Mikä ikäero lapsilla kun olette hakkineet vielä tuplarattaat

Riippuu tietysti lapsesta, mutta millaisilla ikäeroilla olette hankkineet tuplarattaat ja oliko järkevä päätös? Kaunko oli käytössä, kuinka vanha oli vanhempi lapsi kun luovuitte tuplista?
 
Meillä tuplat ostettiin pian kuopuksen syntymän jälkeen, ikäeroa lapsilla 1v ja 3 kk. Vieläkin ovat käytössä, tosin malli vaihtui Scoottereihin, kun enää yhtenäinen selkänoja ja täyden makuuasennon puuttuminen ei tuota ongelmia. Esikoinen on nyt 2v ja 3kk ja kuopus siis vuoden.
Meillä oli ensin halvemmat ihan käyttökelpoiset rattaat, mutta nyt Scoottereihin siirtymisen myötä on tuplia ollut kyllä paljon miellyttävämpi käyttää. Kannattaa siis oikeasti miettiä sitä käyttöä ennen ostoa, helposti käy silleen, että jos tulee ostettua huonot niin niitä ei vaan tule käytettyä niin paljon. Pienelle vauvalle suosittelen, että makuuosa ei ole yhtenäinen. Tässä iässä ei enää niin haittaa vaikka onkin pientä nahistelua tai unissaan huitomista.
 
Laitetaampas tähän ketjuun viel toinenkin kysymys: "Mitkä kaikki tuplat ovat osoittautuneet hyviksi lenkki tupliksi?" Eli pitkää kävelylenkiä ajatellen.

Itse "joudun" hankkimaan tuplat jotta päästään lapsukaisten kanssa päivälläkin tekemään kunnon pitkää kävelylenkiä. Ominaisuuksisltaan rattaiden pitäisi olla sellaiset että hyvä työntää mastoossa kuin maastossa (lähinnä asfaltti/aurattutie). Toisen selkänojista mentä makuu asentoon. Mahdollisuus että lapset istuvat kasvot menosuuntaan (joko heittoaisa tai että istuin osan saa käännettyä ympäri)

Jostain aikoinaan sivu silmällä lukenut että renkaissa olisi aika suuri ero kun kaksi eri painoista lasta samoissa rattaissa.....onko kukaan muu kuulluut asiasta? Pitäisikö silloin olla umpi/ilmakennot tms. vai ilmakumipyörät?

Kiitos paljon auttajille!! :flower:

T:Hömelö

 

Yhteistyössä