matkalle mukaan MATKARATTAAT vai VAUNUT?

En tiedä onko tästä sinulle apua, mutta me ollaan lähdössä toukokuussa reissuun silloin reilu 9kk tytön kanssa ja otetaan mukaan matkarattaat. Eli kokemusta ei ole mutta näin ollaan ajateltu.

Matkarattaat menevät meillä myös ihan makuuasentoon (tyttö tykkää nukkua vaunuissa) ja niissä on kunnon kuomu suojaamassa auringolta, eli ovat tukevammat kuin esim. ihan sateenvarjorattaat.

Matkarattaisiin päädyttiin siksi, koska ovat kuitenkin niin paljon kevyemmät ja helpommat laittaa kasaan kuin yhdistelmävaunut =)

ai niin ja Kreetalle ollaan lähdössä! <br><br>
 
Greippi
Matkarattaat, ehdottomasti.
Kunnolliset kuomulliset, joissa isot pyörät ja makuuasento.

Kun olimme 6 kk vanhan vauvan kanssa reissussa, tein vanhaan äitiyspakkauksen makuupussiin valjasreiät, jotta vauvan olisi mukavampi nukkua rattaissa. Tuntui se istuimen kangas niin inhottavan hiostavalta ilman.

Vaunuilla voi tehdä tiukkaa mahtua kauppoihin, ravintoloihin jne. Lisäksi ulkomailla takseissa on ihan käsittämättömän pienet tavaratilat. Meillä on ollut vaikeuksia jopa matkisten kanssa, vaunut eivät varmaan olisi mahtuneet mukaan yhteenkään taksiin.
 
Matkarattaat, siis sattarit, ne saa koneeseen (yleensä)sisälle. Vaunut tulee koneesta ulos viimeisenä, joten joutuu odottamaan kentällä ihan sikana niitä vaunuja.
Riippuu tietty myös mihin matkustaa.
Meillä oli viimeksi 11-kuisella matkarattaat Thaimaasa, kun joku pöljä sai niin kovan rataskuumeen kun näki söpöt sattarit, että osti ne, vaikka lennot oli jo varattu. Thaimaasta olis saanu 20 eurolla vaikka millasia matkarattaita...
 
puh
Meillä poika oli 1 1/2 vuotta kun olimme Bulgariassa lomalla. Mukana matkarattaat josta selkänoja meni alas ja poika sopi hyvin nukkumaan. Niinpä meillä ei tarvinnut olla hotellissa päiväunien aikana vaan saatoimme mieheni kanssa kävellä ja katsella paikkoja ja käydä vaikka syömässä ja poika nukkui tyytyväisenä rattaissaan. Sopi suht pieneen tilaan ja olivat kevyet rattaat. Ihan ehdoton valinta ainakin meillä. Hyvää matkaa teille. Lapsen kanssa reissut ovat aina erilaisia mutta hyvällä tavalla :) Alkaa itellekin pukata matkakuumetta...
 
Maailmanmatkaaja
Rattaat on varmasti hyvä valinta lapselle, joka istuu jo. Tulimme juuri reissusta ja mukana oli Emmaljungan vaunut, koska tyttömme ei osaa istua vielä (ikää 4kk) ja vaunut olikin tosi hyvä valinta noin pienelle mukaan. Hyvin mahtui kulkemaan ja siihen laitoimme illalla nukkumaan ja lähdime hiukan iltakävelylle vielä vauvan nukkuessa jo yöunta :)
 
Greippi
\
Alkuperäinen kirjoittaja 06.02.2007 klo 21:48 Maailmanmatkaaja kirjoitti:
Rattaat on varmasti hyvä valinta lapselle, joka istuu jo. Tulimme juuri reissusta ja mukana oli Emmaljungan vaunut, koska tyttömme ei osaa istua vielä (ikää 4kk) ja vaunut olikin tosi hyvä valinta noin pienelle mukaan. Hyvin mahtui kulkemaan ja siihen laitoimme illalla nukkumaan ja lähdime hiukan iltakävelylle vielä vauvan nukkuessa jo yöunta :)
Ei vauvan tarvitse vielä osata istua, kun matkarattaita käytetään. Mukaan voi ottaa vaikka pehmeän kantokopan, jonka laittaa rattaisiin. Tai sitten tehdä niinkuin itse tein eli vauva äp:n makuupussiin. Meillä tosin vauva oli "jo" 6 kk eli osasi jo istuakin, ja sain hänet rattaiden valjaisiin tukevasti.
 
Maroon harmailee
Matkarattaat (itse en suosittele sateenvarjorattaita..) ehdottomasti. Meillä viime kesänä Italiassa poika 1 v ja matkarattailla mentiin hyvin, nyt tultiin Teneriffalta ja matkarattaat sielläkin messissä. Meillä on aina mennyt rattaat ruumaan, mutta ollaan kyllä saatu ensimmäsinä (ennen matkalaukkuja). Matkarattaat, joissa saa selkänojan alas asti, menee pienellkin vauvalle, meidän poika käyttänyt niitä 3 kk:n ikäisestä lähtien.
 
pikkuvinkkinà ettà joillakin lentokentillà rattaat saattavat tulle eri paikkaan kuin muut saapuvat matkatavarat (tyyliin ylipitàt tai ylimittaiset tavarat). siità ei làhtòselvityksessà aina huomauteta....
nimimerkki kerran omia rattaitaan tàhystellyt ja kadonneiksi jo luullut
 

Yhteistyössä