Megaraivarit

Meidän tyttö 2v1kk on saanut tällä viikolla ihan hirveitä raivareita lähes päivittäin. Temperamenttinen lapsi, hyväntuulinen ja puuhakas. Tähän asti on pääpiirteittäin selvitty puhumalla, vaan ei enää... Kohtaus alkaa yleensä samaan aikaan päivästä. Lähtee siitä, kun pukee itse tai leikkii jotain mikä ei sitten sujukaan. Lopulta kaikki on huonosti ja käytös aivan absurdia. Ekoina päivinä itseltä paloi pinna totaalisesti ja huusin minkä kerkesin ja yritin "kieltää" raivoamisen. Olin myös tarpeettoman kovakourainen ja nyt se harmittaa. No, eihän mikään tällainen toiminut, kohtaus vaan paheni ja piteni. Yritin pitää omassa huoneessa ja vaikka mitä, huonolla menestyksellä.

Tänään otin likan tiukkaan otteeseen syliin ja annoin riehua. Lähes puoli tuntia jaksoi, jonka jälkeen kertoi rauhoittuneensa ja halailtiin. Sitten lähdettiin pissalle ja kohtaus oli ohi. Loppuaamupäivän oli kuin pieni enkeli. Tämä toiminta tuntui oikealta, mutta kyllä se kiinnipitäminenkin aika hurjalta tuntuu. Uskon, että kohtaus meni nopemmin ohi näin ja omat hermot oli helpompi pitää kurissa.

Miten te olette toimineet tällaisessa tilanteessa? Kuinka kauan tällaisia raivareita voi odottaa ilmestyvän? Onhan muillakin ollut näitä, onhan?

Kiitos jo etukäteen!
 
Ne ovat uhmaoireita todennäköisesti ellei lapsi käytä mitään lääkkeitä säännöllisesti. Lääkkeet voivat aiheuttaa myös raivokohtauksia,mutta niiden aikana lasta ei saa hallintaan. Jos ei ole lääkitystä niin silloin tuo sylihoito on tehokkain. (ainakin meillä ollut). Ottaa lapsen vain syliin,pitää kiinni tiukasti ja jämäkästi,mutta ei puhu mitään tai purista lasta. Ennen pitkää lapsi huomaa,ettei kiukkuaminen auta ja lopettaa. Jotkut joutuvat tekemään usemman kerran niin ja toiset lapset oppivat parista kertaa. Meillä jouduttiin pitämään sylissä noin 3 kuukautta päivittäin raivokohtausten takia. Lapsi oli kohatusten alkaessa 2v 5kk:tta. Jos syli taktiikka ei auta pitää ottaa muut keinot käyttöön. Jos lapsi ymmärtää puhetta niin kohatuksen jälkeen on hyvä selevntää miksi joutui syliin rauhoittumaan ja ilmoittaa,että se ei ole sopivaa käytöstä. Näin lyhkäisyydessään
 

Yhteistyössä