miksi vauva vetää jalat tikkusuoriksi selällään?

  • Viestiketjun aloittaja "tikku"
  • Ensimmäinen viesti
"tikku"
miksi mun vauva kun potkii selällään vetää välillä yhtäkkiä jalat tikkusuoriksi. potkii tällöin yleensä innoissaan mutta ihmetyttää miksi ojentaa jalat nilkkoja myöten suoraan.

pitää harvemmin jalkoja massun päällä koukussa, ikää 3kk. kuuluuko ikään?
 
"vieras"
Vauvat esim. innoissaan ollessaan vetää jalat tikkusuoriksi ja jäykiksi ja monesti ottaa vielä kädet mukaan tuohon eli kädet sivuille suoriksi ja saattaa vähän täristäkin. Meillä liki kaikki tehneet noin.
Tai sitten voi olla kyse myös ihan perinteisestä venytyksestä.
Yleensä tuossa 4-5kk iässä vetävät enemmän jalkoja koukkuun ja alkavat ottamaan varpaistaan kiinni. Mutta vauvasta riippuen, toiset ennemmin, toiset myöhemmin.
 
Syntyikö täysiaikaisena?
Keskosilla 'tikuttaminen'on yleistä. Ei tarvi hulestua, jos lapsi kuitenkin rentoutuu siitä, eikä esim koko vaipanvaihtoa ole tikkuna. Joillain lapsilla tuo 'tikuttaminen' jatkuu leikki-ikään ja silloin kannattaa seurata ettei lapsi ala varvistelemaan kävellessään.
 
opsu
se on vauvan normaalireaktio kun tuntee tavallaan avuttomuutta ja turvattomuutta. Kun se ei ole koko ajan venyttelyä se on ihan ok. Keskosilla tosiaan seurataan tuota aika paljon ja siksi neuvotaankin käsittelemään vauvaa niin että asennonvaihdot tapahtuvat kieritellen ja nostamiset tasolta syliin kyljellään, etteivät olisi selällään
 
"tikku"
on joo ihan täysiaikainen. tekee vaipanvaihdon yhteydessä ja kun potkii leikkii selällään. ei pidä koko aikaa vaan rentoutuu ja sitten taas potkuttelee muuten ja välistä taas vetää suoriksi. yleensä vielä naureskelee samalla.

ihmettelin vain tuota kun ei kokemusta aiemmin vauvoista eikä kaverin lapsi tuollaista kuulemma tee.
 

Yhteistyössä