*MarrasMassutII MARRASKUUSSA!! '08 ~korkattu~:) *

Hei suklaapähkinä Laitatko mutkin listalle siis pikkupirinsessa syntyi 18.11. klo 18.36 painoa 2070 g ja 45 cm.

Neuvolatäti kävi eilen eli tiistaina ja nyt prinsessan paino jo n. 2300 g :heart: Kovasti lypsän ja imetän, yhteispelillä kasvu sujuu =) Vauva on hyväntuulinen ja nukkuu syötönvälit n. 2-3 h tankkaa sitten n. 60-100 ml pullosta ja rinnasta saa kans jo hyvin. Seurustelee jo kovasti ja hymyilee. Ihana pakkaus!

Palaillaan taas! :heart:

Neeanäiti ja Netta 14 vrk :D
 
Heh, näytetään tuon Neeanäidin kanssa olevan oikein kunnon yökukkujat :D

Meillä klo 3:n ruokailu ohi ja nyt steriloin pulloja ja ajattelin seuraavaksi aloittaa lypsyurakan, kunhan saan kupin kahvia kitusiini. Maitoa tulee taas hyvin, vaikka pari päivää olinkin hiukan ummessa, mutta ihmetyttää vaan kovasti se, miten oikea ja vasen rinta voivat olla niin erilaiset; oikeasta tulee yhdellä istunnolla 70-90 ml ja vasemmasta maksimissaan puolet siitä ja kokoeroakin alkaa rinnoilla olla oikein kunnolla... Merkillistä.

Täällä myös ensimmäinen neuvola takana. Painoa oli tullut, mutta olisi kai saanut tulla enemmänkin; ihmettelen mihin tuo mini-mies on maidot hukannut kun syö todella paljon - kirjaimellisesti enemmän kun lääkäri on määrännyt - mutta olisiko mennyt pituuskasvuun? Meillä oli kuulemma tullut 4 senttiä 2 viikossa. Syntymäpaino oli 2530 g ja eilen painoa oli 2665 g eli ei olla saatu ihan yhtä paljoa kasaan kuin pikku-Netta, mutta ollaan kuulemma saatu painoa kuitenkin vaadittavat 10 g/päivä kotiutumisen jälkeen. Nyt täytyy ottaa kisa Netan kanssa ;)


Czarina & mini-mies Lilliputti 16 vrk
 
Ilmottaudun :wave:,

yön saldo: pari veskireissua, nothing else...

Nyt vaan kahvit kitusiin ja neuvolaan, meiksillä on aamun eka neuvola-aika! Olen ensimmäinen edes jossain! :LOL:

Jakselkaahan, osa paksusti, osa nyyttiensä kanssa!
 
Neeanäiti oot tuolla etusivulla jo.keräilin tuohon huvikseen niitä joista on tullut tieto kun mamina oli sairaalas.

ja paikalla ollaan kuten näkyy. :kieh:

saldona yölle peräti 5 kipiämpää supistusta.

missä on LEP?

takas paapimaan ja sitten käymää siskolla kyläs ja porukoilla.sais tuon ajan vähän nopiammin kulumaan.alkaa pikkuhiljaa jännittää ylihuominen sairaalaan meno.
 
Paikalla! :wave: :headwall:

Yön saldo: yksi vessareissu ja nukahtamisvaikeus, kun oli tuo pieni sisälläni jotenki hankalassa asennossa ja painoi kovin, yritti sitte ite olla mitenpäin hyvänsä...
Huomiset veronpalautukset hoidettu jo eteenpäin laskujen muodossa.
 
Paikalla ollaan :wave:

Tää pino on mennyt sen takia niin hiljaiseksi, kun kaikki muut on joko synnyttämässä tai hoivaamassa pieniä nyyttejään. Loput on vain lamaantuneina kotona ison mahansa kanssa :snotty:

Yön saldo: Nolla supistusta, mutta paljon möyrimistä kylkiluissa! :whistle:
Enkuli Kyllä mä ainakin pidän pään kovana ja jään sinne osastolle 8.12. ellei sitten tule omin avuin ulos ennen sitä.

Nyt täytyy lopettaa, kun mies lähtee töihin, mutta yritän palailla vielä illalla uudelleen!

