Miehet ja synnytysvalmennus

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja ap, 30.05.2009.

 1. ap

  ap Vieras

  Miten teidän miehet ovat suhtautuneet synnytysvalmennuksiin? Meidän nurisee, mutta tulee mukaan kun pakotan. Tänään käytiin Jyväskylässä tutustumiskäynnillä sairaalaan. Sinne hän lähti suht koht kiskomatta, erityisesti kai ettei mun tarvitsisi ajaa. Viihtyvätkö muiden miehet näissä?
   
  #1
 2. EllaMaaria

  EllaMaaria Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2008
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyl mun mies ihan mukisematta lähti....

  Ei oo valitellut.
   
  #2
 3. ap

  ap Vieras

  Niin, siitä sentään ukko saa ison plussan, että haluaa kumminkin mukaan synnytykseen. Valmennukset eivät vaan kiinnosta.
   
  #3
 4. EllaMaaria

  EllaMaaria Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2008
  Viestejä:
  1 567
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä ne nyt oli melko turhiakin... et eipä sillä....
  Mutta ko esikoinen, ni tuohan oli kans ku lentoon lähdös... :D

  Mut pääasia oikeestaan on, et kertoo mitä haluaa miehen tekevän synnytyksessä vai haluaako mitään. En mie ainakaan tosiaan kokenut noita valmennuksia mitenkää nii valmentaviks tai auttaviks... semmoista löpinää, jonka ties jo muutenki....
   
  #4
 5. Vieras

  Me emme kumpikaan käyneet. Yhdessä tilaisuudessa olimme yhdessä ja huh huh, mitä touhua. Aivan järkyttävää lässytystä ja yhteystietojen vaihtelua muiden pariskuntien kanssa. Emme vaihtaneet, emmekä toiste menneet. Hienosti syntyi esikoinen maailmaan ilman valmennuksiakin. Naurettavaa ajanhukkaa mielestämme.
   
  #5
 6. Kowalski

  Kowalski Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  82 479
  Saadut tykkäykset:
  5
  Mun mies oli mukana synnytyssairaalakäynnillä (tutustuminen ja hiton pitkä&puuduttava imetysinfo), perhevalmennuksessa kävin yksin enkä nähnyt mitään syytä siihen että miehenkin olisi pitänyt siellä olla (juteltiin raskauden ajan vaivoista, rintapumpuista, synnytysasennoista jne).

  Molemmissa synnytyksissä on ollut mukana.
   
  #6
 7. ap

  ap Vieras

  No meilläkin toivottiin miesten osallistvan imetysvalmennukseen. Vaikea tajuta miksi. Sen kyllä varmaan skippaan itsekin, ei sitä varmaan kuuntelemalla opi.
   
  #7
 8. vieras

  vieras Vieras

  kyllä meillä käytiin läpi myös isän roolia synnytyksessä, annettiin vinkkejä, isät sai itse kysellä mitä halusvat jne. ei se ollut niin äiti-orientoitunutta. ja kaippa nuo ukotkin sitten helpommin ymmärsvät mitä kaikkee vaivaa se raskaus voi tuoda mukanaan, kun joku oikeen "virallisesti" asiat esitti eikä vaan kuullu vaimon narinaa B)
   
  #8
 9. hei

  hei Vieras

  mene kuitenkin kuunteleen vinkkejä ja niksejä.
   
  #9
 10. ap

  ap Vieras

  Mulla on kilokaupalla kaksplussalehtiä, niissä on paljon asiaa aiheesta. =) Tosi kiva muutenkin, melkein mistä vaan olen hommannut vauvan tavaroita, aina joku lykkää lisää lehtiä matkaan.
   
  #10
 11. leijona76

  leijona76 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  41 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyl se ihan omasta tahdostaan oli valmennuksessa ja sairaalakäynnillä.
   
  #11
 12. v

  v Vieras

  Meillä sekä minä että isä käytiin "pakon edessä" valmennuksessa. Täysin turha hömpötys lässytys oli. Onneksi seuraavien kohdalla ei ole tarvinnut käydä.
   
  #12
 13. "Jaiks"

  "Jaiks" Vieras

  Mun mies ei oikein ole innostunut lähtemään. En nyt toisaalta kehtais yksinkään mennä, kattoovat varmaan että oon joku tuleva yh..
   
  #13
 14. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ensimmäisen lapsen kohadalla mies kävi mielellään mun kans valmennuksessa ja me koimme sen ihan hyödylliseksi. Riippuu varmasti paljon kunnasta ja pitäjästä mitä valmennus sisältää, mutta meillä käsiteltiin paljon myös isän roolia synnytyksessä, imetyksessä (varsinkin ongelmatilanteissa sekä seksuaalisuuden kannalta), vauvanhoidossa ja parisuhteen muuttuessa perhe-elämäksi. Toisen raskauden aikana mies oli mukana lähes jokaisella neuvolakäynnillä. Meillä tosin oli neuvolassa meneillään pilottikokeilu jonka aikana oli "pakollista" isän käydä neuvolassa vähintään kerran, sekä osallistua kotikäyntiin raskauden aikana, mutta mielellään mies tuli mukaan aina kun pääsi, lähinnä tosin varmistamaan että minä muista kertoa kaikki vaivani (olin sairaslomalla useamman viikon vastentahtoisesti ja olisin varmaan vähätellyt oireitani jotta pääsisin pian taas töihin, jos mies ei olisi ollut mukana). Olen kuullut monilta muilla paikkakunnilla asuvilta kavereilta ettei valmennuksen tai neuvolat ole läheskään samanlaisia ja yhtä hyödyllisiä, joten ymmärrän kyllä ettei ne välttämättä huvita.
   
  #14
 15. "JJJ"

  "JJJ" Vieras

  Onko jossain joskus pakotettu valmennukseen? Ei meillä ainakaan. Kolmatta odotan syntyväksi enkä ole kertaakaan valmennuksessa käynyt (olen työni vuoksi opiskellut poikimiset, porsimiset ja varsomiset etu- ja takaperin ja koska esim lehmän poikiminen käy ihan niin kuin ihmisen synnytys en kokenut mielekkääksi tuhlata aikaani moiseen)
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä nimenomaan mies oli synnytysvalmennuksessa meistä ainoana, kun olin itse kiinni töissä toisella paikkakunnalla. Hän keräsi kaiken tärkeän infon ja opasti minua. Olivat katselleet jonkun videon (jonka sai minulle lainaan kotikatseluun), ja sanoi kyllä, että se tuntui vähän ahdistavalta sekä hänestä että aika monesta muusta paikalla olleesta. Omasta mielestäni video oli ihan normaali eikä ahdistava. Oli hyvä, että hän kävi valmennuksessa - me naiset varmasti enemmän haetaan itse netistä tietoa yms, miehet taas mielellään kuulevat joltain asiantuntijalta suoraan mitkä ovat omat tehtävät synnytyksessä. Toisessa perhevalmennuksessa eli vauvan hoidossa olimme yhdessä.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä mieskin oli mukana synnytysvalmennuksessa 2012. Oli kyllä niin turhaa liibalaabaa, että.
   
  #17
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti