Mikä vaivaa vauvaa? AUTTAKAA!

5kk ikäinen tyttö on itkeskellyt kolme päivää ja valvoskellut pari yötä (nukkuu siis pikku pätkiä ja valvoo sit välissä parikin tuntia, eikä viihdy mitenkään päin).
Lääkärissä käyty, pissakokeissa käyty, kaikki ok.
Alas tulossa 2 hammasta.
Mallasuutetta saanut ja sillä tullut pahanhakuista kakkaa. Mitään ihmeempää uutta ei ole syönyt. Saa jo 4x ateriaa päivässä.
Pientä nuhaa on.
Mut voiko hampaiden tulo tehdä noin kipeää???
Kaksi päivää meni melkein ihan kokonaan itkiessä, tänään jo vähän parempi päivä!
Vaikeahan tämmösiin on varmaan kenenkään vastata, mutt oisko kenelläkään vastaavaa kokemusta tai muuta???
Mitä vois olla???

Neuvola ei oikein ota asiaa vakavasti, mutta kyllä äitinä tiedän, että tyttöön koskee ja tämä ei todellakaan ole normaalia.
Särkylääkettä on saanut ihan sen maksimimäärän päivässä, saattaa silti herätä heti 30 minsan päästä ja aloittaa itkemisen.
Yleensä ilonen ja tyytyväinen tyttö.
 
...
juu, kaveri just sano et sen mukulalla on tulos ylös hampaita ja on ihan hirveen kipeet, yhtä huutoo vähän väliä ja kuumettakin on nostanu.. voi olla tosiaan siitä hampaiden tulosta, toisilla tekee paljon kipeempää ja esim.omalla mukulalla kun tuli niin ei hän välittäny siit mitään..
 
vieras
Varmaan ne hampaat! Meidän nuorin on tehnyt hampaita aina pitkään ja hartaasti. Pari viikkoakin kitisi eikä halunnut syödä ja joka kerta tuli myös ripuli kun hampaat puhkesivat. Sitten sai olla rauhassa ehkä viikon tai kaksi niin johan tuli seuraava hammas kiusaamaan :(.

Tosin jos vauva selvästi kipuilee niin että sua huolestuttaa veisin uudestaan lääkäriin.

Oletko muuten kokeillut sellaisia kylmiä puruleluja jotka auttavat kutiaviin ikeniin?
 
Meillä nousi hampaiden tulon aikaan tytön kuume yli 39 asteeseen. Muuten oli ihan normaali eikä pahemmin kiukutellu. Ne viilentävät purulelut on kanssa hyviä, semmoset kokonaan kumiset ja laittaa semmosen vaikka jääkaappiin.
 
Monni
Meillä on tulossa ylös hampaita ja panadolin voimalla yritetään rypistellä. Yöt ihan kamalia, tunnin välein heräämistä ja huutoa. Mulla on valvomisvuoro ensiyönä, help.
Jos te ootte jo lääkärissä kävässeet niin epäilen vahvasti niitä hampaita. Toisilla ne tekee tosi kipeetä. Toivottavasti pian helpottaa, koittakaa jaksaa, nopeesti tää vaihe menee ( ja tulee taas uus vaihe...)
 
vieras
Meillä valvottiin viikko kun ensimmäiset hampaat tuli. Jos korvat on katottu niin todennäköisesti syynä on sitte hampaat. Meillä ei panadol oikeen auttanut, mutta kun saatiin pronaxenia niin yöt rauhottui.
 
Nostelen tätä ja lisäilen vielä, että sama jatkuu edelleen, päivät ok, mutta tämä iltanukahtaminen ja yöt ihan hirveitä!!!
Eilinenkin meni varmaan sinne 03 asti kanniskellessa, 30 min pätkiä nukkui. Nyt on tunti tuolla kanniskeltu ja heiluteltu.
Olen todella väsynyt tähän. Mut pakko kai se on vaan odottaa ja uskoa, että hampaista johtuu. Tänään on ollut pientä lämpöä. (pyllystä mitattuna 38 astetta).
Voiko 5kk antaa pronaxenia??
 

Yhteistyössä