MARRASLAPSET 2004

Kyselläänpäs vähän mitä marraslapsille vuosimallia 2004 kuuluu?

Meillä poika sanoo jo noin 40 sanaa ja päivittäin niitä tulee lisää. Kova on toistamaan perässä mitä kuulee! Aloitti ensimmäiset sanansa 1 v 5 kk iässä sanomalla ensin "äiti" ja "isi"!

Ollaan oltu kuukauden päivät ilman vaippaa päivisin ja poika osaa (muistaessaan) ilmaista milloin on hätä. Tai kysyttäessä "pissattaako"? näyttää päätään pudistamalla ei tai sitten jos hätä on, suuntaa vessaan tai ulkona näyttää maahan, että siihen pitäis pissata! Hyvin pysyy kuivana, joitakin vahinkoja lukuunottamatta. Kakat on tullut pottaan säännöllisesti aamuin illoin jo vuoden verran.

Syö itse ja on kaikkiruokainen!

Suussa on 16 hammasta- takimmaisia poskihampaita ollaan tehty itkun kanssa jo useamman viikon verran! Mitään ei kuitenkaan näy eikä kuulu!

Ulkona viihdytään vaikka päivät pitkät- hiekkalaatikkoleikit kiinnostaa.
Kiinnostuksen aiheina muuten kaikki "poikien jutut".

Nukkuu yönsä omassa huoneessa, johon siirtyi 1,5 vuotiaana ja yöunet kestää 10 - 11,5 tuntia.

Yksillä päiväunilla mennään, jotka kestää tunnista kahteen!

Kävi ensimmäistä kertaa mustikkametsässä juuri menneenä sunnuntaina ja viihtyi siellä 2 tuntia aikuisten mukana mustikoita ja eväitä syöden!

Iloinen ja meneväinen poika!
 
Täällä marraskuun viimeinen päivä syntynyt poika,laskettu aika olisi ollut vasta joulukuussa :wave:

Uusia sanoja tulee päivittäin ja kova poika on matkimaan sanoja ja tekemisiä.

Täysin vaipoissa on vielä,potalla ei ehdi istuskelemaan.

Osaa syödä itse ja syö melkein mitä vaan eteen laitetaan,ei ole syömisten kanssa tarvinnut tapella.Mansikoita ja vadelmia ei suostu suuhunsa laittamaan,hassu muksu :)

16 hammasta löytyy suusta.

Ulkona olis aamusta iltaan koko ajan,kiukun kanssa tullaan välillä sisälle syömään ja nukkumaan.Ulkona on kiva tehdä hiekkakakkuja tai lastata kuorma-autot täyteen hiekkaa ja ennenkaikkea on kiva ajaa tuhatta ja sataa potkumopon kanssa ja kiipeillä milloin missäkin.Sisällä leikitään autoilla,mönkijöillä,traktoreilla jne. katsellaan kuvia kirjoista/lehdistä,tehdään yhdessä kotihommia jne. poika on oikea touhu petteri,paikallaan ei kerkeä olemaan.Niin ja vedessä on kiva touhuta,niin kylpyammeessa kuin meressäkin.

Nukkuu yöt hyvin,jos ei ole sairas tai hampaita tulossa,yleensä 11h ja yhdet päikkärit päälle jotka kestää yleensä 1,5h.Nukahtaa itsekseen uninalle kainalossa.

1.5v neuvolassa oli pituutta 87cm ja painoa 13kg.

On vielä kotihoidossa ja todennäköisesti on 3v ikäiseksi asti.

Kiltti hymypoika joka toisinaan osaa olla myös mutrusuu kiukkupussi.


:heart:
 
Heipsan !

Meitin poitsu on marraskuun alussa syntynyt, nyttemmin siis 1 v 8 kk =)

Pituutta 1 v 6 kk nvl oli 78 cm ja painoa n 10.5 kg

Hampaita melkeest kaikki, taitaa yksi enää puuttua :D

Tuttia ei oo kuten ei pulloakaan oo ollu enää piiiiiitkiin aikoihin, iso poika siis jo ;)

Potta ei kiinnosta lainkaan, taitaapi siskojensa mallia noudattaa, tytöt alkoivat pottailun vasta 2 v täytettyään...