Teho 41vk (huh, plääh ja yök)
 
Täällä ollaan :wave: Valitettavasti :headwall: Eikä edelleenkään mitään oireita...

Onnittelut kaikille vauvan saaneille, nyt en enää pysy kärryillä, ketä olen onnitellut ja ketä en :)

Hitto soikoon, alkaa tosiaan kärsivällisyys olla koetuksella :kieh: Eikö tämä pikkuinen jo voisi syntyä? Eilen lakkasin sitten vastaamasta puhelimeen, kun alkoi v**uttaa kaikki kyselyt. Miksei ihmiset voi käsittää, että kyllä mä sitten ilmoitan, kun on jotain mistä ilmoittaa :kieh: Ei millään jaksais selittää kaikille samaa asiaa kerta toisensa jälkeen ja kuunnella niitä samoja lohdutuksia, AARRGGH!

Sori, tuli oikein kunnon valitus :ashamed:
 
Koko yön tankattu maitoa vauvalle. Aamulla 5 aikaan söi molemmista rinnoista ja ei muuta kaivannutkaan, nukahti sitten ja heräs nälkäisenä taas puoli 8 aikaan. Maitoa taas ja syliä, siihen nukahti ja edelleen nukkuu. :heart:

Czarina Kyllä ne meidän lapset kasvaa hyvin, meillä tuo lähtöpaino niin pieni, että hyvä kun ottaa kiinni muita. Ulkoiluakaan ei vielä ole harrastettu, kun painoa niin vähän, ei vielä suositeltu. Haluaisin jo vaunulenkille, itselläkin jäänyt vähiin.

Isommat ottavat välillä yhteen kun imetän tai keskitn enemmän vauvaan, muuten mennyt ihan hyvin. Pienempi on kova hoitamaan pikkusiskoaan. Vauva on niin tyytyväinen ja rauhallisen oloinen. Itkaisee vain, jos herää nälkäisenä ja kiiruusti pulloa hakemaan ja imettämään. Katselee kovasti sisaruksiaan ja nauttii näiden seurasta jo selkeästi. :heart:

Meillä oli eilen 13-v hääpäivä, ei kyllä mitenkään keretty juhlia, mutta ihana pakkaus on hääpäivä- ja joululahjamme. :heart: Juhlaa on se kun mies on lomalla ja saamme olla perheenä yhdessä. =) :flower:

Poitsu täyttää tänään 5 v ja sai Turtles-hahmon aamulla lahjaksi ja kyllä oli onnellinen. :heart: Lauloimme hänelle ja varsinaiset synttärit on sitten la ja su.

Nyt mukavaa päivänjatkoa teille! :heart:
 
Täällä ollaan edelleen.
Äippäpolille aika 11 ja meinasin ottaa kassin mukaan varuiks autoon.Eilen olin luottavaisin mielin että kyllä ne mut sinne jättää,eikä kotiin laita..noh nyt oon ihan varma että kotiin pistävät.Yön aikana flunssa on vaan pahentunut.
Pyysin miehenkin mukaan,vaikka ensin meinasin mennä ihan itsekseen katsomaan että tapahtuuko siellä mitään.
Tulen sitten kertoilemaan tilanteen.
Harkkareita on vaan ollut ja alapää tulessa.Iltaisin kaveri jumppaa reijän luona mutta muuten aikalailla hiljasta on,oon kumminkin sitten laskeskellut liikkeitä aina kun on tuntunut että on liian hiljaista.
Nyt valmistautumaan tän flunssan kera..blääh..

mamskeli ja kössi 40+5

ps.tännekin yrittää ilmeisesti tulla silmätulehdus
 
Täällä myös yön saldo 0 supistusta! Ylihuomenna sitten käynnistetään. Olis vaan ollut NIIN kiva saada synnytys luonnollisesti alkuun, mutta ei kun ei. Vauva kyllä jumppas taas niin villisti, että piti hereillä pitkälle yöhön, mutta siinä kaikki.

Koitetaan kestää vielä vähän...
 
silmätulehduksesta..kauheasti tuntuu olevan silmätulehdusta liikkeellä. meillä se on pyörinyt jo kohta kolme viikkoa. ensin esikosen silmät meni tulipunaisiksi, ei rähminyt, sitten kahden seuraavan lapsen silmät samanlai punaseks, mut ei rähminyt. kaksi eri silmätippakuuria meni. nyt ollut usampi päivä välissä, kun 2veen silmät alko rähmimää, ei punoita, mut rähmii..loputon kierre...

mamina..perustatko meille vauvaantuneille pinon, jahka ehdit ja jaksat??
 
Noin. Yliaikaiskontrolliaika varattu sunnuntaille Tammisaareen. Katsotaan, mitä tapahtuu.
Kätilö puhelimessa (sama joka esitteli paikkaa tutustumiskäynnillä!) toivotteli vain, että nyt kun aika on varattu, niin eiköhän se lapsi sitä ennen jo synny... katsotaan. Esikoinenkin lähtisi kyllä sopivasti ensyöksi mummolaan yökyläilemään, joten siltäkin osin olis kyllä otollinen aika, mutta tokkopa kuitenkaan...
 
Paljon onnea kaikille pienokaisensa saaneille. :heart:

Eksyisipä se haikara tännekin. :kieh:

Eilen supisteli ekaa kertaa kolmeen viikkoon kipeästi. :D JESS! 16-19 supisteli 10 min. välein. Kipu ei ollut päätä huimaava, mutta tuntui kuitenkin pienoinen nippailu. 19-20 ei tullut mitään, mutta 20-21 alkoi uudestaan, mutta en kerennyt laskemaan välejä poikien iltapala/-pesu hommien vuoksi. Pakoa katsoessani supistuksia tuli 3 min. välein vähän kipeämpiä kuin silloin iltapäivästä, mutta lakkasivat hieman ennen kymmentä. Kerkesin jo innostua. :whistle:

Mutta kasassa vielä ollaan! :wave:
 
Onnea ÄitiysLomalaiselle!!!! Teillä oli tarkka poika! =) :flower: :flower:

Samir, tarkotatko semmosta telinettä, missä on ne 'tikut' sekä pulloille että tuttiosille (6 tikkua kummallekin)? Meillä on semmonen, se on ostettu RobinHoodista muistaakseni. Se on siis samaa ketjua kuin Tokmannit yms. Oliskohan ollu Emma-merkkinen?!?

Nii tämmönen, löyty linkkikin:

http://www.lastentarvike.fi/default.asp?docId=11971&paatuoteid=453&toimittajaid=21

Lastentarvikkeestakin näyttäis löytyvän.
 
Täällä ollaan vieläkin,kotiin pistivät.
Painoarvio oli tällä kertaa 4,2kg ja katsotaan vielä jos itse tulis maailmaan kun kuulema ton kokoselle olis parempi että tulis ihan luonnostaan..jaa jaa,samaa tarinaa aina.tiedä mihin sitten uskoa.
Tällä mammalla oli paineet niin koholla että sain lääkekuurin,tosi hienoa..tässä ollaan vielä joku vanhus kun vedetään verenpainelääkettä.Neuvolaan huomena taas katsomaan paineta ja jos ei ala laskemaan,niin takas mamma polille.Oireita pitää koko ajan seurailla ja jos vähänkin epäilyttää,niin polille takasin vaan.
Uuden ajan pistivät 9.12,saa nähdä onko mitään tapahtunut sitä ennen.
proteiini oli +
ja kohdun suu 1cm auki,jee..jotain sentään sillä suunnalla tapahtunut.
Tosin kun lääkäri tutki niin hurjana paikkoja,totes että kyllä mahtuu lantiosta hyvin tulemaan.Niin täti tonki siihen malliin että mulla on tuolla haava nyt alapäässä..hienoa,kirpasee aina asioinnilla käynti.
¨Tänään taas suuntaan saunaan,kun ei lenkille meno houkuttele tässä flunssassa + eikä innosta kotihommat.

