Mikä radio-ohjelma?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kuka muistaa, mikä radio-ohjelma oli kyseessä ja kuka oli juontajana. Ohjelmasta on jo aikaa, olisiko ollut 80-lukua. Sellainen myöhäisillan keskusteluohjelma, johon sai soittaa ja mieshenkilö sitten ratkaisi kaikkien ongelmat. Tällä miehellä oli hyvin rauhoittava ääni.
 
Yölinja oli vuosina 19862002 lähetetty radion kontaktiohjelma.[1] Ohjelman aloitti radiokanava Radio City toukokuussa 1986.[1] Yölinjan ensimmäinen juontaja oli ohjelmakonseptin kehittäjä, Radio Cityn perustaja Teppo Turkki. Ohjelman konsepti syntyi keväällä 1986 Turkin kierrellessä Yhdysvaltojen keskilännessä ja kuunnellessa paikallisten AM-lähetysten ihmissuhteisiin keskittyneitä keskusteluohjelmia. Alkuvuodesta 1987 Yölinjan uutena juontajana aloitti Pekka Sauri, joka oli toiminut aiemmin keskusteluohjelman puhelujen vastaanottajana.

Turkki toimitti keskusteluohjelmaa myöhemmin Yleisradiossa vuosina 1987–1988, jossa sen nimi oli Yöihmisiä. Ohjelma lähetettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kello 0.05–3.00. Saurin vetämä Yölinja siirtyi Radio Citystä vuonna 1997 Yleisradion Radio Suomelle. Ohjelma lähetettiin tällöin sunnuntain ja maanantain välisinä öinä kello 1.03–4.30. Kuuden vuoden aikana ohjelmia lähetettiin kolmisensataa kertaa.

Ohjelmassa soitettiin puheluiden välissä hyvin usein klassisia musiikkikappaleita. Tunnetuimmaksi tuli Claude Debussyn pianokappale "Clair de lune". Ohjelman tunnusmusiikkina oli Grace Jonesin "La Vie en Rose".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yölinja
 

Yhteistyössä