Marraskuun taaperot 2006 :)

unikuu108
meillä on sitten virallisesti maitoallergia. teukka sai päiväkotiin paperit ja nyt ne ei enää anna maitotuotteita sille. hienoa.helpotti elämää kun sai ne selville. kakka on normaali, se "atooppinen" ihottuma hävinnyt ja kaikki kaikin puolin kivaa. sain jopa vauvakuumeisena luvan mieheltä että voidaan hankkia toinen lapsi että täältä tullaan kovaa vauhtia..
laskeskelin että jos viimeistään syyskuussa käyn kierukan poistattaa niin vuoden päästä olis kivaa jos olis jo äitiyslomalla.. :)

 
Unikuu!! olen niin onnellinen teidän puolestanne, kun vihdoin selvisi tuo maitoallergia! Elämä alkaa olemaan helpompaa lapsen kannalta.
Jos teillä on iho pahana, niin suosittelen lämmöllä kokeiltavaksi apteekin saipuaa, nimi on avecyd. Ei ole meidän apteekissa ketään kaupitellut mitään saippuoita. Voi olla et pappalle suositeltiin kaupungin apteekissa, ihon näyttämisen jälkeen. Hän tosin haki pippelitulehdukseen tota saippuaa. Iho ei varmaan yli puoleenvuoteen ole ollut noin hyvänä.
Unikuu, toivottavasti saatte vauvan vuoden päästä, pidän peukkuja!!!

Me oltiin eilen tuubituksessa, ja kitarisojen poistossa.Kaikki meni pojan kohdalla hienosti, yleensäkkin hän antaa lääkärin tutkia häntä nätisti/hiljaa.
Heräämisen jälkeen oli vain hieman itkuinen. Hänellä ei tullut lainkaan pahaaoloa, eikä oksennusta. Vaikka kovasti pelkäsinkin. Kotiin päästyään hänellä oli samanlainen meno päällä,kuin normaalistikkin. Toivotaan nyt tuubien pysyvän, helpottavan korvakierteeseen.
Nyt kun syksy alkaa, niin kohta meidän pitäisi alkaa kokeilemaan viljoja, ja maitotuotteita. En vain millään vielä jaksaisi. Tosin eilen tuli jo todistetuksi, ettei vehnäallergia ole kokonaan hävinnyt. Annoin hänen syödä rullakebabin kuorta, niin eiköhän kakka ongelmat tulleet. Saa nähdä miten käy. onhan marraskuuhun vielä aikaa.

Esikko on nyt ottanut vauvan hyvin vastaan, vaikka kaksi ekaa päivää olikin ihan kamalaa mielen osoitusta/kiukuttelua. äidille vain pois huutamista. ekana päivänää istui vauvan syliin, ja kolme kertaa on läppässyt, Tosin peitto saa kyytiä, jos on vauvan päällä. Hän on nyt alkanut hoitamaan, silittelemään,pusuttelemaan, halaamaan, jopa tänään toi vauvalle leluja.
Saa nähdä miksi muuttuu, kun jään kahden heidän kanssaan.
Tulipas taas pitkä kirjoitus.
mimosa, esikko, ja vauva 2vk1pv
mukavaa loppuviikkoa!!
 
myökin oltiin tiistaina siellä putkituksessa ja kitarisan poistossa. ;) kaikki meni hyvin ,tulomatkalla oksenteki kerran ja kotona oli meno vielä vähän horjuvaa,toivottavasti mein kierteet nyt loppuvat tähän!!kitarisa olikin suuri ja toinen tärykalvo kaikkea muuta kuin kunnossa.nyt on mein vauhtiviikari päikkäreillä mutta nuo isommat tossa huutelevat koko ajan,onneksi kohta alkaa eskari ja kerho............... =) !!mutta mun pitää mennä siivoilemaan enneks toi herää.minne muuten on hävinnyt kotihengetär??ei ole pitkään aikaan palstaillut .... :wave: onnittelut vaan mimosalle ja tsemiä vauvaa yrittäville ja niitä jo kantaville!!! :flower: :flower: :flower:
 
unikuu108
Alkuperäinen kirjoittaja mami76:
:wave: minne te olette kaikki hävinnyt??? :wave: ;)
minäkin olen ihmetellyt ja ei viitsi ihan yksinpuhelua pitää.. käyn kyllä päivittäin höpisemässä mitäs nyt- palstalla ja täällä katsomassa josko joku olisi kirjoittanut jotain..

