Miksi vanhemmat eivät pidä kuria lapsilleen?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja Tympääntynyt, 19.02.2008.

 1. Ärsyttää, kun vanhemmat eivät pidä kuria lapsilleen. Eräskin kolmevuotias on jatkuvasti kerhossa ja muskarissa häiriönä, mutta pojan äiti ei välitä. Ei kielletä tekemästä, eikä pidetä tarpeeksi silmällä.

  Kerhotädit joutuvat komentamaan poikaa äidin puolesta, ja jo useamman kerran muskarin vetäjältä on mennyt hermot pojan riehumiseen.

  Miksi ihmeessä ei pidetä kuria? Luullaan vaan, että lapsi on luonteeltaan villi tms, vaikka kyse on siitä, ettei kolmevuotias voi tietää rajoja, jolleivat vanhemmat niitä hänelle opeta. Lapsissa on tietysti rauhallisempia ja villimpiä, mutta rauhallisempikin käyttäytyy sopimattomalla tavalla, mikäli hänelle ei yritetäkään opettaa käyttäytymissääntöjä.

  Sitten ihmetellään, kun esikoulussa/koulussa ei hommat suju.

  Ja näitä tapauksia riittää.
   
  #1
 2. La vida es un destino

  La vida es un destino Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  8 190
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksi vanhemmat eivät pidä kuria lapsilleen?

  tähänkin voisi taas sanoa: ÄLÄ YLEISTÄ!! mikään ei oo niin ärsyttävää kun tuollainen yleistäminen :headwall:
   
  #2
 3. Joo, olet oikeassa. Pidän itsekin kuria lapsilleni. Myös kaikki ystäväni pitävät, sillä en halua kaveerata niiden kanssa, jotka eivät pidä kuria lapsilleen.
   
  #3
 4. Rieputarallaa

  Rieputarallaa Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  48 282
  Saadut tykkäykset:
  1
  Villi veikkaus: kuulut itse niihin, jotka eivät sitä kuria pidä.
   
  #4
 5. Tulipeikko

  Tulipeikko Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2006
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa olen joskus miettinyt itsekin... toiset saavat riehua ja tehdä mitä lystäävät ja pilata kaikkien muskaritunnit, kerhotunnit jne. Eivätkä vanhemmat tee mitään, se on raivostuttavaa |O . Oma esikoiseni ei missään tapauksessa ole rauhallisimmasta päästä ja häntä pitää olla jatkuvasti "ojentamassa" ja muisti on välillä lyhyempi kuin lyhyt, mutta kyllä minun tehtäväni on ohjata (ja komentaa) häntä.
  En itse koe ap:n kirjoitusta yleistävänä -mainitsevan vain tilanteista, mihin on joutunut. Ei se kai tarkoita, että kaikki vanhemmat olisivat samanlaisia, ainoastaan, että sellaisia on....
   
  #5
 6. Neltsu

  Neltsu Vieras

  Joo, mullakin yksi tuttu ihan kieltää ihmisiä ettei hänen lastaan saa kieltää. Itse kiellän kyllä kyseistä lasta tarvittaessa jos liian hurjalta näyttää. Lapsi on sanonut kyllä itse minulle etten saa kieltää häntä. Olen kertonut että olen aikuinen ja hän lapsi ja saan häntä kieltää koska tiedän mitkä on säännöt -ei aikuisetkaan saa kaikkea tehdä.
   
  #6
 7. Just näitä. Koita siinä sitten opettaa omia lapsia hyville tavoille, kun kerhokaveri vieressä saa tehdä kaikkea sitä, mistä omaa lasta kiellän. Tulee itsellekin ristiriitainen olo ja on tosi vaikea kolmevuotiaalle selostaa miksi hän ei saa tehdä, vaikka toinen saa.
   
  #7
 8. La vida es un destino

  La vida es un destino Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2007
  Viestejä:
  8 190
  Saadut tykkäykset:
  0
  :LOL: oma lapsukainen on vasta reilut 10kk että pidän hälle kyllä "kuria" lähinnä se on ei:n sanomista kun on kielletyssä paikassa. :)
  mutta joo jos haluat luulla niin että kuulun ja saat siitä hyvän mielen niin eikun vaan =)
  minua vaan ärsyttää sellainen yleistminen, että jos joku vanhempi ei pidä niin sit vedetään muutkin mukaan. ymmärsitkö asian pointin? :whistle:
   
  #8
 9. Valaja

  Valaja Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2005
  Viestejä:
  13 706
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiiä. Vanhemmat voi mulkasta peiliin välillä. Tuttavilla 6-v poika, joka pelaili jääkiekkoa asuntovaunun katolla. Äitinsä vaan tuumi, että ei se sitä voinu tietää, että noin ei tehdä, kun ei ole tullut koskaan puheeksi. Sama jannu paiskasi naapurin autoa vasaralla, eikä taaskaan tiennyt, että niin ei tehä. Äitinsä mukaan se tempaus oli vahinko. :kieh:
   
  #9
 10. vieras

  vieras Vieras

  Tänään iltapäivällä tuli vasta keskusteluohjelma autismista. Siinä yksi äiti sanoi, että heille yleensä aina joku vieras huomauttaa lapsesta, joka ei pysy pöydässä istumassa. Eivät huomauttele enää, kun kuulevat autismista. Myönnän et ap:n kuvaama tilanne on kerhossa ärsyttävä, mutta sitä ei voi päälle päin tietää mistä kyse.

  Muutenkin meitä on moneen junaan. Minua taas kerhossa ärsyttää äiti, joka aina kovaan ääneen kurittaa lastaan, haukkuu ja uhkailee kun ei tottele.
   
  #10
 11. Tämä kyseinen tapaus on täysin normaali pieni lapsi, joka tottelee kerhotätien komentamista. Sairaat lapset ovat sitten asia erikseen.

  Tuttavapiirissäni on eräs äiti, joka on tutkituttanut lastaan useilla lääkäreillä. Vikaa ei löydy, mutta äiti väittää, että lapsella on joku läpäläpä-häiriö... Sen varjolla saa tehdä kaikennäköistä ikävää, kun äidin mielestä lapsi parka ei pysty kontrolloimaan itseään. Ihmeellinen sellainen häiriö, joka välillä on päällä ja välillä ei = jos joku komentaa topakasti, niin totellaan, mutta äidin ja isän antaessa luvan kanssa riehua, meno on ihan hirveää.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Suurin osa vanhemmista ei ikinä pidä kuria lapsilleen
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei autismi ole mikään syy. Ihan samat säännöt sitä on autisteillakin.
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei lapsille saa pitää kuria koska niille tulee siitä traumat.

  T: lapsipsykologian asiantuntijat :ROFLMAO:
   
  #14
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti