Matkavinkkejä kaksin 4v kanssa - varustus

  • Viestiketjun aloittaja Matkavinkkejä kaksin 4v kanssa
  • Ensimmäinen viesti
Matkavinkkejä kaksin 4v kanssa
Hei,

eli onko vinkkejä ?
Mietin otanko vielä rattaat - kaksin lapsen kanssa tulee olemaan haastavia tilanteita , jos hän väsähtää. Mukana matkalaukut yms tavaraa raahattavana.

Etelään mennään, lennot on suorat , bussikuljetus hotellille.
Lentokentällähän lienee rattaita tarvittaessa.
Hotellilta tosin on matkaa esim rantaan melkein 2 km.

Omat rattaat on hyvät Brio Racet , vaan painaa 11 kg - ja ne lasketaan ko matkayhtiön toimesta lapsen matkatavarakiintiöstä pois.
Voisin hommata sateenvarjot - tosin se ei tunnu järkevältä.

Hotellimme ei ole hieno , en usko että sieltä saa rattaita - ja lapsi on niin iso jo, ettei kaikki taida käydäkään.

Jos mukana olisi usemapi aikuinen , asia olisi helpompi ja mahd kantajia väsyn sattuessa sitten mukana.
Samoin minua harmittaa jos lähtemiset ja menot tyssää siihen että lapsi tekee tenän - on aina helppo/helpompi silloin nostaa hänet rattaisiin ja mennä vaan - kävelylle yms ...

Eli vinkkejä kaksin 4v kanssa matkustaneelta ?
 
Tuli mieleen tällainen, että jos ehdottomasti tarvitsette rattaat, niin ostakaa jotkut halvat, käytetyt ja kevyet kirpparilta ja hylätkää ne kotiin lähtiessä matkakohteeseen? En tiedä, mihin rattaita voi hylätä... ei nyt kadulle ainakaan, mutta voisko ne jättää esim. hotelliin ns. lahjoituksena niin ei tarvitse enää kotiin raahata?

Me oltiin reissussa 2,5-vuotiaan kanssa rapakon takana pari vuotta sitten - ilman rattaita! Jos tarve vaati, joku seurueesta välillä kantoi mukeloa sylissään. Mutta tämä tosiaan toimi siksi, että meitä oli useampi aikuinen mukana. Toisaalta teimme matkan myös siihen aikaan, kun jo totuttelimme rattaista pois. Reippaasti taapero jaksoi ja lepäsi välillä sylissä. Tärkeintä oli muistaa, ettei ollut kiire minnekään vaan mentiin ja tehtiin asiat taaperon tahdissa. Pärjättiin hyvin.
 
"vieras"
4-v ja 11 kg? meillä on tuon ikäiset painaneet 18 kg ja ihan normaalin kokoisia ovat. Eivät olisi mitenkään päin enää rattaisiin mahtuneet saatikka niissä suostuneet istumaan, mut ehkä sun lapsi vielä pystyy kokonsa puolesta rattaita käyttämään. Toisaalta luulis, et noin iso lapsi osais jo vähän kävelläkin. Ethän sä niitä matkatavaroita sinne rannalle raahaa, joten pitääkö niiden matkalaukkujen kanssa kulkea pitkiä matkoja niin et lapsi joutuu kävelemään vieressä?
 
paljon matkustanut
Ei meillä noin isolle kyllä mitään rattaita olla enää raahattu.
Viimeksi käytiin EuroDisneyssä (lapsella oli silloin ikää 4vja 2kk) ja siellähän se JUOKSI ympäri aluetta koko päivän. Välillä sitten istuttiin syömään tai jätsille tms. Ja laitteissa meni tietysti aikaa.
Iltaisin oli kyllä tosi poikki :D

Ja edellinen etelän reissu (ikää silloin 3v7kk) tehtiin ilman rattaita. Hotellilta oli matkaa rantaan n 1,5km ja sen lisäksi käveltiin pitkin rantakatua kilometri tolkulla välillä. Niistäkin selvittiin hyvin pitämällä taukoja silloin tällöin. Toisina päivinä sitten kyllä toki ihan oman hotellin uima-altailla.

Mutta meidän lapset ovat kyllä tottuneet kävelemään pitkiä matkoja kotimaassakin.
 
No joo
Itse sä lapsesi tunnet. Lapset on niin erilaisia. Jos lapsella on tapana tehdä tenät eikä ole tottunut kävelemään pitkiä matkoja niin ota toki ratttaat. NAutitte molemmat lomasta enemmän. Matkatavarat mahtuu vaikka yhteen laukkuun, ei sinne koko omaisuutta tarvi ottaa mukaan.

Täällä taas jollain oikein lukutaito huipussaan. Missä kohtaa apnsanoi että lapsinpainaa 11kg?:) puhe oli rattaiden painosta.
 
har
Jos lapsi pääasiassa kuitenkin kävelee itse niin oletko harkinnut kantoreppua? Esim. meidän 4-vuotiasta pystyisi ihan hyvin satunnaisesti kuskaamaan Ergossa selässä. Ei vie paljon tilaa ja on kevyt kuljettaa mukana.
 
"poikia3"
Ensinnäkin, minusta ei haittaa, jos rattaat vähennetään lapsen tavarakiintiöstä, käytettäväksi jää kuitenkin vielä 29 kiloa, kahdelle ihmiselle, joista toinen on lapsi, tuo on valtavan paljon.

Rattaat otat mukaan, jos sinusta tuntuu siltä, että ne ovat tarpeelliset. Lapsen kanssa reissatessa kannattaa ainakin mukaan ottaa reppu, jää kädet vapaaksi kaikelle muulle tekemiselle. Lapselle kannattaa myös ottaa sinne lentokoneeseen jotain leluja ja tekemistä, että jaksaa istua koneessa pitkän lennon.

Paljon riippuu myös kohteesta ja lapsesta. Jos on vilkas lapsi ja vilkas lomakohde, paljon liikennettä yms. kannattaa ne rattaat ottaa mukaan. Tai jos on vaikka paljon kannettavaa. Jos lapsi vielä nukkuu päiväunia tai iltaisin aiot olla myöhään ravintolassa / kaupungilla, niin itse saattaisin käyttää rattaita myös silloin.
 
"vieras"
minä ottaisin rinkan matkatavaroille, mahtuu enemmän tavaraa yhteen eikä tarvitse raahata useampaa erillistä laukkua, omaa neljävuotiasta on nimittäin pakko pitää kädestä kiinni lentokentällä. ottaisin myös rattaat ja ergon, ergo on kiva jos on jyrkempi maasto ja rattaita hankalampi työntää. rattaat myös kivat vaikka tavaroille jos lapsi vaikka osan matkoista kävelisikin. hyvää reissua!
 
"Jenis"
Riippuu mitä meinaatte tehdä lomalla. Jos kävelette vain rantaan ja takaisin, en kyllä ottais minkäänlaista ratasta mukaan. Oma nelivuotias ei oo istunut rattaissa varmaan 2 vuoteen... Viime kesänä olin reissussa 4-vuotiaan ja 1-vuotiaan kanssa, ja apuvälineenä oli pelkkä kantoreppu. Se on kyllä tosi näppärä, varsinkin kentällä missä ei muuten meinaa millään riittää kädet kaikkeen.
 

Yhteistyössä