mies hoitaa vauvaa humalassa

Ei hyvä todellakaan. Mun mielestä lapset ja alkoholi ei sovi yhteen ollenkaan. Sillon kun lapset on paikalla tai on omalla hoitovastuulla, niin en ota tippaakaan. Yritän myös vältellä paikkoja joissa joutuisivat katselemaan aikuisten juomista. Opetan mieluummin, että hauskaa voi pitää ilman alkoholiakin. Harmi vaan, että niin moni aikuinen on jo unohtanut miten pidetään hauskaa ilman alkoholia...
 
paljonko promilleja? mikä tarkkaavaisuusaste noin muuten?
Mikä on humalan määritelmä tässä? sekö että ei pysty toimimaan niin kuin selvinpäin toimitaan vai että on vain ottanut vaikka pullollisen olutta joka ei kyllä vielä edesvastuutonta ja vaarallista kenestäkään tee vaikka ei nyt auton rattiin kuitenkaan silloin
 
Miehen mielipidettä ja ajatusta kysyin, mutta kiitos. Jos jäisikin yhteen, mutta ei.

Minusta myös pitäisi kyetä hoitamaan se rajallinen aika täysin ilman alkoholia. Ainakin, jos kyseessä on mies, joka ei kykene jättämään yhteen.

Mutta miehet?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 17.02.2007 klo 22:36 vieras kirjoitti:
Mitä mieltä olette miehet? Tekisittekö itse näin?

Menisittekö lasilliselle tai useammalle (pienen) lapsenne kanssa esim. anniskeluoikeudet omaavaan kahvilaan? Missä menee mielestänne raja?
Noup. Tietty en siinä mitään pahaa nää jos yhden olusen kotona kumoaa vauvan hoidon ohessa. Itse jätän tuon yhdenkin väliin. Anniskeluoikeuksia on nykyään joka paikassa, myös markettien yhteydessä olevissa lounaskahviloissa. Me käymme silloin tällöin (viikonloppuisin) tällaisissa paikoissa lounaalla ja en näe siinä mitään pahaa jos joku tulisi sinne vauvan kanssa. Saatamme myös tehdä näin kunhan jälkikasvu piakkoin syntyy. Savullisiin paikkoihin emme tietnkään mene.

Ihmetyttää muutenkin tämä suomalaisten kaljoittelukulttuuri kun lapset laitetaan kantamaan mäyräkoiria. Ja sunnuntain kaljanmyyntiä olen ihmetellyt jo pitkään. Eikö porukka kerkiä pe ja la vetää tarpeeksi kun sunnuntaisia kaupoissa ja huoltoasemilla mäyräkoirapinot hupenee silmissä. Vai onko noin moni viikonlopun töissä ja nollaavat nupin sunnuntaina töiden jälkeen?<br><br>
 
hepsan
Vauvanhoito ja alkoholi eivät sovi yhteen. Itselläni silloin kun oli vauvoja, ei tullut mieleenkään ottaa alkoholia jos hoidin vauvoja. Nyt kun lapset jo isompia, niin iltaoluet lasten läsnäollessa ovat ok. Dokaaminen sitten ei, parempi mennä muualle.
Olen sitä mieltä että humalassa (=useampi alkoholiannos) ja vauvanhoiton on hyvin riskialtista.
 
Ei se humala sovi yhteen vauvan hoidon kanssa. Omakohtaisesta kokemuksesta viisastuneena tein aikanaan päätöksen että humalassa ei miehellä ole lapsen lähelle asiaa. Meinasi nimittäin kaatua kerran kännissä ulkoportaat alas 5 kk vanha lapsi sylissään. Ja sama sääntö toisaalta äideille, eli ei alkoholia ja lastenhoitoa.
 
jopo

Ei humalassa, mutta kyllä lasten kanssa saa mielestäni hyvin kohtuudella alkoholia nauttia. Asun ulkomailla maassa, jossa alkoholikulttuuri on paljon suomalaista terveempi. Ei todellakaan vedellä kännejä, mutta alkoholi on aivan arkipäivää, myös lasten seurassa. Alkoholin ikärajakin on vain 16 vuotta, mutta nuoret eivät heilu kaduilla kännipäissään. Viiniä ja olutta saa joka paikasta, myös yöhön asti auki olevista kioskeista, ja lisäksi alkoholi (riippuen lajista) jopa puolet halvempaa kuin Suomessa. Mielestäni (Suomessa yllättävän yleinen) absolutismi on yhtä lailla kuin humalahakuinen juominenkin merkki siitä, että yhteiskunnalla ei ole tervettä suhtautumista alkoholiin.