Itse syöpi, melkein kaikki kelpaakin

Aikamoinen Vili Vilperi on :D Meillä on iso liukumäki, sellainen 3 m korkea, poika itse kiipee ja itse laskee ;) Tietysti vahdin ja vaatteissa melkein roikun :D

Nukkuu yöllä n 10-11 h ja päivisin sellainen 2-3 h päikkärit otetaa

UHMA on melkoinen \|O Miten voi pieneen mieheen mahtua niin paljon suuttumusta ja raivoa, tavaroita heittelee ja polkee jalkaa :/ Meillä tyttöjen uhma oli enkeleitä poikaan verrattuna :LOL:

Sanoja on ja monta :D Lauseita tulee muutamia myös, ensimmäisen sanan sanoi 10 kk ikäisenä =)

Että näin meillä, kotona hoitelen 3 vuotiaaksi asti, saa sitten samalla saattaa tuon keskimmäisen eskariin ennen opiskelemaan menoa :whistle:
 
Meidän poika syntyi 5.11-04 eli kohta täyttää sen 1v9kk =) iloinen poika ja uhmaakin välillä löytyy, sanoja tulee jonkun verran, tuttipullosta vieroitettiin 1v3kk ikäsenä ja tutista 1,5 vuotiaana.. hampaitten lukumäärää en edes tiedä :ashamed: ei oo tullu laskettua :whistle:
ruokahalu on ollut hyvä ja onneksi sairastelua on ollut vain vähän =)
potkumopolla ajelu on nyt in! Nukkuu suhtkoht hyvin vaikka välillä nukkuu meidänkin vieressä osan yötä, mikä taaskin häiritsee ainakin mun nukkumista kun poju on niin kova pyörimään ja potkimaan :/ vaipat on vielä käytössä pottailua on yritetty laihoin tuloksin mutta eiköhän se siitä ala vähitellen onnistumaan =) kyllä aika on kulunu nopsaan, tuntuu että poju syntyi ihan vasta ja nyt on jo noin touhukas taapero :eek: =) <br><br>
 
tyttö04marraskuu
moikka meijän tyttö syntyi 2.11.04...vaipattomuutta ollaan reenattu ei ole vaippaa enään kun päikkäreillä ja yöllä itse menee potalle kun on hätä.osaa sanoa kaksi tavuisia lauseita kutenäiti kulta , tule leikkiin, äiti mentiin ym....
kovasti harjoittelee hyppimistä tasajaloin onnistuu jo melko hyvin.. :) sanoja tulee jo valtavasti... nukkuu yöt hyvin...on ollut nyt vuoden ryhmäkodissa ja sielläkin on mennyt yllättävän hyvin...

:heart:
 
Meillä piti tulla marraslapsi, mutta tyttö ottikin varalähdön ja syntyi lokakuun lopussa. Tunnen kuitenkin kuuluvamme marraslapsiin eli tässä meidän tarinaamme.

Iloinen ja aurinkoinen neiti normaalisti, mutta nyt on jonkinlaista uhmaa havaittavissa ja oma tahto on muutenkin kova tällä hetkellä, hyvä niin, kasvaapa kuten kuuluu. Tietysti voisin elää ilman maahanheittäytymisiäkin joka kerran kun joku ei mene oman mielen mukaan, mutta puhumalla ja ajalla niistä selvitään.

Meillä on ilmeisesti myös jonkinlainen eroahdistuskausi meneillään kun joka yö kahden kolmen aikaan neiti huutaa äitiä viereen nukkumaan. Sitten herää pari kertaa uudelleen tarkistaakseen että onko se äiti siinä ja sitten jatkaa uniaan yleenäs siihen 6:30 asti. Nukkumaan meillä mennään 20-20:30.

Ruoan suhteen meidän kaikkiruokaisesta tytöstämme on ythtäkkiä tullut hyvin nirso. Äiti on helisemässä kunnei mikään ruoka meinaa kelvata, huoh...

