Marraskuun 2012 masu-asukkien jatkot!

Kesäiset huomenet :cool:
Iiiihanat ilmat olleet! Varmaan enemmän hellepäiviä ollut jo nyt, kuin koko viime kesänä yhteensä!

Scala jopas siellä on vauhti päällä. Toivottavasti öisin alkaisi uni maittaa, ettei kävis päivät liian rankaksi :hug:

Fg nyt relaa niiden kotitöiden kanssa. Pihalle vaan, niin ei haittaa tekemättömät kotityöt! Niin mä teen :p

Täällä on alettu jopa nukkua öisin. Pari-kolme kertaa syö ja yö kestää n. 20-5. Kyllä kelpaa. 6kk mittaa saatiin 66,5cm ja 6,8kg, seuraava käynti 8kk. Vierastus oli niin kovaa ettei toivoakaan saada tutkittua mitään. Soseet maittaa superhyvin, kaikki uppoaa. Maitoallergiaa nyt varsin on (altistus vielä tekemättä), koska korvikkeen antamisen jälkeen oksensi ja iho lehahti. Jos maitoa laittaa tipan iholle, menee ihan tulipunaiseksi, melkein rakkuloille. Vältellään nyt siis sitä ja varailen tässä altistukseen aikaa jossain vaiheessa. Imetän vielä, tosin tyttö siitä vähän jo itse vierottaa itseään ja yritänkin saada nyt juomaan maitoallergisen korviketta. Tosin se uppoaa aika huonosti tällä hetkellä.
Eteenpäin mennään ryömien ja aletaan tavoitella ylöspäin. Palloleikit on kivoja, ulkona viihtyy tosi hyvin. Kauhean velmu ja nauravainen tyttö. Ja tosiaan vierastus ja eroahdistus on kovana päällä.

Eipä tänne mitään ihmeitä. Naatiskellaan kesästä ja ulkoilusta ja kotona olosta :)!
Ihania kesäpäiviä kaikille!

Hevosenkenkä ja tyttö 6kk 2vko
 
Hei vaan kaikille taas pitkästä aikaan! :)

Meillä sujuu arki mukavasti, ja Vietnamin reissukin sujui oikein hyvin. Lennot ja kaikki menivät hyvin, toki tuohan se lisää haastetta kun on tämmönen puolivuotias menossa mukana. :)

Yöt ovat parantuneet selvästi, kun iltapuuro aloitettiin niin muutosta on tapahtunut parempaan suuntaan. Unille käy siinä 21-22 aikoihin, seuraava herätys klo5-6, maitoa nassuun ja jatketaan unia vielä 2-3h.. Eli tosi hyvin tulee nukuttua itsekin. :)
Nukuttaminen on ollut ihan tosi helppoa, mä kun aikaisemmin sitä vähän jännitin että mites sitten kun aletaan poikaa totuttaa omaan sängyyn, kun aikaisemmin nukahtanut sylissä viereen ja nukkunut kaikki yöt minun vieressä.
Mutta poika nukahtaa niin nätisti omaan sängyyn! Hetken tietenkin siellä pyörii ja hyörii, ja välillä saattaa olla että joutuu tuttia käydä laittamaan yms.
Helpolla on kyllä päästy..

Päiväunia vetelee 2-3 kertaa, ja yleensä ainakin yhdet päikkärit sitten on pidempiä, parhaimmillaan kolmea tuntia. Nyt on näinä kuumina päivinä nukkunut kaikki päikyt omassa sängyssään, ja hyvin nukahtaa myös päikkäreillekin omaan sängyyn.

6kk neuvola oli viime viikolla, hyvin on poika kasvanut. Pituutta löytyy 67,2cm ja painoa 8500g.

Ruokapuoli kiinteillä siis ollaan menty jo reilu pari kuukautta, aamu- ja iltapuurot, ja pari sosetta siihen, lihasose ja hedelmä. Ja ruokailujen välissä maitoa tarvittaessa.
Poika on tosi hyvä syömään, kaikki on uponnut mitä on tarjottu. :)

Kääntymään poika oppi 5kk iässä, vielä ei ryömitä eteenpäin mutta kova on yritys. Konttausasentoon on muutaman kerran päässyt. Todella iloinen, tyytyväinen poika. Ei vois enään uskoa samaksi vauvaksi joka huus ekat 2-3kk.. :whistle:

Ihanaa kesää kaikille! :)

Lily_ ja poika 6kk&2vko
 
heh, tää mamma relaa kun tietää et koti on siisti ja ruokaa porukalla :) kesä on siitä ihanaa aikaa, että ruuan laitto on helppoa ja nopeeta, jotain grilliin ni johan on kaikilla hyvä olla taas :) sisällä käydään kääntymässä, oikeestaan vaan vessassa ja syömässä..(jollei syödä ulkona) taapero on ihastunut takapihan eväsretkiin, me pakataan kaikki syömiset ja juomiset, ja kipitetään takapihan takuuvarmaan aurinkopaikkaan ..eikä ole kiire minnekkään :)

poika alkanut nukkua aamusta pidempään, joten ennen kun kello on 8, on täällä keittiö jo siisti ja minä valmiina lasten kanssa ulos :D

eniten tässä väsyttää se kun ite on niin kiinni näissä... ja kun en yhtään tykkää kun miestä näkee niin vähän päivässä... eikä kyllä ollu häävi tilanne sairastaa 1,5 vuorokautta vatsatautia, ilman muiden apua nää kaks jaloissa.... onneks meni ohi..
Nyt kohta fillarin selkään, lapset kärryyn, ja kohti kirpputoria ja leikkipuistoa :)
 
Täällä arki menee samaa tahtia kuin aiemminkin. Kovasti koitetaan liikkeelle päästä, ja sit hermostutaan kun ei onnistu. Kääntyilee kyllä molempiin suuntiin ja jalat löytää välillä pepun alle.

