Marraskuun 2009 karhunpennut

Huomenta Päivää =)

Täällä on itkeskelty koko aamu kun maito ei meinaa pysyä sisällä ja pikkuinen joutuu yökkimään koko ajan. Sain vihdoin nukutettua kuistille vaunuihin jos nyt saisi unta kun yö oli melko rikkonainen. Onneksi välillä on parempiakin päiviä!

Mamacita- Pikaisia paranemisia pienokaisillenne!!

Rytmeistä- Vilma nukahtaa yöunille yleensä 22-24.00, välillä saattaa nukuttamisessa mennä parikin tuntia kun tyttö joutuu nieleskelemään nousevaa maitoa. Yöllä syödään noin kaksi-kolme kertaa ja aamulla herätään 9-10.00 välillä. On kyllä ihanaa kun alkaa olemaan jo jonkilnlaista rytmiä ja uniajat välillä pidempiä!

Masulla olo- Meille kanssa lääkäri sanoi että kannattaa harjoitella päivittäin. Sanoi myös että 2 kk ikäiselle on hyvä jos viisikin minuuttia jaksaa olla, eli ei tarvitse pitää pitkiä aikoja pötkötellä.

Me oltiin eilen äiti-vauva jumpassa (babybic). Oli todella hauskaa, suosittelen! Itselle tuli hiki pintaan ja Vilma tykkäsi niin paljon että nauroi ensimmäistä kertaa ääneen :heart: :heart: Vauva uinti aloitetaan myös niinkuin aikaisemmin taisinkin mainita. Ja kyllä täällä helsingissäkin
se maksaa maltaita 60euroa/kk!! :eek: Itselle tuli hyvä mieli kun Vilmalle ei tullut huono olo jumpassa kun ajattelin että saattaa yökkiä kun on välillä niin liikearka et kun vähänkin liikuttaa niin tulee puklua. Neiti oli vain pelkkää hymyä =)

Kaikille masuvaivaisille jaksamisia!!! Itseäni lohdutan aina sillä, että koliikki lapsetkaan ei muista myöhemmin mahavaivojaan vaikka vanhemmat sanovat että ovat itkeneet yötä päivää!! Ja onneksi pian kaikilla karhunpennuilla alkaa olemaan ikää jo sen verran että mahavaivojen pitäisi helpottaa! :hug:

Santtu ja Vilma 2kk +
 
Santtu Mä ilmoitin meidät kans babybicciin ja mennään ens viikolla. Miten siinä on vauva mukana? Vähän jänskättää sinne meneminen. Saako siinä hyvin liikuntaa?

Meillä on niin helppoa ton tytön kanssa. Nukkuu yöllä ensin 4-7h ja sit kolmen tai kahden tunnin jälkeen herää syömään ja nukkuu pitkälle aamuun. Nukkumaan mennään klo:20-21. Päivisin viihtyy pitkiä aikoja itsekseen ja torkahtelee välillä. Paljon on sitterissä ja lattialla. Eilen nukahti leikkimatolle lattialla ja nukkui sitten siinä n.1,5h. Ei juurikaan itke muuta kun ilmoittaa nälästään tai et tutti pitää saada.

Apteekissa oli sitä mieltä että D-tipat ei aiheuta vatsavaivoja vaan vatsavaivat johtuu siitä kun suolinukkakehittyy jotenkin...en kyl taida olla samaa mieltä asiasta. Ostin eilen niitä tippoja missä d-vit. ja gefilus on samassa.

Ai niin...kävin jälkitarkastuksessa eilen ja kaikki kunnossa. Painoa vaan n.7kg ylimääräistä jäänyt. Ennen siis painoin 57,5 ja nyt n.64kg. Ahdistaa kun ei vaatteet mahdu päälle.
Sit sain mimnipillerit ja kun valitin kuivista paikoistani niin sain jotain hormoonitabletteja jotka tungetaan tonne alas...Ihmettelin vaan kun pakkauksen ohjeessa lukee ettei saa käyttää imetyksen aikana, mut kaipa lääkäri tietää mitä määrää. Eli muutaman päivän päästä alkaa liukkaat kelit ja jos vaikka alkais petipuuhatkin kiinnostamaan enemmän:)

Nyt kaffetta laittamaan, kun kakrut vielä nukkuu...

