Mikä on paras aine vauvan punoittaviin taipeisiin?

  • Viestiketjun aloittaja kokoko
  • Ensimmäinen viesti
vierasss
Jos on tavan hautumista mutta ärhäkkää sellaista niin mieto kortisoni (itse käyttänyt Sibicortia) kerran pari laitettuna rauhottaneet, sitten taas pärjännyt talkilla ja rasvalla. Obs! Jos on jotenkin superärtsyn näköistä ja tulee epäily bakteeritulehduksesta niin silloin ei kortisonia.
 
"Veera"
Koita laittaa pelkkää talkkia peppuvakoon ja taipeisiin. Jos laitat sinne sinkkivoidetta tai muuta rasvaa niin talkkihan vaan klimppiintyy siihen rasvaan eikä tee mitään.
 
"Lotta"
Ceridal-öljyä! Auttaa molempiin vaivoihin.
Eikä mitään muuta.

Paitsi siinä tapauksessa jos iho on jo hiertynyt kunnolla rikki.
Sitten bepanthenia. Ei missään nimessä kortisonia noin pienelle.
 
"Esther"
Punoitukseen tai alkavaan bakteeritulehdukseen, no vetyperoksidi on ehdottomasti parasta! Pumpulilappuihin kastamalla ja kevyesti tuputtamalla parantuu ihan parilla hoitokerralla, kannattaa kokeilla. Vanhan kansan jippohan tämä on, moni ei tiedä, mutta myös perinteinen meijerivoi öljyjen ja voiteitten korvaajaksi.
 
"pikkupoika"
Meillä kortisoni määrättiin pojan kireän esinahan irroittamiseen. Ohensi ihon niin, että venytys oli helpompaa ja ei tarvinnut leikata. Eli en kyllä käytä pieniin hautumiin vauvalle tästälähin :-(
 
Bbieras
[QUOTE="pikkupoika";30107562]Meillä kortisoni määrättiin pojan kireän esinahan irroittamiseen. Ohensi ihon niin, että venytys oli helpompaa ja ei tarvinnut leikata. Eli en kyllä käytä pieniin hautumiin vauvalle tästälähin :-([/QUOTE]

Kyllä meillä ainakin on täysin normaalit ihot lapsilla, vaikka on tarvittaessa hoidettu hydrocortisonilla. Ongelmat menevät nopeasti ja yleensä kerran tai pari hoidolla, ei tarvi vauvan kauaa kärsiä punoituksista.
 

Yhteistyössä