Miksi karjalanpaisti välillä onnistuu ja välillä on niin sitkeetä ettei syö erkkikään?

  • Viestiketjun aloittaja Maamikki
  • Ensimmäinen viesti
Maamikki
Siis en kerta kaikkiaan tajua. Välillä kun teen niin liha oikein sulaa suuhun ja välillä ei auta moottorisahakaan. Ja tasan samalla tavalla teen joka kerta. Onko noissa lihoissa sit niin paljon eroja? Hitostako tietää milloin ne lihat on hyvät, milloin huonot?
 
Lihoissa on eroja, ikävä kyllä. Ostan tiskiltä ja sanon kauppiaalle, että pitää tulla mureeta...kauppias osaa katsoa mistä kohdin eläintaä liha on otettu ja saattaapa nuijastakin lihaa hieman valmiiksi. Itse käytän myös riistaa (hyvin roikotettua) paistissa ja hyvää tulee. Olen kysellyt metsästäjiltä vinkkejä ja kertovat mielellään. Rohkeasti vain juttelemaan lihamestarin kanssa semmoiseen kauppaan missä vielä on kunnon lihatiski! Myös mummilta sain paljon vinkkejä. :) P.s käytän myös kahta eri lihalaatua paistissa -possua ja nautaa, possua ja riistaa(hirveä) -possun liha antaa paistille jotain.
 
A shadieeyah
irtopalasta saa paremman karjalanpaistin..ei niistä valmiista oo oikein mihinkään.

Meillä tehään "karjalanpaisti" lampaasta ja naudasta..yleensä semmonen hyvin murea palanen josta ite leikkaan ja hittaasti haudutan uunissa.
 

Yhteistyössä