Miksi et käytä täysjyväpastoja, riisiä, täysjyväleipiä vaan mieluummin valkoista vehnämössöä?

Huom harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja plm:
Minäkin uskon että moni tekee perheelle arkiruuaksi hunajamarinoituja broilerinsuikaleita jossain tekokermakastikkeessa ja valkoista makaronia.
Sitten ihmetellään kun lihoo vaikka syö ihan tavallista kotiruokaa, turvottaa ja pierettää.
Äläs nyt, tuohan on terveellistä suorastaan. "Meillä mitään broileria syödä". Kyllä se pitää olla nuggetteja tai eineslihapullia sen makaroooonin kanssa. Ja voita makarooooonin sekaan ja ketsuppia = )
 
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Muuten kyllä täysjyvät maistuu ihan hyvin, mutta sushiin pitää olla hyvää valkoista riisiä.
Mä olen muuten kironnut sitä, kun missää sushipaikassa en ole törmännyt edes vaihtoehtona täysjyväriisiin...olisi kiva maistaa toimisiko se siinä maun puolesta!
Kokeile kotona...
Luulen että se ei toimi, koska se ei liimaannu niin helposti kuin sushiriisi.
Näin, sen pitää olla puuroutuvaa riisiä.
Täysjyväkin puuroutuu kun keittää riittävän kauna ja sit vaan etikat sekaan kun on vedet valutettu pois, niin luulisi toimivan...
Joku japanilainen sushikokki saisi syädnhalvauksen, siellä ne opettelee ekat 7 vuotta riisinkeittoa

:D
 
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Muuten kyllä täysjyvät maistuu ihan hyvin, mutta sushiin pitää olla hyvää valkoista riisiä.
Mä olen muuten kironnut sitä, kun missää sushipaikassa en ole törmännyt edes vaihtoehtona täysjyväriisiin...olisi kiva maistaa toimisiko se siinä maun puolesta!
Kokeile kotona...
Luulen että se ei toimi, koska se ei liimaannu niin helposti kuin sushiriisi.
Näin, sen pitää olla puuroutuvaa riisiä.
Täysjyväkin puuroutuu kun keittää riittävän kauna ja sit vaan etikat sekaan kun on vedet valutettu pois, niin luulisi toimivan...
No ei sushiin nyt vaan kuulu se täysjyvä. Tai kuuluu jos japanilaiset aloittaa trendin :D
 
Hei jipiii, mä sain aikaan ruokaketjun, jossa ei riidella!!
Nyt lähden hakemaan poitsua hoidosta ja palaan kurkkimaan ehkä illalla...

...mä olen siis istunut työpäivästäni liian pitkät pätkät plussalla, kun kello on jo noin paljon... :snotty:
 
Jaana
Alkuperäinen kirjoittaja poipoipoi:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Hyvä herättely sinänsä, että monet ei tiedä, että se valkoinen pasta tai riisi on todella huonoa ja terveydelle vahingollista tavaraa.
Itse asiassa luulennpa että aika harva lopulta käyttää tuota valkoista mössöä niin paljon kuin ap kuvittelee.
Villi veikkaus ihan mutuna että luulisin että ainakin 80 % suomalaisperheistä käyttää vaaleaa peruspastaa ja vaaleaa riisiä, ehkä enemmänkin.
Samaa mieltä. Joku suuri kansamassa niitä Vaasan&Vaasan, Fazerin, Pågenin ym. isojen valmistamia höttöleipiä varmasti ostaa ihan kritiikittömästi, koska niitä on se 30 hyllymetriä kaupoissa. Sitten taas niitä, jotka olisivat enemmän täysjyvää ja eivät sisältäisi esim emulgointiaineita, on vaikeampi löytää. tai löytää toki kun näkee vaivan, mutta niitä on paljon vähemmän kuin niitä höttöleipiä, jotka kaikki maistuvat samalle tai ei miltään. Jotkut eivät edes tuoksu leivälle ensinnäkään, vaan ihan hirveälle, koska ovat kyllästettyjä lisäaineilla. Huh, taas vauhdissa :D
Ainakin osa näistä Fazerin "täällä paistetuista" patongeista tehdään Ranskassa!!!! En syö!
 
