matkustus ja myöhäinen lento

Auttakeeha. Lähdetään ekalle pitkälle lennolle tytön ollessa n. 1v2kk.. Lento lähtee joskus puolilta öin.
Miten ihmeessä olette toimineet pienen kanssa tollasessa tilanteessa?
Yöunille tuo menee nykyisin (nyt siis 11kk) klo19 ja tuskin sittenkään paljoo myöhempään jaksaa valvoa. Ei ole koskaan vielä elämässään nukahtanu yöunilleen muualle ku sänkyynsä, siis "vahingossakaan" (esim auto tms). Tyttö on muutenkin ..hmm..haasteellisempi.. eli vaihtoehdoksi ei käy a) syli eikä b) vaunut tms. Ei oo ainakaa tähän päivään mennessä suostunu nukahtamaan syliin ainkaan missää vieraassa/mielenkiintosessa paikassa.
Toinen tilanne on se, että paluulennon vaihto saattanee sattua puolille öin, eli toinen kone kentällä illasta ja sit ooteltava kentällä yöhön :whistle:
 
Meilla ainakin lennot menneet aina "nukkumisen merkeissa", lahestulkoon aina, siis l«kellon tai vuorokauden iakaan katsomatta. Lentokoneen tasainen "tarina ja suhina" usein nukuttaa ja rauhoittaa. Juomia mukaan (nousut ja laskut) jos tarvetta. Kannattaa yrtittaa "ottaa rennosti" vauva kun vaistoaa jos aitina rupeaa "hrmoilemaan ja stressaamaan).
Jos pitkalle lenoolle, kannattaa kysya "koppapaikkoja", meilla poika kyllakin nukkui aina sylissa :)
 
Onko sulla kantoliinaa tai -reppua? Ihan ylivetoja vekottimia lentokentillä ja koneessa. Me lennettiin Thaimaan Phuketiin alkuvuodesta (tyttö oli 1v1kk), suora lento joka lähti iltakymmenen aikaan ja kesti reilut 10 tuntia. Muksu viihtyi hereilläollessaan telkkaa katsoen, pieniä eväitä napostellen ja viereisessä penkkirivissä istuneet leikki-ikäiset pojat viihdyttivät myös neitiä. Menomatkalla ei tullut kertaakaan itku, palatessa tais tirauttaa hiukan just ennen nukahtamistaan.

Parin viikon päästä lähdetään taas Thaikkulaan, tällä kertaa lennetään päivällä Wieniin jossa odotellaan 7 tuntia lentokentällä ja yökoneella mennään Bangkokiin, jossa ollaan päivä ja sitten lennetään vielä Samuille. Tyttö on silloin 1v9kk. Vaikka mikä tulis, niin ole itse rauhallinen, varaa käsimatkatavaroihin tarpeeksi vaihtovaatteita ja vaippoja, pientä evästä (leipää, maissinaksuja, talk-muruja, rusinoita yms) sekä tietty ruokaa ja maitoa, jos et imetä. Paljonko muksu painaa? Useimmissa koneissa alle 11kg voi laittaa ns. baby basketiin, kannattaa kysyä jo ennen matkaa olisko teidän mahd. saada babybasketpaikka.

Hyvää matkaa, hyvin se suttaantuu kun päättää, ettei pienet töyssyt kaada! :)
 
^kiitos :)!
Miten teitte kentällä ku ootitte lentoa? Yleensähän se tuntuu lähtevän puoliltaöin?
Tytsy painaa lähemmäs 11kg jo nyt.. mut kuulema noi basket-paikat on kuiten tilavampia vaikkei sellsessa nukkus ?
Jep, on kantoliina. Sen ajattelin juuri ottaakin mukaan, rattaita ei varmaan oteta ollenkaan.
 
Me päästiin kentällä suoriks check-iniin ja ei siinä kauheasti ehtinyt mitään tekemään, kun päästiin jo koneeseen. Tyttö oli tietty väsynyt, mutta jaksoi liinasta kuikuilla uutta paikkaa ja ihmispaljoutta. Jos sun lapsi kävelee jo (meidän ei kävellyt tuolloin enkä viitsinyt laittaa konttaamaan likaisille lattioille) niin mikäs sen hienompaa viihdykettä, kuin juoksennella lentoaseman pitkillä käytävillä ja avarissa oleskelutiloissa :)

Basket-paikat on tilavampia, sen vuoksi jotkut vauvattomat varaavat paikan isomman jalkatilan takia. Mutta jos on oikeasti pitkä, niin tuollainen paikka, jossa edessä on sermi eikä jalkoja saa kuitenkaan suoraksi, on aika paha. Mun mies on 190-senttinen ja Gambianmatkalla meillä oli ekstrajalkatilapaikka ja miehellä puutui kintut kun ei saanut niitä suoriksi, vaikka polvet koukussa tilaa olikin enemmän.

Kantoliina toimii koneessa myös tyynynä ja vilttinä, joten se on kyllä tosi hyvä kapistus. Kuitenkin, jos olette jonnekin lämpimään maahan menossa, niin liinaillessa tulee kyllä ihan liian kuuma. Eli itse ottaisin kyllä vaunutkin mukaan, jos aurinkomatkalle suuntaisin.
 

Yhteistyössä