Marraskuun 2009 karhunpennut

Moi kaikille pitkästä aikaa :wave:

Meillä on tämä alkutaival ollut aika rankkaa eikä loppua näy. Ellalla paljon itkuisuutta ja vatsakipuja ja allergiaa vähintään epäillään, tämä siis täysimetyksestä huolimatta. Vaivat alkoivat suunnilleen joulun tienoissa ja aika sama kuvio aina: ensin poskiin ja kasvoihin tulee punaista röhelöä, alkaa itkuilemaan ja piereskelemään usein jo syödessä ja sitten huudetaankin tuntitolkulla, kantoliinassa kanniskellen saa yleensä hiljaiseksi, mutta joutuu kantamaan vaikka yön läpeensä. Vatsakipuja siis ilmeisesti on, itseään jännittää ja ähistelee ja kakka on löysää ja usein limaista ja sitä riittää joka vaippaan. Usein myös syömisen jälkeen on limainen ja röhisevä, nieleskelee, lienee siis myös (allergista?) refluksia.

Olen ollut tiukalla imetysdieetillä mutta silti vähän väliä oireita pupsahtelee, en tiedä herkistyykö aina uusille ruoka-aineille, vai onko kyseessä sitten se, että mun ruuassa on kuitenkin ollut pieni määrä jotain sopimatonta, dieetin ulkopuolista ruokaa. Hirveän vaikea kirjanpidosta huolimatta pysyä kärryillä siitä mikä mun syömisistä milloinkin olisi voinut oireita pahentaa.

Allergiadiagnoosin mielestäni varmistaa se, että kun ollaan nyt annettu aina välillä muutama annos allergiakorviketta (Almiron pepti) putkeen, niin Ella on kuin eri vauva, iloinen, tyytyväinen, nukkuu pitkiä aikoja ja hymyilee ja jokeltelee paljon. Sitten kun taas imetän, niin vähintään parin päivän sisään alkaa uudelleen itkuisuus ja muut oireet, yleensä ensin se poskien ihottuma.

Ollaan kerran käyty allergialääkärillä, mutta ollaan menossa ensi viikolla toiselle, kun toivoisin tarkempia dieettiohjeita itselleni ja kannanottoa siihen miten pitkään imetystä kannattaa yrittää kun kerran tuntuisi, että lapsi on korvikkeella paljon parempivointinen. En haluaisi kuitenkaan luopua imetyksestä, ja jos on pakko, niin se on henkisesti mulle aika rankka juttu. Jotenkin siitä imetyksestä on vaan tullu hirveen tärkeää mulle ja musta on ihanaa kun voi nukkua vauvan kanssa niin, että hän voi syödä siinä vieressä aina kun nälkä tulee eikä tarvii itse nousta keittämään pulloja ja korvikkeita. (Tai siis voi nukkua jos Ellalla ei satu juuri sinä yönä olemaan liikaa vatsakipuja, jolloin menee taas kanniskeluksi yö.) En vaan kohta enää tiedä mitä uskallan enää syödä.

Kerrotaan nyt vielä, että Ella on vaivoistaan huolimatta kasvanut hyvin ja on oikeastaan mun mielestä tosi iso tyttö jo. Tuoreet mitat saadaan myöhemmin viikolla kun on neuvola pitkästä aikaa. On tosi tarkkaavainen ja juttelee yksitavuisin ääntein paljon jos ei satu olemaan itkuinen, mikä on aika harvoin tosin nykyään. Motorisia taitoja ei olla paljoa ehditty treenaamaan kun ei viihdy makuulla oikein (ollessaan itkuinen, eli yleensä ).

Onko marraskuun karhunpennuissa kukaan muu allerginen tai onko muilla kokemuksia aiheesta aiempien lapsien kanssa?

Lispu ja Ella 8 vk
 
Lispu meidän esikoinen oli kovin allerginen. "pahimmillaan" ruokavaliostani oli pois maito- ja soijaproteiinit,kanamuna,kotimaiset viljat,riisi,naudanliha (jos on todella allerginen maitoprot niin voi reagoida myös naudanlihaan) ja öööh mitähän muuta.. Puolivuotiaaksi jaksoin imettää mutta sitten oli pakko lopettaa kun tuosta dietistä huolimatta ihottumat vain levisivät ja pahenivat enkä enää oikein henkisesti jaksanut kun vauva voi niin huonosti. Siirryttiin Neocatelle (erityiskorvike kun almiron peptissä on maitoprot ja soijapohjaisetkaan ei käyneet) ja kaikki oireet katosivat.