T:peggy+Emmi 1kk 16päivää
 
loveangel kyselit tosta Levolacista :wave: Mä annoin sitä Oliverille sitten tasan 2 päivää 5ml ja lopetin! :whistle:
Molempina päivinä rupes vesiripuli lentää ja vielä lääkkeettömänäkin ripuloi, joista toinen ihan vihreää! :eek:
Poika oli selkeästi tyytyväinen ensimmäisen kakkansa jälkeen koska tyhjennyksestä oli ollut niin monta päivää MUTTA sitten alkoi huudot ja vääntelyt uudestaan...vaikka siis ripuloikin (eli kakka tuli) :/
Mä sitten kävin eilen työpaikalla näyttämässä vauvaa ja meidän uusi sairaanhoitaja sanoi että tosta levolacista saattaatulla pienille ihan hirveet mahakivut, ihan niinku saattaa aikuisellekkin tehdä! Joten mä en sitten oo sitä enää antanu vaan koitetaan mennä mallasuutteella tarvittaessa eteenpäin! Se on kuitenki luonnon tuote!!
Meillä siis tuo poika hitaasti tyhjenevää sorttia kanssa ja en siitä olisi muutoin huolissani mutta meillä alkaa kovasti sitten jo masua kipuilla kun monta monituista päivää alkaa olla väliä! :(

Ja juuh ja huoh...todellakin täältä löytyy kanssa yksi vauveli joka ei sisällä enää nuku!!! Aamupäivät ja illat menee pelkillä silmäyksillä max. 30min. Eli käytännössä poika saattaa illallakin valvoa 6-8h! :eek:
Ja tämä on tosi rasittavaa koska siinä saa niin vähäksi aikaa omat kädet vapaiksi että on vaikeeta tehdä muita kotihommia :/
Ja sen kyllä sitten huomaa tästä kämpästä että siivoukset ei enää oikeen onnistu!! Kaikki vapaa menee tiskiin,pyykkiin ja ruuanlaittoon!
Onneksi meillä on alettu nyt kuitenkin nukkua vaunuissa koska alussa ei niissä uni maittanut kuin senaikaa kun olivat liikkeessä (kopkop)!
Sellaiset 3h unet saattaa sitten päivässä vaunuissa vetäistä...tai kaukalossa jos ollaan autolla liikkeellä!
Nytkin poika tuolla ulkona ja lähdetään kohta lenkille ja hakemaan isommat hoidosta.
Mutta eipä sitä ilman hikeä tuonne uloskaan menty...tokihan siinä sitten jo yliväsyneenä menee pojalta totaalisesti hermo! Täytyis osata jotenki ennakoida ettei pääsis ihan niin hirveeksi huudoksi pojalla! :whistle:
Nojoo...mut anyway...ilmeisesti näiden päivävalvomisien ansiosta poika vetää sitten hienoja yöunia, eli ekapätkä 5-7h ja eikun tissi suuhun ja unia jatketaan semmonen 3-4h lisää =) Eli en valita...vaikka valitankin ;)

Joku kyseli harrastuksista...me tosiaan käydään siellä babybrazilissa ja muuten sitten kylästellään Oliverin kans kovasti. Kerhoissa ei olla käyty, eikä vissiin vauvaryhmäkään nyt ala kun osanottajia oli niin vähän vaikka vauvoja syntyikin paljon tänne kylälle :/ Sinne kun ei saa ottaa sisaruksia mukaan!
Muuten sitten vaan kärrytellään ja meikkis alottelee zumbailun täällä kotosalla...kun ei muuallakaan kehtaisi :LOL:
 
Heipsan pitkästä aikaa :wave:

Meillä pikkuhiljaa rytmi kääntymässä niin että öisinkin nukutaan ja päivisin ollaan valveilla :)

10.01.10 oli ristiäiset ja neiti sai nimekseen Ella, näyttää olevan suosittu nimi täällä :)

Ei ole ehitnyt pahemmin kirjoitella, vaikka olen välillä lueskellut teidän kuulumisia :) Taas täytyy mennä kun typy hermostuu :p

Saya ja Ella 2kk 3pvä
 
Peggybundy Meillä oli ainakin alussa ja lopussa niin, että jumpattiin vauvaa (käsiä ja jalkoja) ja loruteltiin. Sitten tehtiin jotain jumppaliikkeitä niin, että vauvoja käytettiin "painoina" eli nosteltiin ja hypytettiin yms. Välillä vauvat olivat lattialla omien peittojen päällä ja katsoivat kun äidit jumppasivat. Olin ihan varma ettei Vilma suostuisi vain köllöttelemään ja katselemaan mutta oli aivan innoissaan kun oli musiikkia ja paljon katseltavaa ja hymyili ja "jumppaili" itsekseen lattialla. Ja toki jos nälkä iskee välillä niin voi syöttää ja ihan vauvan ehdoilla mentiin muutenkin.

