Mikä on teidän jouluaaton "aikataulu"?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Niin siis missä marssijärjestyksessä

- syödään pääateria
- syödään jälkiruuat
- tulee joulupukki, mikäli ehtii
- avataan lahjat
- käydään haudalla

Ja onko jotain rutinoituneita noin about kellonaikoja?

Ja minkä ikäiset lapset tänä jouluna?

Kyselen ihan vain mielenkiinnosta ja josko sais vinkkejä, mikä järjestys ois järkevin.
 
Ei aikataulua. Aamulla hautausmaille yleensä, kottiin takas, sitte keräännyttään meän lapsuudenkottiin, kaikki sisaret. Siellä sitte syödään ko nälkä alkaa vaivata, saunotaan, jutellaan, joululaulut soi, joulupukki käy naapurista lapsia ilahuttamassa illemmalla ja availlaan lahjat, iltapalaa ja lapset nukkumaan ja siinä vaiheessa ne jotka kottiinsa on menossa lähtee että lapset pääsee nukkuun. Ainoat kotiin menijät tänä vuonna taitaa olla mie ja mies ja meän vauva, ja miehen veli tyttöystävänsä kans. :D
 
"vieras"
Aamulla katellaan joulupukin kuumaa linjaa samalla kun syödään aamupala. Avataan lahjoja, jotka pukki on tuonu yöllä. Syödään kotona riisipuuroa n.11. Lähdetään anopille puolen päivän maissa, juodaan kahvit siellä. Sieltä mun vanhemmille iltapäivällä, siellä syödään jouluateria n.16. Sen jälkeen avataan lahjat, jotka pukki on tuonut mummulaan.. Istutaan siellä ilta ja sitte kotiin. Lapset on 3,5v, 6v ja 8v.
 
Aamu löffäillään, sitten välipala/puuro, hautuumaakierros, tähän väliin on nyt ehdotettu pukkia, jotta jouluruoka voitaisiin aikuisten puolesta syödä rauhassa. Aikuisten lahjojen avaaminen ruuan jälkeen ja samalla saa syödä jälkiruokaa jos jaksaa. Ennen oli lahjat ruuan jälkeen, mutta nyt ehdotettiin pientä säätöä :D Meillä oli pieni hätähousu viime vuonna....
 
Mun mielestä edes yhtenä päivänä vuodessa saa aikataulut olla ihan omassa rauhassaan..Asiat tehdään siinä järjestyksessä ku on luontevaa...Muutenki joulu kaikkineen on yhtä helvetin hössötystä ja karmeeta kilpailua aikaa vastaan jo ennen virallista aattoa. Kyllä ne hommat tulee aattonakin hoidettua ilman erillistä aikataulutusta ;)
 
Fleur de la Cour
Riippuu ihan siitä missä vietämme joulun ja olenko töissä vai en, millaiseksi aikataulumme milloinkin muodostuu. Tänä vuonna olen koko joulun vapaalla, joten aikataulu pyritään pitämään mahdollisimman hitaana ja vapaana. Aatonaattona olen vielä aamuvuorossa, mutta töiden jälkeen syömme ekan jouluisen aterian hiukan pienemmässä muodossa toki ja koristelemme kuusen ja illalla juomme glögit, jos joku ystävä haluaa tulla iltaa istuskelemaan niin yritän tehdä hommat pois alta jo siksi, että saan rentoutuneena vaan olla. Tytölle lupasin, että voisimme jouluna pitää disneyleffamaratonia ja sen voi aloittaa jo aatonaattona. Aattona käymme haudoilla jo aamutuimaan, johtuen siitä, että tänä vuonna menemme jouluksi vanhempieni mökille ja haudat ovat niin sanotusti matkan varrella. Mökille on tarkoitus saapua jo ajoissa aamupäivällä ja siellä koristelemme mökillä olevan kuusen. Mökillä tapahtuva puuhastelu on äidin auttamista ruuan laitossa, koitan kyllä itse tehdä mahdollisimman paljon etukäteen valmiiksi sekä tuvan ja kamarin lämmitystä ja saunan lämmitystä. Joulurauhan julistuksen aikaan äidillä on tapana tarjota riisipuuroa ja joulurauhan julistus kuunnellaan joko radiosta tai katsotaan televisiosta. Sen jälkeen saunotaan kun alkaa hämärtää, sitten syödään kun ehtii ilta ja lahjat jaetaan sitten syömisen jälkeen. Pukkia ei enää ole muutamaan vuoteen tullut kun minun tyttöni ei asiaan usko, jos pikkuveljeni perhe sattuu paikalle niin sitten voi olla, että pukki taas tulee, isäni kun on ikuinen lapsi ja kaipaa joulupukkia. Lahjojen jälkeen keitellään kahvit ja loppuilta kuluu sitten lahjoilla puuhatessa ja konjakkia ja kermalikööriä maistellen. Seuraavana aamuna äitini haluaa mennä joulukirkkoon ja tänä vuonna minuakin asia kyllä houkuttaa vaikken aamuihmisiä ole yhtään hiukkaa kun tämän vuotinen joulukirkko olisi äidin lapsuudenkirkossa joka on yks mun lempikirkoista.
 