Miten paljon muilla syödään jo kiinteitä? Meillä ei meinaa välillä soseet enää upota, aiemmin meni puoli purkkia, nyt jotain kolmasosa. Ja 2-3 kertaa päivään annetaan. Kasvista/lihaa päivälliseksi ja illalla jugurttia. Alkuillasta välillä sitten hedelmää. Muutenkin on tyttö ollut viime aikoina vähän kärttyinen, ei ole mitenkään päin hyvin vaan pitää pientä kitinää kokoajan. En tiedä tuleeko hampaita vai onko muuten vaan jo oppinut osoittamaan mieltään tms. Maitoa kyllä syö entiseen tahtiin, mutta olis se hyvä tässä iässä noita soseitakin saada alas. Ja tuon kitinän ei luulis kuumuudesta johtuvan kun sisällä kuitenkin meillä on viileätä.

Ulkona viihtyy hyvin, omassa pihassa ollaan viltillä tai sitten rattaissa. Itikoita vaan on tässä metsän laidassa niin vähän rajoittaa tuota ulkoiluhalua itsellä.
Vierastus on onneksi helpottamassa, ei enää parahda itkuun samantien kun vieraita näkee. Ainoastaan jos joku tulee heti lähelle. Muuten vaan sit katselee tarkkaan ja jonkun ajan päästä jo sit uskaltaa taas hymyillä ja jutellakin. Yöt mennään edelleen yhdellä syötöllä, päivisin ei edelleenkään ole kovin tarkkaa rytmiä. Välillä ekat päikkärit on puoli tuntia, välillä taas pari tuntia, kuten nytkin vielä nukkuu, vaikka unille kävi jo yli 2 tuntia sitten. Pitää vissiin herätellä kohta. Nuo lyhyet päikkärit tottakai osuu just silloin kun miehen kanssa meinataan suunnata vaikka makkarin puolelle.. :D Sit kun oon yksin kotona ja on tylsää niin neiti nukkuu tuntitolkulla.

Omaa napaa sen verran että liikkeitä on alkanut tuntumaan. Jännä miten niitä taas tuntuu, kun vastahan tuo esikoinen potki tuolla mahassa. Nyt alkoi tuntumaan jokusen viikon jo aiemmin ja selkeämmin. 3 viikon päästä sitten rakenneultraa ja saa nähdä selviääkö kumpi on tulossa. Poika olisi kiva, kun tyttö jo on. Mutta tytöstä taas olisi luultavasti sitten enemmän seuraa tuolle esikoiselle. Ja ei vaatteita tarvis hankkia, tosin pienet koot meillä on muutenkin aika neutraalia. Vaatteista meillä tytöllä menee nyt 68 ja jotkut 74, etenkin housuissa.

Tirppana ja tyttö kohta 7kk.
 
Heippa
Olen ollut niin ihmeissäni tuosta pikku pojasta, kun on kuukauden sisällä ottanut huiman motorisen kehitysaskeleen. Vähän ennen kuuden kuukauden etappiaan oppi hän ryömimään ja tässä muutama päivä sitten (eli vähän ennen 7 kk etappiaan) oppi konttamaan ja nousemaan seisomaan tukea vasten. Eli kuukauden sisällä tapahtunut tämä kaikki. Eikä ihme, että on yöt olleet vähän sekaisia viime aikoina, kun tyyppi pyörii oppimiensa taitojen kanssa pinnasängyssään miten sattuu. Äiti on vähän väsynyt mutta iloinen. Toisaalta toivon, ettei opi kävelemään yhtä kovalla tahdilla, koska siinä on sitten enemmän vahdittavaa, kuin vähän vanhemmalla, koska niillä vanhemmilla on usein aivot enemmän menossa mukana. Saapi nähdä. Erikoiselta tämä minusta tuntuu sen takia, koska esikoinen oppi ryömimisen 7,5kk iässä, konttaamisen 11kk iässä ja kävelemisen 1v 3kk iässä. Mutta kaikki ovat erilaisia yksilöitä, puhe taas esikoisella tuli jo ajoissa. Ensimmäiset sanat mm. äiti 8kk iässä. Pikku poikamme täyttää 13.6. 7kk, onpas mennyt nopeasti tuo aika!
Aika omanapaista kirjoittelua mutta pakko on jossain hehkuttaa, kun ihmeissäni olen tästä rytäkästä!

Kumisaapas ja poika kohta 7kk
 
  • Tykkää
Reactions: Millimama
Heips! jos jotain ehtis kirjotella. Tyttö suht tyytyväisenä tuossa leikkimatolla...
Paljonhan on tässä tapahtunut kaikenlaista, mutta ei oo vaan päässy kirjottamaan.

Ekat hampaat tuli tuossa pari viikkoa sitten ja ensimmäinen kuumekin siinä välissä. Olin iteki kipeenä aiemmin ja mies tuli meidän jälkeen vielä, ettei ollu kyllä hampaista johtuvaa.. Käytiin ihan päivystyksessä, kun nousi neljäänkymmeneen kuume ja tyttö vaan oksensi panadolin liuoksen pois ja supot oli kuumuudesta menny ihan löllöks...oli äitillä vähän paniikkia! Ei ollu kuitenkaan mitään tulehdusta mistään. Kuumeen jälkeen kyllä tuli sitte yskä ja räkätauti, mikä on onneks jo menny melkein kokonaan pois.

Eilen nukutin tytön ensimmäistä kertaa pinnasänkyyn yöks! Yritin sitä vähän jo kun oli räkätaudissa, kun ois saanu sillon nukkua vähän kohoasennossa, mutta en viittiny itkettää toista paljoa, kun muutenki pää täynnä räkää..eikä varmaan kovin hyvät oltavat muutenkaan.
Kamala huutohan se oli tytöllä, kun ensin syötin istualtaan ja sitte kun oli nukahtamaisillaan, niin piti irrottaa tissistä ja laittaa sänkyyn. Jotain tassuttelun kaltaista yritin ja puoli tuntia suunnilleen meni, niin neiti nukahti. Oli kyllä tosi väsyny jo ennestään, niin se varmaan autto asiaa. Oli se kyllä raastavaa se itku välillä, vaikka nosti syliinki niin ei meinannu rauhottua.
Sitten se nukku neljä tuntia. Yhdessä vaiheessa käänty poikittain, niin siihen puolittain heräs ja rupes itkeen, mutta sain lopulta rauhottuun syliin nostamalla (oli silmät kiinni koko ajan) ja sitte vielä pari kertaa sain painaa käden selälle sängyssä.
Neljän tunnin jälkeen tosiaan otin sitte viereen syömään (samalla huomasin, että toinen tissi oli pakahtumaisillaan ja oli vuotanukki sänkyyn ihan märän läntin...!!) ja annoin nukkua siinä lopun yön. Sitä vähän mietin, että oisko pitäny pistää takas omaan sänkyyn vai onko siitä suurta haittaa, jos jää viereen nukkumaan?

Kyllä se itestäki tuntu vähän "pahalta" nukkua ilman pienokaista siinä vierellä, mutta kaippa siihen taas tottuu, niinku tyttöki tottuu sitten yksin nukkumaan... :rolleyes:

Meillä neuvola vasta 8 kk lääkärineuvola, mutta päivystyksessä saatiin 7 kk paino tietää eli 8,9 kg oli. Vaatteissa saa ihan laittaa jo kokoa 74, 68 jäämässä kovaa kyytiä pieneks. Pitäiski lähteä kirpparille ettiin lisää vaatetta. Helteet toi pienen paniikin, kun kesävaatteita ei oikein ollu ja meillä sisällä lämpötila ollu sellasta 27-28 astetta eikä mitenkään saa viileemmäks paitsi yöllä ehkä vähän. Kellarissa ois viileempää, mutta siellä on vielä remppa kesken.

Liikkuminen. Meidän typy ei vielä ryömi, mutta pyörii kyllä ja peruuttaa tuo näköjään jotenki osaa, kun nytki menossa tuolla tuolin alla jo melkein kokonaan... Perään pitää kahtoa eikä sängylle uskalla jättää valvomatta, että senki takia ihan hyvä saada tyttö nukkuun pinnasängyssä.
Hoitopöydälläki vaipanvaihto on yhtä taistelua suurimmaks osaks, kun ei yhtään haluta pysyä selällään etenkään sillon, kun pitäis pistää vaippa kiinni! Yritin kerran vaihtaa sylissä (kuten jotku kehuu, että ois helppoa), mutta en kyllä ymmärtäny miten se vois olla mahdollista, ehkä housuvaippojen kanssa?
Oon ite ollu kanssa 7 kk iässä nopeatemponen liikkumaan oppimisen suhteen, että samaan tyyliin menny kuin Scalalla. Se on siis mahdollista :D

Ääk, mut nyt täytyy mennä vaihtaan kakkavaippa ja ruoka-aikakin ois! Meillä syödään kiinteitä näin lounasaikaan liha-ateria, (eilen annoin välipalasoseen, kun typy ei nukahtanu päiväunille ja sitte päätin lähtee kauppaan, että nukahtais autoon) iltapäivällä toinen liha-ateria tai kasvissose ja sitten iltapuuro. Välillä iltapuuro oli muksun jugurttia tms. kun tuntu että atooppinen ihottuma lehahti viljoista, mutta nyt taas menee kaura ja riisikin. Enkä oikein muutenkaan tiedä kuinka paljon atopian lehahtaminen oli yhteydessä ruokiin, kun lääkärikin sanoi päivystyksessä, että esimerkiksi nämä lämpimät ilmat vaikuttaa siihen. Aamupuuroa pitäis kait ruveta antamaan kanssa, vielä mennään "aamumaidolla". Herätään esim. klo 8, äiti syö aamupalan ja ehkä leikitään vähän, sitten vaavi syöttämään ja nukahtaa siihen aamu-unille vielä.

juu, mut nyt meen =)

mnica ja tru 7,5 kk
 
Tirppana, voi olla ihan vaikka hampaiden tuloa, jos ei ruoka maistu. Meilläki oli silleen ja kuumeen jälkeen pari päivää ei oikein mikään meinannu maistua, muuta kuin iltapuuro.

Hääh, ja nyt huomasin että edellisessä viestissä tarkotin Kumisaapasta enkä Scalaa tuossa kehityksen kommentoinnissa.. Ku aiemmin lukenu puhelimella näitä viestejä niin nopeesti vaan yritin vilkasta että kuka se oli.. Mutta juu, Scalalle kyllä jaksamista vilkkaiden öiden kanssa. =)

Meillä typy tykkää olla ulkona. Ollaan oltu lähinnä rintarepussa tai rattaissa. Viltillä on sen verran kuuma köllötellä eikä oo oikein mitään varjostusta laittaa. Varjossa hyökkää taas kaikki pikkuötökät kimppuun. Nyt ei oo vaan viittiny olla kuin vähän aikaa kun ollaan sairasteltu.
Ois pitäny kirjottaa ylös, että mitä tuolla on pitäny missäkin asteessa päällä ulkona. Kun nyt taas kun on kylmempää, niin pitää oikein miettiä, että mitäs laittaa, ettei vaan tuu kylmä!

No niin, pitää pikkuhiljaa lähteä nukkumaan. Vähän jänskättää taas, kun pitää yrittää nukuttaa pinnasänkyyn...
 
Selvisi syy tuohon kiukkuisuuteenkin, kun tytöllä on nyt sitten flunssaa ja sen takia varmaan ollut kärttyinen ja ehkä se ruokakaan ei ole sen takia maistunut. Onneksi ei kuumetta ole, mutta yskää ja nuhaa. Tosin nyt on taas alkanut ruokakin maistumaan entiseen malliin.

Miehellä on pari iltavuoroa tällä viikolla ja ekaa kertaa sitten ollaan keskenään tytön kanssa koko ilta. Tänä iltana pitää nukuttaminenkin hoitaa yksin, mutta en usko että ongelmaa tulee kun tuo on niin helppo siinä suhteessa. Ja onneksi on suht pirteä flunssasta huolimatta. Huomiseksi pitäis jotain ajankulua vaan keksiä kun mies on aamusta iltamyöhään poissa ja ei nyt voi kyläilemäänkään lähteä. Mutta varmaan kaupungilla käväistään jos ei kuumetta nosta.
 
Mää nyt taas tulin höpiseen. Hommattiin tämmönen tabletti niin hieman helpompi kirjoittaa ja muutenki selata nettiä, kun tyttö tässä tissillä nukkuu.