T: Santtu ja Vilma
 
Hei vaan taas,
Mimona jo ehtikin kysellä meidän pojan vointia, kiitos muistamisesta :) Tähän alkuun vähän omia kuulumisia.. Käytiin uudelleen siis siellä Jorvissa nyt ihan meille varatulla ajalla. Taas lääkäri epäili sitä kivestyrää ja ultrattiinkin uudelleen, mutta ei siellä ultrassa mitään sitten näkynyt. Olivat sitä mieltä, ettei se tyrä ole. Ja pakko kai se nyt on uskoa, että se on vesikives, kun on jo kaks kertaa ultrattu! Kakkavaiva tosin ei ole helpottunut. Lääkäri lohkaisi kyllä silloin aivan uskomattoman vitsin, kun hän väitti, että poikamme ei ole kakkannut kahteen viikkon kun kuluttaa kaiken!!! :LOL: :kieh: Menin sitten samana iltana käymään vanhemmillani, missä äitini päätti kokeilla keinoa, jolla sai aikanaan siskoni kakkaamaan eli hän roikotti poikaa potan päällä ja pam sieltä tuli potallinen kakkaa! Teki mieli lähettää kuva potasta sille lääkärille joka väitti, että kuluttaa kaiken :D

Jennyli , nuo teidän ongelmat kuulostaa kyllä aika samanlaisilta kuin meilläkin. Levolakin käytöstä olen saanut niin ristiriitaisia ohjeita, olisiko neuvolassa sanottu, että on parempi käyttää sitä kuin mallasuutetta ja taas tämä edellinen lääkäri sanoi, että ei levolakkia kuurina näin pienelle. Meillä ei ainakaan pari annosta Levolakkia tuottanut toivottua lopputulosta.

Santtu , missä tilanteissa teillä yleensä on pulauteltu? Meinasin vaan, että mekin ravatiin pari kertaa ensin lääkärillä tämän vaivan takia ja nyt panin merkille, että meillä pulautellaan/oksennetaan rajusti silloin kun kakkaamisesta on kulunut viikko.

Kakkausväleistä- ja ongelmista meille on tosissaan moni lääkäri tolkuttanut, että vauva voi olla parikin viikkoa kakkaamatta. Mutta kun meidän poika menee viikon kuluttua sellaiseen kuntoon, että vaan huutaa ja oksentaa! Nyt meillä saatiin viikonloppuna kakka tulemaan sillä samalla äitini keksimällä keinolla eli syönnin jälkeen kun alkoi piereskellä, niin mentiin hoitopöydälle kun vauva oli tyytyväinen ja vähän ähelsi. Sitten kuumemittarilla vähän houkuteltiin pepusta ja sitten nostin vauva kasvot minusta poispäin puoli istuvaan asentoon potan päälle ja kakkaa tuli potallisen verran. Suosittelen kokeilemaan :) Vai pitäisiköhän tämä keino patentoida äitini nimiin :LOL:

Milliz, olen myös minäkin osittain "luovuttanut" näiden masuvaivojen pohtimisen kanssa. Tuntuu, että oman ruokavalion muuntelut vaan kovettivat vauvan masun entisestään, joten pitänee odotella sitä 3 kk ikää. Sitten heti kun saan luvan niin lumusosetta kehiin...
Miten muuten tuon maissivellin kanssa, kovettaako se vatsaa?

Toivottavasti tupunan ja Lispun allergiaepäilyt selviäisi, ymmärrän teitä täysin, kun vastausta ongelmiin ei vaan saa mistään!

Annsku kertoi käyneensä vyöhyketerapeutilla. Mekin käytiin kolme kertaa ja ehkä jonkin verran auttoikin, mutta kandee myös opetella itse vauvahierontaa. Siitä saa myös hauskan rutiinin päivään. Ostin Suomalaisesta koliikista kertovan kirja, jossa opastetiin hyvin vauvahierontaa ja tein siitä meille oman hierontaohjelman.

Meillä päivärytmi ei ole kovin lukkoonlyöty. En tiedä pitäsikö alkaa kehittää järjestelmällisemmin sitä. Välillä poika nukkuu ihan hyvin päikkäreitä (niin kuin tänään: söi, seurusteli, nukkui pari tuntii..., söi, seurusteli, nukkui) ja sitten on päiviä kun ei meinais nukkua kun autossa tai ulkolenkillä. Olen muutaman kerran kokeillut nukuttaa turvakaukalossa tiskikoneen vieressä :D suosittelen, jos yliväsymys alkaa häämöttää pitkän päivän päätteksi!

