Mikä tuo juttu pikku taaperosta (Bertta) on Iltalehdessä, kun lukee vain, että lapsi

  • Viestiketjun aloittaja "jees"
  • Ensimmäinen viesti
säpäle harmaana
Sekin on nyt minulta mennyt ohi, miksi perhe ei voi muuttaa isompaan asuntoon. Eikö sellaisia löydy? Kyllähän perheet aika usein joutuvat muuttamaan, kun perhe kasvaa tai esimerkiksi hissittömästä kerrostalosta pitää lähteä, jos joku vammautuu. Asuntolaina ei sinänsä ole syy muuttamattomuuteen.
 
"joojoo"
Herranjumala joo ei ollut Bertan parakki Scandicin ilmastoitu ja sisustussuunnittelijan viihtyisäksi taikoma parakki, ei :headwall:

Säpäle, joo voisihan kaupunki tarjota isompaa taloakin? Pointti kun joka tapauksessa on se, että lisäosa on oikeuden päätöksellä määrätty kaupungin hankittavaksi.
 
säpäle harmaana
[QUOTE="joojoo";30656372]Herranjumala joo ei ollut Bertan parakki Scandicin ilmastoitu ja sisustussuunnittelijan viihtyisäksi taikoma parakki, ei :headwall:

Säpäle, joo voisihan kaupunki tarjota isompaa taloakin? Pointti kun joka tapauksessa on se, että lisäosa on oikeuden päätöksellä määrätty kaupungin hankittavaksi.[/QUOTE]

No minähän en taas oikein kaikkea tiedä, mutta minun maalaisjärkeni sanoisi, että isompi asunto tulisi sekin halvemmaksi, kuin lisäosan rakentaminen. Korjatkaa jos olen väärässä.
 
hmm..
No eiköhän nuo asu jo aika isossa talossa kun on 13 lasta! mutta joo, kyllä varmaan talon pitäis olla aikamoinen linna, että kaikille ois riittävästi tilaa ja voihan noille syntyä vaikka vielä lisää lapsia jos ovat näitä ihmisiä jotka ei suunnittele perhekokoaan...
 
viera.s
[QUOTE="joojoo";30656372]Herranjumala joo ei ollut Bertan parakki Scandicin ilmastoitu ja sisustussuunnittelijan viihtyisäksi taikoma parakki, ei :headwall:

Säpäle, joo voisihan kaupunki tarjota isompaa taloakin? Pointti kun joka tapauksessa on se, että lisäosa on oikeuden päätöksellä määrätty kaupungin hankittavaksi.[/QUOTE]

Pointti oli se, ettei siitä että kyse on parakista, voi vielä päätellä että se on kamalan kurja paikka. Ja jos ei ole Scandicin parakin veroinen, niin ei se hoitoyksikkö varmasti myöskään ole mikään surkein työmaaparakki. Onhan näitä parakkikoulujakin, ja niissäkin on taatusti ilmastointi yms., jonka uskoisin myös tästä Bertan parakista löytyvän.

Edelleen, näytä minulle se hallinto-oikeuden päätös jossa noin lukee. En todellakaan usko, että sellaista on olemassa.

Aiempaa väitettä kustannuksista en tajua lainkaan. Tietysti tämän lapsen sairaalahoitoon on mennyt paljon rahaa, mutta olisihan hän suuren osan elämästään viettänyt sairaalassa kuitenkin. Eikä sitä lisäsiipeä olisi varmasti saatu nopeammin käyttöön kuin parakkia. Parakin hintaa en tiedä, mutta tuskin se on kalliimpi kuin lisäsiipi ja ainakin se on käytettävissä myöhemmin muuhun tarkoitukseen. Ja hoitajarinki nyt maksaa mitä maksaa, ihan saman verran työskentelivät hoitajat sitten lisäsiivessä tai pihalla olevassa parakissa.
 
"huhhuh"
[QUOTE="joojoo";30656348]Ihan rehellinen vastaus teiltä parakin kannattajilta nyt: kuinka tosissaan te itse saati lapsenne laittaisitte semmoiseen viettämään yönsä? Ihan oikeasti nyt, haloo! Saati että kivuista kärsivän parivuotiaan.