mä odottelen torstaita.meen työhaastatteluun. kesäduuni loppui viime viikon to ja uuden työn alkaminen selviää torstaina.

unikuu ja teukka 1v9kk+risat
 
kyllä mie välillä käyn lukemassa kuulumisia... olen vaan ollu niin laiska kirjottelemaan tänne. hih! meillä on pottailu lähteny ihan kiitettävästi käyntiin. hoidossa kuulemma käy potalla ja kotona aina aamulla ja illalla. viikonloppusin se ei kotona suostu olemaan potalla.... mites teillä muilla? Pikku jätkän lempipuuhaa on aamuin illoin harjata hampaita... ja päivälläki sitä tekis mielellään, mutta en ole antanu.

Harmi ku täälä on satanu lähes joka päivä vettä, niin ei hirveesti tule sitte iltapäivällä ulkoiltua.. siis ku hoidosta pääsee.

Jossu ja Juuso
 
unikuu108
Alkuperäinen kirjoittaja mimmi06:
:wave:

minäkin täällä välillä lueskelen. Mimmi on kova lauleskelemaan ja jonkunlaista uhmaakin jo ilmassa kun suuttuessa heittelee tavaroita ja heittäytyy lattialle huutamaan.
meillä kans sama.heitellään tavaroita ja näytetään kieltä ja käydään lyömässä.. heittäydytään ihan makarooniksi. mutta myös helposti tullaan pyytämään anteeksi ja menee ihan hajalle jos ei saa heti pyytää anteeksi. kävelle itkien perässä kädet ojossa..joo,välillä on suututtanut niin että kävelen vain karkuun..mutta siis yleensä halataan heti torujen jälkeen,kun poika ei yhtään kestä sitä että ollaan vihaisia..
 
meillä ei kyllä viihdy potalla,kirjan kanssakin yritetty mutta ei vaan istu... :/ ,laitan kohta wc-n supistajalle ja pöntölle josko siinä viihtyis!!Meillä taas nuhaa ja yskää,yöllä ei oikein nukuttu.kun ei vaan taas menisi korviin!Mutta näin pikasesti,lähden tossa katsoo nalle puhia isompien kanssa,pikkumies päikkäreillä ja jos vaikka itekin huilis vähä. :wave:
 
Syksyn kerhot pyörähtäneet kesän jälkeen (ai mikä kesä :LOL: ) käyntiin, ihan mukava kun ohjelmaa tuli taas viikkoihin. Uutena tuli nyt taaperokerho jossa tänään olimme.
Minähän olen siis edelleen pojan kanssa kotona ja työhönpaluusta ei ole tietoa.
Meillä poju käy potalla pissillä (seisoviltaan) kun sinne pyydetään, mutta ei kakalla, eikä vieläkään osaa ilmoittaa milläänlailla hädästä eikä pidättele. Potalla ei ole istunut koskaan, tosin nyt ei olla kuukausiin yritettykään.
Puhe on vielä alkutekijöissä, muutamia sanoja tulee ainoastaan. Ei osaa vielä yhdistää lauseeksi.
Uhmaa ei ole tullut, kilttinä poikana pidän. Toki mieltä osaa näyttää mutta ei vihoissaan.
Ja vielä kun kerron että terveenä on ollut muutamaa nuhaa lukuunottamatta niin tässäpä tärkeimmät.

 
Hello! Meillä kanssa uhmailua, kaupassa käynti voi olla jotain aivan kaameeta! Neiti kerää kaiken mahdollisen mitä käsiinsä saa ja kiukustuu, jos ei saa jotain tehä ja pitäs kärryihin tulla istumaan. Noh, ne autokärryt kelpaa ja aina niihin pitäisikin päästä! Muuten on oikein tomera neiti, puhuu ja potalla käynti sujuu. Paitsi pissat nyt tulee sekä pottaan että vaippaan. (Kakat on tehnyt pottaan jo kauemmin aikaa.) Niin ja osaa tosi ihanasti anteeksi pyytää ja pitääkin tosi tärkeenä, että saa halata jos jotain sattuu. Ihan niin kuin unikuukin kertoi!

