Miksi koira vikisee?

  • Viestiketjun aloittaja hermo mennee
  • Ensimmäinen viesti
hermo mennee
Merkkaako se sitä, että sillä on huono olla?
Meidän koira vikisee aamusta iltaan, ulkonakin vikisee. Se on ärsyttävää, mutta myös huolestuttaa koiran tila.

Luin tuossa taannoin jonkun lööpin, että Suomessa moni koira syö masennuslääkkeitä. Pitäiskään meidänkin alkaa syöttämään jotain depisvasta-ainetta tolle? :D
 
Silja.S
Et kertonut sen oloista kovin paljon, et edes minkä ikäinen se on, ja onko narttu vai uros, onko juoksut menossa, elehtiikö se muuten tuskaisesti, antaako koskea samalla tavalla kuin ennen, käveleekö normaalisti, onko tasapaino ja katse normaali, vapiseeko, onko häntä koipien välissä, asento kyyry, onko suhtautuminen ihmisiin ja toisiin koiriin muuttunut, millainen luonne se on ollut ja mitä on nyt? Onko ulkokoira, sisäkoira, onko vikissyt koko ikänsä vai aloittanut vasta nyt? Kerro nyt jotain, että osaa tuohon vastata. Noilla tiedoilla en osaa sanoa yhtään mitään.
 
"Lumpeenkukka"
Koira voi olla myös kipeä. Lihakset jumissa, lonkissa/kyynärissä häikkää, selkässä spondyloosi yms.
Koirahan ei näytä kipua ennen kuin se on sietämätöntä, jos silloinkaan. Seuraisin tilannetta pari päivää ja käyttäisin ell. tutkituttavana koska ei kuulosta normaalilta.
Esimerkkinä, oma koira juoksi vapaana ja riehui entiseen malliiin, murtuneella jalalla. Huomasin murtuman siitä kun nuoli jalkaa ja välillä lenkin jälkeen ontui.

Toinen vaihtoehto, jos koira on uros ja lähistöllä on juoksuinen narttu. Hyvinkin normaalia käytöstä siinä tapauksessa.

Onko koira uros/narttu, minkä ikänen, syökö normaalisti? Onko kuvattu terveeksi? Harrastetaanko jotain aktiivisesti? (suurempi todennäköisyys lihasjumeihin.)
 
....
Mullekin tuli ensimmäisenä mieleen että jos koira on uros, niin lähellä on juoksuinen narttu. Mutta jos kyseessä on leikkaamaton narttu niin voisiko sille olla tulossa juoksut?
 

Yhteistyössä