Muistakaa se seikka, että lisäsiipi olisi jo tullut kaupungille halvemmaksi kuin tämä parakkipelleily.[/QUOTE]

Haloo nyt itselles. Jos tälle perheelle aletaan rakentamaan taloon jotain lisäsiipeä, niin kohta se pitää rakentaa kaikille muillekkin. Mistä luulet että sellaisia rahoja taiotaan? Muutostyö= laajennusosa taloon? Ei ei... Nimenomaan maassa, jossa kerätään lahjoituksia yhteiseen lastensairaalaan ja sairaalat homehtuu pystyyn, niin pitäisi yksityisille tehdä talonlaajennuksia, ja vielä väliaikaistilanteeseen??

Jos se parakki nyt oikeasti on niin vetoinen ettei siellä voi 2 vuotias olla, niin menisin sinne sitten vaikka itse. Jos on noin iso talo jo ennestään, niin sieltä voi varmasti raivata tilaa 2-vuotiaan hoitamiseen ja siirtää jonkin muun toiminnon siihen parakkiin. Tai sitten voi ihan vaan muuttaa asuntoon joka sopii perheen tilanteeseen paremmin. Niin muutkin täällä tekee kun sairastuu, vammautuu, työpaikka lähtee alta tms.

Todella raskasta ja kamalaa kun oma pieni lapsi on sairas, mutta ei sen nojalla nyt _mitä vain_ voi vaatia. Huippuhoitoa lähes ilmaiseksi ja hoitsut saa kotiin laitteineen... ja vielä lisäosa kotiin pitäisi saada. Niin, se on varmasti kiva sitten sen jälkeenkin kun sitä ei enää tarvita. Sinne voi vaikka rakentaa sitten oman leffahuoneen, parakki taas viedään pois... tässäkö todellinen ongelma?

Ja juu, varmasti saan p*skaa niskaan tästä. Onhan sairas lapsi sellainen pyhä lehmä, jota on hyvä käyttää aseena tässä keskustelussa. Kuka sitä haluaisi sairaalta lapselta mitään evätä.. ei kukaan! Ja jonkun valtuutetun, politiikon tms on erinomaisen hyvä ratsastaa vaalivoittoon ja/tai kansan suosioon käyttämättä sairasta lasta vaaliaseenaan...
 
säpäle harmaana
Minä ymmärrän ne kohtuulliset kustannukset muutoksesta siten että rakennetaan kaiteita, ramppeja, levennetään ovia jne. Onko kenelläkään maksettu talon laajentamisesta? Vähän eri suurusluokkaa taitaa olla kustannukset.
 
"joojoo"
[QUOTE="huhhuh";30656393]Haloo nyt itselles. Jos tälle perheelle aletaan rakentamaan taloon jotain lisäsiipeä, niin kohta se pitää rakentaa kaikille muillekkin. Mistä luulet että sellaisia rahoja taiotaan? Muutostyö= laajennusosa taloon? Ei ei... [/QUOTE]

Keille kaikille muille, miksi?
 
huhhhuhh
[QUOTE="joojoo";30656407]Keille kaikille muille, miksi?[/QUOTE]

Miksi vain tämä perhe olisi oikeutettu siihen laajennusosaan? Ihan samalla tapaa siihen sitten pitäisi olla oikeutettuja kaikki muutkin perheet, joiden lapsi on sairas ja tarvitsee 24/7 hoitoa, mutta nykyiseen asuntoon ei mahdu. Ja mites esim. vanhemmat pariskunnat, joista toinen tarvitsee erityishoitoa? Jos asuvat vaikka vanhassa rintsikassa jossa pesumahdollisuus on vain kellarissa eikä toinen sinne enää pääse eikä häntä sinne esim. pyörätuolissa saa, niin kunnan/valtion pitäisi sitten varmaan heillekkin kustantaa laajennusosa maan tasalle taikka muuttaa yksi tavallinen asuinhuone kosteaksi tilaksi, tai rakentaa rintsikkaan oma hissi ?