Tutit jätettiin nyt pois ja se kävi yllättävän kivuttomasti. Luulin, että tulee ihan kaamee huuto (skorpiooni kun on ;) ).Mutta eka nukuttiin pari yötä ilman tuttia ja lopulta vietiin ne pikku oravalle metsään. En olisi uskonut, että noin helposti. Väliin niitä kyselee, mutta sitten itekin tokaisee että iso tyttö, ei tarvii emmii (Sonjan nimitys tutille)! Mutta siellä Sonjan huoneessa pitää kyllä monta kertaa yössä käydä, jo ennen tutinkin jättöö. Jospa se nyt helpottaisi, kun ei tarvii enää tuttia öisin etsiskellä...

Ollaan lähdössä viikoksi ulkomaille parin viikon päästä! Sitä odotellessa! B) Mutta se jännittää/pelottaa, että toivottavasti Sonja ei tuu juuri ennen matkaa kipeeksi! Nyt on pieni nuha...

Mutta LÄMPÖISTÄ SYKSYN ALKUA!
 

Kiitoksia kaikille onnitteluista!

Meilläkin on kauppareissut ihan tuskaa, poika roikkuu kärryissään, juoksentelee, ja pitää kovaa meteliään.
Meidän viikko on ollut aika koettelemista. poika sotkee kaikki paikat, juoksee karkuun kiellettyjen tavaroiden kanssa, ja kiukutellut paljon. ei ennen kiukutellut. Kissa saa meillä kyytiä. keskiviikkonakin kissa, poika leikkivät. hän hoivasi kissaa, laittoi hänelle hammastahnaa turkkiin, sittähän tuli kamala naurukohtaus pojalle. eilen hän leikkasi kissan turkkista niitä hammastahna jälkiä pois.
me ollaan oltu terveenä suhteellisen kaun. nyt tuntuu, kuin flunssa alkaisi tulemaan.

meillä ei ollut ennen, kuin unitutti. nyt kun vauva syö tuttia niin hänkin syö. ei kiva.
sama kuin maitoa ei uponnut kuin 5dl per päivä. nyt menee pari litraa, eikä juo muusta, kuin tuttipullosta, hävettää.
olenkohan huono äiti, kuin pullo, ja tutti vieläkin.

Onko muilla pulloja vielä???

nyt kiire virheitä
 
Mimmillä jäi pullo pois alkukeväästä kun vihdon löydettiin sopiva nokkamuki, oli siis vain mukista kiinni koko homma. Samana päivänä kun muki otettiin käyttöön menivät pullot kaappiin. Nukkumaan mennessä on vielä tutti, mutta muuten sitä vältetty antamasta, paitsi jos tulee joku tosi suuri hätäitku. Mimmi on kova leikkimään isosiskonsa posliiniastioilla, kattaa pöytää ja laittelee ruokaa nallelle. Muutenkin on kiinnostunut kaikista samoista leikeistä mistä isosiskokin pitää. :wave:
 

Mukava kuulla, etten ole ainut joka antaa pulloa/tuttia. tutista ei huolta, enemmänkin pullosta.
Nyt on sitten pitkästä aikaan kuumetta ja flunssaa, siittä siis johtuivat meidän kiukuttelut, ja rikkonaiset yöt.
pitää mennä kakkonen vailla ruokaa!
 
unikuu108
no niin..nyt on menkat jo viikon myöhässä.. pitää vielä odotella ja vaikka jos ei ensi viikolla kuulu niin käydä ostaa testi.. erikoisboonuksena lisättäköön että mullon kuparikierukka vielä sisällä.. ja kuukautiset on ollut suht normilla 30-35pv välillä.. olis kyllä kivaa jos napsahtais tälleen "vahingossa"..kun en ole vielä uskaltanut käydä poistattaa kierukkkaa..
lähdemme pojan, äitini ja pikkusiskoni kanssa kreetalla lokakuun kahdeksi ekaksi viikoksi.ajattelin sen jälkeen käydä poistattaa.. jos siis normaalisti tuleekin kohta kuukautiset..
 