Harrastuksista Me aloitettiin viime viikolla vauvatanssi ja poika tykkäs! Hän vähän tylsistyy kotona katsellessaan vaan mamia ja koiraa päivän pitkän. Vauvatanssissa näkee paljon muita ja siellä lorutellaan ja tanssitaan eri rytmeissä vauva sylissä. Tuo Babybrazil kuulostaa hauskalta, missäs sitä menee?

PlanBaBy ja poika 2 kk 4pv
 
Kuinkas monella on jo menkat alkanut?Onneksi täällä ei ole ne vielä tulleet kertaakaan.Edellisissä on alkaneet aina noin 1kk synnytyksestä mut nyt ei.

Perjantaina ois jälkitarkastus mulla.

Meillä Julius tykkää kovasti rammsteinistä kun eilenki rupee jokeltamaan niitten biisien tahtiin ja sitte välil naureskellaan.
 
Olisikohan nyt pieni hetki aikaa kirjoitella tännekin kun tuo pikkumies kävi ilta-unille...:)

Täällä kasvetaan ja kehitytään kovaa vauhtia, hauskaa seurattavaa kyllä kun melkein joka päivä näkee jotain uutta löytyvän pojassa :)

Onko muiden vauvoilla unikitinöitä ennen nukahtamista? :eek: Kaikille unille mennään täällä kitinöiden kera, monasti nukkuu hetken ja kitisee unissaankin vielä.. Usein menee ohi itselleen, ei siis itkeä vollota suoraa huutoa. Mistä mahtaa johtua..?

Päivärytmistä: Päivisin nukutaan unia vaihtelevasti.. jossain vaiheessa otti parit parin tunnin unet, mutta nyt jonkin aikaa on ottanut vain max. puolentunnin torkkuja päivisin. Öisin heräilee 1,5-2,5 tunnin välein tissille, mutta nukahtaa aina heti tissittelyn jälkeen takaisin omaan pinnikseen. Kyllä kertakaikkiesesti alkaa olemaan itse jo niiiiiin väsynyt kun silloin ennen synnytystäkin kärsin jo unettomuudesta ja jäin silloin sen vuoksi jo sairaslomalle ennen äitiyslomaa |O No, pidempiä unipätkiä odotellessa....

Harrastuksiä ei täällä olla mitenkään suunnotelmallisesti aloittamassa, katsotaan päivä kerrallaan ja mitä eteen tulee..

Niin ja tästä on pitänyt myös kysyä...: Viihtyykö kaikkien vauvat mahallaan..? :eek: Taavi ei ole missään vaiheessa siitä pitänyt, vaikka joka päivä sitä toki siinä yritän pitää edes minuutin pari. Päätään on jaksanut kyllä tosi hyvin kannatella silti jo syntyessään, kumma kyllä.. Oppiikohan kaikki vauvat pitämään koskaan masuasennosta? Hassua kun jotkut sitten taas rakastavat ja tykkäävät jopa nukkua niin :)

Mutta nyt hetki tv:tä :)

Milliz + taavi öööö melkein 2,5kk :D
 
Milliz: Meidän poika ei viihdy mahallaan kuin hetken. Nyt on välillä innostunut olemaan useammankin minuutin, kun pidän naamansa edessä sellaista vauvakirjaa, jossa on erilaisia värikkäitä naamoja.

Rytmistä: Meillä ei ole mitään rytmiä enkä aio ottaa siitä stressiä vielä moneen kuukauteen. Kaveri oli saanut neuvolasta sellasen suuntaa antavan rytmityksen 6 kk vauvoille. Mä olen itse päättänyt, että ainakaan ennen sitä en turhaan yritä mitään rytmiä. Jos kerran vauvantahtisesti imetetään niin miksei myöskin nukuta :D Voi olla, että on kaikkien taiteen sääntöjen vastaista, mutta eipä tuo haittaa. Poika nukahtaa pisimmälle unipätkälleen, mikä on noin 3-4 tuntia tällä hetkellä, 22-24 välillä useimmiten. Sänkyyn pistän pääasiassa vasta kun on nukahtanut joko tissille tai syliin. Nukutaan 9-10 asti muutamilla syötöillä ja joskus välissä saattaa olla noin puolen tunnin valvejakso. Nukkuu sitten usein taas noin 11-13 ja jos lähdetään vaunuttelemaan niin sitten vielä ainakin sen tunnin vaunulenkin ja joskus vielä pari tuntia sisällä sen päälle. Illalla torkahtelee usein vähän lyhyemmiksi pätkiksi. Äsken oli tuolla isänsä syliin juuri nukahtanut, saas nähdä, kauan nukkuu. Että täällä siis nukutaan ja paljon ja siitä olen tosi kiitollinen! On poika myös ihan virkeä päivisinkin, eli ei siis koko ajan uninen. Ihan virkeänä olen itsekin saanut olla. Paljon voimia ja :hug: kaikille masuvaivaisten ja huonostu nukkuvien vauvojen vanhemille!