Lähipiiristä tiedän myös pari muuta allergista lasta ja toisen äiti oli vielä paljon minua rankemmalla imetysdietillä (olisikohan ollut 8 ruoka-ainetta käytössä ) ja sillä tavalla imetti vuoden ikään saakka.

Jos olet pk-seudulta niin suosittelen sellaista allergialääkäriä kuin Tiina Tuomela (oli esikoiseni ja myös tuon ystäväni lapsen allergialekuri), hän on imetysmyönteinen ja mielestäni osais antaa hyviä neuvoja dietteihin ja muuhun. Me käytiin PikkuJätissä hänen luonaan.
 
Tervetuloa uusille!

Ja :hug: lipsulle, toivottavasti saatte asiaan helpotusta!

meille kuuluu ihan hyvää.

lauantaina en sitten sinne polttareihin päässyt kokoaikaisesti osallistumaan. Roope ei sitten suostunut mitenkään juomaan minkäänlaisesta pullosta maitoa |O Kävin sitten päivän mittaan aina välillä jossain. Ja illaksi menin saunalle, kun sain pojan nukkumaan...

Onko muilla ongelmana, että vauvat ei nuku kunnolla päikkäreitä? Roope ei tahdo nukkua pitkiä unia ollenkaan. ottaa vaan pikku torkkuja ja on sit pian sen jälkeen taas väsyny.
Autossa nukkuu hyvin ja vaunuissa niin kauan kun ne liikkuu :kieh:

Kohta on taas mamma treffit tampereella, kivaa :D

Mutta kai sitä pitäis mennä keksiin jotain ruokaa vanhemmille muksuille..
 
Heipsan,

Thor mulle voi etusivulle päivittää pojan koko nimen eli Oliver Eetu Kristian.

Onko kenelläkään sellasta on "ongelmaa" et vauvalla on kylmät kädet (joskus myös jalat)? Vauvalla on kyllä tarpeeks vaatetta, ei johdu siitä. Sisälläkin joudun lähes kokoajan käyttämään tumppuja vauvalla kun kädet palelee :/

Kestovaipoista eli meillä osakestoillaan. Käytössä äp imesevimset sekä muutama bumgeniuksen sisävaippa + imsekuori joka ehdottomasti paras yhdeitselmä mun mielestä! Miinuksenaon kylläkin toi bumgeniuksen kallis hinta. Kotioloissa siis kestoillaan ja muualla käytetään kertiksiä, joista täällä käytössä pampers. istuu mielestäni tosi hyvin ja tykkään myös koostumuksesta kun kastuu. Liberolla meillä tuli ohivuotoja sekä vaippa muuttuu mielestäni liian kovaksi kun kastuu.

Nyt aattelin lähee poitsun kans vaunukävelylle, heippa :wave:
 
taaperot, tulipa vielä mieleeni siitä kakka-asiasta. Luin juurikin jostain toissa vuoden Vauva-lehden numerosta, että ummetusta voi olla piilevänä ns. ohivuotoripulin vuoksi. Eli että tukos on jossain kohtaa suolessa, mutta löysää tavaraa pääsee ohi.
 
piti vielä kommentoida kakka-asiaa. Meillä neuvolan lääkäri sano että on yhtä normaalia että vauva kakkaa 10 kertaa päivässä kuin että kakkaa kerran kymmenessä päivässä :) Meillä siis Oliver on harvakseltaan kakkaava (noin kerran viikossa!) ja huolestuin tästä mutta ei siis hätää. Ja poika ei tosin mahaansa itke tai muuta niin että en valita :D Helpottaa kestovaippailuakin kivasti ;)
 
tuosta kakka-asiasta, olen kuullut myös samaa kuin ellen. Meilläkin Roope kakkaa harvakseltaan. Usein on monta päivää välissä. Eikä meillä ole minkään laisia mahavaivoja.
Mutta kai se on tosi yksilöllistä, miten se vauvaan vaikuttaa...
Joo, on kyllä kivempi kestoillessa, ettei sitä kakkaa tartte jatkuvasti olla pesemässä :whistle:
Mutta sit kun se tulee, niin tuleekin aika läjä ja sitä ei mitkään vaipat pitele :LOL:
 
Kiva että taas pari uutta tulokasta löytänyt tiensä joukkoomme, tervetuloa :wave:

Ihania nimiä karhunpennut taas saaneet :heart:

