Matkailu ja odotus

  • Viestiketjun aloittaja Tietämätön
  • Ensimmäinen viesti
Tietämätön
Uskallanko lähteä ulkomaille kun raskausviikkoja ois 28. Määränpäänä kreikka eli suht turvallinen maa. Mietin vain, että jos saa jonku pöpön. Entäpä auringon ottaminen..saakohan vatsalle ottaa sitä? Olisko kellään kokemuksia??
 
Uskallat toki lähteä, jos raskaudessa ennen matkaa ole ollut mitään ongelmia( ja lääkärin kanssa neuvoteltua jossain tapauksissa ongelmista huolimatta). Tekee varmasti vain hyvää päästä reissuun ennen vauva-arjen alkamista. :)
Lento ei välttämättä ole mukava, mutta kannattaa jaloitella välillä, jos olo puutuu, ja Kreikkaan tuo lento ei onneksi ole edes mikään mahdottoman pitkäkään. Vessaan jonottaminen on tosiaan se kurja puoli, etenkin loppumatkasta, kun matkan aikana nautitut juomat alkavat vaikuttaa kanssamatkustajissa, joten mahdottomasti ei kannata lipitellä matkalla. ;)
Kreikka on lääketieteellisesti ihan yhtä hyvä maa kuin Suomikin, mutta käytännön tasolla on isoja eroja, joten kunnollinen matkavakuutus on ihan ehdoton, jotta saat mahdollisissa yllättävissä tilanteissa parhaan hoidon ilman viivytyksiä. Hygienia maassa ei ole Suomen tasolla, joten maalaisjärkeä kannattaa käyttää syömisten ja juomisten kanssa, mutta hysteeriseksi ei kannata alkaa. Kunhan jättää kehnosti kypsennetyt kanat ja munat yms. syömättä ja muistaa pestä käsiä välillä.
Aurinkoa uskaltaa ottaa masullekin, mutta muistahan juoda riittävästi. Olo muuttuu naatiksi yllättävän helposti, muuallakin kuin rannalla. Vesipullo varusteena kaikkialla! :whistle:
Muuten minua ainakin on kohdeltu Kreikassa raskaana ollessa kuin kuningatarta. :D
 
tulppu
heippa. matkustelin raskausaikanani enemmän kuin muuten elämässäni.. mikähän lie iskikään... etelän lämmössä olin pari kk ennen lapsen syntymää. tuohon juomapuoleen panostaisin minäkin. vaikka matka rannalle ei ollut mitenkään liian pitkä, niin kävelyn aikana ostin juomapulloja tuon tuosta, aina edellinen loppui ja 30 asteen helteellä juotatutti ihan koko ajan. ja kuitenkaan en jaksanut mitään isoa pulloa kanniskella kun oli aina jotain ´muutakin kannettavaa.
kaikenlaiseen mukavuuteen kannattaa panostaa. barcelonan kuumuudessa me jostain syystä (en osannut aikaisemmin ottaa huomioon esim budjetissani että tietyn lainen omatoimimatkailu -jota siis muuten tykkään harrastaa- ei välttämättä sovi raskaana olevalle) esim liikuttiin metroilla ja asuttiin halvoissa ja huonosti ilmastoiduissa hostelleissa. voimat ehtyi pienistä ponnistuksista ja pinnaa kiristi kaikenlaiset vaikeudet, mitä tuollaisessa omatoimijutuissa on aikaisemmin pitänyt ihan mukavina haasteina.
samaten tukalaa oli sadan kilometrin bussimatkalla. matka kesti ja kesti ja kesti, monta tuntia ja pakokaasun haju tuli sisälle ja kuuma oli..... mies raukka, hienosti kyllä jaksoi tsempata minua kun oma usko selviytymiseen oli pienimmästäkin vastoinkäymisestä ihan kortilla.
mutta, aurinkoa otin siis masulle ihan rohkeasti ja uin meressä. paikalliset olivat ystävällisiä ja ison masun kanssa apua saa helposti. rantatuolini raahasin suht lähelle vessaa, jos vauva kovasti painaa rakkoa ja saa käydä usein.. ja kävinkin. hygienia ei ollut kovin hyvä mutta mukanani oli vauvan pyllypyyhkeitä joilla puhdistin käsiä tuon tuosta.
suosittelen unohtamaan retket ym. jos kerran nautit rantaelämästä, voimat todella ehtyvät kuumassa niin paljon helpommin kuin normitilassa.
tähänhän raapustelisi vaikka mitä, enää en edes muista mitä tarkalleen ottaen kysyit... :x
mutta hyväää matkaa :wave:
 
Tervehdys vaan!

Ja tervemenoa reissuun! Lääkäriltä tarvitset "lentoluvan" viikolta 28 alkaen. Itse olin juuri kolmen viikon lomalla tropiikissa. Viikkoja oli lähtiessä 25 ja lentomatka 16 tuntia yhdellä välilaskulla höystettynä. Ostin mittojen mukaan tukisukat ja join koneessa paljon, lääkärin ohjeita. Lääkärintodistus oli hankittu paluumatkaa varten (faksattiin jo ennen matkaa lentoyhtiöön, ko. lentoyhtiöiden sivuilta saat lisätietoa). Jääpaloja kehotti lekuri välttämään ja samoin salaatteja, koska käyttävät pullottamatonta vettä niiden tekoon ja huuhteluun. Hyvin kypsennettyjä ruokia söin - nautiskelin merenelävistä eli kalaruuista ja ravuista yms. Rokotuksista olisi niille leveysasteille muodostunut ongelma, ellei niitä olisi onneksi hankittu jo ennen raskautta. Juoda piti tosi paljon ja askeltaa rauhallisesti. Aurinkoa tuli otettua ja meressä uitua. Maitohappobakteeritabletteja söin koko loman ajan. Oli aivan mahtava loma ja varmasti viimeinen reissu kahdestaan miehen kanssa vähään aikaan!

Reissun eli heti joulunpyhien jälkeen palasin töihin ja ennen lomaa vaivanneet supistukset alkoivat uudelleen, kypsytellen reippaassa tahdissa kohdunkaulaa. Ennenaikaisen synnytyksen riskin vuoksi kirjoittivat äitipolilla äitiyslomaan asti sairaslomaa, joten täytyy sanoa, että ihan kreivin aikaa lomailin. Mua lääkäri lohdutti ja kannusti ennen lähtöä, että on niitä päteviä lääkäreistä ja sairaaloita muuallakin kuin Suomessa. Että niinkun jos alkaa pelätä, että jotakin sattuu.

Mutta toivon teille oikein mukavaa reissua ja rentoa oloa!
 

Yhteistyössä