Mikä on hyvä WC-pönttö?

  • Viestiketjun aloittaja pönttöä ostamassa
  • Ensimmäinen viesti
uuniomena
Meillä ton korkeamman pytyn istuinosan korkeus on n. 47cm ja on todella hyvä. Meillä pituudet käyttäjillä ollu silloin ku ostettiin 180cm, 167cm lyhin oli n. 145cm. Ja ei mitään ongelmia ole ollut reilusti lyhyemmilläkään.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Nalkuttava Talonmies:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Sen verran netistä löysin tietoja, että nykyisten Ido-pönttöjen vakiokorkeus on 65 cm. Kuulostaa tosi korkealta, jos vertaa nykyiseen vanhaan Arabian peruspönttöön joka on 41 cm korkea.

Enpä siis sittenkään ota korkeampaa mallia, koska olen alle 170 cm.
Tuota ei tuo kyllä pidä paikkaansa. Meillä korotettu pönttö on jotain 46-48cm (istuinkorkeus). Muut tavalliset pöntöt sitä 40cm..
Näkyy olevat 46 cm korkeassa mallissa ja 42 cm matalassa. Eli korkea voisi sittenkin olla parempi.
 
ap
Nostetaan, jospa tulisi vielä jotain uutta tähän keskusteluun. Tällä hetkellä olen kallistumassa ansiostanne Idon puolelle.

Onko kenelläkään kokemusta Idon Seven D:stä? Siitä olen kuullut moitteita. Entä se erikoispinnoitekäsittely? Joku valitti, että silloin juuri kaikki paskat tarttuvat kiinni, vaikka tarkoitus olisi juuri päinvastainen.
 
vieras
Meillä on Idon uusin perusmalli, piiloviemarillä ja niissä on sellainen sisäänrakennettu raikastinsysteemi. Ihan ok pönttöjä ovat kivan mallisia. Hinnaltaa noita muita kalliimpia, mutta laadusta pitää maksaa, saa varaosia. Malli on se korkeampi ja kovalla kannella.
 
Turkilmas
Ehkä pitää sittenkin harkita tuota Idoa ja vieläpä korkeampaa mallia, koska pönttö on tulossa pääasiassa vanhempien käyttöön.

Suomi24 sivuilla kovasti haukutaan Idoa ja varsinkin SevenD-mallia. Ovatkohan parantaneet tuotteitaan nyttemmin.
Meillä on molemmat pytyt tuota Idon SevenD- mallistoa ja tykkään kyllä tosi paljon. Ei niin mitään valittamista.
 
"vieras"
Meillä kans Idon seven D ja moitteetta toiminut. Kannattaa muistaa sellainenkin asia, että Idot tehdään Tammisaaressa, että jos on reklamaatioasioita, niin aika paljon helpompi hoitaa kuin jonnekin Italiaan ja reklamaatiohommat toimii hyvin, kokemusta on. Idoon saa myös varaosia mistä tahansa K-raudasta, mutta miten on muiden pyttyjen?
 
"Make"
Meillä on Cersanit 2000 pönttöjä kaksin kappalein. Ikää alle viisi vuotta. Molemmat vuotaa. Säiliössä olevat kiinnityspultit ruostuvaa räkärautaa. Ruostehileistä vuotoa. Rimpulat sisäosat. Käytännössä ei säätömahdollisuuksia. Osta Ido Seven D. Hinta on moninkertainen mutta ei tarvitse viiden vuoden välein vaihtaa.
 
Pöntölläpörr
200 kuutiota vettä nyt kukutettu kaikkiaan. IDO vuotaa, huoltomies korjasi ja vuotaa edelleen. Korjauksessa tuli uusi ominaisuus: Vuotaa melkoisesti säiliön täyttymisen ajankin. Pitää vielä urisevaa ääntäkin ja isomman huuhtelun nappi on tehoton, mutta pienemmän huuhtelun napista tulee iso huuhtelu.

Taloyhtiöt pitävät koiran innolla IDOista kiinni, kun pitäisi seurata sisäosien kestävyyttä ja hintaa tarjouskilpailuilla. Halvempi vaihtaa kestävä pönttö kuin aina korjata. Huoltoautoissa voisi olla kahden merkin varaosat ja kerrostalossa samat pönttömerkit. Nyt on mafiamarkkinat.
 
ekolokinen
Meillä kans oli tuo ido kun muutettiin ja sitte kännis hajotin sen kannen. Nyt ollu pari vuotta myös takapihalla riuku, tykkään varsinkin kesällä siinä istua. Ekologinen ja halpa ja saa myös hyvää multaa kiertoon. Talvella tuo ido on hyvä.
 
ido
Kannattaa muistaa että idollakin on monenlaisia pönttöjä. On kokemusta että muovinappiset idot jumittaa ja jää vuotamaan. Meillä metallinappinen ja toimii tosi hyvin ja muutenkin tosi laadukkaan oloinen. Lisäksi napin saanostettua toisesta reunasta ja sen alta paljastuu reikä, josta voi pudottaa varmaan melkein joka kaupasta (ainakin rautakaupoista) saatavan raikastuspuikon joka sulaa hitaasti säiliössä ja kestää pitkään. Tätä ei käsittääkseni missään muussa mallissa kuin idon metallinappisessa. Lisäksi varaosasaatavuus, juuri kävin ostamassa bauhausista uudet saranat (n. 8e), kun siivouksen jälkeen ei laitettu paikoilleen ja lapset varmaan vetivät viemäristä alas. Helppo siis puhdistaa kun nostaa kannesta ja vetäsee ylös niin kansi ja istuin osa irtoaa ja jää pelkät posliiniosat näkyviin ja paikalleen laitto painamalla vain. Hinnasta ei mitään käsitystä. Luulisin että ei ainakaan halvimmasta päästä, mutta laatuhan aina maksaa.
 
vierailija
meillä on jo kaksi svedbergiä hajonnut, sitä ei enää ikinä.
Ok, vanha ketju mutta koska Svedbergs myy vieläkin huonolaatuisia pönttöjä niin kirjoitanpa omat kokemukset:
Älkää ikinä, mistään hinnasta, missään tapauksessa ostako SVEDBERGS MERKKISTÄ WC-ISTUINTA!!!!

Meille hankittu Svedbergs muutama vuosi sitten remontin yhteydessä koska oli halpa. Ostettu Starkista, oli tarjouksessa enkä ihmettele että miksi. Tässä se ***** nähtiin että halpa ei ole hyvä. Svedbergs wc-istuin on huonolaatuinen. No, ekaksi siitä hajoo huuhtelunuppi sitten seuraavaksi tukkeentuu täyttöputket ja eikä varaosia saa kuin tilaamalla. Pöntössä ei ole mallimerkintää kuin kuulemma takana. Eli valokuva pöntöstä on lähetettävä maahantuojalle. Rautakaupoissa ei ole varaosia.

Sitten Svedbergs wc-istuin on koko ajan tukossa. P*lla käydessä pitää vetää monta kertaa. Kerralla ei mene alas ainakaan jos on yhtään paksumpaa wc-paperia. Olen joutunut hankkimaan vessaan ohuen ja taipuisan rautatangon jolla saa työnnettyä paperit vesilukosta veke. Paperit jäävät pyörimään pesilukkoon ja tiivistyvät tukokseksi. Mutta jos halpa k***ka on jonkun mielestä hyvää niin sitten kannattaa hankkia Svedbergs.

Käykää lukemassa alla olevista linkeistä käyttäjien kokemuksia Svedbergs wc-istuimista:
http://keskustelu.suomi24.fi/t/12740616/svedbergs-wc-istuin-voi-olla-huono-hankinta-
http://keskustelu.suomi24.fi/t/2356661/svedberg-varokaa

Ido ja Gustavsberg toimivat sentään eikä tällaisia ongelmia tule eteen.
 
vierailija
Kommentoikaa niin, että kirjoitatte oikein nimen Svedbergs. HUOM! Nimi päättyy S-kirjaimeen. Tätä viestiketjua löydä kukaan Svedbergs-haulla, kun ko. valmistaja on kirjoitettu väärin!
 
vierailija
Sitten Svedbergs wc-istuin on koko ajan tukossa. P*lla käydessä pitää vetää monta kertaa. Kerralla ei mene alas ainakaan jos on yhtään paksumpaa wc-paperia. Olen joutunut hankkimaan vessaan ohuen ja taipuisan rautatangon jolla saa työnnettyä paperit vesilukosta veke. Paperit jäävät pyörimään pesilukkoon ja tiivistyvät tukokseksi. Mutta jos halpa k***ka on jonkun mielestä hyvää niin sitten kannattaa hankkia Svedbergs.

Ido ja Gustavsberg toimivat sentään eikä tällaisia ongelmia tule eteen.
Meidän uusi Ido Glow on ihan yhtälailla tukossa, jos on vähänkään isompi pitkä pökäle, ei tarvitse olla paperiakaan. Sukulaisen Gustavsbergin kanssa on vähän samaa vikaa. Taitaa olla samaa vikaa kaikkien uusien ja muka vettä säästävien pönttöjen kanssa. Vanhan Arabian kanssa ei moisia ongelmia ollut.
 

Yhteistyössä