On tuo pinnasänkyyn opettaminen aika rankkaa, vaikka suht helposti saa nukahtamaan, mutta sitte ne heräämiset. Viime yönä sai monesti rauhoitella. Nyt syötin yhden aikaan, kun koko ajan heräili, mutta laskin omaan sänkyyn ja vasta puoli viideltä otin viereen kun heräsi sen verran pirteänä. Ennen kahdeksaa heräsi sitten kunnolla, vaikka aikasemmin porskutettu puoli yhdeksään. Ei äitiä väsyttänyt, ei... kai tämä tästä.

Kiinteistä vielä, että oon ollukki aika laiska tekee ite ruokia... Huomaa noista kerääntyvistä purkeista.. monesti jatkan vaikka perunalla jos on vähän jäänyt aamulta purkkiin. Tuntuu ettei vaan oo aikaa tehdä kun miehelläkään ei tunnu olevan aikaa (tai halua...) olla tytön kans. Tai kun on, niin mulla on jotain tärkeämpää tekemistä. Eilen sain kyl tehtyä aprikoosi-omppusoseen osittain tytön nukkuessa.

Jaahas, nyt herättiin. Aika hidasta tää kirjottaminen näinkin on :D
 
Heippa kaikki :)

Olin Eetun kanssa mun vanhempien luona yli viikon. Reissu meni tosi hyvin. Eetun serkut olivat kanssa mummin ja ukin luona, joten Eetulla riitti hoitajia :) Juusolla on riittänyt kiirettä, joten olisin ollut Eetun kanssa kaksistaan kotona, oli minullakin seuraa kun poitsu nukkuu päiväunia.

Eilen oli sadepäivä, joten oltiin melkein koko päivä kolmistaan, käytiin ostamassa Eetulle syöttötuoli :)

Toivotaan että kelit paranee vielä tänä kesänä :)
 
Yritetäänpäs kirjoittaa pitkästä aikaa jotain.
Lueskelin tossa kumisaapas sun tekstiä ja sitten vasta hoksasinkin et meidän poitsut on syntynyt samana päivänä:) Täällä pikkuvesseli menee kyllä kovaa kyytiä...edelleen pyörien. Konttausasentoon on pari kertaa noussut, muttei sen kummempaa yritystä. Istuu sylissä todella tukevasti, mutta lattialla ei yhtään...meillä on vähän hassu poika:heart: ja kova halimaan ja pusuttelemaan:D

Hampaita ei vielä ole ja jotenkin ei osaa odottaakaan, kun muillekkin on tullut vasta siinä 10-12 kk iässä. Joka tietysti ihan positiivinen asia imetyksen kannalta;)

Edelleen mennään kahdella sose-aterialla, mutta nyt kyllä ajattelin oikeasti ruveta sitä kaurapuuroa antamaan. Poika on kyllä tyytyväinen ja hyvin kasvaa, mutta eiköhän se olisi jo aika ottaa käyttöön aamupalapuuro ja ehkä iltaankin. Toisaalta aamut ovat mukavia, kun pikkumies ottaa maitoa ja jää vielä äitin kainaloon tuhisemaan. Nyt etenkin kun aamut ovat pääsääntöisesti kiireettömiä.

Jos sitä siirtäisi ajatuksensa sitten noihin kullannuppuihin, kun rupeaa kuulumaan yläkerrasta ääniä. No se olisi sitten kaikille oikein rauhallista ja mukavaa juhannusta ja lämmintä jossei täs tuu ennen sitä kirjoiteltua:wave:
 
Hei

Esikoinen läksi mummin ja papan matkaan mökille, niin ehtii vähän muutakin kuin lukemaan satuja, tekemään palapeliä tai leikkimään kotista :)

Liikkuminen Nostelee peppua ja hakeutuu konttaus -asentoon, mutta onneksi ei vielä ole lähtenyt liikkeelle. Pyörii ja lähinnä pakittelee lattialla, joten pääsee sinne minne haluaa ja usein löytyykin jätystämästä johtoja.

Istuminen Istuu jo aika hyvin lattialla, osaa nousta takaisin istuma -asentoon kun kurkottelee leluja vähän kauempaa, mutta välillä tietysti mätkähtää maahan.

Ruokailut Edelleen tissitellään usein ja paljon. Sormiruokailua on 4-5 ateriaa päivässä, vähän huonosti on tullut tarjottua liha ruokia, mutta kana ainakin on maistunut silloin kun sitä olen tarjonnut. On välillä tosi vaikea miettiä ruokia, jotka pysyy vauvan nyrkissä, jos jollakin on ehdotuksia ja ideoita, niin otan niitä mielellään vastaan. Tomaatti aiheuttaa iho -oireita, mutta ei onneksi mitään vakavempaa. Maitoallergia testin tuloksia odotellaan vielä hetki.

Hampaita Löytyy kaksi edestä alhaalta. Tuli yllättävän kivuttomasti, toivottavasti muutkaan hampaat ei aiheuta sen suurempia vääntelyitä ja itkuja. Normaalisti olen antanut aamulla ja illalla puuroa lusikalla, mutta se jäi hampaiden tulon myötä, katsotaan josko tämä lusikkalakko menis jossain vaiheessa ohi.

Meillä on sairasteltu, lähinnä minä ja esikoinen, mutta Sallakin kärsi pientä nuhaa viikon verran. Itse onnistuin saamaan kuumeen viikonloppuna, en tiedä mitä se oli, mutta ei onneksi tarttunut muihin. Väsymys jäi muistoksi, tuntuu ettei mikään unimäärä riitä. Oma aika mulla menee lenkkipoluilla, johon mä olen onnistunut itseni koukuttamaan ihan täysin.

Hauskaa juhannusta kaikille :cool:

Inari & Salla 7kk 1vko
 
Meillä tyttö edelleen flunssassa, yskä onneksi ohi, nuhaa vielä on. Sen takia ilmeisesti sitten ollaan kärttyisiä edelleen. Ruoka alkoi maistumaan yllättäen paremmin ja nyt on useana päivänä syönyt lähes koko purkin kerralla. Tiedä sitten onko se sose kivempi nyt syödä kun nenä on tukossa. Maidon kanssa kun on vaikea hengittää, kun nenän kautta ei happi kulje kunnolla ja välillä joutuu sitten henkeä vetämään. Toivottavasti tuo nuha pian helpottaisi. Pikkuniistäjästä on ollut apua ja se on neitin mielestä hauska kapistus. Nauraa aina kun sillä niistetään.

