Miksi vauva vaan itkee ja itkee?

Meillä 1kk1viikkoa vanha vauva,
en tiedä onko hänellä koliikkia vai mitä sillä on.
Saattaa itkeä tunnin, kaksi putkeen.
Sitten saattaa nukahtaa 15 minuutiksi joskus enemmänki.
Mutta vain sillä että hyssyttelee ja heijaa koko ajan.
Joskus jopa 3 tuntia.
Mutta on todella raskasta hoitaa huutavaa lasta kun mikään ei auta.
Yritän hieroa vatsaa, pumpata ilmoja pihalle, hyssytellä jne.
Miten te olette pärjänny?
Mikä on auttanut?
 
Valitettavasti voi olla myös luonne kysymys vaikkei olisikaan koliikkia niin toiset lapset kitisevät vielä taapero iässäkin milloin mitäkin ja mikään ei kelpaa. Se voi teillä mennä ohi tai sitten ei, mutta eipä mitkään syömiset, lääkitykset, kantelut, tutit, pullot jne välttämättä tehoa ollenkaan. On ihan luonnollista ja se on vaan jaksettava..
 
Kannataisiko käydä lääkärissä varmuuden vuoksi zekkautamassa. Korvat yms. Vaikka kovin pienihän tuo vielä korvatulehdukseen olisi ja aika epätodennäköistä on, mutta pieni vaiva loppujen lopuks jos sattuu olemaan. KOITA JAKSAA!!! Täällä kans yks tosi haasteellinen, kränäinäinen, hampaita tekevä puolivuotias koettelee äidin hermoja TODELLA :headwall:
 
Alkuperäinen kirjoittaja mamma ja pojat:
Imetätkö?
Jos niin saakohan vauva tarpeeksi maitoa niin et saa mahansa täyteen?

Voithan kokeilla antaa lisämaitoa pullosta, jospa se auttais.
Hae apteekista Disflatyl tippoja ilmavaivoihin, sekin rauhottaa tilannetta.
mullakin tuli ekana mieleen tuo syöminen. Et ap mainitse mitään imetys tai syömistiheydestä. Meillä tyttö tuon ikäisenä oli tissillä ainakin sen 12 tuntia vuorokaudesta (tiheän imun kausi..)!! Nouseeko paino normaalisti?
 
Kaikkeen kitinään ja kätinään ensin tissiä, sitten lisämaitoa pullosta, vaipanvaihto ja syliä. Vauvalla voi olla myös liian lämmin ja kitisee siksi - tai liian kylmä. Kokeile niskasta, miltä se tuntuu. :hug:
 
Jos se itkuisuus on alkanut vasta myöhemmin, eikä vauvasi aina ole ollut niin itkeskelevä. Voisit käyttää tosiaan lääkärillä jos lisämaito ei auta asiaa. Meillä 5 viikonikäisellä oli ensimmäinen korvatulehdus, ja oireili nimenomaan itkulla päivisin. Vauva söi aina vain hetken ja nukkui vain hetken, ja vain sylissä. Öisin nukkui kuitenkin aika hyvin. Enkä osannut edes kuvitella korvatulehdusta.
 
:hug: :hug: :hug:
Meillä huudettiin laitokselta asti ensimmäiset 2kk. Pahimmillaan huutoa oli 12h päivässä. Eli aina kun lapsi oli hereillä. Kokeilin itse maidottoman dieetin, jätin ruisleivän, karkit, kaalit yms yms omasta ruokavaliosta pois. Ei mitään apua. Nähtiin läjäpäin lääkäreitä ja käytiin jopa kahdella vyöhyketerpautilla. Yksityinen lastenlääkäri otti ohjat käsiinsä, ja määräsi meidät muutamaksi päiväksi soijamaidolle, jona aikana pumppasin omat talteen. Tilanne rauhottui hiukan, muttei kokonaan soijalla, vaikka myöhrmmin otin oman maidon takaisin kuvioihin.

Koliikki on sietämätöntä vanhemmille. Jatkuva huutaminen (meillä diagnoosi "harvinasen vaikea koliikki") on vielä pahempaa. Kun meillä tilanne rauhottui niin, että huudettiin "vain" 2h iltaisin, tuntui se valtavalta helpotukselta.

Kannattaa panostaa yksityiseen lastenlääkäriin. Opin siellä, että jatkuva yhtäjaksoinen huutaminen ei ole normaalia, eikä sitä tarvitse sietää. On yllättävän paljon kokeita, joilla asia voi selvitä.

Henkinen jaksamien oli vaikeaa. Vauvan hätä on pahinta mitä olen ikinä kokenut. Kun meillä kyseessä on ensimmäinen lapsi ja kuunteli ihmisten kauhujuttuja vuoden huutajista, niin oli vaikea nähdä valoa ja uskoa, että huuto oikeasti helpottaa joskus. Kun ihmiset puhuvat, että 3kk iässä yleensä helpottaa, niin mieli teki lyhistyä. Enhän tiennyt miten selviän edes seuraavasta tunnista!

Nyt tilanne on päinvastainen ja 4,5kk vaavi on mitä helpoin hoidettava. Ääntä lähtee tarvittaessa edelleen, mutta hätä on hoidettavissa!

VOIMIA!!!!!
 