Meillä oli eilen 2kk neuvola ja tuoreet mitat (suluissa synt mitat)) 4700g (2830g) ja 56cm (51cm). Eli hyvin on tyty lähetenyt kasvaan, aluksi kun ton painon kans ongelmaa oli, kun ei meinannu sairaalasta pääsyn jälkeen lähteä nousuun. Tyttö oli itse aurinko kun riisuttiin ja kun täti tutki, jutteli kovasti ja naureskeli. Eka rota-annos saatiin myös ja se olikin projekti kerrakseen.. Wilma hermostui pituudenmittaus tilanteessa ihan totaalisesti. Erittäin loukkaanutuvaista sorttia on typy. Nlan täti sit yritti aikansa lohdutella, mut ei auttanu joten sit oli mun ja isin vuoro. Maitoo tarjottiin mut, ei kelvannu kun juur ennen neuvolaa oli syöty ja edestakaisin käveltiin, ja lopulta 45min huudon jälkeen väsähti ja lääke saatiin annetuksi. Vielä ei mitään oireita oo tullu ja toivottavasti ei tuliskaan!

Tänne siis kuuluu kaikin puolin ihan hyvää. Tyttö on todella iloinen ja pirteä välillä tosin masu hiukan vaivaa, mut aika vähäistä itkeskely kuitenkin on. Kontrolleissa on TAYS:ssa ravattu, eka oli fysioterapeutti joka kehui tyttöä hyvin kehittyneeksi eikä mistään huomaisi rankkaa alkutilannetta jossei papereita olisi lukenut. Kertoi odottaneensa paljon huonokuntoisempaa asiakasta. Aivosähkökäyrässä käytyiin myös viikko sitten ja huomenna mennään kuulemaan sen tulos. Toivottavasti sekin on ok :saint: ja saatais lupa lopettaa toi lääkitys, mitä tyty syö varmuuden vuoksi "kohtausten" estämiseen joita ei siis milloinkaan ole ollut. Koskaanhan ei tiedä mitä vastaan vielä tulee, mut nyt ainakin tyttö vaikuttais ihan terveeltä ja pirteeltä hyvin kehittyneeltä vauvelilta.

ellen- täällä ainakin välillä havaittavissa tota käsien kylmyyttä ja välillä onkin tumput sisälläkin kädessä. Mut taas toisinaan vaikka ei tumppuja olisikaan niin kännyt ihan lämpöiset.

Sonja meillä myös ongelmana tuo päiväunihomma. Ei millään malttais päivisin nukkua piktiä unia. Vaan ottaa sylissä 30min-1h torkkuja pitkin päivää. Meillä sama ongelma vaikka vaunuillen ulos lähdettäisi niin saatta killitellä vaunuissa koko lenkin. Olis kiva keksiä joku keino tohon nukkumiseen jotta sais päivisin tehtyä jotain muutkin kuin istuttua tyttö sylissä. No tänään tuntuu kyllä tehneen asian tiimoilta poikkeuksen sillä on vetänyt parvekkeella sikeitä kohta 2h tosin kerran täyty mennä lykkiin uudelleen uneen. Kumpa ottaisi tästä päivittäisen tavan. Mukavampi olisi edes yks vähän pidempi unipätkä niin ei olis sit sellaista turhaa uni-rutinaa illemmalla. Joku täällä aikaisemmin vinkkas siittä makuupussissa nukuttamisesta ja siinä lämpöisessä sänkyyn siirtämisestä, mut meillä ei kyllä valitettavasti toimi, aina kun laskee sänkyyn niin heti on silmät auki. Eli jos jollain hyviä vinkkejä niin otetaan kyllä vastaan :whistle:

Lipsulle :hug: ei lainkaan kiva tilanne, toivottavasti saisitte asiaan helpotuksen.

Tsemppi :hug: kaikille muillekkin niin masu vaivojen kuin muidenkin ongelmien kanssa painiville.

Milli ja Wilma
 
Sonja R, Meillä on myös tuo uni-ongelma ja sitten ollaan vähän väsyneisyyden-kärttyä, mutta ei nukuta. Olen myös huomannut että Onni-Kasper herää yht äkkiä päikkäreilta suoraa huutoa, mutta rauhottuu, hymyilee ja juttelee kun huoneeseen astuu. Kaippa hoksasi että yksin on jätetty : D

Miten teillä on kokemusta perhe-pedistä? Meillä tuo sankari nukkuu välissä, mutta välillä toivoisi että nukkuisi omassa pinnasängyssä, huonolla tuloksella. Kuinka vierottaisin välissä nukkumisesta?
 
peggy joo, sais pikkuhiljaa alkaa käynnistelemään :LOL: :LOL: :LOL:

neiko äkkiä sitä mukaan pääsee, elä huoli nm. myöskin ptkään hiljaa ollu, ja tuosta perhepedistä, mie oon vaan aina rinnalle nukahdettua alkanu siirtää omaan sänkyyn ja on kyllä jääny sinne iha mukisematta..

