Mikä kiva muisto lapsuudesta tulee mieleen nyt ensimmäisenä?

Alkuperäinen kirjoittaja lady of the lake:
Lapsuuden joulut mummulassa :xmas:
Samoin. Mummola ylipäätään. Papalle opetettiin joskus se Piste- leikki, ja sen jälkeen sitä mentiin monta kertaa. Pappa ei ikinä sanonut ei, vaan meille oli aina aikaa.

Isän ja äidin erottua muistan kuinka äiti töihin lähtiessään vei meidät hoitoon isän luokse naapuritaloon: pikkuveikka nukkuvana peiton sisässä kannettiin vain tien yli. Se on ollut hauska muisto, mulla on vieläkin ne veljen lempparipussilakanat säästössä jotka siis monesti Laattapolulla vilahtivat aamulla aikaisin.. :D

 
vieras
Ihanat kuumat kesät ja kylmät, mutta kauniit valkoiset talvet mummulassa. Erityisesti ne talvet jolloin tein pitkiä hiihtolenkkejä yksikseni mummulan lähimaastoissa.
 
Ne ihanat kesäillat mökillä, kun saunan jälkeen istui koko perhe koolla iltapalalla ja takassa räiskyi tuli. Mustikkamaitoa lautasella ja hiuksissa järven ja "Erittäin hienon suomalaisen shampoon tuoksu" ja kun unenraukena kömpi sänkyyn, ja kuunteli vanhempien hiljaista puheensorinaa ja järveltä vaimeana kuuluvia veneitten ääniä ja lokkien kirkunaa.

Ne olivat ihania aikoja, silloin koin oloni hyvin turvalliseksi. Siksi varmaan vieläkin lokkien kirkuna saa oloni tuntumaan turvalliselta.
 
vieras
Kun jäätiin Kuplalla tien vrateen.Laitoin kädet ristiin ja toivoin että käynnistyisi.Ja käynistyihän se ja kotiin päästiin:)
En nyt tiedä onko kiva mutta mieleen jäänyt.
Toinenkin autoon liittyvä kun Austin Allegrosta meni tuulilasi rikki kesken matkan.Ensin meni pieniksi palasiksi niin kuin lasi olisi jäätynyt.Kun avasi oven,palaset tippuivat alas.
 
Kesät vietettiin maalla ja se oli ihanaa aikaa. Syksyllä palattiin kaupunkiin ja tuntui, että kaikki talon lapset olivat kasvaneet ja niin ruskettuneet. Koulu alkoi, oli ihanaa pakata uusi reppu ja laittaa uudet vaatteet. Uusien koulukirjojen vastapainettu tuoksu oli huumaava! Koulumatkalla käveltiin punaisten vaahteranlehtien seassa ja kerättiin niitä kirjojen väliin kuivattavaksi.
 
Yksi kesä vietettiin melkein kokonaan mökillä ja otettiin sinne 2 lammasta, 3 ankkaa ja 3 kalkkunaa.. Oli oma kasvimaa ja käytiin kauppa-autolla ostamassa jätskiä :D
Toinen on kun mentiin vanhempien kanssa pääsiäisenä itä-suomessa mettään. Oli lunta ja nukuttiin laavussa rakovalkean lämmössä ja aamupalaksi äiti paistoi lettuja :p Olin sillon 7v. Pilkittiin ahveniakin..
 
Kun äskön vastasin tuohon perheen eka auto gallupiin, niin muistan pitkät mummolamatkat, kun pelattiin autossa autopeliä, väripeliä ja laiva on lastattu. Välillä pysähdyttiin kahville ja eväille jollekin levikkeelle. :)
 
mimmi
Ihan ensimmaisina tulee mieleen kun mummo paistoi karjalanpiirakoita ja niiden jalkeen syotiin lettuja joissa rapea pitsireuna. Sitten ne kesaillat kun juostiin isin kanssa kilpaa mokkitiella. Voi... ne ajat eivat koskaa enaa palaa...
 
TheUnforgiven
koko perheen voimin mentiin aina pohjanmaalle mökille se oli ihanaa..ja ne lapsuuden leikit sukulaislapsien kanssa siellä automatka kun kuunneltiin radiota ja oli sellaset "radiopuhelimet" ennen vanhaa mistä pysty juttelemaan muille autoilijoille joilla kanssa oli sellanen..en osaa selittää paremmin kun olin sen verran pieni..
 
Oltiin lähes aina mökillä viikonloput. Mökin pihassa on pikkanen lampi. Siinä sit pikkuveljen kanssa kumiveneellä soudettiin. Se vaan kun kumivenees oli reikiä ja niitä sit paikkailtiin ja märkiä vaatteita vaihdettiin monta kertaa.
Myös joulut mökillä ja jouluvalot ulkona kuusessa :xmas: :)
 

Yhteistyössä