masentunut äiti

Olen erittäin huolissani äidistäni mutten tiedä mitä tehdä. Hän on vakavasti masentunut ja peliriippuvainen. Kaikki alkoi työpaikka kiusaamisesta joka on erittäin vahvaa. Hänen työt pilataan / tuhotaan sekä valehdellaan pomoille. Tästä syystä hän on jo pitkään halunnut saada paljon rahaa (uhkapelien kautta) jotta voisi lopettaa työt. En kestä katsoa äitini tuskaa. Hän ei luota työpaikkallaan kehenkään eikä siksi puhu asioista. Hän puhuu lähes jpka päivä kuolemasta ja on todella uupunut. Mitä voin asialle tehdä ? Omien sanojensa mukaan hän on aivan loppu ja luuhistuu kasaan koko ajan.
 
Työpaikkakiusaaminen on laitonta!! Siitä tulisi ensin kertoa lähimmälle esimiehelle, ja hänen on lain mukaan reagoitava asiaan. Jos se ei auta, niin sitten liittoon, työterveyteen, korkeammalle esimiehelle, jne. Työpaikkakiusaajat voi ihan oikeasti haastaa vaikka oikeuteen.

Mutta, pika-apuhan tuo ei ole, sillä asioiden selvittämisessä tietysti kestää joku aika. Aivan ensimmäinen asia on siis varata aika työterveydestä ja kun äidilläsi diagnosoidaan masennus, hän saa sairauslomaa ja uskon, että sitä hän oikeasti nyt tarvitseekin.

Niin ja työterveyslääkärille tietysti pitää masennuksen lisäksi kertoa myös kiusaamisesta, niin hän osaa varmasti konkreettisesi neuvoa, miten asian kanssa kannattaa edetä. Lääkäriajan varaaminen ei varmasti ole helppoa, mutta se on nyt vain tehtävä!
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä