mikä siinä rekkautumisessa on niin kauheeta

hyvästi av, pahasti kp
Argumentin voima? AV:lä?
En ole nähnyt siellä yhtään ainutta keskustelua, jossa tuo olisi pätenyt.
Ilkeilyä, mollaamista, silkkaa pahansuopuutta ja tekoja, joihin pystyviä "vapaan sanan kannattajia" en halua edes ihmisinä kuvitella sen sijaan olen nähnyt enemmän kuin kyllin.

Linkitätkö yhden ketjun, jossa on edetty valehtelemallasi tavalla?
Yksittäinen keskustelu nyt voi mennä miten hyvänsä, ja etukäteen on vaikea sen suuntaa ennustaa, riippuu niin paljon keskustelijoista. Mutta sen huomaa, että jos sinne joku perustelee jotain, joku perustelee takaisin. Perustellen kirjoittavia ilmestyy lisää, ja mikä parasta, hyvät perustelut poimitaan ja ne tulevat vastaan myöhemmissä keskusteluissa. Välillä keskustelut ovat suorastaan käsittämättömän laadukkaita, mikä on oikeastaan uskomatonta vapaalla foorumilla. Tässä taitaa olla kysymys siitäkin, että nurkkakuntaistuessanne te sokeudutte omalle ilkeilyllenne, jota tässäkin keskustelussa on niin paljon, että tuntuu kuin takkutukkaa kammattaisiin väärään suuntaan.

Suuri kävijämäärä johtaa keskusteluihin, joita tänne ei voisi kuvitellakaan. Lisäksi kun puhutaan suurista ihmisjoukoista, ihmiset vertailevat kokemuksiaan, ja saattavat havaita yhtäläisyyksiä, joita ei mikään tutkimus tavoita. Ennen kaikkea, asiattomuudet oppii sivuuttamaan sekunnissa, eikä tarvitse käyttää aikaansa sen läpi kahlaamiseen, onko jonkun mies luihu vai luikku.

Listaan tähän muutaman mieleenjääneen keskustelun. Kaikkien aikojen klassikko:

70-luvulla syntyneiden äidit - onko teillä muilla samanlaista? - Aihe vapaa - Keskustelu - Vauva

Tuo nyt ole argumentaatioketju silti vaan nimenomaan perustuu siihen rohkeaan avomielisyyteen, jonka anonyymiys mahdollistaa. Tämä seuraava taas tiivistää hienosti, mitä tarkoitan. Kahdessa sivussa esiintyy alatyyliä ja pientä kuumenemistakin, mutta kuitenkin karavaani kulkee ja asiaa pohditaan monipuolisesti:

Totuus "pahan puhumisesta selän takana" - Aihe vapaa - Keskustelu - Vauva


Valmista loppupäätelmää tuossakaan keskustelussa ei ehkä synny, mutta tarkoitushan ei ole kirjoittaa komiteamietintöä vaan antaa osallisille pohdittavaa. Eli sivistää ja jalostaa, ja opettaa ajattelemaan. Samalla totutaan ihmisten tunnereaktioihin eikä takerruta niihin liikaa, koska ei tiedetä, kenelle nyt oikeastaan on suututtu edes. Siellä karaistuna minäkään en korvaani lotkauta, vaikka ivaat minua valehtelijaksi. Totean vain itsekseni, että sinähän et tiedä mistä puhut, ja reagoit sen takia tarpeettoman tylysti palstalla, jonka piti olla omasta mielestänne kaiken tylyn ja alhaisen yläpuolella.
 
Siellähän on nyt käännetty taas tämäkin asia iloiseksi :D

Sen takia tykkään av:sta, siellä jaskan seassa syntyy huikeita helmiä ja vieläpä aika usein. Tässä palstassa on omat puolensa, ja tykkään tästäkin, mutta täällä ei koskaan synny samanlaisia. Siksi olisi ihan kivaa, että säilyisi monenlaisia paikkoja.
 
av:lta päivää
Ymmärrän niin tuota, mitä hyvästi av, pahasti kp esitti ja tunnen samoin, jotkut keskustelut olivat helmiä. Ehkä riitti tuollainen helmi kerran kuukauteen niin jaksoi taas tuhansia rivejä diipadaapakeskusteluja. Ja koskaan ei voi tietää, missä kulman takana se ajatuksia herättävä keskustelu on.
Itselläni suuri keskustelu oli pari päivää sitten nyt jo sensuurin poistama keskustelu, jossa kysyttiin, mitä down-lapset maksavat yhteiskunnalle. Keskustelun lähtökohta oli siis todella kyseenalaisista motiiveista, mutta olin itse iloinen, että tabu nostettiin pöydälle, vaikka se olikin sitten lopulta jollekin liikaa. Aiemmin olen itsekin ollut järkyttynyt tällaisista avauksista, joiden sisältönä tuntuu olevan se, että "joillain ei olisi oikeus elää". Kuitenkin saatoin nyt itse pureutua tähän aiheeseen: kaikki toivovat tervettä lasta, kun yhteiskunnassa on turvatonta ja asiat huonosti, aletaan katsella ensimmäisenä poikkeavia ja heikompia, siten tällaiset kaikenlaiset rotuoppi-ajatuksetkin saavat tietynlaisissa oloissa jalansijaa. Keskusteluun tuli todella fiksuja argumenttejä siitä, että nykyään vammaiset saavat sellaista kuntoutusta, että voivat pärjätä mahdollisimman pitkälle omatoimisesti, jos vain suinkin mahdollista, mikä on halvempaa yhteiskunnalle kuin entisaikojen piilottelu kotona.

Tiedän, että on myös aika radikaali toive, että tabuaiheistakin voitaisiin puhua, mutta av:lla sekin oli hetkittäin mahdollista. Se riippuu ihan keskustelijoista.
 
vierass
Eikö av:kin vaatinut aikoinaan hetken rekisteröitymisen silloin, kun vauva-palsta uudistettiin kokonaan? Alkuun av toimi vanhan näköisenä, mutta sitten kun sekin muutettiin muiden kanssa samaan formaattiin, ei sinne voinut rekisteröimättä kirjoitella vähään aikaan, kunnes sitten se vapautettiin. Silloin siirryin tänne ja tänne jäin. Periaatteesta en rekisteröidy. Joku varjopalstakin oli ainakin hetken toiminnassa, mutta se oli liian sisäpiirihommaa ja siitä tuntui tulevan kahden klikin taistelukenttä.
 

Yhteistyössä