Tyttö tykkää kovasti tehdä nuppipalapelejä (5-6 palaa), mutta ehdoton suosikki on kirjojen lukeminen. Jaksaa hyvin istua ja kuunnella satuja (siis ei mitään tuhottoman pitkiä), suosikkikirja on Kananpojat Karkuteillä. Toinen suosikki on muoviastioilla ja ruokatarvikkeillä leikkiminen. Hienosti syöttää nallelle ja äidille tai isille leipää ja teetä :)

Telkkariakin on jo alettu silloin tällöin hiukan katsomaan ja suosikki on Ti-Ti Nalle ja Teletapit ja Frööbelin Palikat. Muita meillä ei vielä annetakaan katsoa, noissakin jo ihan riittävästi pienille aivoille tekemistä.

Sanoja tulee valtavasti ja normaalisti puhutaan kolmisanaisilla lauseilla. Silloin tällöin tulee neljäsanaisia lauseita ja pari kertaa tullut jo viisisanainenkin! Sanoi kerran että "Mennään katsomaan mummia ja tuffaa" ja joku muukin tuli tässä joku päivä. On oppinut tosi hyvin puhumaan, mutta eipä tuo ihme kun tytölle on luettu ihan hirveästi vauvasta lähtien, ja eipä taida haitata sekään että äitinsä on kova puhumaan, sukuvika sanoisin :)

Tasajalkaa hypitään (oppi yksi päivä rannalla kun hypimme pienten aaltojen yli) ja pienellä leikkimopolla opetellaan pyöräilyä kovasti. Tykkää kovasti käydä uimarannalla polskuttelemassa isin ja äidin kanssa.

Pituutta taitaa olla siinä 86 senttiä ja painoa noin 12kg, hoikka tyttö.
 
maruska harmaana
Meidän jätkä täytti just 1v9kk eli on syntynyt marraskuun 8pvä.
Oikea vili vilpertti tämä kaveri.
Kokoa oli 1,5ve neuvolassa 13,430kg 87,5cm
pää:48cm
Ja nyt koti mittauksella sain vähän yli 90cm... Iso kaveri...

Tykkää hirveästi tehä nuppipala pelejä,ei montaa kertaa tarvi yhdessä tehä kun oppii tekemään ne itse.
Piirtämisestä on nyt kauhiasti innostuttu. Aina haluais vaan piirtää.
Ja yksin on alkanut leikkimään,ja oan alkanut huomata että leikillä on aina joku tarkoitus esim. laittaa muumia nukkumaan, antaa muumille "ruokaa tai juomaa"...

Todella on itsepäinen kaveri, tempperamenttiä riittää ja pitää huolen että isi ja äiti saavat liikuntaa :kieh:
Ja kova komentamaan,varsinkin meitä ja omia kavereita...

Sanoja tulee reippaasti ja koittaa niitä yhdistellä lauseeksi.

MItä vielä. Noh jessestä tulee iso veli lokakuun alussa. Ja harjoittelee nukeilla kauheasti veljenä oloa. Ja tykkää hoivata kaverin vauvoja. Oonkin aatellut et piätis ostaa oma nukke vaikka poika onkin.... :p

Syö nykyään itse jo lähes täydellisesti. Aloitettiin vuoden iässä. juo siis mistä vaan. Tässä se oli pöydältä ottanut äitin jaffa light pullon ja avanut sen ja juonut kaikki äitin limsat..heh..ei ollut ees sotannut=)

Kauhean pikku tarkka ja herkkä hipiäinen oika. JOs jotain tippuu niin täytyy hakea äiti papeii huutaen. Sit pyyhitään...
Tai jos vähänkin johonkin raapaisee itsensä tulee äkkiä äitin luo ja huutaa pipi pipi...
Ja aikas arka, vielä ei uskalla mennä yksin liukumäkeen liukumaan, aina pitää äiti raahta joka paikkaan mukaan..hihi

Mut kaippas tässä tärkeimmät oli.
 

Yhteistyössä