Miks nilkat kipeytyy kun käy lenkillä?

"hmmm"
Vääränlaiset tossut. Jos on pronaatiotuki vaikei tarvitse tai jos sitä ei ole ja tarvitsisi, se voi aiheuttaa ongelmaa. Kävely / juoksu asfaltilla rasittaa myäs nilkkoja, jos ne on saanut olla laiskana pitkäänkin.
 
[QUOTE="hmmm";26131838]Vääränlaiset tossut. Jos on pronaatiotuki vaikei tarvitse tai jos sitä ei ole ja tarvitsisi, se voi aiheuttaa ongelmaa. Kävely / juoksu asfaltilla rasittaa myäs nilkkoja, jos ne on saanut olla laiskana pitkäänkin.[/QUOTE]

Ne on saanu olla laiskana koko raskausajan. Nyt ensimmäistä kertaa synnytyksen jälkeen pääsin kunnolla kävelemään kun isompi lapsi oppi ajamaan pyörällä ilman apurattaita. Tähän asti ollaan käyty vaan mini kävelyillä jossa vauhti on ollu tosi hidasta. Nyt kävelin nopeesti ja oikea nilkka on tulessa. Kengät ostin urheiluliikkeestä jossa testattiin mun jalka jossain laitteessa. Oiskohan kengät sit oikeanlaiset? Ehkä nää nilkat on sit vaan niin laiskistunu :(
 
Kenkien valinnalla on merkitystä. Toinen on että jotkut jalan lihakset voi olla sen verran heikkoja että niitä pitäisi vahvistaa, tähän voi saada jumppaohjeet esim. fysioterapeutilta. Tai sitten jalkaterissä on sellaisia asentovirheitä ja vaurioita että tukipohjalliset olisivat tarpeelliset.
 
Kenkien valinnalla on merkitystä. Toinen on että jotkut jalan lihakset voi olla sen verran heikkoja että niitä pitäisi vahvistaa, tähän voi saada jumppaohjeet esim. fysioterapeutilta. Tai sitten jalkaterissä on sellaisia asentovirheitä ja vaurioita että tukipohjalliset olisivat tarpeelliset.
Mistä sen saa selville sit, että tarviiko tukipohjalliset?
 
Jalkojenhoitaja tai fysioterapeutti, muista yhtään saattoiko tuo jälkimmäinenkin tehdä ne askeltestit sellasille ihmeellisille arkeille missä nähdään äkkiä onko esim. kaariholveissa vikaa eli liian korkeat/matalat tai muuten askeleissa virhettä painon jakautumisen suhteen.

Omalla kokemuksella eniten kyllä luottaisin esim. respectan tekemiin pohjallisiin kuin sairaalan jalkojenhoitajan. Itsellä on ollut pikkumuksusta asti jalkaterissä asentovirheitä, jokusen vuoden aikuisiällä menin sairaalan tekemillä pohjallisilla mutta parhaat ja kestävimmät on olleet nuo respectan tekemät. Respectan ihminen myös näki sellasia vaurioita tai vaurioiden alkuja mitä ei sairaalassa oltu edes huomattu. Nykysin sitten pystyykin kävellä jo tarvittaessa ilman pohjallisiakin olevilla kengillä ilman että sattuu, ennen noita respectan tekemiä pohjallisia ei oikein onnistunut.

Mulla nuo asentovirheet kyllä vaikutti lopuksi ihan koko kehoon, eli ne säryt lähti nousemaan jaloista ylöspäin kun lihakset meni jumiin.
 
hömppö harmaana
Onkohan tuo "ihmeellinen arkki missä nähdään äkkiä onko esim. kaariholveissa vikaa" niin sama ku mikä siellä urheiluliikkeessä oli? Siihen piti astua ja seisoa jonkun aikaa jonka jälkeen siihen piirtyi jalan kuvio ja sen perusteella se sit päätti tarviiko jotain tukea vai ei. Tää siis tehtiin sillon kun ostin kengät.
 
Hömppö voi olla. Mä en oo urheiluliikkeissä tuollasiin koskaan törmänny. Tai edes tiennyt että osassa niistä sellaisia on nykysin. Jossain urheiluliikeketjussa tais olla joku maksullinen tukipohjallispalvelu mutta en siitä sen enempää tiedä.
 

Yhteistyössä