Mielestäni siis alkoholin saatavuus tai hinta eivät todellakaan ole pohjimmaisia syitä siihen miksi kännejä juodaan. Todellinen syy on jossakin muualla, en sitten tiedä missä.. Mutta mielestäni lasten seurassa saa todellakin seurustella juoden viiniäkin tai olutta. Samoin illallisella saa kernaasti olla viiniä esillä. Jopa lasten juhlilla täällä on aikuisille tarjolla viiniä, mutta ihmiset eivät juo edes hiprakkaan asti. Toivoisin niin kovin lasten ottavan mallia tästä alkoholikulttuurista. Isänsäkin on erittäin kohtuullinen alkoholin nauttija; nauttii pari kertaa viikossa yksittäisen alkoholiannoksen tai kaksi. Uskon vakaasti esimerkin voimaan.

 
koi-isä
Aivan kuten jopo, näin.

Alkoholi on mielestäni aivan normaali osa elämää, kuten lapsille (isoille ja pienille) vaikkapa karkit ja limu. Kaikkea kohtuudella, lapset ei saa syödä karkkia ei syödä sokerihumalaan asti- aikuiset ei juo alkoholia humalaan asti.
Kuitenkin, meillä lapset saa välillä syödä karkkia, ja aikuiset saa juoda ruoan kanssa viiniä tai ottaa kaljan illalla, mutta kaikella on rajansa ja ne rajat haluan lapsilleni siirtää.


(meidän läheisellä lasten leikkipuistossa on kahvila, jossa saa myös olutta ja viiniä, enkä näe että siinä on mitään väärää)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 09.03.2007 klo 14:45 Aüüe kirjoitti:
Ei se humala sovi yhteen vauvan hoidon kanssa. Omakohtaisesta kokemuksesta viisastuneena tein aikanaan päätöksen että humalassa ei miehellä ole lapsen lähelle asiaa. Meinasi nimittäin kaatua kerran kännissä ulkoportaat alas 5 kk vanha lapsi sylissään. Ja sama sääntö toisaalta äideille, eli ei alkoholia ja lastenhoitoa.
Mustavalkoista. Esim. yksi tai kaksi olutta ei ole vielä humala. Mutta totta, että humalassa ei lapsia hoideta! Humalaan vaan tarvitaan aika monta...

Mun mies nautti eilen takapihan terassilla ruoan kanssa 2 olutta, itsekin join lasin siideriä. Eipä se missään tuntunut ja ihan normaalisti hoideltiin lapsia. Osataan jättää siihen "yhteen", sekin tapahtuu aika harvoin. =)
 
kuka tietää
...minkälaisen AIVOVAMMAN lapsi/vauva voi saada, kun "vahingossa" humalaisen äidin tai isän sylistä putoaa esim. pää edellä lattialle?
tai humalainen huom! humalainen kaatuaa vauva sylissä tms...

JÄLKI ON KARUA ja ANTEEKSI TEKOAAN EI ITSELLEEN KOSKAAN ANNA!

Suosittelen jättämään lasten hoidon lomassa juopottelun kokonaan pois..
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.02.2007 klo 07:40 vieras kirjoitti:
Menisittekö lasilliselle tai useammalle (pienen) lapsenne kanssa esim. anniskeluoikeudet omaavaan kahvilaan? Missä menee mielestänne raja?
Voisin mennäkin yhdelle. Täällä on italialaiskahvio, josta saa myös alkoholia. Tosin tähän mennessä olen ottanut kahvin, mutta en näe pahana esim. Irish Coffeen tai vastaavan ottamista. Ruualla voi ravintolassa nauttia oluen tai viinin. Itse pidän rajana rattijuopumusta. Jos et voi ajaa autoa, nin et hoida lapsiakaan. Myös toisinpäin. Pari lasillistakin voi ottaa, kunhan odottaa ensimmäisen palamista ensin.

Kapakat taas eivät ole sopiva paikka lapsille, eikä mikään paikka missä poltetaan tupakkaa.
 

Yhteistyössä