Huomenna jo 3kk neuvola! Kyllä aika menee nopeasti. Rotan toinen annos saadaan ja sitten joku toinen rokote. Vähän jännittää jo, miten menee. Edellisestä rotasta tuli vähän masuoireita ja kitinää.

Kuinka moni meinaa osallistua niihin Tampereen yliopiston rokotetutkimuksiin? Korvatulehdusrokote/B-hepatiitti. Itse ajattelin kattoa, että miten poika suhtautuu huomiseen ekaan rokotteeseen ja sitten päättää, otetaanko noita ylimääräisiä rokotteita.

Mere ja poika, sunnuntaina jo 3 kk!!
 
Ehtiipä taas tännekkin pitkästä aikaa. :)
Meillä poika ei sit tällä viikolla ole enää nukkunut niin hyvin kuin aikaisemmin. Välillä on jo tuntunut, että eikö nuku enää ollenkaan.
Pojalla on ollut tuota samaa "vikaa" , kun monella muullakin että sisällä ei oikein nukuta.. Ulkona on tähän asti nukkunut päikkäreitä tosi hyvin, mutta toisin nyt kolmena päivänä ei ole sielläkään oikein uni maistunut. Ja sitten ne yöt... :/ Poika nukkuu vartistta puoleen tuntiin ja vaatii sen jälkeen rintaa. Eli käytännössä roikkuu tissillä koko yön ja kitisee. Alkaa olla tämä äiti aika väsynyt tohon yölliseen tissittelyyn.
Välillä on käynyt jo mielessä, et lopetan koko imetyksen niin vois nukkua paremmin, kun mieskin vois välillä yöllä hoitaa.. Mut toisaalta sit ois se pullo rumpa.
Mut kiva kuulla ettei meillä ole ainut vauva, jolla nukkuminen on vaikeaa.
Ja eihän tämä yö valvonta ole montaa yötä vielä kestänyt, ja toivon, että tämä on vaan jokin ohimenevä kausi.. :)

Kakkaaminen on pojalla alkanu harventua muutamaan kertaa päivässä, kun ennen joka vaipassa oli jonkin verran tavaraa. Masu vaivat ovat onneksi alun jälkeen helpottaneet. Tsemppiä paljon teille joilla on masuvaivaisia lapsosia :hug:

Tietääkö muuten joku, et onko normaalia jos vaipassa on vieläkin välillä pissan kohdalla punainen läiskä? Siis kun sairaalassa sillo sanottiin, ettei se ole verta vaan alussa vauvoilla on vaan niin väkevää pissaa. Et onko vieläkin ihan harmitonta vaikka ikää onkin jo 6viikkoa? Olipa hassua kirjoittaa, et ikää Jo kuusi viikkoa :D Taitaa olla meijän poitsu nuorimpia vauvoja..

Meillä ois huomenna neuvola, saas nähä miten poika on taas kasvanut :)
 
merkkailen... täällä levottomuus jatkunut, illat menee poikaa kanniskellessa, ja sylissä pitäen, jos laskee hetkeksi muualle, alkaa huuto, ja pienen hetken suostuu sitterissä istumaan tai makoilemaan itekseen, eli mitään ylimäräistä ei pysty tekemään, ihan vaan ne pakolliset.

Viihtyykö muilla vauvat puuhamatolla, ja millasia löytyy? Ajattelin sellastakin, jos joku aktiivilelu pitäis pojan hetkenaikaa tyytyväisenä?
 
Alkuperäinen kirjoittaja Viivi--:
Poika nukkuu vartistta puoleen tuntiin ja vaatii sen jälkeen rintaa. Eli käytännössä roikkuu tissillä koko yön ja kitisee. Alkaa olla tämä äiti aika väsynyt tohon yölliseen tissittelyyn.
Välillä on käynyt jo mielessä, et lopetan koko imetyksen niin vois nukkua paremmin, kun mieskin vois välillä yöllä hoitaa.. Mut toisaalta sit ois se pullo rumpa.

Meillä ois huomenna neuvola, saas nähä miten poika on taas kasvanut :)
lainaan suoraan imetystukilistan sivuilta,lähinnä loppuosa tuli mieleen :) :

Tiheän imemisen kaudet

Varmaan yleisin syy luulla, että maito ei riitä, on lapsen yhtäkkiä tihentyvä rinnan tarve. Aiemmin lapsi tahtoi maitoa ehkä kahden tai kolmen tunnin välein, imi vaikkapa kymmenen minuuttia kerrallaan, heräsi yöllä syömään kolme kertaa. Yhtäkkiä syöttöväli vähenee tunniksi, ja lapsi viipyy rinnalla puoli tuntia kerrallaan, saattaa varsinkin iltaisin haluta olla rinnalla koko ajan, ja imee yölläkin tunnin välein!