Juhannuksena mennään minun äitini luokse ja jäädään sitten sinne tytön kanssa viikoksi. Mies tulee kotiin tekemään remonttia. Vähän jännittää miten tuo menee, kun miehestä pitää olla erossa viikko. Onneksi oma äiti on innoissaan siitä kun sinne mennään ja saa varmaan hoitoapua paljon. Kauheasti tavaraa pitää ottaa mukaan, mutta onneksi mennään kahdella autolla. Mukaan kun tulee vielä 2 kissaakin ja ne jää sinne myös meidän kanssa. Ja onneksi osan tavarasta voi jättää sinne, kun äiti usein täälläpäin käy. Esim. matkasänkyä tuskin ihan heti tarvitaan.

Tirppana ja tyttö 7kk
 
Hei taas pitkästä aikaa!

Usein käyn lueskelemassa teidän kuulumisia mutta harvoin ehtii itse vastailemaan. Kiva oli nyt etenkin lukea että mitä taitoja teidän pienet jo oppineet! Meillä poitsu 7,5kk vasta kierii vauhdikkaasti ja etenkin tuo kirjahylly ja tuolin jalat ovat kiinnostavia. Kovalla huudolla sitten kutsutaan äiti hätiin jos jotain estettä tulee matkalle :) Istuminen on jo aika tukevaa ja tykkää tosi paljon istua ja tutkiskella leluja ympärillä. Joskus lelua kurkottaessa kuitenkin tulee virhearvio ja tupsahtaa kyljelleen. Kainaloista tuettaessa seisoo ja niiailee sylissä. Pitäisi jaksaa toista enemmänkin seisottaa ja hyppyyttää mutta on mulle vähän turhan kova urakka tuon 12-kiloisen pojan kanssa. On sitten enemmän jäänyt iskän hommiksi nuo hyppyytykset ja muut hurjastelut. Kovasti meillä myös jokelletaan mämmämmämmäm ja mammammam joista jälkimmäinen tarkoittaa meillä maitoa ja joskus myös tuttia (samalla kättä viedään suuhun ja tuijotetaan vaativasti). Pidempään meillä on jo hoettu vauvauvauva ja väyväyväyväy. Lisäksi höpistään paljon muutenkin mutta nämä oli ne kaikkein hoetuimmat jutut. Hampaita meillä on jo 5 tullut esiin. Ollaan siirryttykin jo pääasiassa karkeampiin soseisiin sekä sormiruokaan. Tosi taitavasti jo itse poimii leipä-, peruna- ja hedelmänpaloja yms. pinsettiotteella suuhun. Lisäksi maissinaksut ja kurkkutikut on meillä suosiossa. Maidon juomisessa meillä oli melkein kuukauden kestänyt ihan totaalinen stoppi ja jouduin juottamaan nuo päivän maidot aina nukkuvalle lapselle, koska ei hereillä suostunut juomaan lainkaan. Sitten yhtäkkiä viikko sitten maito alkoi taas maistua.

Tuna ja poitsu 7,5kk
 
Heippa kaikki :)

Meidän Eetulle tuli eilen 7kk täyteen, eilen laiteltiin miehen kanssa Eetua unille ja katseltiin kun silmät lupsahtivat kiinni ja alkoi niin ihana unituhina :)

Eetu tykkää seisoa tosi paljon, itse istun lattialla ja pidän Eetua kainaloiden alta, siinä se seista topottaa niin tomerasti ja voi sitä hymyä :heart:

Eetu yrittää kovasti lähteä konttaamaan, mutta pylly vaan nousee lattiasta, ihan hyvä että liikkeelle lähtö on rauhallista, kun Eetun isi lähti kävelemään 9kk iässä, onhan tuohon vielä kaksi kuukautta aikaa ja siinä ajassa ennättää tapahtua ja paljon :)

Hyvää juhannusta kaikille :)
 
  • Tykkää
Reactions: fourth gift
vaihteeksi kaatamalla sataa.... noh, eipä tartte suunnitella muuta kuin kaupassa käymistä ja siivoamista. meille tulee viikonloppuna vieraita, niin tarttis tänään sit laittaa kaikki valmiiksi, kun muuten ollaan ite menossa... onneks mies on vapaalla niin saadaan yhdessä laitettua.

meillä taaperolla on vahva taantuma-kausi, kun taas vauva harppoo askelellaan isompien tahtiin :) hassua :) vauva ei yritäkään kontata eteenpäin, vaan sinnikkäästi karhunkävelyä kohti!!
apua, se on menoa se.... toinen noista isommista lähti karhunkävelyllä toooosi aikaisin, ja jalat virallisesti kantoi jo alle 9-kuisena... vois siis mennä HIUKAN vielä että lattia ois se missä kädetkin ois tukevasti kiinni.

ja aina kun koitan et nyt kirjoitan enemmän, joku häiritsee ... taapero tuossa keikkuu ja nyt huutelee vauva... mentävä on siis...

aikansa tätä suhellusta tässä riittää, mutta kun nämäkin hiukan kasvaa, tulee varmasti ikävä näitäkin aamuja <3
 
  • Tykkää
Reactions: Millimama
oi että mikä viikonloppu jo tähän saakka <3 mies yllättänyt mua ja hemmotellut oikein kunnolla... eilen oltu anoppilan pöydässä, ei oo tarvinnut keittiössä ite hääriä...ja tänään taapero lähtee yökylään, meille tulee muutama kaveri saunomaan ja grillaamaan....
-kun meidän piti lähteä kirpparille, mies sanoikin et mennääs tonne, ja pyörittiin parit laadukkaat vaatekaupat... millon IKINÄ mulla ois ollu tilaisuus valita IHAN mitä haluan??!! nyt on sit vaikka ja mitä :) ihanaa kyllä, vaikka se summa mikä niihin meni kauhistuttaa vieläkin, melkein itku pääsi kun toinen vaan sanoi et nyt tää on sun päivä :)
oonhan mä aika kovilla ollutkin, muutama ylimääräinen stressi-tekijä tässä tavallisen arjen lisäks piinannu, niin kummasti toi iloa :)
Ja pihalla on kaikki niin nättiä, kesäkukkia siellä ja täällä :) jotenkin levollista, vaikkakin nuo pienet mekastaa jo täydessä vauhdissa :)

nyt aamupalalle, ja vetämään uusia vaatteita päälle :) hih :)
 
Fg voi kun ihanaa sulle tapahtunu! Munki pitäis saada uusia vaatteita ja ens viikolla alkais alet....kiva vaan kun oli opintolainan lyhennys täs kuus niin eipä oo rahaa ellei visaa vinguta ja ei pahemmin tekis mieli.

