Mikähän 6v pojalla?

Laitan tämän nyt tännekin, minne ehkä kuuluisikin paremmin...


Mun 6v. pojalla on ollut jo tosi kauan kakka löysällä, välillä ripulillakin. Nyt on alkanut olemaan myös verta kakassa. Tämän lisäksi poika on myös hyvin väsynyt, kalpea ja ruokahaluttomuuskin vaivaa. Mahaansa valittelee usein (ei kipua, mutta tuntuu kuulemma jotenkin oudolta). Tuota kakan löysyyttä/ripulia tutkittiin joskus n. vuosi sitten, mutta mitään syytä ei siihen löydetty. Mutta nyt siis uutena vaivana tuon löysyyden lisäksi tuo verisyys ja nuo muut oireet. Onko kenenkään lapsella ollut mitään vastaavaa? Ja jos on ollut niin mistä on johtunut? Alkaa jo huoli painaa, kun on poika niin väsynytkin jo.
 
Tulee mieleen vain suolistosairaudet... Vieppä lääkäriin ja käske tutkia kaikki mahdollinen. En nyt huolestestuttaa tarkoita, mutta mielummin tarkistaa testeillä että kaikki on kunnossa niin ei tarvitse huolestua. Minusta verinen uloste on kyllä jo ensiavun paikka...

Myös allergiat voivat aiheuttaa jos jonkinlaisia oireita. Ja kaikki allergiat ei välttämättä näy testeissä, joten täytyy vain tarkkailla oireita.
 
Hei, onko otettu kakkanäyte Clostridium Difficile?
Sopii juuri sen oireisiin, ja veren tulo on jo vakava oire.
Tuo nyt pitää heti sulkea pois ainakin, laita googleen jos sinulle outo sairaus.
On ns. antibioottiripuli ja monesti lääkärit ei tajua/muista sitä vaan epäilevät ja tutkivat kaikkea muuta.
 
Ei ole muistaakseni tätä tutkittu. Ulostenäytteet kyllä otettiin joskus n. vuosi sitten, mutta en nyt enää muista mitä siitä on katottu. Mutta eikös tätä kyseistä sairautta edellä yleensä mikrobilääkitys? Ei ole pojalla kyllä ollut aikoihin mitään antibioottikuuria. Aloin itseasiassa miettimään, että onkohan ollut koskaan.. Tai sitten niin pienenä etten edes kunnolla muista.
 
Tänään käytiin muuten lääkärissä uudestaan. Käytiin siis viimeksi tammikuussa tämän asian takia. Perusverenkuva otetaan uudestaan ja lähete keskussairaalaan tutkimuksiin. Ja hyvin todennäköisesti tähystetään. Joten asiat alkaa nyt edetä onneksi.
 
Minulla tuli tekstistäsi heti mieleen keliakia. Jos vatsa on pitkäänkin ollut sekaisin, niin jo senkin takia voi ilmaantua verta kakan joukkoon, kun suolisto on ärtynyt. Todella hyvä, että pääsette tähystykseen, niin siitä se asia sitten lähtee selviämään. Jaksuja ja kyllä kaikki selviää :hug:
 
HYvä että tutkitaan, enkä ala tekemään nettidiagnoosia, mutta omasta kokemuksesta tiedän että tämä sairaus vaivaa usein pitkään ennenkuin lääkärit hoksaa, sitä vähätellään ja oireet joskus epämääräisiä.
Tiedän tapauksia ettei ole ollut edes antibioottikuuria alla, minunkin lapsellani vain yksi elämässään. Sinuna pyytäisi joka tapauksessa tämän tutkimuksen, ei siinä mitään menetäkään. Toivottavasti selviää pian eikä olisi mitään vakavampaa.
 
Syy ei ole vielä selvinnyt. Poliklinikalla on käyty ja lääkäri sanoi, että epäilee streptokokkia, kun vilkaisi peräaukon suuta. Näyte siitä otettiin, ja huomenna saan kuulla tulokset. Tosin se ei silti kuulemma selitä tuota jatkuvaa ripulia (vaikkakin nyt on muutama päivä kakka ollut ihan normaalia). Ja tähystykseen on aika tulossa. Onko tuossa Clostridium difficulessa jatkuvaa ripulia vai onko kakka välillä normaalia?
 
Otata nyt ihmeessä se Clostridium Difficile näyte, vähän kakkaa ohjeen mukaan kotona purkkiin ja tk:n labraan.
Pahimmillaan se bakteeri tekee suolistovaurioita, jopa paksusuolen poistoja on jouduttu tekemään, ja verenvuoto on yksi tavallinen oire.
Kakka oli välillä vaihtelevaa, mutta tyypillisin oli vihertävä limainen ja tosi pahanhajuinen ripuli, useita kertoja päivässä.
Pylly oli myös tosi punainen, kakka ärsytti pyllyn vaikka miten pesi ja rasvasi, oma lapseni siis vielä vaippaikäinen.
Mun mielestä toi pitää ehdottomasti sulkea pois, sen jälkeen vasta miettiä mikä muu, jos ei tämä, meilläkin kesti viikkotolkulla diagnoosin saaminen kun en ollut ikiinä kuullut Clostridiumista niin en älynnyt pyytää tutkimaan.
 
Jotenkin tuo ei kyllä kuulosta ollenkaan samanlaiselta kuin mun pojalla, mutta huomenna kun lääkäri soittaa niin otan kyllä tämän asian puheeksi. Ja en tosiaan ole varma, vaikka olisi tämä tutkittukin kun en muista/tiedä mitä silloin jo n. vuosi sitten siitä ulosteesta tutkittiin. Mutta ilman muuta siis tämän asian aion selvittää.
 
Hyvä, että tutkitaan.
Kertoiko lääkäri mistä se Streptokokki olisi tullut, yleinen bakteerihan se on, en ole ollenkaan terveydenhoitoalalla mietin vaan että onko vain iholla vai suolistossa....tosi kurjaa pienellä pojalla toivottavasti pian paranee.
 
otettiinko muuten se Clostridium Difficile testi, vai oliko se otettu jo vuosi sitten kun kerroit että jotakin jo tutkittiin.
Meidän perheen elämästä teki niin vaikeaa moneksi kuukaudeksi, että sen takia kiinnostaa ja voin jotakin neuvoakin , jos se osoittautuisi syyksi.
Onko pojan vointi ennallaan?
 
Tuo clostridium difficile testi on otettu. Tiistaina vein labraan vasta kun oli siellä päässä jotain sählinkiä ollut ja ei aikaisemmin näkynyt koneella, että oli tullut lähete lääkäriltä siihenkin. Pojalla kakka aika normaalia, ollut jo jonkin aikaa. Verta ei kakassa juurikaan havaittavissa, mutta vielä jonkin verran kivuliasta on toimitus omien sanojen mukaan. Hyvin väsynyt on aamuisin ja kärttyinen usein. Väsymys voi tietysti johtua noista antibiooteista, jotka on siihen streptokokkiin.
 
Edelleen odotetaan sinne tähystykseen pääsyä. Poika on kyllä ollut jo jonkin aikaa vähän parempi vointinen. Se streptokokki on siis hoidettu ja verta ei kyllä enää ole tullut, joten siitä johtuvaa siis oli ilmeisesti se vaiva. Clostridiumia ei löytynyt. Mutta siis sinne tähystykseen pitäisi kuitenkin vielä mennä, kun lääkäri kerran sitä mieltä oli vaikka tilanne ollutkin nyt parempi.
 

Yhteistyössä