Aika kalliiksi tulee, jos ei ketään voi velvoittaa muuttamaan soveltuvampaan asuntoon hoidon järjestämiseksi kotona. Mielestäni jo se että se hoito tarjotaan sinne kotiin ja kustannetaan pieniä muutostöitä (rampit, välineet yms) on yhteiskunnalta melkoisen iso kädenojennus.
 
"joojoo"
No tottakai kuntien pitää järjestää vammaisille, vanhuksille ja sairaille juurikin kaikki ne tukitoimet ja avustaminen, mikä laissa on määrätty! Mitä helkkarin väliä säädöksillä on, jos niitä ei välitetä noudattaa? Ja pitäähän kuntien budjetissaan sellaisiin varautua, jos sellaiset on heidät velvoitettu hoitamaan!
 
[QUOTE="joojoo";30656438]No tottakai kuntien pitää järjestää vammaisille, vanhuksille ja sairaille juurikin kaikki ne tukitoimet ja avustaminen, mikä laissa on määrätty! Mitä helkkarin väliä säädöksillä on, jos niitä ei välitetä noudattaa? Ja pitäähän kuntien budjetissaan sellaisiin varautua, jos sellaiset on heidät velvoitettu hoitamaan![/QUOTE]

Taidat olla provo tai ainakin vähän ärsyttämässä meitä muita ;) ....... tai sitten ihan vain helkkarin tyhmä.
 
viera.s
[QUOTE="joojoo";30656438]No tottakai kuntien pitää järjestää vammaisille, vanhuksille ja sairaille juurikin kaikki ne tukitoimet ja avustaminen, mikä laissa on määrätty! Mitä helkkarin väliä säädöksillä on, jos niitä ei välitetä noudattaa? Ja pitäähän kuntien budjetissaan sellaisiin varautua, jos sellaiset on heidät velvoitettu hoitamaan![/QUOTE]

Ei sellaisia säädöksiä ole olemassakaan, joiden mukaan lisäsiipiä pitäisi rakentaa. Vanhukset ei valitettavasti saa edes mitään tällaisia hoitorinkejä, vaan johonkin laitokseen kyllä sitten sijoitetaan jos yölläkin tarvitsee jatkuvaa valvontaa, jota läheiset ei pysty tarjoamaan. Minusta perheen pitäisi olla todella kiitollinen, että heidän lapsensa hoitamiseksi kotona on kunta palkannut kolme sairaanhoitajaa. Tämänkin lapsen yöhoito tulisi terveyskeskuksen vuodeosastolla paljon halvemmaksi, kuin omat yksityishoitajat palkaten. Jotain rajaa vaatimuksiin! Sinun toivomiasi juttuja ei todellakaan ole varaa kaikille kustantaa.
 
"joojoo"
Minun vaatimiani? En ole itselleni vaatimassa mitään. Mutta jos laissa ja asetuksissa jotain em ryhmille luvataan, mutta niihin ei ole varaa, niin missä vika? Ei ainakaan sen sairaan lapsen vanhemmissa, jotka oikeuksiaan vaativat.
 
"joojoo"
Ei kai sen mikään design-lukaali tarvitse olla, mutta vetoisa karu parakki..? Ihmiset hyvät ajatelkaa vähän, laittaisitteko omia lapsiannekaan joka yö tuollaisiin olosuhteisiin :(
 
mietin tässä
Mietin tässä millainen super lisäsiipi äänieristyksillä pitäisi olla? Kun kuitenkin lasta hoidetaan yöölläkin ja hänellä on kipuja eli varmaankin raukka itkeskelee.Kyllähän siinä koko perheet unet karisee.Tuossa jossain oli että ysiltä pitää nousta kun hoitaja lähtee.No työaika heilläkin.Eikö äiti voisi sinne parakkiin mennä hoitamaan lasta?Ja hankkia sitten pariksi tunniksi hoitajan muille lapsille?
 
