No miksi sitä ei voisi käyttää silloin harvoin, kun kermaa käyttää?Mua on ihmetyttänyt aina ihmiset, jotka lykkäävät moniin ruokin ruokakermaa ja mainostavat sitä kevyeksi.
Usein samat ihmiset laittavat ruokakermaa uuniruokiin ja kiusauksiin, tajuamatta edes, ettei se kestä lämpöä niinkuin kerma. Eikä tietenkään myönnetä ruuan olevan juoksettunutta.
En tarkoittanut sitä ollenkaan.No miksi sitä ei voisi käyttää silloin harvoin, kun kermaa käyttää?
Itse käytän kermaa ruuassa niin harvoin, että ihan sama noin periaatteessa.
Oliiviöljyssä ei kuitenkaan ole juuri lainkaan tärkeitä Omega-3-rasvahappoja toisin kuin mm. rypsiöljyssä.Meneekö sitä margariinia pakettitolkulla viikossa jos se niin tuntuu kukkarossa? Minä käytän voita ja oliiviöljyä, leivän päälle en laita rasvaa silloin harvoin kun leipää syön.
Rypsiöljyssä on myös vähän helvetisti omega-6-rasvahappoja, jotka mm. pitävät elimistössä yllä tulehdustiloja. Rypsiöljyn rasvahappokoostumus on huono, oliiviöljyn taas hyvä, vaikka omega-kolmosta on vähemmän. Tämä vain unohdetaan kertoa kun mainostetaan rypsiöljyn "terveellisyyttä".Alkuperäinen kirjoittaja minä:Oliiviöljyssä ei kuitenkaan ole juuri lainkaan tärkeitä Omega-3-rasvahappoja toisin kuin mm. rypsiöljyssä.