Blue
Alkuperäinen kirjoittaja PsychoKiller:
Marjoja makaroonivelliin. Siis mitä ihmettä täällä puhellaan.

Lähden kaljalle.
:LOL: :LOL:

:snotty: Se on liian makeaa ja tahmasta jos laittaa voita ja sokeria.. Muksut kyllä syö voinkin kanssa. Mutta marjojen (sokeroitujen!!) kanssa tarpeeksi raikasta. :p
 
Alkuperäinen kirjoittaja Phoebsi:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Muuten kyllä täysjyvät maistuu ihan hyvin, mutta sushiin pitää olla hyvää valkoista riisiä.
Mä olen muuten kironnut sitä, kun missää sushipaikassa en ole törmännyt edes vaihtoehtona täysjyväriisiin...olisi kiva maistaa toimisiko se siinä maun puolesta!
Kokeile kotona...
Luulen että se ei toimi, koska se ei liimaannu niin helposti kuin sushiriisi.
Näin, sen pitää olla puuroutuvaa riisiä.
Täysjyväkin puuroutuu kun keittää riittävän kauna ja sit vaan etikat sekaan kun on vedet valutettu pois, niin luulisi toimivan...
No ei sushiin nyt vaan kuulu se täysjyvä. Tai kuuluu jos japanilaiset aloittaa trendin :D
Toivon, etteivät aloita :ashamed: :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Molleri:
Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa:
Alkuperäinen kirjoittaja Jaana:
Hyvä herättely sinänsä, että monet ei tiedä, että se valkoinen pasta tai riisi on todella huonoa ja terveydelle vahingollista tavaraa.
Itse asiassa luulennpa että aika harva lopulta käyttää tuota valkoista mössöä niin paljon kuin ap kuvittelee.
Ootpa sä riidanhakuinen tänään :D
Mitä riidanhakuista tuossa on :eek: :eek: :eek: ?
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja d:
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että miksi kukaan oikeasti ostaa sellaista muovipussiin pistettyä pehmeätä ranskanleipää. Siinä ei voi se maku olla edes se juttu (joo makuasioista ei voi kiistellä). Mutta jos se raha on se juttu, niin parempaa saa itsetehden...
oi, mulle tuli heti makumuisto 70-luvulta: tuore ranskanleipä, voita ja appelsiininkuorihillo. Ihanaa. En ole ostanut ranskanleipää varmaan ikinä itse, mutta pitääpä joku päivä hakea. Lopusta (JOS jää, voi sitten paistaa köyhiäritareita)
Mulla on muuten vastaavanlainen: isini tekemät eväät uimarannalle. Eli ranskista, päällä voita ja metwurstia. ja sitten ne lämpesi ihanaksi päivän mittaan laukussa ja oli niin herkkua iltapäivästä.
:p :p
 
Jaana
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Huspati Huta:
Muuten kyllä täysjyvät maistuu ihan hyvin, mutta sushiin pitää olla hyvää valkoista riisiä.
Mä olen muuten kironnut sitä, kun missää sushipaikassa en ole törmännyt edes vaihtoehtona täysjyväriisiin...olisi kiva maistaa toimisiko se siinä maun puolesta!
Kokeile kotona...
Luulen että se ei toimi, koska se ei liimaannu niin helposti kuin sushiriisi.
Näin, sen pitää olla puuroutuvaa riisiä.
Täysjyväkin puuroutuu kun keittää riittävän kauna ja sit vaan etikat sekaan kun on vedet valutettu pois, niin luulisi toimivan...
Joku japanilainen sushikokki saisi syädnhalvauksen, siellä ne opettelee ekat 7 vuotta riisinkeittoa

:D

Sen tosiaan täytyy olla hyvää riisiä :) Ja sitten on olemassa 3 Michelin-tähden sushibaari Japanissa. Miltähän siellä maistuu sushi?
 
Lunatic
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja PsychoKiller:
Marjoja makaroonivelliin. Siis mitä ihmettä täällä puhellaan.