Komppaan vielä Katja87 sen verran, että meilläkin se aika taisi olla taikasana. Harmitti kun sai ihmisiltä hyväntahtoisia ohjeita tyyliin "anna sille tutti suuhun":headwall:. (Kas kun ei ole käynyt mielessä) Mutta tosiaan asia pitää kyllä tutkia. Ja me saimme ohjeeksi, että supon voi antaa silloin tällöin pahimpaan hätään, muttei jatkuvasti. Mutta kun se pahin hätä oli koko ajan päällä niin oltiin niin avuttomia, että jäi antamatta. Kun odotti, että jos tulee jotain vielä pahempaa...
 
Meillä loppui kahdessa päivässä kun aloitin maidottoman dieetin. Siis maidottoman, ei laktoosittoman. Jaksa pari päivää, jos vauva muuttuu rauhalliseksi, teet mitä vaan ettet syö maitotuotteita :D Netistä löytyy tietoa millä ihmeellisimmillä sanoilla maito voi esiintyä tuotteissa.
 
Eli ilmavaivoista lienee siis kysymys, jos kuplaton auttaa? Toisaalta parempi sekin, kun joku pahemoi allergia, esim. maitoallergia. Koliikki kyllä loppuu aikanaan.. Joten toivo sitä mieluiten :hug: . Mulla on kolme lasta, joista kaikki koliikkeja. Kahdella heistä sain koliikin kokonaan häviämään vyöhyketerapialla n. kuukauden ikäisenä. SUOSITTELEN! Niissäkin on eroja, mene sellaisella, joka tekee koko kehon käsittelyn , kaikista akupisteistä, ei vaan jakapohjista. Meillä esikolla riitti kerta ja tällä viimesellä kaksi kertaa. Keskimmäistä hoitava terapeutti teki vain jalkapohjista, niin apu oli hetkittäistä.
Myös d-vitamiinin aloitus noin pienellä voi käydä vatsaan. Sitä kannattaa alotella varovasti, tippa päivässä vaikka viikon ajan ja pikkuhiljaaa lisätä annosta maximiin.

Toivottavasti alkaa helpottamaan! :hug:

Nelli
 
Meilläkin poika huusi ensimmäiset kolme kuukautta yöt. Ei koskaan päivällä.
Se alkoi aina tasan 24.00 ja kesti pahimmillaan aamuun asti. Välillä ei huutanut, mutta valvoi kuitenkin. Ei ollut koliikkia. Vuorokausi rytmi oli sekaisin.
Itse itkin monet yöt ja mies välillä valvoi, kun en enää itse jaksanut.
se kyllä vaatii veronsa.
Oletko koettanut vaihtaa korvikemerkkiä? Se voisi auttaa.
Meillä auttoi myös sitteriin nukuttaminen. Siinä oli sellainen missä oli tärinä. Sitteri laitettiin
pinnasänkyyn. Siihen poika saattoi nukahtaa.

Voimia sinulle! :hug:
 
Kiva, että on helpottanut!

Olen muuten kuullut paljon hyvää niistä "koliikkikeinuista". Me ei keretty hankkia kun kuultiin vasta kun vauva oli n6viikonen, ja oltiin niin poikki ettei ikinä päästy lastentarvikeliikkeeseen. Oli kyllä mielessä.
 
Meillä esikoinen kärsi vatsavaivoista ja jos kyse on niistä, niitä voi yrittää helpottaa monella konstilla. Ensinnäkin käyttämäsi korvike: meille NAN sopi paremmin kuin Tutteli. Samoin siskoni lapsille Tutteli aiheutti enemmän vatsavaivoja. Kannattaa kokeilla vaihdosta johonkin toiseen korvikkeeseen. Jos käytät öljypohjaisia d-vitamiinitippoja, vaihda ne Jekovittiin tai lopeta kokonaan. Esikoisella lopetin tipat aika nopsasti vatsavaivojen alkamisen jälkeen (sai rinta- että korvikemaitoa) ja sekin rauhoitti. Tällä toisella (pelkkää rintamaitoa) en edes aloittanut niitä, vaan annoin ekat tipat vasta 3-4 kk:n ikäisenä ja silloinkin annoin tippoja erittäin hitaasti määrää kasvatellen. Samoin annoin gefilusta tokalle lapselle (valion gefilus plus kapselit). Kapselista vaan jauhot maidon sekaan. Neuvolassa suositellaan yleensä RELA-tippoja, mutta ne on öljypohjaisia ja se saattaa aiheuttaa vatsanväänteitä. Tämän kertoi tuttu vyöhyketerapeutti, joka on hoitanut paljon vatsavaivaisia vauvoja. Jos vauvalla on kovasti ilmaa, laita nukkumaan oikealle kyljelle, niin pierut pääsee helpommin ulos.

Tässä niitä konsteja joita meillä on kokeiltu. Esikon kanssa vatsavaivat helpotti siinä 3 kk:n iässä, joten aika taitaa olla paras apu. Voimia!
 
moi :wave:
meillä alkoi kanssa vauva itkeen 4viikon ikäsenä saattoi itkeä 4-6h päivässä neuvolassa oli sitä mieltä on koliikki mutta mä en uskonut vaan vein lääkäriin ja maitoallrgiasta ja refluksiasta oli kyse.
ilmavaivoihin meillä taas autto cuplatoni paremmin kun disflatyl sekin on vauva kohtasta kannataa kokeilla vaan molempia,mhb ei sovi vauvalle ollenkaan.
d-vitamiinitkin ei sovi joten en anna kun 2xviikossa.
kannataa myös kokeilla muut korviikkeet ja jauheita
 

Yhteistyössä