Nyt tarvitaan äidiltä sitä luottamusta! Tämä ei tarkoita, että maito ei enää riittäisi, vaan päinvastoin: lapsi aikoo piakkoin käyttää entistä enemmän ravintoa kasvamiseen ja oppimiseen ja TILAA LISÄÄ maitoa. Rintahan oli siitä ihmeellinen, että se tuottaa maitoa tilauksen mukaisen määrän. Tiheän imemisen kausina lapsi imemällä kasvattaa maidon tuotantoa vastaamaan isomman lapsen tarpeita. Imuttelu on usein erityisen intensiivistä iltaisin, jolloin "tilataan seuraavan päivän maitoja".

Tällaisia tiheän imemisen kausia tulee kaikille lapsille silloin tällöin. Jostain syystä niitä on odotettavissa varsinkin kuuden viikon, kolmen kuukauden ja viiden-kuuden kuukauden ikäisillä lapsilla.

Tiheää, joskus melkeinpä jatkuvaa :) imuttelua kestää ehkä kaksi päivää, voi mennä kokonainen viikkokin, mutta pian huomaat, että syöttövälit ovat taas pidentyneet, imusessiot lyhentyneet ja maito riittää mainiosti.
 
Kuiskaten: Meillä pojalla sellainen värikäs puuhamatto, minkäyli kulkee kaaret. Niissä roikkuu erilaisia värikkäitä ökkömönkiäisiä. JOstain kuuluu painetttaessa ääni, yksi on niin matalalla, että sitä ylettää vauva läpsimään ja yhdessä on peili, josta voi vauva itseään tuijotella. Aluksi tuota ei kiinnostanut mokoma yhtään, mutta nyt muutaman viikon ajan on siinä jopa oikein viihtynyt. Vaihtelen aina välillä niitä roikkuvia leluja, siihen kun voi ripustaa muitakin. Tykkää katsella niitä kovasti ja naureskelee itsekseen. Taavi myös sylissä viihtyvää sorttia, enkä minäkään oikein ole saanut tehtyä kotona mitään kun on pitänyt olla kävelevänä kotiteatterina :D Tuossa poika viihtyy jopa 15 minuuttia itsekseen, mikä on pitkä aika tässä perheessä:) Suosittelen siis kyllä lämpimästi, ehkä siitä löytyisi apua :) Muutenkin jaksamista kanniskeluun!! (Nimimerkki kävelevä kotiteatteri :D)

Milliz + räkäinen Taavi
 
Jihuu, täällä tuli tytölle uniennätys! Nukahti 12 aikaan ja heräsi vasta puoli 8! Taisi nopeesti herätä joskus 4 aikaanki mut nukahti heti uudestaan...

Illalla tyttö on tosi kärttynen ja huuta kurkku suorana ku ei saa unta. Joudutaan aina 1-2 tuntia hyssyttelemään. Eilen mies nukutti kantoreppuun, muuallla ei suostunut nukahtaa.

No, nyt pitää lähtee kouluun!
 
Hei

Meillä poika viikon päästä 3 kk ja mennään täysimetyksellä.

Onko täysimetyksellä olevia muita joiden vauvat syövät tosi harvakseltaan?
Meillä menee päivisin noin 3 tuntia väliä ja yöllä nukutaan noin 5 tunnin pätkiä ilman syömättä. Mietin vaan että onkohan jotain vialla kuin nuin harvaan syö?? välillä tuntuu, että tosi vähän imee rintaa ja on sitten tyytyväinen.
 
jei meilläkin tuli uus uniennätys: 21.00-05.00 eli 8h :eek: jipii. ja ennen sitä alko olemaan taas väsyitkua ja poitsu hermostuu kun ei vaan saa unen päästä kiinni.

magda hyvä että teilläkin tyttö lopulta nukahti. =) Tiedän, että eri vauvoihin tepsii eri keinot, mut meillähän poika on harrastanu tota raivoitkua jo pitkään iltaisin, nykyään otan hänet ns imetysasentoon tutti suussa ja heijaan kovaa vauhtia sivulta toiselle. siihen nukahtaa aina alle 5minuutissa =) ja sit saa siirtää sänkyyn. Eli kokeilla kannattaa vaikka mitä konsteja :)

just sain vaavin päikkäreille ja luultavasti nukkuu nyt ainakin tunnin, jee voi ite syödä "aamupalaa" :D

tupuna ja Edo yli 2kk :heart:
 