Yz
Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aatto viimein alkaa.
Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aamu sarastaa,
ne luetelkaa.
On niitä seitsemän, seitsemän
tontun tehtävää,
ne luetelkaa.
Ensimmäinen tehtävä
on niillä lapset herättää,
lapset herättää
ja sitten poro valjastaa.
Täytyy aivan kohta reki kiillottaa
ja mantelit puuroon,
mantelit puuroon,
mantelit puuroon piilottaa

Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aatto viimein alkaa.
Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aamu sarastaa,
ne luetelkaa.
On niitä seitsemän, seitsemän
tontun tehtävää.
Ne luetelkaa,
siinä onkin urakkaa
kun täytyy pukki virkistää,
pukki virkistää
ja sitten lahjat tarkistaa.
Täytyy aivan kohta kuusi koristaa
ja mantelit puuroon,
mantelit puuroon,
mantelit puuroon piilottaa

Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aatto viimein alkaa.
Mitkä ovat tontun tehtävät
kun joulu aamu sarastaa.
Ne luetelkaa
on niitä seitsemän, seitsemän
tontun tehtävää.
Ne luetelkaa
siinä onkin urakkaa
kun täytyy pukki virkistää,
pukki virkistää
ja sitten lahjat tarkistaa.
Täytyy aivan kohta kuusi koristaa
ja mantelit puuroon,
mantelit puuroon,
mantelit puuroon piilottaa
ja mantelit puuroon,
mantelit puuroon,
mantelit puuroon piilottaa
 
Khimaira
Ei mitään aikataulua, katsotaan aamulla pitkään telkasta piirrettyjä, tms ja avataan lahjat aamupäivällä. Sitten syödään kun on nälkä ja käydään pihalla jos on hyvä ilma.
Ollaan vaan, kaikessa rauhassa kun saadaan olla kaikki yhdessä ilman töihin, yms. menoa :)
 
Ei oikein ole mitään aikataulua muutakuin lounas syödään yleensä joulurauhan julistuksen jälkeen. Silloin alkaa olla koko porukkakin koossa. Meille alkaa tulla vieraita ennen joulurauhan julistusta ja päivälliseksi on sitten yleensä jo kaikki koossa.
Kestitsen isoa määrää ihmistä ja kaikki ovat tervetulleita :)
Aamupala katetaan pöytään jo 08.00 jonka jälkeen jokainen tulee syömään kun herää ja telkussa on joulupukin kuumalinja edelleen :)
Ulkoilu on sen jälkeen ja sitten päivällinen joka yleensä kestää kolmisen tuntia, sen jälkeen jouluelokuva ja lahjat. Ehkä ne perinteet olis tässä. Ei kuitenkaan kellon tarkasti, viime jouluna söimme lounaan ja päivällisen oikeastaan samaan aikaan koska olin hyvin kipeä ja en jaksanut itse kokkailla juurikaan. Muut sukulaiset tekivät sen mitä pystyin ohjaamaan.
Emme käy hautuumaalla ollenkaan.
Lapset ovat 16, 10 ja 1 vuotiaita
 
