Mikä paikka ei tehnytkään vaikutusta?

  • Viestiketjun aloittaja "reissaaja"
  • Ensimmäinen viesti
"tämä"
Pariisi. Sisäänpäin lämpenevää porukkaa, kallista, haisee.. uudestaan en mene.

Täällä mainituista praha taas on ollut mieleeni. Reippureissulla kävin turistikauden ulkopuolella. Ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä, jotka heikolla englannillaan olivat heti auttamassa. Kaunis arkkitehruuri. Tykkäsin.
Niinpä, moni on Prahaa kehunut, siksi siltä paljon odotinkin...

Mulle vain on hajumaailma niin iso asia, että se katujen koiranpaskanhaju oli jotain kamalaa...

Myös Tallinnassa on esiintynyt joskus hajuongelmia. Ja Shanghai oli kamala.
 
reissannut
Pariisi. Sisäänpäin lämpenevää porukkaa, kallista, haisee.. uudestaan en mene.

Täällä mainituista praha taas on ollut mieleeni. Reippureissulla kävin turistikauden ulkopuolella. Ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä, jotka heikolla englannillaan olivat heti auttamassa. Kaunis arkkitehruuri. Tykkäsin.
Lisään vielä Lontoon. Ei tehnyt vaikutusta.
 
Minäkin joudun myöntämään että Tunisia oli aika hailakka elämys. Jos nyt tulee vielä joskus tarvetta noille suunnille, niin Marokkoon sitten mieluummin.

Tästä lähempää mainittakoon Tallinnan risteily. Kävin vuosien tauon jälkeeen laivalla, ja tällä välin ruuasta oli tullut aivan ala-arvoista sekä buffassa että listaravintolassa. Ainoa mikä oli edelleen tasokasta, oli hinnat.
 
reissannut
[QUOTE="tämä";28842039]Niinpä, moni on Prahaa kehunut, siksi siltä paljon odotinkin...

Mulle vain on hajumaailma niin iso asia, että se katujen koiranpaskanhaju oli jotain kamalaa...

Myös Tallinnassa on esiintynyt joskus hajuongelmia. Ja Shanghai oli kamala.[/QUOTE]

Ymmärrän ton hajumaailman. Sen takia pariisikin tuntui niin ikävältä paikalta. Prahassa en paljoa liikkunut ydinkaupungissa, joten siellä en samanmoisiin hajuhaittoihin muistaakseni törmännyt :)

Ja joo toi lontoo.. ehkä siitäkin olisi saanut enemmän irti oikeassa porukassa. Reissu oli täyteen puukattu sukulointia ja muita kissanristiäisiä, joten itse kaupunki kulttuureineen jäi vähän irtonaiseksi.
 
kaupunkilomailija
Tylsin paikka on Kööpenhamina. Kallis ja ikävä kaupunki. En aio palata. Me viihdytään yleensä parhaiten kaupunkilomilla. Pariisi, New York, San Fransisco ovat omia suosikkeja.
 
"sommarcat"
Tallinnan vanhakaupunki. Samaa tilpehöörimatkamuistoa myynnissä kaikissa vanhan kaupungin kaupoissa. Kahvilat ja ruokapaikat olivat samankaltaisia, vaikka ruoat ja leivokset olivatkin maistuvia.
 
Ken guru
Viimeisin paikka oli Nokian Eden. Surkea hotelli vaikka meillä oli ns. parempi huone, vaan kälyinen tunkkainen oli. Kylpyläosasto oli kuin kälyinen uimahalli. Sellaisiako ne kaikki kylpylät ovatkin? Kokemusta mulla on vaan ihan parista.
 
"lumikide"
Meille Kypros tuotti pettymyksen - ruoka oli kallista ja ei kovin maittavaa yleensä ottaen- sinne ei kannata mennä ainakaan loppukaudesta...toinen petymys on Espanjan Marbella - todella kallis paikka ja ruoka myöskään ei ollut kummoista.
 
talvella on rauhallista
Aleksandria. Osasin toki odottaa, ettei siellä ole enää mitään jäljellä antiikin ajan loistosta, mutta kirput taksissa olivat jo liikaa. Puremien parantuminen kesti 3 viikkoa. Lisäksi oikeasti pelkäsin kadulla, koska joka paikassa pyöri miesjoukkoja. Ei voinut pysähtyä hetkeksikään, eikä katsoa ketään kasvoihin saati hymyillä tai sanoa mitään, sen jos teet naisena Egyptissä, olet sen jälkeen vapaata riistaa.