Lähden kaljalle.
:LOL: :LOL:

:snotty: Se on liian makeaa ja tahmasta jos laittaa voita ja sokeria.. Muksut kyllä syö voinkin kanssa. Mutta marjojen (sokeroitujen!!) kanssa tarpeeksi raikasta. :p
Siis minkä ihmeen marjojen, voin tai sokerin.

Makaronivelli syödään makaronivellinä.
 
Blue
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Lunatic:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
No niin, olihan siinä sellainen himpun terveellinen maku.. Mutta kun laittaa joukkoon paljon marjaa niin ihan hyvältä maistuu. Koko kokkauksen taisi jotenkin pelastaa yyyylipitkä keittoaika ja vielä se että laitoin vaniljasokeria mausteeksi.
:snotty: ..Ei kyllä kuulosta oikeelta makaroonivelliltä.. noi marjat vielä seassa, voi hyvänen aika.
Joo ei marjoja, vaan voita ja ripaus suolaa ja sokrua päälle. :p
Tässä puhuttiin voista ja sokrusta. Mutta joo, ehkä mä raiskaan makaronivelliä kun syön sen noin. Pitänee keksiä toinen nimi. Täysjyvämakaroni-maitoherkku marjoilla..? B)
 
Jaana
Alkuperäinen kirjoittaja mm:
Meillä syödään valkoista riisiä ja valkoista vehnää siitä syystä että poika on kaikelle muulle viljalle allerginen. Repikää siitä. Ja hyvin kasvaa ja voi.
Älä syötä sitten viljaa ollenkaan. Tutustu terveyshaittoihin, ennen kuin opetat lapsesi syömään niitä. Itse, jos syöt, niin se on vain omaa valintaa.
 
Huom harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja d:
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että miksi kukaan oikeasti ostaa sellaista muovipussiin pistettyä pehmeätä ranskanleipää. Siinä ei voi se maku olla edes se juttu (joo makuasioista ei voi kiistellä). Mutta jos se raha on se juttu, niin parempaa saa itsetehden...
oi, mulle tuli heti makumuisto 70-luvulta: tuore ranskanleipä, voita ja appelsiininkuorihillo. Ihanaa. En ole ostanut ranskanleipää varmaan ikinä itse, mutta pitääpä joku päivä hakea. Lopusta (JOS jää, voi sitten paistaa köyhiäritareita)
Mulla on muuten vastaavanlainen: isini tekemät eväät uimarannalle. Eli ranskista, päällä voita ja metwurstia. ja sitten ne lämpesi ihanaksi päivän mittaan laukussa ja oli niin herkkua iltapäivästä.
:p :p
Missä ovat nyt ne päivittelijät, joiden mielestä noita ei olisi voinut syödä, kun kylmäketju on katkennut...
Herraisä, tuohonhan voi kuolla. ; )

 
k
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja d:
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että miksi kukaan oikeasti ostaa sellaista muovipussiin pistettyä pehmeätä ranskanleipää. Siinä ei voi se maku olla edes se juttu (joo makuasioista ei voi kiistellä). Mutta jos se raha on se juttu, niin parempaa saa itsetehden...
oi, mulle tuli heti makumuisto 70-luvulta: tuore ranskanleipä, voita ja appelsiininkuorihillo. Ihanaa. En ole ostanut ranskanleipää varmaan ikinä itse, mutta pitääpä joku päivä hakea. Lopusta (JOS jää, voi sitten paistaa köyhiäritareita)
Mulla on muuten vastaavanlainen: isini tekemät eväät uimarannalle. Eli ranskista, päällä voita ja metwurstia. ja sitten ne lämpesi ihanaksi päivän mittaan laukussa ja oli niin herkkua iltapäivästä.
:p :p
Missä ovat nyt ne päivittelijät, joiden mielestä noita ei olisi voinut syödä, kun kylmäketju on katkennut...
Herraisä, tuohonhan voi kuolla. ; )
Tuo riidankaivamisen taito on oikea taitolaji :)
 
Huom harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja k:
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja d:
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että miksi kukaan oikeasti ostaa sellaista muovipussiin pistettyä pehmeätä ranskanleipää. Siinä ei voi se maku olla edes se juttu (joo makuasioista ei voi kiistellä). Mutta jos se raha on se juttu, niin parempaa saa itsetehden...
oi, mulle tuli heti makumuisto 70-luvulta: tuore ranskanleipä, voita ja appelsiininkuorihillo. Ihanaa. En ole ostanut ranskanleipää varmaan ikinä itse, mutta pitääpä joku päivä hakea. Lopusta (JOS jää, voi sitten paistaa köyhiäritareita)
Mulla on muuten vastaavanlainen: isini tekemät eväät uimarannalle. Eli ranskista, päällä voita ja metwurstia. ja sitten ne lämpesi ihanaksi päivän mittaan laukussa ja oli niin herkkua iltapäivästä.
:p :p
Missä ovat nyt ne päivittelijät, joiden mielestä noita ei olisi voinut syödä, kun kylmäketju on katkennut...
Herraisä, tuohonhan voi kuolla. ; )
Tuo riidankaivamisen taito on oikea taitolaji :)
Ja vielä niin mukavaakin ; )
 
...
Alkuperäinen kirjoittaja Phoebsi:
On yksi todella epäterveellinen pikaruokajuttu, johon sopii vaan ja ainoastaan vaaleaakin vaaleampi paahtoleipä :p Muuten sitten käytetään tummaa pastaa, riisiä ja täysjyviä. Kun on tottunut ruisleipään niin vaalea höttösleipä ei oikein maistukaan millekään.
Kai olet tarkistanut, ettei ruisleipään ole käytetty sihtijauhoja? Yhtä huonoa on sellainen ruisleipäkin. Puhumattakaan mistään Vaasan ruispaloista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Huom harmaana:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja d:
Mutta sitä minäkin ihmettelen, että miksi kukaan oikeasti ostaa sellaista muovipussiin pistettyä pehmeätä ranskanleipää. Siinä ei voi se maku olla edes se juttu (joo makuasioista ei voi kiistellä). Mutta jos se raha on se juttu, niin parempaa saa itsetehden...
oi, mulle tuli heti makumuisto 70-luvulta: tuore ranskanleipä, voita ja appelsiininkuorihillo. Ihanaa. En ole ostanut ranskanleipää varmaan ikinä itse, mutta pitääpä joku päivä hakea. Lopusta (JOS jää, voi sitten paistaa köyhiäritareita)
Mulla on muuten vastaavanlainen: isini tekemät eväät uimarannalle. Eli ranskista, päällä voita ja metwurstia. ja sitten ne lämpesi ihanaksi päivän mittaan laukussa ja oli niin herkkua iltapäivästä.
:p :p
Missä ovat nyt ne päivittelijät, joiden mielestä noita ei olisi voinut syödä, kun kylmäketju on katkennut...
Herraisä, tuohonhan voi kuolla. ; )
Mu amuuten nauratti ihan sama kun tuota kirjoitin.
Tuotahan se oli, ainakin meidän perheessä, ja taitaa olla äitillä ja isillä edelleen...
Ja myönnettököön, että en mä itsekään mikään ylihysteerinen ruokakattilan viilentäjä ole, kyllä se keittokattila saa ihan rauhassa jäähtyä kesälläkin pöydällä muutaman tunnin.

:D
 
.
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Alkuperäinen kirjoittaja merenneitonen:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue:
Mun rupes äsken tekemään mieli sitä (täällä niin parjattua) makaronivelliä. Tein sitä mutta tein sen täysjyvämakaroniin, muuta ei ollut. Saanko pistää sun syyksi jos ei maistu yhtä hyvältä kuin valkoiseen mössään tehty? :saint: :D
Mä olen muuten jo kauan suunnitellut makaronivellin tekoa, kun mummo teki sitä aian kun olin pieni.
Olen pohtinut just tuota, että maistuuko se enää samalta, jos tekee täysjyvään.
Täytyy testata, jos keittäisi ihan ylikauan sitä. :D
Mä keitin sitä ihan tautipitkään, melkein 15min. Mä maistan kohta ja tuun sit infoamaan. ;)
häh, 15 minuuttia makaronivellin keittämistä pitkään? :eek: minä keitän aina 30 minuuttia vaikka teen tavallisista makaroineista.

 

Yhteistyössä