....
[QUOTE="joojoo";30656541]Minun vaatimiani? En ole itselleni vaatimassa mitään. Mutta jos laissa ja asetuksissa jotain em ryhmille luvataan, mutta niihin ei ole varaa, niin missä vika? Ei ainakaan sen sairaan lapsen vanhemmissa, jotka oikeuksiaan vaativat.[/QUOTE]

Ei lisäsiipiä kyllä luvata yhtään missään laissa kenellekkään, eikä pidäkkään luvata.
 
"paula"
[QUOTE="noniin";30656569]Kuitenkin on kysymys vaan yöpymispaikasta.Onko sen tarpeen olla viihtyisä?[/QUOTE]itajan työpaikka täytyy sisältää omat saniteettitilat, luulisin.

Löysin yhden letkuruokinta-aineen ja onhan se järkkyä, kun on ksantaaniukumiakin siinä ja siitähän tulee aikuisenkin maha kipeäksi:-(

http://spc.fimea.fi/indox/nam/html/nam/humspc/0/374420.pdf

Ei ihme, jos lapsi ei nuku ja maha on kipeä. Ja siinä on vielä alumiiniakin:-(
 
"Kifa"
Mitä ihmettä kaikki siitä vetoisuudesta täällä vouhottavat? Kuvien perusteella tyypillinen sairaalakäyttöön suunniteltu parakki eli kyllä siellä on lämmitys ja ilmastointi ja vessa, helposti puhtaanapidettävät materiaalit jne. Ja miten se lapsi parakissa on hirveästi enemmän erossa vanhemmista kuin taloon rakennetussa lisäsiivessä? Pakkohan senkin olisi olla sillä tavoin erillään muista asuintiloista että hoitajilla on työrauha eikä siellä voisi vanhemmat ja sisarukset kuitenkaan yöllä rampata saati nukkua samoissa tiloissa.

Ja palua, mitä ihmettä letkuruokita tuohon liittyy? Ei kukaan täällä osaa kertoa mitä liuoksia tuo lapsi saa, ja missä on edes sanottu että lapsella mitään tulehduksellista suolistosairautta edes on? Suolta voidaan leikata muistakin syistä, Hirschsprungin tauti, sikiöaikainen malformaatio, keskosuuden aiheuttama suolinekroosi jne.
 
"paula"
Tuolta kai olen lukenut siitä ensin:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015021019173322_uu.shtml

Lyhytsuolisyndroomahan se on kaikilla, joilta on leikattu suolta, oli syy mikä hyvänsä. Avanteellakin elää ihan hyvin ja sopeutumisvalmennuskurssit onkin suunniteltu etupäässä siihen sopeutumiseen.
 
"---"
Vammaispalveluasetuksen 13 §:n mukaan suoritettaessa korvausta asunnon muutostöistä sekä asuntoon kuuluvien välineiden tai laitteiden hankkimisesta aiheutuviin kustannuksiin pidetään vaikeavammaisena henkilöä, jolle liikkuminen tai muu omatoiminen suoriutuminen vakituisessa asunnossa tuottaa vamman tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia.
 
surullista
Jos vaan jollain on ikinä avuntarvetta, niin ensimmäisenä mietitään "niin olis mullakin" ja jos jollekin apua olisi antamassa, moni vieressä huutaa kuorossa "meillekin pitää jos tuollekin".

Ihan järkyttävän itsekkäitä ihmiset nykyään. Aina ensin se oma napa. Ja jos vaan jollekin toiselle jotain suodaan, sen ajatellaan vain olevan itseltä pois ja paska juttu.

Naurattaisi, jos ei itkettäisi, kun katsoo jenkkien tv-sarjoja, joissa koko yhteisö rakentaa naapuruston perheelle talkoolla hienon uuden talon tulipalossa menetetyn tilalle. Kaikki auttaa, jokainen osallistuu. Täällä ensin ihmeteltäis, että eikö sen vakuutus korvaa ja etsittäis palon syytä perheestä. Eikä ainakaan mitään vähääkään hienompaa saisi olla kuin naapureilla -tai sitten pitää laittaa uutta kaikille.

Kannattais joskus miettiä, että jokaiselle meistä voi sattua jotain sellaista, johon ei oma apu enää riitä.
 

Yhteistyössä