lipsulle jaksuhaleja :hug: :heart:

Ihania nimiä on pentuset saaneet :heart:

Onko muilla vaapukat alkanu imemään peukkua?? mie en oikei tiedämite siihe suhtautus kun toisaalta on tosi suloista ja rauhoittaa mutta toisaalta siitä on vaike vieroittaa!? mitä mieltä??

mm & venla
 
moro! Onnea ihanista nimistä kaikille karhunpennuille! Sellaista kyselisin, että käyttekö missään vauvakerhoissa tai jumpissa pienokaisten kaa. Jotkut jo kertoikin että on menossa vauvauintiin ja -jumppaan. Me aloitamme Kasperin kaa ensi kuun alusta (3kk) vauvauinnin, joka on tosin pirun kallis täällä (51 egee/kk, kerta viikko 30 min..) Ei paljon ole valinnanvaraa niin ei ole kilpailuakaan noista.

Vaipoista: meillä käytössä pampersin dryt ja active fitit 3 sekä lidlin tojours 3. Kaikki toimii..
 
MM, munkin oli ihan pakko käydä katsomassa se sun profiilisi. Mahtaa olla jo tossa vaiheessa tukalaa... :LOL:

Ellen, meidänkin tytöllä on joskus kylmät kädet ja jalat. Se on normaalia, sillä vauvoilla on vielä huono ääreisverenkierto. Ei siis syytä huoleen.

Esikko ja Vieno
 
esikko vähä alkaa olla jo maha tiellä :D kävinki just ostaa toisen parisängyn entisen viereen :p :LOL:

ellen kylmät kädet välillä täälläkin, muistelin että oon joskus lukenu että vauvan lämpötilaa tai siis sitä et onko kylmä tai kuuma ni ei voi arvioida käsien perusteella kun ovat yleensä viileämmät.. mutta en oo nyt varma, mielikuva tuli et jostai luin...

taidan mennä päivittää profiilin :D ---> mm & venla rv 47 :LOL:
 
Perhepedistä taisin itsekkin aikasemmin kysellä.. Itse ihan vain laitoin tytön omaan sänkyyn rinnalle melkein nukahtaneena. Tykkää kovasti nukkua mahallaan joten laitoin niin ja hetken taputtelin takapuolelle ja sinne nukahti. Tämä siis toissa yönä, mutta eilen oli 2kk neuvola ja sielä saaneen rokotteen takia eilen ja tänään ollut vähän itkuisempi joten viime yö meni taas vierellä. Ensi yöksi yritän taas omaan sänkyyn laittaa.

2kk neuvolassa mitat oli 57cm & 4620g (50cm & 3030g) :heart:

Taaperot voi toki meillekkin tulla kahvittelemaan, mutta nyt on taas vaunut käytössä joten päästään liikkumaan. Yritetään tulla tuohon seuraavaan tapaamiseen silloin 17.2. Mutta siihen onkin aikaa vielä..

Harrastuksista me mennään vauvankanssa huomenna sellaiseen ns. kerhoon jossa on kai n. 8 viimeisen puolenvuodenaikana esikoisensa saanutta äitiä vauvoinneen.
Ja vauvauintia olen miettinyt mutta se ei vielä ole ihan ajankohtaista. Aika hurjia hintoja taitaa olla kaikissa uinneissa/jumpissa yms.

Uniongelmia on täälläkin välillä.. Neiti itkeskelee väsymystä ja välillä saattaa 15min torkahtaa ja sitten alkaa taas kitinä :ashamed: Eniten kuitenkin odotan niitä parempia öitä.. :headwall: Jotenkin sitä huutoakin kestää paremmin kuunnella päivisin kuin öisin, vaikka eihän se koskaan mukavaa ole :'(

Mukavaa että uusiakin tulee mukaan, tervetuloa :flower:

Nimi pitäisi rekisteröidä tällä viikolla, ristiäisiä ei ole vieläkään suunnitteilla kuitenkaan :ashamed:
 
Nonni, nyt en oo enää raskaana :D

niin tosiaan tervetuloa uusille mammoille :heart:

ninni se on iha totta että päivisin huuto ei käy korviin, mutta tietty kun on väsyny ni herkemmin käy, toivottavasti ens yönä nukutte...