Jee, eilen tyttö nukahti ekaa kertaa ilman itkua pinnikseen! Tänään nyt oli vähän itkua, mut ei kauan. Kyllä se vaan tuntuu parhaalta että ite on siinä vieressä tarvittaessa paijaamassa. Mies ois nukuttanu huudattamalla ja menin sit yks ilta noudattaan sen neuvoa jonku aikaa, niin ihan kamalaahan se oli ja kesti sit tietysti kauemmin rauhotella ja saada nukahtaan. Itelle tuli tosi kurja olo sitte, en saanu unta ja luin netistä vielä että se huudatus ei todellakaan oo hyväks... ei oo miehellä ollu sen jälkeen sanomista nukuttamismetodeista ja nyt tyttö nukahtaa jo tosi hyvin.

Eilen ja tänään käytiin mökillä. Typy tykkäs tosi paljon olla. Pitää kyllä enemmän ruveta käymään paikoissa. Mut ei meillä kummempaa juhannusta oo ollu, kun mies yötöissä tän viikonlopun. Oltiinki ihan kahestaan tänään liikenteessä.

Tällä viikolla oli 8 kk lääkärineuvola. Pituutta oli 70,6 cm ja painoa 8980 g. Kaikki oli ihan kunnossa, paitsi tuohon atopiaan määräsi viikon kortisonikuurin. Ite on vissiin jo niin sokeutunu tuolle ihottumalle, ettei oo tajunnu kuinka paha se on vielä kun se ei oo kunnolla rauhottunu pois. Polvitaipeista on jo lähteny, mutta nilkat vähän pyristelee vastaan.
Riisi jätettiin nyt kokonaan pois, kun siitä näytti iho vieläki lehahtavan ku puuroa annoin. Lääkäri sanoi, että se nyt muutenki on vain täyteruokaa eikä ravintoarvoltaan mitään. Jouluna voi syödä sit seuraavan kerran riisipuuroa :D
Vähän jäin ihmetteleen, ettei muuten mitään kehitysjuttuja katottu, mutta ehkä ne ei halua luoda liikaa paineita, jos lapsi ei vielä kauheasti liiku tms.?

Meilläki vähän jo välillä saadaan ne jalat pepun alle koukkuun. Unien jälkeen tyttö jotenki mahallaan venyttelee, että vetää jalat koukkuun ja nousipa se kerran melkein karhukävelyasentoonki siitä. Mutta se tekee sitä ihan epähuomiossa. Kyljellään ollessa jo vähän nostaa itseään käsillä, mutta eipä taida olla vielä hajua, että istumaan pääsis! On hoksannut kuitenkin esim. tv-tason ja ylettyy stereovahvistimeen.. yhtä isoa kukkaa rullien päällä jaksaa liikuttaa ja aina kun mahdollista niin olisi kiva tarrata kissoja tai koiraa turkista. Jännä että tuo meidän koira saattaa makoilla tosi lähellä, vaikka tyttö touhaa vieressä, mutta muuttaa paikkaa heti kun käsi tai jalka osuu liikaa.

Tällä viikolla typy on myös alkanu "höpöttämään" enemmän. Kauheesti ei vielä oo eri äänteitä, mutta just jotain väyväytä ja mammaa sekä kiljumista ja karjumista. Välillä tuntuu, että se oikein rupeaa selittämään jotain. Päristelee kanssa paljon ja eri tavoin.

Mutta miepä rupian kanssa nukkumaan. Viime yönä kanssa heräs vasta kolmen jälkeen syömään. Sillon vähän tuli itkua, kun luuli tiesti, että otan jo viereen, mutta vasta seuraavalla heräämisellä. Oon joutunu muuten joka yö vaihtaan vaipan. Viime yönäki tyyty nukahtaan vasta kun vaihdoin. Käytössä on pampersin baby dry 4+, joka 9 kg ->. Tyttö on ruvennu nukkuun kyl mahallaan, että se pissa kerääntyy vaipan etuosaan ja pylly tuntuu kyl kostealta.. En tiiä auttaako mikään vai pitääkö vaan vaihtaa se aina? Tyttö ei vaan oikein arvosta yöllistä vaipanvaihtoa; ensin itkee ja sit melkein jo nukahtaa hoitopöydälle..

Toivottavasti on vauvoilla ollu mukava eka juhannus!

mnica ja tru kohta 8kk
 
Eetun ensimmäinen juhannus meni hienosti. Juhannus vietettiin osittain ihan perheen parissa ja käytiin naapurissa. Naapureiden kanssa saunottiin savusaunassa, ensin miehet sitten naiset :)

Eetu juo tosi paljon maitoa, sitä menee n. 800ml päivässä ja 5-6 soseateriaakin. Mihin massuun Eetu oikein syö :) Yöllä maitoa hurahtaa melkein 200ml. Vaikka ravinnon kannalta Eetu ei neuvolan ohjeiden mukaan tarvii syödä yöllä, mutta en mä henno pientä pitää nälässä yöllä. Mä oon sitä mieltä, että Eetu lopettaa yösyönnit kun
hän on siihen valmis :)
Nyt Eetu on muutaman yön nukkunut omassa sängyssä. Hienosti nukahtaa sinne, mutta aamuyöllä alkaa itkeskely. Rauhoittuu vasta kun pääsee äitin ja isin viereen nukkumaan :heart:

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)
 
Moi!

Täällä ollaan ja lukemas on käyty mutta aika ei tahdo riittää kirjoittamiseen...Jos nyt jokusen rivin ehtis kirjoitella.

Neiti kasvaa ja kehittyy. Ei ryömi vielä vaankuin taaksepäin. Ääntely on kiljahtelua ja vauva ääntelyä, ei vielä tavuttelua. Uusia asioita ihmetellään ulkona joka päivä, kesä on ihanaa aikaa<3

Ruokaa syödään pieniä annoksia neljä kertaa päivässä. Tuntuu, että pitää imetystä "pantata" ettei maito veisi tilaa kiinteiltä. Tietoisesti yritän pidentää syöttövälejä kahteen tuntiin, että saisi uppoamaan kiinteitä paremmin ja toiveissa olisi, että pian annokset kasvaisivat niin, ettei tarvitsisi joka välissä syödä öisin. Tämä mamma onkin ollut vähän väsynyt, kun välillä herätään kymmeniä kertoja yössä. Monesti tuntuu myös syövän ihan nälkäänsä, mutta välillä taitaa olla vain turvallisuuden hakuisuutta. Projektina on omaan sänkyyn nukuttaminen (pinnasänky sivuvaununa), yritän nukuttaessa imettäen irrottaa tissistä ennenkuin nukkuu, että oppisi nukahtamaan ilman tissiä. Samoin yritän nyt korvata osan tissittelyistä yöllä silittelyllä...Mielenkiinnolla olenkin lukenut esim. MNCAN unikoulukokemuksia.

Mitäs muuta. Päivällä nukutaan kolmet päikkärit, jotka on melkein aina kerrallaan puolisen tuntia, joskus harvoin nukkuu pidempään. Neiti nukkuu aamuisin pitkään, on tainnut tulla äitiinsä:D Viime yönäkin nukahti klo 21 ja heräsi 10.30. Olin jo itse ehtinyt syödä aamupalan siihen mennessä, mikä on ihanaa. Aina ei nuku tokikaan niin pitkään, joskus herää jo yhdeksältä. Aamuyöstä otan viereen nukkumaan, jolloin saan pidennettyä unia tissin avulla;)

Kovin ollaan täällä äitiriippuvaisia ja tarkkaan katsotaan kenen sylissä sitä milloinkin ollaan. Pientä eroahdistusta havaittavissa myös. Lattialla viihdytään yhä paremmin ja toivottavasti pian alkaa tajuta tuota ryömimistä niin maailma avartuu kummasti ja viihdytään toivottavasti itsekseen yhä paremmin.

Syöttötuolin voisi varmaan pian ottaa käyttöön, vielä ei ole kyllä suojaheijasteita istuessa. Vaunuissa ollaan kyllä jo kuukauden päivät oltu ratasosassa istuvassa asennossa ihmettelemässä maailman menoa.

Tällaista tänne, ihanaa kesänjatkoa kaikille marraskuisille ja nautitaan tästä ajasta, niin nopeasti se tuppaa menemään. Pian me jo juostaan kävelevien taaperoiden perässä:)

- melanie ja martta ensi viikolla 7kk!!
 
Niin ja piti vielä sanomani, että imetys muutaman kerran yössä ennen aamun tunteja on mielestäni ihan ok ja itsellekin jopa ihan mieluisa rauhallinen hetki, mutta se, että herätään tunnin-puolen tunnin välein vaatimaan tissiä, ei enää olekaan niin mukavaa;) Monesti jos on ollut aktiivinen päivä, se näkyy sitten öissä. Pitää tarkistella onko äiti paikalla:)Jännä kyllä, kun meillä on kyllä kiinteiden aloitus lisännyt yöheräilyä vaikka olin ajatellut käyvän juúri toisinpäin. Tietysti ikäkausikin ja uudet taidot vaikuttavat asiaan...

-melanie
 
Täälläkin ollaan mietitty tuota unikoulua. Kerran syödään edelleen yöllä ja en tiedä onko ihan oikeasti nälkä vai pelkkä tapa enää. Maitoa menee kuitenkin se 100-130ml silloin. Ehkä jossain vaiheessa sitten kokeillaan miten menee jos ei maitoa annetakaan. Viime yönäkin sillä aikaa kun maidon hain niin oli ottanut tutin itselleen ja sen sitä maiskutteli. Meillä ei tuttia oikeastaan syödä, sillä vaan leikitään ja maiskutellaan sitä. Mut en tiedä sitten olisko tyttö nukahtanut uudestaan pelkästään tutilla. Kun nyt ollaan tää viikko äitini luona niin ei viitsi kokeilla, jos siitä seuraa huutoa. Joskus myös tyttö on nukahtanut uudestaan sillä välin kun maidon hakee.

Meilläkään ei juuri vielä liikuta, napansa ympäri tuo pyörii ja sitä myöten vähän eteenkinpäin, mutta ei vielä tarkoituksella etene. Jalat menee usein pepun alle, mutta käsillään ei kauheasti kannattele, tai on kyllä kyynärnojassa aina mahallaan ollessa, mutta harvoin kämmenien varassa, silloinkin vaan toinen käsi kerrallaan. En ole vielä huolissani siitä ettei enempää liiku, aika monella tutullakin on näitä vähän myöhemmin liikkeelle lähtijöitä. Ja etenkin kun voi arvata että meno on sitten kova kun lähtee. Kovasti tykkäisi pomppia sylissä ja jalat kantaakin jo aika hyvin. Sivuttaistukea tarvitsee vielä istuessa. Täällä mummolassa ollaan syöttötuolissa nyt oltu ja tykkää todella paljon siitä. Ei meinaa vaan malttaa syödä siinä, kun on niin innoissaan :D

Kiinteitä menee nyt vaihtelevasti, jos on jotain herkkua, niin menee aika hyvin. Hedelmäsoseet ei oikein tahdo mennä, jugurttia syö ja lihakasvissoseita.

Vierastus onneksi alkaa helpottamaan vähän. Toki nyt juhannuksena oli tytöllä jännää täällä, kun ei olla pitkään aikaan käyty ja uusia ihmisiä näkyi myös. Jotenkin huvittavaakin kun tyttö ei vierastanut yhtään jotain humalaista ukkoa joka tuli lähelle, mutta sitten vierasti nuorta naista joka ei edes ihan lähelle tullut. Varsin rauhallinen juhannus oli, porukkaa tosin oli paljon, kun oli veljetkin täällä ja isäpuolen jotain kavereita. Niille se alkoholi maistui, mutta meno oli kuitenkin rauhallista ja itse ei tietenkään voinut edes sitä yhtä ottaa, kun on tuo toinen marraskuinen vielä mahassa.

