Miksi ihmeessä ihmiset pitää ikkunoita helteellä auki ja valittavat liian kuumaa?

  • Viestiketjun aloittaja kuumaa
  • Ensimmäinen viesti
ap.
Ne, jotka laittavat ikkunat avoimeksi helteellä, niin voisitteko kertoa omin sanoin, mitä on tuollaisen ikkunaräppänöiden tarkoitus kuumissa maissa? Niitä on siellä kaikkialla?

 
"Riina"
Meillä on kyllä sälekaihtimet ja osa verhoistakin kiinni koko päivän, mutta silti ikkunat ja parvekkeen sekä terassin ovet auki. Mukavasti ilma vaihtuu ja välillä tulee viilentävä tuulahdus sisälle, varjon puolelta viileämpää ilmaa sisälle. Meillä ainakin auttaa valtavasti.
 
vierasds
pimennysverho tai verho ei auta kuten kaihdin, joka vaaleana metallina heijastaa hyvin auringonsateet takaisin (saleet ulospain). verho estaa valon tulemisen muttei esta samoin ilman lampenemista.
 
Happe
Ehkä tuuletusikkuna voi olla auki mutta esim kerrostalossa, talvieristetyssä, ulko-oven aukaiseminen on hölmöä. Kuuma ulkoilma tulee viileään porraskäytävään ja nousee ylös ja yläkerroksissa on todella kuumaa. Asuntoon ei pidä päästää yhtään auringon säteilyä. Se korventaa asunnot. Laittakaapa lämpömittari ikkunan ja suljetun verhon väliin niin huomaatte miksi.
 
Meidän yläkerrassa on kaikissa huoneissa pimennysverhot ja kaikki ikkunat sepposen selällään ja siellä on ihan miellyttävän viileä nukkua. Puutalo ja peltikatto.
 

Yhteistyössä