mikä avuks, lapsen (3,5v) syönti ongelmaan?

  • Viestiketjun aloittaja auttakaa
  • Ensimmäinen viesti
Onhan allergioitten mahdollisuus selvitetty? Tiedän tapauksen missä lapsi käyttäytyi noin ja siitä alkoi tutkimutkset, oli allergioita ja jotain häikkää ruokatorvessa..

Mutta jos on terve lapsi niin herkkuja ei todellakaan anneta ruuan tilalle.. syökö perunan muussattuna? jos syö niin muussaa joukkoon se rasva, rasva on tärkeetä lapsille!
Ja kokeile bataattia, sitä voit nimittää makeaksi perunaksi, mikä se onkin:D pikku hiljaa maistatat sitä jos se alkaaa uppoomaan niin sekaan voi sit piilottaa porkkanaa jne..
 
auttakaa
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 20:15 koivunkäpy kirjoitti:
Onhan allergioitten mahdollisuus selvitetty? Tiedän tapauksen missä lapsi käyttäytyi noin ja siitä alkoi tutkimutkset, oli allergioita ja jotain häikkää ruokatorvessa..

Mutta jos on terve lapsi niin herkkuja ei todellakaan anneta ruuan tilalle.. syökö perunan muussattuna? jos syö niin muussaa joukkoon se rasva, rasva on tärkeetä lapsille!
Ja kokeile bataattia, sitä voit nimittää makeaksi
oon yrittäny kysellä neuvolatädiltä noista allergiakokeista.. mut se nyt ei osannu auttaa/sanoa siihen mitään.. :/

ja niinkuin jo kirjoitin niin peruna menee eri muodossa, ranskalaiset, keitetty peruna ja muussina/soseena, jossa seassa voi joskus olla rasvaa, sipulia ja paistettuajauhelihaa.. :)
 
Pikkuhiljaa alat maistattaa pieninä erinä uusia makuja.Eihän lapsi tykkää muista kuin tutuista mauista jos ei ole tottunut syömään kuin muutamaan ruoka-ainetta.
Usein lapsilla tuo syömättömyys on vallankäyttöä.Kenenkään kurkusta ei voi sitä ruokaa väkipakolla työntää alas.Näin ollen lapsi hyvinkin pian huomaa,että tässä asiassa on hirmu helppo vedättää vanhempia.Vanhemmat ei raaski aiheuttaa lapselle mielipahaa ja eikä pitää nälässä.Näinollen vanhemmat tarjoaa lapselle vain sellaista ruokaa mitä hän mukisematta syö.Lopputulos on se,että lapset syövät todella suppeasti.
Tähän auttaa kärsivällisyys ja päättäväisyys.Pikkuhiljaa maistellaan uusia makuja ja totutellaan niihin.Jos tarjolla oleva ruoka ei kelpaa,niin muutakaan ei tule.Seuraavalla aterialla voi tarjoilla samanlaisen annoksen.Nirsoilevat lapset ovat yleensä myös hyvin päättäväisiä ja jaksavatkin odottaa esim seuraavaan päivään,että heille tarjoillaa mieleistään ruokaa.

Pikkasen sekavasti selitetty,mutta toivottavasti siitä jotain selkoa sai :)
 
