mihin leivonnaiseen voisi käyttää pakastettua mansikkaa?

  • Viestiketjun aloittaja ikiliikku
  • Ensimmäinen viesti
Ota 800g mansikoita sulamaan, sama onko survosta vai kokonaista. Tee irtopohjavuokaan keksimuru + voisula-pohja (esim. juustokakun pohjana käytettävä ). Sit vaan pari dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja pari dl kermaa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot (sokeria maun mukaan ) ja liivatetta joukkoon kans. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Sit ajat mansikat tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella (lisää sokeria maun mukaan ), lisäät liivatetta, ja kaadat vuokaan kerma-vaniljakastikehyytelön päälle. Anna hyytyä kunnolla jääkaapissa, useita tunteja. Sit vaan irrotellaan vuoasta, koristellaan ja namsnams :p
 
no kyllä itse ainakin käyttänyt ihan tavallisiin marjapiirakoihin. Aivan ihanaa saat jos mansikkasoseen sekaan laitat hieman pottujauhoja että kestää paistamisen ja sen levität piirakkapohjalle ja päälle rahkaseos.
 
Kla
1. Painele murotaikina pienehköjen leivosvuokien pohjille ja reunoille ja paista uunissa kypsiksi.
2. Sekoita survotut mansikat rahkaan tai tuorejuustoon tai kermavaahtoon, lisää sokeria ja vaniljasokeria. Täytä esipaistetut, jäähtyneet kupit seoksella. Koristele esim. mansikoilla tai punaisilla karkeilla.
 

Yhteistyössä