Mikä firma tekee ns. vanhanajan tyylisiä leivinuuneja??

Alkuperäinen kirjoittaja Hyacinth:
Kermansavella on ainakin tälläinen takka-leivinuuni, kaakelilla ja muillakin pinnoilla sen saa...
Meillä on semmonen vihree itellä. Tosin ei olla ku sillä viel lämmitetty ja makkaraa paistettu. Että leipomisominaisuuksista en viel tie.
Off-topic:

Miten lämpimäksi te tuota kaakeliuunia lämmitätte? Itsellä Kermansaven takka ja mietin, kuinka lämpimäksi sitä voi lämmittää ja esim kaakelit eivät kärsi...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Työäiti:
Alkuperäinen kirjoittaja Hyacinth:
Kermansavella on ainakin tälläinen takka-leivinuuni, kaakelilla ja muillakin pinnoilla sen saa...
Meillä on semmonen vihree itellä. Tosin ei olla ku sillä viel lämmitetty ja makkaraa paistettu. Että leipomisominaisuuksista en viel tie.
Off-topic:

Miten lämpimäksi te tuota kaakeliuunia lämmitätte? Itsellä Kermansaven takka ja mietin, kuinka lämpimäksi sitä voi lämmittää ja esim kaakelit eivät kärsi...
No, ei ole kauheesti kokemusta viel, kun ei olla lämmitetty sitä kamalan kuumaksi viel koskaan. Mutta kerran oli ainakin niin kuuma, että pintaan ei tehnyt mieli koskea... mies oli polttanut useamman pesällisen, silloin kun meillä ei ollut vielä maalämpö päällä raksalla. Voin seurailla tätä nyt, en oo siihen sillain kiinnittänyt huomiota.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Työäiti:
Miten lämpimäksi te tuota kaakeliuunia lämmitätte? Itsellä Kermansaven takka ja mietin, kuinka lämpimäksi sitä voi lämmittää ja esim kaakelit eivät kärsi...
Takkojen mukana tulee yleensä "käyttöohjeet". Meillä valmistaja ainakin suosittelee polttamaan kaksi pesällistä peräkkäin. Enempää ei kannata, koska takan varauskyky on rajallinen ja ne ylimääräiset pesälliset menevät hukkaan. Tuo määrä riippuu varmasti takan koosta ja tyypistä. Kaakelit ei taida kovin äkkiä kärsiä kuumuudesta, tai jos kärsivät, niin sitten alkaa jo lähellä olevat muut materiaalitkin olla vaarassa tai kaakelit ovat viallisia.

Tässä näyttäis olevan Kermansaven ohjeet:
http://www.tulikivi.com/julkaisut/pr/pdf/2008/es1143.pdf
 
Alkuperäinen kirjoittaja tipityy:
Alkuperäinen kirjoittaja Työäiti:
Miten lämpimäksi te tuota kaakeliuunia lämmitätte? Itsellä Kermansaven takka ja mietin, kuinka lämpimäksi sitä voi lämmittää ja esim kaakelit eivät kärsi...
Takkojen mukana tulee yleensä "käyttöohjeet". Meillä valmistaja ainakin suosittelee polttamaan kaksi pesällistä peräkkäin. Enempää ei kannata, koska takan varauskyky on rajallinen ja ne ylimääräiset pesälliset menevät hukkaan. Tuo määrä riippuu varmasti takan koosta ja tyypistä. Kaakelit ei taida kovin äkkiä kärsiä kuumuudesta, tai jos kärsivät, niin sitten alkaa jo lähellä olevat muut materiaalitkin olla vaarassa tai kaakelit ovat viallisia.

Tässä näyttäis olevan Kermansaven ohjeet:
http://www.tulikivi.com/julkaisut/pr/pdf/2008/es1143.pdf
Lähinnä myös mietin, kun palstalla porukka polttaa takkojansa harvoin, ei käytä lämmitystä ja homma toimii. Toki meidän takalla ei ole tarkoitus koko alakertaa lämmittää, mutta eihän sillä nosta keskilämpöä paljon mitään (lämmöt muutenkin päällä) tai ainakin pitää lämmittää useammin. Joko mä olen liian varovainen lämmittäjä tai meidän talo on vaan seula...
 
meiltä löytyy 1900-luvun alkupuolen vihreä kaakelinen pystyuuni..ja me kyllä poltetaan siinä useampi pesällinen kerrallaan tai sit kaksi normaalia + yksi isolla halolla lämmitettävä pesällinen..ja sit siihen uuniin ei kosketa lähimainkaan..

ja siksi ihmettelen näitä nykyajan takkoja,että niissä on joku ihmeen sääntö/suositus,että 2 pesällistä riittäisi..ei kyllä meinaan riitä,jos haluut siitä lämpimän ja varaavan hyödynkin vielä saada..
 
Onko jollain tietoa sellaisesta takkamallista, jossa on luukut molemmilla puolilla (eli tuli näkyy molemmilta puolin takkaa) ja lisäksi siellä keittiön puolella olisi se leivinuuniluukku? Viime kesän asuntomessuilla oli siinä yhdessä hirsitalossa tuollainen takka, mutta ilman uunia. Mahtoiko sekin olla sitten varta vasten jossain teetetty, eikä mikään vakiomalli. nimim."mitä-minäkö vaikea?" ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tresanne:
Onko jollain tietoa sellaisesta takkamallista, jossa on luukut molemmilla puolilla (eli tuli näkyy molemmilta puolin takkaa) ja lisäksi siellä keittiön puolella olisi se leivinuuniluukku? Viime kesän asuntomessuilla oli siinä yhdessä hirsitalossa tuollainen takka, mutta ilman uunia. Mahtoiko sekin olla sitten varta vasten jossain teetetty, eikä mikään vakiomalli. nimim."mitä-minäkö vaikea?" ;)
Tiilerillä on ainakin Tupla-Lauri jossa on luukut molemmin puolin. En ole nähnyt koskaan valmista mallia jossa olisi lisäksi uuni. Lisäksi poikamme kummeilla on valkoinen iso funkkistakka jossa on oikein isot luukut molemmin puolin, siinäkään ei ole kyllä uunia, on takkahuoneen ja olohuoneen välissä tilanjakajana. Tekijää en tiedä, mutta on aivan upea. Kannattaa ottaa yhteyttä ainakin Tiileriin.
 

Yhteistyössä