Miks kaupan perussimaan työnnetään alkoholia? juotin sitä sitte lapselle! vaarallista?

  • Viestiketjun aloittaja apuaa
  • Ensimmäinen viesti
apuaa
Hyvällä omallatunnolla laitoin lapselle 2 lasia perus kaupan simaa, eikä käyny mielessäkään että siinä olis alkoholia! Pitääkö soittaa terveysasemalle? Voiko olla vaarallista? Laps on 8v.
 
Ainakin Hellforsin sima on alkoholiton. Mutta meillä päin simahyllyissä on isot laput, että ei myydä alle 18 vuotiaille, joten ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään, että sis. alkoholia.
 
apuaa
Meillä ei lähikaupassa ollu ku kahta eri lajia ja mies osti molempia yhen pullon maistiaiseksi. Ja molemmat sisältää alkoholia. EIkä kaupassa ollu mitään ettei myydä alle 18v tms! :O
 
"vieras"
Kotitekoisessa simassa sitä voi olla reilusti enemmänkin. Jospa ostaisit ensi kerralla sitruunalimpparia, siman valmistukseen kuuluu aina käymisprosessi, jossa syntyy alkoholia.
 
"tiimarinvihko"
Onhan kotitekoisessa simassakin alkoholia, kyllä sitä meillä juo lapset ja aikuiset. Se on niin pieni määrä, ettei ole vaaraa saatika että sitä huomais edes.
 
[QUOTE="vieras";26177830]Oi niitä aikoja kun ala-asteella ostettiin white cap-siideriä, vastasi varmaan ykkösolutta. Siitä ainaskin mukamas saatiin hiprakka.[/QUOTE]

Joo, niin mekin saatiin kun imaistiin sitä 6 pulloa alta tunnissa. Enpä usko että kenenkään lapsi sitä simaa lipittää ihan samaan tahtiin.
 
[QUOTE="vieras";26177892]Ei vappua ilman simavääntöä :D[/QUOTE]

muistaiskohan joku sen legendaarisen "tein alkoholitonta simaa" ketjun kaaaauan sitten?

Mielenkiintoinen kysymys...jotka annatta kaupan simaa niin antaisitteko lapsenne juoda vapaasti vastaavan prosenttista kaupan kaljaa tai sidukkaa (ummikkona en tosin tiedä että onko niin pieni prosenttisia)?
 

Yhteistyössä