Viimeksi muokattu:
"Anne"
Meillä lapset ovat poika 4½v ja tyttö 2v. Lisäksi jouluaattoa viettää kanssamme vanhempani jotka saapuvat yleensä puolen päivän aikoihin.
Aamu aloitetaan riisipurolla kunhan pienempi herää, veikkaisin yhdeksän aikoihin. Luultavasti kuusen alta löytyy joku pieni paketti kummallekin tai sitten joulukalenterin taskusta löytyy vinkki mistä paketti löytyy ja saavat etsiä sen. Paketin sisältö on jotain puuhaa, esim värityskirja, palapeli tms niin saavat isän kanssa touhuta sen parissa sillä aikaa kun äiti häärää keittiössä ruokaa valmistellen. Saattavat katsoa jotain lasten ohjelmaa mikäli tv.stä joku kiva tulee tai jos ilma sallii niin ulos peuhaamaan.
Jouluaattona on yleensä lapsetkin syöneet lämpimän ruoan vasta kun aikuisetkin eli n.klo 14-15 aikoihin kun yleensä sitä puuroa tulee syötyä sen verran reilu annos ettei heti ruoka maistu, toki saavat syötävää jos nälkä yllättää ennen sitä ja hieman tuo ruokailun aikatulu riippuu siitäkin, nukkuuko tyttö päiväunia vai ei.
Ruokailun jälkeen tulee pukki (aikataulu vielä hieman auki) ja veikkaisin aikatauluksi n.klo 16-16.30.
Lahjojen avaamisen jälkeen tai ennen pukin saapumista juodaan kahvit ja sen jälkeen suunnataaan iltapesulle ja sitten lapsille ruoka, lapset menevät nukkumaan klo 19-19.30 niin sen takia tulee pukki noin aikaisin eikä saunota aattona. Saunassa olemme käyneet yleensä edellisiltaana niin ovat lapset saaneet sitten rauhassa olla mummin ja papan kanssa eikä tarvitse hoppuilla saunaan menon kanssa.
Haudalla emme käy sillä kaikki sukulaisten haudat on pidemmän matkan päässä.
Aikautaulut on jotain sinnepäin ja pyrimme siihen että jouluna ei ole kiire minnekään joten mennään sen mukaan miten päivä etenee ja varsinkin ruokailu on semmonen mikä nautitaan rauhassa ajan kanssa.
 
"vieras"
Lapset 3v, 8v ja 11v

Riisipuuro ja telkkarin katselua aamusta.
Joulusauna sen jälkeen.
Lihaliemi ja piirakat noin klo14.
Vieraat saapuvat noin klo 17 jonka jälkeen syödään, kestää noin 1,5h.
Joulupuki tulee sitten sen jälkeen ja avataan lahjat niin että jokainen avaa vuorollaan ja kaikki saa ihastella. Tämä kestää usein patikin tuntia.
Vieraat lähtevät ja lapset menevät nukkumaan vasta kun eivät pystyssä pysy. Tämän jälkeen katsotaan miehen kanssa telkkaria ja juodaan konjakit, takassa palaa tuli.
Hautuumaalle mennään vasta joulupäivänä koska silloin ei ole ruuhkaa eikä tule liikaa ohjelmaa aatolle.
 
ei niin aikatalutettua
lapset 10v,8v,3v,2v ja 8kk

aamusta ulkoillaan/lastenohjelmat,haudoilla käynti,jouluateria,joulupukki ja joulusauna.joulupukki tulee tänä(kin) vuonna klo 17
 
miunmau
Aamulla kukonlaulun aikaan ukki hakemaan kyytiin ja sen kanssa käyvvään haudoilla.
Sitten mennään mummon ja ukon luo, jossa katsotaan Kuumaa linjaa ja käydään saunassa.
Joulurauhan julistuksen jälkeen syödään ja telkkari on auki koko päivän.
Pukki tulee kolmen maissa.
Kuuden aikoihin lähdetään kotiin, jonne pukki on tuonut lisää lahjoja.
 