Moikka!
Mä oon kyllä tosi laiska kirjottelemaan.. nää päivät vaan hurahtaa jotenkin.. :/

Rotavirusrokotteesta piti kommentoida, että mä joudun kyllä jättämään kesken sen rokotussarjan (kun sitähän pitäs antaa vielä 3kk ja 4kk tarkastuksissakin)... pojalle tuli niin hirveät oireet siitä - viikko rokotteen annosta (jolloin kuulemma pahimmat oireet tulee) poika alkoi oksentelee, ripuloimaan ja oli tosi kipeä :( se oli ihan kamalaa, huusi vaan illat läpeensä ja kesti siis varmaan 5vrk.. Oli tosi surkea olo itelläkin kun toinen oli niin kipeä.. En tosiaan anna yhtään moista enempää :( toiv. te muut pääsette helpommalla.

2kk neuvolassa : paino 5100g ja pituuus 57cm. Pian meillä onkin jo 3kk neuvola ja painoa on kyllä tulut rutkasti lisää :)

Olin yks ilta kampaajalla (varmaan 3h) ja mies jäi kotiin pojan kanssa. olin lypsäny maitoa, ja ei ees aateltu että tuttipullon kanssa tulee ongelmia.. no eipä ollut kelvannut ollenkaan vaa poika oli sit huutanu vaan nälkäänsä.. Kiva. Eli enää ei yhtäkkiä tuttipullo kelpaa!! Apua! Onko muilla tullu eteen samaa ongelmaa? Tosi kurjaa, koska poika syö päivällä 1,5-2h välein, eli tarkottaa kyllä sitä etten hirveesti mihkään pääse lähtemää....

Yöt menee onneks yhellä tai kahella syötöllä, eli päivisin syödään tiheään mutta yöt on rauhallisia, kiva niin:) Yleensä simahtaa 22 aikaan ja heräillään sit puol kymmenen. Tosi kiva rytmi löytynyt ja saa itekin hyvät unet.

Harrastuksista: me alotettiin muskari viikko sitten ja poika kyllä tykkää tosi paljon:) Jammailee siellä paikallaan ja tänäänkin nauroi moneen kertaan ääneen.
Vauvauintiin en jaksa lähteä kun se on sellasta aikatauluttamista sitten, ei vissiin saa syödäkään puoleentoista tuntiin ennen uintia?

nyt huudellaan taas maitoa, joten gotta go!

Sandy ja poika (tänään12 vkoa)!!
 
amky täällä täysimetetään :wave: ja välit vaihtelee kovasti, välillä öisin 4h ja välillä 1h väliä, mutta ei varmasti oo mikää vialla kun kerta tyytyväinen on :hug: eri asia jos itkis nälkää, mutta hää vaa tulee nopeemmin täyteen :)

Onnea uni ennätyksistä :D täällä on 4,5h pisin yhtäjaksoinen uni |O

taapero ei oo alkanu ainakaa täällä...

 
Heipsis,

En olekaan hetkeen kirjoittanut, kun melkoiseksi mylläkäksi on elämä rakkauspakkauksen kanssa mennyt. Toivottavasti ei ihan romaania tule nyt sitten tästä :) Ei mitään dramaattista ole sattunut, ei hätää siis, mutta väsy on äitiä painanut.

