Miksi ihmiset ottavat lisää velkaa ilman aikomusta maksaa takaisin?

"Realisti"
Alkuperäinen kirjoittaja Näin se menee;30082763:
Jeps, kyllä tässä on sen oppinut, kantapään kautta, että ihan turha tämä suomen systeemi.
Otetaan esimerkiksi tilanne jossa minä jäisin työttömäksi ja asuisin vuokralla. No, siinä vaiheessa kun vielä voin, kaikki luottolainat kiinni, laskulle maksimimäärät tavaraa, mitä saa ja sitten odotetaan käräjäoikeuden päätöstä ulosotosta. Ja kun kyseessä tottakai on kulutustavara, niin lyhennykset menisi mun tuloista. En edes yrittäisikään päästä töihin niin elämä seuraavaksi 5 vuodeksi olisi taattu. Miksi ?
1. jos työtöt + vuokralla, sossu maksaa asunnon
2. jos työtön + ulosotossa, minulle täytyy jäädä raha elämiseen
3. työtön + ulosotossa, suurimmille velkojille menee ns. lyhennykset
4. odotan 5 vuotta, ulosottovelat kuittaantuu
5. vielä vähän aikaa, luottotiedot putsaantuu
6. hommaa työ ja luottokortit
Niin, ja tavaran voi myydä netissä (netti+kone sossulta) ilman seuraamuksia jo ulosoton aikana.
Missä sossu maksaa netin ja koneen? Ei yhtään missään muuta kuin sun harhakuvitelmissa.
 
"näin on"
Alkuperäinen kirjoittaja Nyynä;30079892:
Varmaan moni lievittää henkistä pahaa oloa sillä että ostelee kokoajan jotain. Maanis-depressiivisethän saattaa maniassaan ostaa vaikka auton johon heillä ei ole varaa (ottaen huomioon ettei luottotiedot oo menneet). Onhan näitä shoppailuholisteja jotka hakevat hetken euforiaa ja sitten masentuvat kun tulee laskujen maksun aika.
näin on
 
"tirpu"
Mulla kaveri ei tajunnut mitä niistä luottotietojen menetyksestä seuraa. Ajatteli elävänsä muutaman vuoden vähän vapaammin ennen kuin työelämä ja perheen perustaminen alkaa. Käytännössä siinä kävi sitten niin, että hänelle ei pankista myönnetty takausta edes parin tuhannen auton ostamiseen kun oli niin pitkä lista tavaraa ulosotossa. Eikä kukaan lähipiiristä uskaltanut lähteä takaamaan, kun oli pelko joutua maksamaan nekin.

Tuo kaveri on nykyään "onnellisesti" naimisissa ja joutuu mieheltään anelemaan jokaisen euron. Ei pysty luottamaan pätkääkään. Ruokarahatkin häviää pelikoneisiin ja heti on lisää vailla.

Eiköhän se asenteesta lähde. Ja kasvatuksesta. Meillä kotona pitivät ainakin pitkän saarnan kun täytettiin 18, miksi lainaa ei pidä ottaa kuin vasta hätätilanteessa. Ja sitä ennen isä piti huolen, ettei vähäiset kesätyörahat hävinneet, vaan kaikki laitettiin säästöön. Tästä kiitoksena niillä saikin sitten 18v täyttäneenä ajokortin, vieläpä BC sellaisen ja oman auton. Niilläpä tuota leipää tosin tänä päivänäkin hankitaan.
 
Velkaainen
En tiedä. En ole ikinä ottanut velkaa ilman aikomusta maksaa takaisin...joskus kyllä tietäen että maksu myöhästyy. Vaatteiden tms ostelua en ole ikinä harrastanut, eipä turhempaa ole. Luottotietojen menetyskin ihan omaa syytäni, tottakai.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;30079976:
Joskus taannoin tuli telkkarista dokumentti velkahelvetissä elävistä ihmisistä. Siinä yksi kahden lapsen äiti kertoi, että kun ensimmäiset merkit ulosottoon päätymisestä alkoivat tulla, hän tilasi kaikkea mahdollista kotiin ja lapsille ihan vain siksi, että on vielä mahdollisuus tilata. Ilman aikomustakaan ikinä maksaa tilaamiaan tuotteita.

Jos ulosotossa on suuria summia tai syystä tai toisesta niitä pienempiäkään ei pysty nopeaan tahtiin maksamaan, niin velka korkoineen kasvaa siten, ettei velkavankeudesta oikeastaan ilman lottovoittoa ole mahdollistakaan päästä pois. Ts työnteko ei kannata, koska vaikka paiskisit pienipalkkaista työtäsi, kykenisit maksamaan ainoastaan velkojen korot ja itse velkapääoma ei lyhenisi. Tuossa dokkarissa tuli ainakin ilmi se, että nämä ihmiset tavallaan torjuivat koko velan mielestään ja yrittivät elää mahdollisimman normaalia elämää. Eli velan määrällä ei ollut heille merkitystä, koska tiesivät, että työtä tekemälläkään eivät tule koskaan veloistaan selviämään. Oli aika surullinen dokkari :(
Ketjua kokonaan lukematta pakko kommentoida: ulosotossa olevat velat eivät enää kasva korkoa! ne on samansuuruisia siellä kunnes ne on maksettu tai vanhenevat
 

Yhteistyössä