Äitiyslomalaiselle onnittelut pikku mestarista!!! :heart:
 
Alkuperäinen kirjoittaja enkuli:
Noin. Yliaikaiskontrolliaika varattu sunnuntaille Tammisaareen. Katsotaan, mitä tapahtuu.
Kätilö puhelimessa (sama joka esitteli paikkaa tutustumiskäynnillä!) toivotteli vain, että nyt kun aika on varattu, niin eiköhän se lapsi sitä ennen jo synny... katsotaan. Esikoinenkin lähtisi kyllä sopivasti ensyöksi mummolaan yökyläilemään, joten siltäkin osin olis kyllä otollinen aika, mutta tokkopa kuitenkaan...
Ai sä sait ajan "jo" sunnuntaille. Mä olisin jo niiin valmis menemään sinne jos soittaisivat mulle :LOL: Toivottavasti kätilöllä oli ennustajan lahjoja ja tosiaan pääsisit aikaisemmin jo synnyttämään. Samaa sanoi myös se kätilö, joka varasin mulle ajan. Ehkäpä me törmäillään vielä Tammisaaren käytävillä :D
 
b]Äitiyslomalainen[/b] Oikein paljon Onnea pienestä pojasta! :heart: :flower:
mamskeli Kyllä sunkin hermoja koetellaan, kun eivät vieläkään suostuneet ottamaan sua käynnistykseen. En kyllä yhtään ihmettele, että paineet nousee. Mullakin on varmasti verenpaineet normaalia korkeammalla, kun stressaan tätä jatkuvaa odotusta.
MinniHiiri68 Mun kaverit ovat varmaan ymmärtäneet olla enää kyselemättä synnytyksestä, koska muutamaan päivään en ole heistä enää kuullut mitään. Taisin sen verran napakasti vastasin muutamiin kyselyihin edellisellä kerralla :ashamed: Älä yhtään pyytele anteeksi tunteen purkauksiasi. Jos täällä ei voi purkaa tunteitaan niin missä sitten. Se helpottaa kummasti :hug:
 
kiittää kaikkia :heart:

Kerron nyt vähän synnytyksestä kun toi pikkuinen tuhisee tuossa vieressä.

Lapsivedestä ( tuli pönttöön toisen hädän yhteydessä ) alkaen kesti n. 24 tuntia..
Tosin ennen vettä oli ollut OIKEITA ( viimein ) supistuksia 1,5h 11min välein.
Synnytys alkoi hidastumaan laitoksella ja en mennyt ammeeseenkaan sen takia ( ? ). Mutta en mennyt vaan. Olisihan sen voinut myös kokeilla! :/
Supistukset alkoivat mielipuolisen kipeinä n. 10h ennen ulostuloa. Piikki peppuun sai oksettavan olon ja lievitti kipuja. Oksentelua muutamia tunteja 5-10min välein.
Sitten hetki taukoa ja pillereitä kipuun ja ne oksensin pois 5:ssä minuutissa.
Huudan apua ja saan kätilön tarkastamaan kuntoni ja siitä suoraan synnytyssaliin takaisin ( 4cm auki ), epiduraali ja ilokaasua. NUkun hetken.. ( ? )
Herään TÖRKEISIIN kipuihin ja tuntuu että halkean. Pyydän epiduraalia.. suorastaan vaadin.
Kätilö sanoo että nyt mennään ilman puudutusta koska vauva tulee jo! Kapinoin ensin vastaan ja sitten heitän oman tahtoni pois ja rauhoitun ja lakkaan huutamasta ja käskytän itseni tottelemaan kätilöä mukisematta.

Ponnistusvaihe kesti 10min verta, hikeä ja kyyneleitä = lopputulos rakas
 
Pamppis just tollasta oon yrittäny ettiä mm. anttilasta, tarjoustalosta, cittarista mut täytyy vissii mennä ihan lastentarvikkeeseen joku päivä jos sieltä sen sit saisin.
Olipa muuten homma löytää pojalle kumpparit kokoa 35 :eek: tuli koluttua 2 ostoskeskusta ennen ku löyty sopivat ja jouduttii ostamaa viellä semmoset tyyriimmät, toivottavasti jalat pysyy siihen hintaa kuivana.

Huomenna on neuvolan kotikäynti. Ihan kiva nähä paljon poika on kerenny kasvaa, ainaki itestä tuntuu että on tullu mittaa lisää...
 

Yhteistyössä