Yhdysvalloissa petyin siihen, ettei siellä ollut oikein mitään nähtävää tai tehtävää, jos ei ollut paljon rahaa. Se on myös aivan selvästi luokkayhteiskunta, keskiluokan maailma ei ole edes näkyvissä köyhille ja rikkaat ovat vielä siitäkin erikseen. Kiinnostavaa sinänsä, mutta hyvin ahdistavaa ja se häiritsi niin paljon, etten ole tuntenut halua mennä sinne uudelleen. Ehkä jonkun nopeatempoisen kiertomatkan voisi joskus tehdä.

Yleensä en ole pettynyt mihinkään, koska tajuan, ettei nykyisissä kapungeissa ole jäljellä sitä vanhan ajan kullattua romantiikkaa kuin isolla rahalla tai pieninä välähdyksinä joskus turistiajan ulkopuolella.
 
Bulgaria oli mullekin kokemus jota en aio uusia. Sattui vielä sateinen viikko, siellä ei kertakaikkiaan ollut mitään tekemistä. Albenassa oli pari hassua turistikrääsää myyvää kauppaa ja joka kadunkulmassa oli joku myymässä pimeää röökiä tai ruusuhajuvettä.
 
Barcelonaan petyin. Ajattelin sen olevan kaupunki, johon rakastuisin, mutta toisin kävi. Upea arkkirkkitehtuuri ja keskustaa ympäröivät kukkulat olivat reissun parasta antia, mutta vanha kaupunki pimeä ja ahdistavia. Liikaa turisteja, ryysistä/jonottamista ja taskuvarkaita. Emme löytäneet kummoisia ravintoita eivätkä kaikki mielenkiintoiset kohteet olleet auki. Joku paikallinen tuttavuus olisi todennäköisesti antanut kaupungista paljon antoisamman kuvan?
 
"elvis"
[QUOTE="tämä";28842039]Niinpä, moni on Prahaa kehunut, siksi siltä paljon odotinkin...

Mulle vain on hajumaailma niin iso asia, että se katujen koiranpaskanhaju oli jotain kamalaa...

Myös Tallinnassa on esiintynyt joskus hajuongelmia. Ja Shanghai oli kamala.[/QUOTE]

Me oltiin joitakin vuosia sitten Prahassa ja silloin kyllä siivosivat niitä katuja ihan jatkuvasti paskasta, ettei tuollaiseen ongelmaan törmätty. Oltiinkin kyllä pahimman turistikauden ulkopuolella liikenteessä. Oisko säällä jotain tekemistä tuon kanssa että ne aurinkoisimmat ja kauneimmat kelit sitten on kauheimmalla hajullakin varustettu?
 
Mulle Bulgaria on yks lempireissuista/paikoista.

Lontoo oli vähän pettymys, mutta siihen ehkä vaikutti ikä, olin liian nuori. Pitkään ajattelin, ettei sinne tarvii enää mennä, mutta myöhemmin on tullut sellanen fiilis, että todellakin haluan Lontooseen joskus uudestaan.
 
"Vieras"
Amsterdam: parissa tunnissa nähty kaikki tarvittava, 3 pv oli liikaa. Kalajoki: meluisa ja levoton paikka, ei sopiva lapsiperheille, mökkikylään kuului leirintäalueen diskojumputus klo 3 asti aamuyöllä.
 
..
Hampuri ja Milano heikoimpia, New York ja Pariisi myös ovat sellaisia, että en tunne suurta kiirettä päästä takaisin (no, Pariisissa olen sittemmin ollut työmatkalla pari kertaa).

Sen sijaan esim. Amsterdam, Lontoo, Kööpenhamina ja Bangkok ovat aivan ihania ja kaikissa on tullut käytyä useampia kertoja.
 
[QUOTE="reissaaja";28841302]Oliko joku paikka, jonne matkustit, sittenkin pettymys?
[/QUOTE]

Ehkä jollain lailla Varsova... Tosin en tiedä, mitä odotin siltä, ja tavallaan se olikin läpikulkukohde - emme olleet valmistautuneet siihen kovin hyvin, ja ehkä siksi emme löytäneet kaupungista juuri mitään. En silti sano, ettenkö voisi mennä uudestaan, mutta silloin täytyisi etukäteen selvittää normaalia tarkemmin, missä siellä oikein olisi jotain kiinnostavaa (yleensä kaupungista kuin kaupungista löytää jotain vaan kuljeskelemalla, mutta tuolla oli toisin). No, vanha kaupunki oli kiva ja yksi kasvisravintola tosi hyvä, mutta siihen se saldo melkeinpä jäi.
 
"..."
Turkki. Kuolleita ja mädäntyviä eläimiä pitkin katuja, ihmiset lappoivat paskaa paljain käsin muovipusseihin ja ruoissa vilisi ötököitä ja matoja. En aio mennä ottamaan selvää onko siisteystasossa tapahtunut muutosta. Kuvottava paikka.
 

Yhteistyössä