"vieras"
Aamulla kukonlaulun aikaan ukki hakemaan kyytiin ja sen kanssa käyvvään haudoilla.
Sitten mennään mummon ja ukon luo, jossa katsotaan Kuumaa linjaa ja käydään saunassa.
Joulurauhan julistuksen jälkeen syödään ja telkkari on auki koko päivän.
Pukki tulee kolmen maissa.
Kuuden aikoihin lähdetään kotiin, jonne pukki on tuonut lisää lahjoja.
Miksi ihmeessä telkkari on auki koko päivän?
 
"Maiju"
-Railakas anaalipano
-Oraalista seksiä
-Joulupuuroa
-Jälleen anaalipano
-Vodkaa
-Sitten ukko lähtee joulupukkikeikalle, humalassa tietenkin
-Saunaan, molemmat jo todella humalassa
-Lapsille siivut kinkkua ja lanttulaatikkoa
-Mahdolliset lahjat avataan, niitä ei kyllä yleensä ole, kun kaikki raha menee viinaan
-Lapset petiin
-Anaalipano jälleen jos ukolla vielä seisoo
-Pornon katselua telkusta
-Vodkaa lisää
-Anaalipanon yritys, lähes aina jää yritykseksi. Silloin dildoa anaaliin
-Baariin, jos lapset on nukahtaneet
-Baarissa vedetään perseet olalle
-Kotiin valomerkin jälkeen
-Anaalipanon yritys
-Nukkumaan
 
"vieras"
[QUOTE="Maiju";22461564]-Railakas anaalipano
-Oraalista seksiä
-Joulupuuroa
-Jälleen anaalipano
-Vodkaa
-Sitten ukko lähtee joulupukkikeikalle, humalassa tietenkin
-Saunaan, molemmat jo todella humalassa
-Lapsille siivut kinkkua ja lanttulaatikkoa
-Mahdolliset lahjat avataan, niitä ei kyllä yleensä ole, kun kaikki raha menee viinaan
-Lapset petiin
-Anaalipano jälleen jos ukolla vielä seisoo
-Pornon katselua telkusta
-Vodkaa lisää
-Anaalipanon yritys, lähes aina jää yritykseksi. Silloin dildoa anaaliin
-Baariin, jos lapset on nukahtaneet
-Baarissa vedetään perseet olalle
-Kotiin valomerkin jälkeen
-Anaalipanon yritys
-Nukkumaan[/QUOTE]

ja ikää oli?
 
Jarnuska h
Aamulla teen riisipuuron ja sitä syödään aamupalaksi jääkylmän luumukiisselin kanssa, muksu ja mies herää kun herää ja päätyy varmaan katsomaan joulun lastenohjelmia. Käydään saunassa kun ehditään, sitten anopin luo kahville ja jaetaan siellä lahjat. Huristellaan mun vanhempien luo syömään, käydään haudoilla jos jaksetaan/ehditään ja sitten odotellaan pukkia. Jaetaan lahjat ja ihmetellään niitä muutama tunti, sitten suunnataankin takaisin kotiin, muksu varmaan nukahtaa autoon joten herra sänkyyn ja sitten vaan fiilistellään miehen kanssa, katsotaan tvtä, henuutetaan sohvalla ja juodaan glögiä. Ei tämä nyt niin orjallisita ole mutta joku runko. Seuraava päivä menee anoppilassa sukuloiden.
 
KP
aatonaattona käydään haudoilla
aattona ollaan koko päivä kotona oman perheen kesken. katotaan telkkua, leikitään, ukoillaan. lounaaksi puuro. neljän maissa syödään ja kuuden maissa lahjat, pukkia ei tule. lapset 3v, 6v, 8v, 11v
 
"vieras"
Jouluaatossa kotona oman perheen kesken parasta on juuri se aikatauluttomuus. Ei tarvi syödä puuroa varttia vaille 9 ja tanssia kissanpolkkaa 10 yli 10, jonka jälkeen laukotaan haudoille, josta kiiresti saunaan jne... Ja kaikki tämä vain, koska niin on aina tehty ja se on jo siis perinne.