Meillä siis alkoi joulun jälkeen yöt huononemaan. Aiemminkin on ollut iltakähinää, mutta pikkuhiljaa ne meni pahemmiksi. Aiemmin on myös kähinän jälkeen nukuttu loppuyö hyvin, mutta sekään ei enää pitänyt paikkaansa. Lyhyesti sanoen viime viikko meni niin, että unille päästiin kahteen mennessä ja senkin jälkeen kaksi tuntia oli superhyvä pätkä ja herätessä sitten kiehnättiin ja hyssyteltiin hyvän aikaa. Lopulta viikonloppuna kävi niin, että vauva enää tissille halunnut tulla ollenkaan. Aiemminkaan ei iltaisin ole tissille rauhoittunut. Ensimmäisen kerran annoin pulloa perjantaina ja su-ma yö meni jo kokonaan pullolla. Sunnuntai-iltana keksittiin syy öiden ja tissihommien jatkuvalle heikkenemiselle. Sammas. Ilmeisesti sammas teki rinnalla olosta kurjaa ja kun toisaalta illalla olisi pitänyt tankata, ei se onnistunut. Pullolla oli tyytyväinen. En aiemmin tiennyt, että sammas voi olla noin kurja juttu. Maanantai aamuna ajattelin haikeasti, että tissihommat on nyt ohi, kun ei vauva rinnalle enää tullut. Mieheni kuitenkin keksi kokeilla rintakumin kanssa ja yllättäen se onnistuikin. Vauva olikin rinnalla sitten 1,5 tuntia putkeen, kun aiempina päivinä oli viihtynyt vain muutaman minuutin eli sen mitä varsinaiseen syöntiin kuluu. Nyt on sitten hoidettu sammasta puolukalla ja vissyllä sekä päästy uudestaan tissittelyn makuun. Katsotaan tarvitaanko lääkettä sammakseen vai lähteekö kotikonstein. Ja miten käy täysimetyksen, tuntuu että ehti tuossa jo maitomääräkin vähentyä eikä väsymyskään sitä varmaan lisännyt. Illalla olen vielä pullostakin antanut omaa pumpattua maitoa ja korvikettakin. Ei meillä edelleenkään illat helposti suju, mutta nyt ei enää vauva itke "vaikka mitä tekisi". Toissayönä heräiltiin tunnin välein tissille, viime yönä vain kahdesti. Eli vaihtelee. Odotellaan vaan mitä mikäkin yö tuo tullessaan. Oli vaan melkoisen huono äiti olo, kun tuota sammasta en aiemmin tajunnut.

Muuten sujuu oikein kivasti. Aurinkoinen tyttö. Harmittaa vaan taas nämä pakkaset, kun menee rytmi ihan sekaisin kun ei ulos pääse. Vähäunisten öiden jälkeen itseäkin ulkoilu piristäisi. Ihan viime aikoina on Iina alkanut viihtymään lattialla leluja ihmettelemässä. Aika vähän on vatsallaan, koska selällään paremmin viihtyy. En näe mitään syytä miksi pitäisi vatsallaan väkisin pitää. Vierastan ajatusta, että tämän ikäisen pitäisi "harjoitella tai treenata" vatsallaan oloa. Uskon, että kehitys kulkee ihan omalla painollaan.

Amky meilläkin on tähän saakka menty täysimetyksellä ja hyvin saattoi välit olla neljää tuntia ja vauva söi itsensä nopeasti täyteen.

Kakkaa tulee vaihtelevasti joskus peräkkäisinä päivinä ja kerran oli 8 päivääkin väliä.

Rokotetutkimusta minäkin pähkäilen. Osallistuttaisiin, jos vaihtoehtoina olisi pneumokokki tai ei mitään, mutta kun vaihtoehtona on se b-hepatiitti, joka on mielestäni tämän ikäiselle aivan turha, niin mietityttää.

Ja menkat alkoi tänään! Aiemmin on alkanut vasta, kun vauvat ovat olleet reilusti yli puoli vuotiaita. Olisiko nämä meidän tissityshankaluudet vaikuttanut tähänkin, vaikka täysimetyksellä ollaankin oltu.

Emmama + Iina 3kk
 
amky Täällä myös täysimetetään. syömisvälit vaihtelee todella paljon. Päivisin 1-4h ja yöllä nukutaan yleensä n.7h pätkä syömättä
sandy meillä kävi ihan samanlailla pullon kanssa. Ennen jos on annettu, niin hyvin on kelvannut. Viime vkl olis ollut la. menoa. Muutamaa päivää ennen kokeiltiin, et sujuuko, mutta eipä sujunu enää |O monena päivänä yritin, mutta suoraa huutoa niin kauan, kunnes sai tissin suuhun :kieh: Keskimmäisellä muksulla tais myös olla vaihe, kun ei kelvannu. mut se meni kyl nopsaan ohikin. toivottavasti myös nyt teillä käy niin ja meillä ;)

taaperot ei oo alkanu täälläkään...
 
Olemme sopimassa tapaamista isommalla porukalla kaikille halukkaille marraskuun karhunpentujen äideille ja vauvoille 13.3 ja paikkana Tampere. Haemme paikkaa, johon mahtuisi isompi porukka - mahdollisesti siitä maksettaisiin hieman vuokraa, mutta saataisiin olla rauhassa sitten! Kiinnostuneet voivat olla vaikka minuun privana yhteyksissä, naamakirjassa oleville laitoinkin jo yhteisviestiä asiasta!

Kaikki mukaan!!!
 
Sandy kyselin itse aikaisemmin samasta asiasta.. Oli aika yllätys. Nyt päivittäin olen yrittänyt pulloa tarjota, joskus "vahingossa" saattaa jopa 50ml juoda mutta kun tajuu kyseessä olevan pullo alkaa huutoo :headwall:

Mennkoja ei ole vielä alkanut.
 

Yhteistyössä