Nopeasti tosiaan aika mennyt, kun on jo raskaus puolivälissä ja tuo neitikin on jo noinkin iso. Päikkäreitä nukkuu yleensä kolmet, nyt täällä ollessa on vaan kahdet nukkunut, mutta onkin sitten ne toiset unet olleet pitkät, 2,5 tuntia eilen ja lauantaina. Vissiin tuo ulkona oleilu vaikuttaa aika paljon ja kun on kaikkea uutta ja jännää niin väsyy sitten siitäkin. Onneksi on malttanut nukkua täällä, ekana aamuna heräsi jo kuuden jälkeen, tänään nukkui jo aika normaalisti kun heräs vasta kasin jälkeen. Ja tuo aikaisin herääminenkin varmaan vaikuttanut noihin päikkäreihin.

Tirppana ja tyttö 7kk
 
Moikka kaikille, viime kerrasta onkin vierähtänyt jo hetki aikaa...

Heti alkuun pitää kysyä, että miten olet Tirppana jaksellut kun raskaus on jo noinkin pitkällä ja esikoinen vielä pieni?

Meillä tyttö tänään tasan 7kk, ja onpa kyllä ollut aikamoinen matka jo tähän mennessä. Päivääkään en vaihtaisi pois :heart: Vietetään nyt viimeistä kahta kuukautta täällä Englannissa, jonka jälkeen on taas koti Suomessa, ihanaa. Tänään sain tiedon tytön päiväkotipaikastakin, vaikka toivottavasti emme joudu pientä vielä 9kk ikäisenä hoitoon laittamaan, itkettää jo pelkkä ajatuskin. Mutta meillä on moni asia vielä niin auki, ettei yhtään tiedetä mitä syksyllä tapahtuu.

Meillä on ihan viime aikoina opittu kunnolla konttaamaan, sekä nousemaan tukea vasten seisomaan. Eipä olisi haitannut vaikka ei olisi vielä noita oppinut....mutta näillä mennään :) Vauhti on kova, ja sängyssä on kiva harjoitella uusia taitoja. Toisin sanoen nukkuminen, tai siis lähinnä nukkumaanmeno on meillä nykyään yhtä sirkusta. Onneksi sentään useimmat yöt nukkuu tosi hyvin, kunhan on ensin onnistunut rauhoittumaan unille.

Tyttö ehti tuossa jo aiheuttaa meille vähän huoltakin, kun lähes kieltäytyi syömästä melkein kolmen viikon ajan. Sormiruoka vain kelpasi, ja maitoa onnettoman pieniä määriä. Nyt on onneksi tilanne taas normalisoitunut, ja äidin tyttö vetelee ruokaa entiseen malliin :) Mitat olivat 6kk neuvolassa 67cm ja 7340g, mutta tuon syömättömyyden takia paino oli viikko sitten tippunut tuosta puoli kiloa.

Täällä siis kaikki hyvin, nautimme kesästä ja toisistamme koko perhe :) Se pikku kakkonenkin on tilauksessa, nähtäväksi jää milloin mahdollisesti aletaan taas mahan kasvatushommiin ;)

Millimama & Aava 7kk
 
Viimeksi muokattu:
Huh hellettä!

Meillä 8kk lääkärineuvola takana ja kaikki kunnossa. Pituus 66,5cm ja paino 7890g. Edelleen mennään sillä omalla matalla käyrällä tasaisesti. Lääkärikäynti oli kyllä ihan turha. Kreikkalaisen suomea ei oikein ymmärtänyt eikä hän tainnut ymmärtää mitä minä sanoin. Neuvolakorttiin kirjoitti, että korvat ok vaikka ei niihin edes katsonut.

Mutta onneksi ei mitään mieltä askarruttavaa ollutkaan. Tarkoitan, että ei mitään allergia- tai iho-ongelmia, joihin olisi tarvinnut lääkäriä. Sydämen ja keuhkot kuunteli, mahan paineli jne. Ne onnistuu kyllä ilman suomenkielentaitoa ja tehdään varmaankin samalla tavalla myös siellä Kreikassa.

Paljon on kuukaudessa tapahtunut. Yöhärdellit rauhoittuneet, mutta kerrran yössä syödään edelleen. Kontataan tai ryömitään vähän sen mukaan kuinka kiire on. Sohvaa vasten Eikka nousee seisomaan ja steppaa edestakaisin. Hain sitten varastosta sellaisen taaperokärryn, jotta voisi vähän vaihtaa välillä maisemaa. Mutta eihän se sillä onnistu kun toinen on siihen ihan liian lyhyt.

Mutta Eikka sitten keksi oman ratkaisun. Työntää muovista pientä Ikean jakkaraa edessään ympäri asuntoa. Laitettiin jakkaran jalkojen alle huopapehmusteet niin ei alakerran naapurilla pala päre.

Miten nopeasti on aika mennyt. Haikeana olen käynyt lukemassa tämän vuoden marraskuisten pinoa, Tirppanallakin on kohta sama edessä uudestaan. Kuten myös kaikilla teillä jotka toivotte vielä lisää lapsia, ihana-kamala raskausaika, olen kade, mutta mielenkiinnolla odotan aikaa kun meillä ei ole yhtään vaippahousua.

Toisaalta ihana aika on edessä, kun palaan töihin. Silloin on aikaa itselle. Ei enää lapsia, kasvatetaan näitä jo olevia. Vähitellen tästäkin asunnosta alkaa hävitä vauvakamat. Sitteri lähti jo, hoitopöytä ja turvakaukalo varmaan seuraavina. Kirpparille on kertynyt mahtikasa vaatetta myytäväksi.

Seuraava neuvola on lokakuun lopussa, ja silloin meillä ei ole enää vauvaa vaan taapero =)

Nauttikaa kesästä ja mansikoista,

Scala ja Eikka 8kk

 

Yhteistyössä