Kuulostaa hyvin tutulta. Aikani yritin tuputtaa, pesin muutamat oksennukset lattialta, MUTTA sitten ajattelin että en ota stressiä enään. Syö tai ole syömättä. En antanut kyllä herkkujakaan, mutta en tehnyt ruokapöydässä ruokailua stressaavaksi tilanteeksi jatkuvalla tappelulla. Ajattelin että kukaan lapsi ei ole aikuiseksi asti syönyt vain muutamia ruokalajeja. Uskon että jatkuva tappelu saa aikaan vastareaktion ja lapsi lakkaa syömästä.
Annoin Sanasolia ruoan lisäksi ja niin neiti pikkuhiljaa vuosien varrella on aina jotain uutta oppinut syömään. Silti on erittäin tarkka kaikkien uusien ruokien kanssa. Kaikki"kököt "oksettaa ja herkästi nyppii ja tonkii ruokaa. Mutta on ollut terveenä ja kasvaa. Joten en ota stressiä.
En todellakaan usko että lapsia voi pakottaa ruokailemaan. Meillä kahdella ensimmäisellä lapsella ei ollut koskaan mitään vikaa ruokailussa, kaikki meni . Mutta nuorin oli oma persoona alusta lähtien. Olen antanut niitä ruokia mitä syö jotta edes jotain saisi syötyä. Kaikki me muut syödään ihan normaalia terveellistä kotiruokaa, ja on esimerkkiä nuorimmalle, mutta silti ei kunnolla syö.
Elämä opettaa, uskon niin.
Kehoitan lopettamaan painostaminen ja hyväksymään lapsesi huono ruokahalu, anna olla sellainen kun on. Koeta jos jotain vitamiinia saisit annettua ja tosiaan tee ruokailusta sellainen miellyttävä kokemus, ei tappelutanner....

VOIMIA teille..olet erinomainen äiti siitä huolimatta vaikka lapsesi ei olekkaan mallioppilas ruokailussa. Muista se!!!!
 
Luulen, että tässä on nyt kyseessä puhtaasti psykologinen lukko syömisen suhteen. Poika on siinä iässä, että isän mallin mukaan mennään. Jos isä vaatii omat ruuat ja on kovin nirso, niin poika tod. näk. seuraa. Kirjoitit myös, että veljesi saa pojan syömään vierailuillaan. Sekin viittaa siihen, että syöminen on vaan lapsen mielestä sellanen poikien juttu, kun veljesikin syö, niin lapsikin syö. Ja jos herkut menee, niin mitään fysiologista estettä tod. näk. ei ole. Turha tappelu pois. Tuskimpa se lapsi itseään kuitenkaan nälkään tappaa.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 14.05.2007 klo 17:54 auttakaa kirjoitti:
hyvin hän kasvaa, 3v neuvolassa mitat oli 98cm ja 15kg. neuvolatätin mukaan on hoikka poika. =)

meijän perheessä vain minä ja tyttö (kohta 2v) syödään ihan kaikkee. miehelle ja pojalle joudun tekemään aina eri ruuat. :/ eli jotain 3 eri ruokaa joka toinen päivä.
Meidän 2-vuotias on samankokonen.tai painaa 14kg mut pituus sama.tuo syö kyllä ihan melkein kaikkea mitä eteen laitetaan.. :D
 
voisin myös ajatella, että pikkuhiljaa hyvä tulee. Älä annan usein herkkuja, niin aina pikkuisen kerrallaan syö ruokaakin. Kyllähän peruna on ihan terveellistä. Voitko esim. muusin joukkoon laittaa vähän porkkanaa, bataattia, maissia tms jo sitä tehdessäsi? ja niitä pieniä houkuttelevan näköisiä napostelupaloja lautasen viereen. Älä tee numeroa syömisestä, jos ei syö, niin syö sitten seuraavalla aterialla. puurothan ovat myös terveellisiä. Moni allergialapsi on paljon vähemmillä ravintoaineilla. mehuja ei tarvikaan juoda.

Meillä mies(39v) ei ole koskaan aikaisemmin kotonaan eikä missään suostunut syömään kanaa missään muodossa, koska hänen isänsä siirsi kanafobian häneen. Nyt olemme olleet yhdessä n.10vuotta, ja kun laitan kanaruokaa, hänen ei tarvitse syösä, mutta en myöskään laita muuta ruokaa hänelle. (hän laittaa itse myös ruokaa, ei koskaan kanaa) Nyt ensimmäistä vuotta hän on omatoimisesti maistanut pieniä määriä kanaa, jippii!! Eli kyllä isän malli siirtyy vahvasti lapsiin. Lopeta tuo palvelu miehelle toisen ruuan tekemisestä, ellei ole kyseessä allergiat.
 

Yhteistyössä