Meille sanottiin naistenklinikalla ohjeeksi, että vauvan on syötävä päivän aikana kipeänäkin. Heille oli kuulemma joku soittanut ja sanonut, ettei vauva ollut syönyt vuorokauteen ja hoitaja meille oikein painotti, että niin pitkään ei vauvan kanssa saa odottaa lääkäriin lähtöä. Mutta suosittelen soittamaan tonne 10023. He osaavat neuvoa, miten tulee toimia. Toivottavasti ripuli pienellä helpottaa pian.
 
magda Meillä kestoillaan ja kestoiltiin jo ton keskimmäisenkin kanssa. Meillä on ainakin nuo imsen vaipat käyneet auttamatta liian pieniksi sitten jossain vaiheessa. Ja sitten onkin melkein siirrytty käyttämään palkästään taskuvaippoja. Sisävaippa/kuori yhdistelmä toimii paremmin pidemmällä vaihtovälillä paremmin, esim. Nukkuessa..
Mitä vinkkejä haluat tietää?!
 
moiks ja kaikille uusille tervetuloa :wave:

miyaki meillä pojalla on korvan takana luomi, semmonen punanen en tiedä oisko se mansikkaluomi joka sit lähtee itekseen pois jossain vaiheessa

polde mä olen jo aloittanut vellit pojalle, viimesellä iltasyötöllä ja yösyötöillä annan n 30ml maissivelliä maidon seassa, ja on pikkusen yöunet pidentyneet, nukkuu nyt vellin ansiosta 9-10 tuntia yhdellä heräämisellä eli 22-23 aikaan nukahtaa vellin ansiosta ja herää 04 aikaan syömään ja seuraavaksi aamulla 8 aikaan =) ja hyvin sulattaa vellin, ei kitise enää ja auttaa huomattavasti nukahtamiseen ku on vähä tuhdimpaa :)

jennyli kyllä levolaccia saa antaa ihan vauvoillekkin. pullossa lukee: vauvoille ja leikki-ikäisille 2,5-10ml. tarvittaessa ylläpitoannos on 5ml päivässä.
mä annoinkin yhdessä vaiheessa 2,5-5ml parikin kertaa päivässä eikä mitään tullut, sit annoin suoraan 10ml nii johan tuli rytinällä suoli tyhjäksi, itkutkin helpottui sitten pariksi päiväksi =) kun täälläkin tuppaa pienellä olla pierut tiukassa ja kakkaa n joka toinen pvä..

eilen tuli 2kk ikää poitsulle, näin se aikaa vaan menee =)
 
Syntymämerkeistä oli kyselyä, meillä Lennillä masussa pikkuruinen mansikkaluomi, jota voisi erehtyä luulemaan nirhaumaksi, tai kynnen raapaisuksi... kaippa se joskus häviää?

Eilen tuli sitten pikkumiehelle 7 vkoa ikää... kyllä on aika rientänyt huimaa vauhtia...

Kuiskaten ja Lenni 7vkoa 1 pvä

 
Tupuna - kiitos! Olen just ton nukahtamisen ja yösyötön kanssa miettinyt että toimisi noin! Meillä on huomenna neuvolakäynti, kyselen vielä mitä mieltä on siellä.

Pikkuihra - meille sanottiin neuvolasta kun meni maha löysälle (ei tosin vesikakalle) että vauvan yleisvointi on tärkein, syö, nukkuu, on virkeä. Yhdeltä äitikaverilta kuulin että oli kahden päivän ripuloinnin jälkeen mennyt lääkäriin ja olivat siellä sanoneet että huulten ja suun ympäryksen kuivuminen kertoo että lapsi ei ollut saanut tarpeeksi nestettä. Itse menisin kyllä mahd pian käymään jos mahdollista. Ja suosittelen myös tota 10023 soittoa, sieltä sain ekaan nuhaan hyvät neuvot ja arvioivat lääkäritarvetta.

Syntymämerkeistä - meillä on päässä vasemmalla puolella noin euron kolikon kokoinen jälki, luulivat ensin synnytyksen jälkeen että oli nirhaissut päänsä matkalla mutta osoittautui lastenlääkärin kanssa talirauhaskeskittymäksi jonka pitäisi hävitä ajan kanssa. Tukkaa alkaa vähitellen kasvaa kohtaan, katsotaan katoaako kokonaan. Ei ole kyllä vielä pienentynyt lainkaan mutta eipä tuo haittaa.

Meillä on tiistaina ohjelmassa perhevalmennusryhmän eka synnytysten jälkeinen tapaaminen, kivaa nähdä siellä vauvat ja kuulla miten arki alkanut sujua :)
 
Vaipoista täällä kans käytössä pamperssin 2. Ja jossain vaiheessa myös liberoa käytettiin kun yks paketti saatiin. Molemmat on toiminut hyvin, mut ite tykkään pamperssesita enemmän kun tuntuu pehmeämmiltä.

Turkulaisten tapaamiseen ei päästä kun ei ole vaunuja :'( mutta mielellään tullaan ehkä joskus toiste sitten.

Mä alan oikeesti olemaan niin stressaantunut ja hermona kun ei tyttö millään huoli tuttipulloa.. tuntuu ettei mikään vaan toimi :ashamed:
Ens vklp pitäis tyttöä hoitoon jättää mut saa nyt nähdä tuleeko syömisestä mitään, viikko taas harjotellaan.. :headwall:
 

Yhteistyössä