Miksi korviketta tarvii lämmittää?

Tai tarvii ja tarvii, mutta siis miksi?

Meillä tyttö saa sillon tällön tuttelia ja se tuntuis menevän alas paremmin huoneenlämpöisenä kuin lämmitettynä ja nyt stten funtsailen voinko hyvällä omalla tunnolla tajota maidon neitoselle honeenlämpösenä? :D
 
Ihan pienen vauvan maito on hyvä tarjota lämmitettynä, koska vauvalla kuluu energiaa myös "maidon lämmittämiseen" ennen kuin elimistö voi käyttää ravinnon hyväkseen. Tuo ei ole niin iso juttu, mutta jos vauvalla on huono painonnousu niin kaikki energia olisi hyvä saada omaan käyttöön eikä maidon lämmitykseen. Isommalla lapsella ei enää ole tätä ongelmaa kun maitomäärätkin ovat jo isompia. Jos vauvalle kelpaa maito paremmin ilman lämmittämistä niin parempihan sekin on kun syö vaikka kylmänä enemmän kuin lämmitettynä.
 
mutu: lähinnä siksi että lämmitettynä ruoka on mukavampi syödä eikä lapsella kulu energiaa sen lämmittämiseksi vatsassa. itse sitä mieltä että tärkeämpää tuo lämmitys on vastasyntyneelle ja pelkkää maitoa syövälle. itse siirryin pojan kanssa korvikkeeseen 8kk ja alusta asti sai korvikkeen huoneenlämpöisenä tai jääkaappikylmänä, joskus kylmää maitoa lämmitettiin huoneenlämpöiseksi ei 37. hän ei suostunut syömään lämmintä maitoa.

näin kesällä varmaan "isommalle" vauvalle mukavampaa ettei kuumaa juo. ja puklailuihin varmaan vaikuttaa tuo lämmitys. kaverin vauva puklailee aina lämpimästä maidosta. syytä voi vain arvailla.

rohkeasti vain annat sitä huoneenlämpöistä jos se kerran paremmin maistuu. ja neuvolasta saa asiantuntijan kommentin.
 
Joo, niin kuin edelliset jo kirjoittikin, ettei tarvitsisi turhaan kuluttaa energiaa "lämmitykseen".. sitten kun kiinteisiin siirrytään ja saa lämmintä ruokaa, niin sittenhän sitä ei enää tarvitse lämmittää. Paitsi meillä tytölle, 9 kk, ei oikein kelpaa kuin lämmitetty. :)
 

Yhteistyössä