Me syödään jossain vaiheessa riisipuuro, saunotaan jossain vaiheessa, osa saunoo kaksikin kertaa. Ainoa pakollinen aikataulutettu juttu on joulupukki, koska sen homman olemme ulkoistaneet. Kaikki muu sujuu silleen, miten se sattuu passaamaan ja mikä on fiilis, keli ja silleen.
 
"vieras"
Suurinpiirtein näin

-Aamupäivällä riisipuuro ja luumusoppaa
-Puolilta päivin kuunnellaan joulurauhan julistus
-Sitte aletaan lämmittämään ulkosaunaa ja kun se on joskus kahden kolmen maissa lämmin niin saunotaan rauhassa ilman kiirettä
-Syödään jouluateria
-Joulupukki tulee klo 17-19 välillä, joskus joutuu ajoittaan noita edellä olevia tän mukaan.
-Loppuilta sit vaan ollaan

Haudat niin kaukana ettei käydä niillä. Ja mummoloissa käydään sit seuraavina päivinä.
 
"mie"
meidän joulu alkaa aaton aattona eli silloin paistetaan kinkku ja tehdään salaatit yms valmiiksi ja illalla teen riisipuuron + kiisselin.
illalla käydään haudoilla ja sit uinumaan.

aattona lapset herättää 7-8 maissa (6,5,1 vuotiaata) saunaan tulet ja aamupalaksi kinkkuvoileipiä ja lastenohjelmia.
sit saunaan ja sen jälkeen riisipuuro.
katan pöydät ja laitan kaiken valmiiksi et kun ruoka laitetaan uuniin 12 maissa niin kaikki on valmista. puetaan ja mennään ulos jos sää sallii. ruoka valmistuu uunissa ja kun tullaan sisälle niin ruoka maistuu =)
sit ne nukkuu joita ramasee ja sillä aikaa pukki tuo lahjat alakertaan.
kun kaikki on heränny niin kahvia, glögiä ja kaikkee hyvää ja lahjojen aukaisu. loppuilta löhötään ja katsellaan televisiota.
 
Joulun odottaja
Aamulla hämärissä käydään kauempana/naapurikaupungissa sijaitsevalla hautausmaalla isovanhempien haudalla sisarusten perheiden kanssa yhdessä. Kuusen koristelua. Joulurauhan julistus katsotaan tv:stä ja yritetään bongata se yksi sukulainen, joka seremonioissa mukana.

Lounaaksi joulupuuro mantelilla. Asetutaan joulun viettoon, ruuat tehty suht valmiiksi, ehkä rosolliainesten pilkkominen tai jotain pientä vielä jäljellä. Rauhoitutaan ja rentoudutaan. Maistellan glögiä, suklaakonvehtejakin vain kohtuudella.

Hämärän tultua käydään lähihautausmaalla kävelyllä ihastellaan kynttilämertaja sytytetään kynttilä niille, jotka haudattu muualle Suomeen. Juodaan glögit, laitetaan laatikot lämpenemään ja annetaan ruokahalun kehittyä. Sitten syödään kaikessa rauhassa ja yritetään välttää ähkyä. Ei yleensä onnistu :D.
Annetaan ruuan laskeutua, joskus se vaatii pienet unoset, joskus käydään vasta tässä vaiheessa siellä lähihautausmaalla. Sitten tulee tonttu ja avataan lahjat. Joskus tonttu on käynyt jättämässä säkin oven taakse, sillä aikaa kun on nukuttu ;) joskus piipahtaa ihan sisällä.

Illalla kaikki saavat valvoa niin myöhään kuin huvittaa. Illanvirkuimmat katsovat Vatikaanin Jumalanpalvelusta tv:stä. Kukaan ei yleensä jaksa loppuun asti... Joskus osa porukasta intoutuu lähikirkkoon puolilta öin laulamaan Joululauluja. Siinä tarpeen mukaan kinkku- lohi- ja sillileipiä iltahiukoon ja suklaakonvehteja. Asetutaan unille. Näin se yleensä menee.

Kellon mukaan siis Joulurauhan julistus, muuten menee omalla painollaan.
 

Yhteistyössä