Heipä hei! Mulle on nyt hiipinyt vauvakuume ja ihan pelottaa, että hui...olisiko siihen nyt jälleen valmis? Tosin Sonjaakin odoteltiin se lähes vuosi, että jos nyt taas sama juttu niin kuume varmasti vaan yltyy!

Sitä Unikuulle, että meki ollaan menossa nyt syyskuussa Kreetalle, Hanian kupeseen! Kovasti jo odottelen matkaa! B)

LEPPOISAA LOPPUVIIKKOA!
 
unikuu108
Alkuperäinen kirjoittaja Nipsu -81:
Heipä hei! Mulle on nyt hiipinyt vauvakuume ja ihan pelottaa, että hui...olisiko siihen nyt jälleen valmis? Tosin Sonjaakin odoteltiin se lähes vuosi, että jos nyt taas sama juttu niin kuume varmasti vaan yltyy!

Sitä Unikuulle, että meki ollaan menossa nyt syyskuussa Kreetalle, Hanian kupeseen! Kovasti jo odottelen matkaa! B)

LEPPOISAA LOPPUVIIKKOA!
me mennään Agia Marinaan..mun äiti oli valinnut huoneistohotelliksi paikan jonka nimi on theo :LOL: :LOL: :LOL: :LOL:

minne te menette?
 
unikuu108
hei.muuten,onko kellään yhtään intoa enää sit marraskuussa..tai siis jo ens kuun puolella siirtyä tuonne leikki-ikäisten osastoon? että laitetaanko sinne ketju pystyyn?
 
:wave: mie ilmoittaudun mukaan jatkossakin ja yritän alkaa tekstaillakkin ahkerammin.luen kyllä joka päivä että josko joku olisi jotakin raapustanut... ;) sittenpähän nähdään ketä vielä on mukana!!.meillä poika unilla ja eksyin taas tänne.meillä on taas yskää,nuhaa ja lämpöä.kunpa vaan pysyisi pois korvista!poitsu ei haasta vielä oikeastaan mitään,kaikki on ööööö!Ehkä se siitä,en ole vielä huolissani.potalle ei istu,pietään taas taukoa opettelussa ja kokeillaan uudestaan jossain vaiheessa.aurinkoista päivän jatkoa..taitaa tulla kesä!! =)
 
:wave: mie ilmoittaudun mukaan jatkossakin ja yritän alkaa tekstaillakkin ahkerammin.luen kyllä joka päivä että josko joku olisi jotakin raapustanut... ;) sittenpähän nähdään ketä vielä on mukana!!.meillä poika unilla ja eksyin taas tänne.meillä on taas yskää,nuhaa ja lämpöä.kunpa vaan pysyisi pois korvista!poitsu ei haasta vielä oikeastaan mitään,kaikki on ööööö!Ehkä se siitä,en ole vielä huolissani.potalle ei istu,pietään taas taukoa opettelussa ja kokeillaan uudestaan jossain vaiheessa.aurinkoista päivän jatkoa..taitaa tulla kesä!! =)
 

minäkin ilmoittaudun mukaan uuteen ketjuun!

Meillä on oltu pian neljä viikkoa flunssassa/kuumeessa. kuumetta ei yleensä meidän perheessä podeta. viime viikolla oli melk. 40 astetta kuumetta. lääkärissä käytiin viim. ma:na ja tavallinen flunssa. Yöt menivät huonoiksi maanantain jälk. aloin epäilemään korvia. korvat alkoivatkin vuotamaan, mikä kuuluu putkitukseen. Mentiin taas lääkäriin, korvat olivat tulehtuneet. antibioottikuuri, ja tipat saatiin. kahteen viikkoon ei oltu flunssan takia missään.
keskiviikon jälk. aloitettiin ulkoilut, kyläilyt. Nyt tuntuu taas et räkä valuu solkenaan, yskäkin pahentunut. Onneksi vauva pysynyt terveenä.
Meillä on pottailu alkanut sujumaan. tosin hampaiden pesusta ei tule yhtikäs mitään.
Ihmeellistä miten aika kuluukin niin nopeasti, että lapsemme ovat pian kaksivuotiaita.

mukavaa vkn jatkoa
 

Yhteistyössä