 
Heips kaikille.. :)

Tervetuloa uusille mammoille.. :) :flower:

Tänään käyty 2kk neuvolassa..Tässä kuulumisia, suluissa ed käynnin(1kk) tiedot..
Paino 5870g(4655g) pituus 59,5cm(54,5cm) pipo 40cm(38)
Tytsyllä kaikki (heijasteet,lonkat,aukile ym) ok. :) mansikkaluomi, joka on selässä, normaali ja vaalenee iän myötä..ei vaadi toimenpiteitä vaikka kohonnu.
Lääkäri kirjotti et jäntevä ja tyytyväinen tyttö,hymyilee ja juttelee, pään kannatus hyvä, kääntyy selälleen.. :)
Saatiin myös ensimmäinen rokote, RotaTeqin ensimmäinen annos, ja siitä sitten hiukan itkuisempi tyttö ollut..

Harrastuksista Meinataan mennä vauvauintiin.. ja ehkä myös äiti-vauvajumppaan..

Uniongelmia ei pahemmin ole.. (kopkop) mennään kyl aika myöhään unille 23-00, mut sit nukutaan sellai 4-5tunnin pätkä.. rytmiä odotellessa.. nyt mennään vielä lapsentahtisesti..:)

MM Täällä koko käsi, välillä molemmat, suussa ja niitä sitten imeskellään.. :D Tuttia tarjotaan tilalle.. :)

TB ja itkuinen Kiira 2kk+
 
Argh, meillä on esikoinen ja vauva olleet flunssassa useamman päivän ja tänään käytiin sitten lekurissa. KUMMALLAKIN on korvatulehdus! En jotenkin ollut osannut tosissani ajatella että vauvallakin voisi jo olla |O Onneksi tarkistutin kuitenkin,että saatiin lääkkeet. Tämä vaan huomioksi nyt ettei muut tee samaa ajatusvirhettä..
 
merkkailen luetuksi, tänne ei mitään erikoisempia kuulu, Lenniä saanut kanniskella kaiket illat, kun huutanut suoraa huutoa, ja rauhoittunut vaan sylissä ja liikkeessä, vaunuissa sitten nukkuu, kunhan ensin käydään ulkoilmassa.

Kuiskaten ja Lenni 7vko 3 pvää
 
Nyt olen minäkin nähnyt tytön kääntyvän masulleen ihan itse (ekan kääntymisen näki mummi)! Jostakin kumman syystä aina aamusyönnin jälkeen, kun otan tytön viereeni sängylle, alkaa tyttö kauheasti änkeämään itseään masulleen. Tänä aamuna pääsikin sitten itse kääntymään vieressäni pariin otteeseen ja tokalla kertaa jäi tyytyväisen näköisenä masulleen nukkumaan. Kyllä tyttö niin hurjaa vauhtia kehittyy, että ei uskoisi syntyneen paria viikkoa etuajassa. Tai sitten hällä on jo syntymästä asti ollut kiire jonnekin...

Meille on muodostunut jo jonkin asteinen rytmi eli ekan yöunipätkän tyttö nukkuu 4-7 tuntia, joka on aivan mahtavaa! Syötön jälkeen nukahtaa samantein ja nukkuu 3-4 tuntia. Päivällä ollaan hereillä syöttöjen yhteydessä 2 tuntia ja sitten nukutaan 2 tuntia. Tosin viime päivinä on valveilla oloaika pidentynyt jo kolmeen tuntiin.

Esikko ja Vieno 2 kk 2 vk 3 pv
 
Huomenta päivää :) täällä nukuttu taas hyvin :heart:

mamacita voih, pikaista paranemista sinne :hug:

esikko onpa teillä mukavat uni ajat yöllä jo :) saa itekki levättyä kun ei ihan tunnin välein tarvi herätä :D

täällä on kääntyny "rytmi" jo oikeenlaiseks, välillä oli siis useampi yö ku valvottiin ja päivällä nukuttiin.. nyt mennyt jo 3 yötä niin että 22-23 käy unille ja ja aamulla herätään 9-10 aikoihin, syötöt tietty välissä :)

??? Mites se on tuo masullaan olo (tyhmä kyselee) pitäiskö sitä ihan päivittäin reenailla vaiko mitenkä? ikää siis 7 vkoa...

taidetaan lähtee vaipan vaihtoon :p
mm ja venla
 
MM, kyllä sitä masulla oloa kannattaa joka päivä reenailla. Aluksi ihan pari minuuttia kerrallaan riittää. Me aloitettiin päivittäiset reenit n. 4 viikkoa sitten. Aluksi ei viihtynyt hetkeäkään masullaan, mutta nyt viihtyy jo paremmin.
 

Yhteistyössä